Leer hoe u foto's rechtstreeks in Lightroom importeert vanuit de filmrol of de galerij op een iPhone of iPad.

Foto's importeren uit de filmrol of galerij

In Adobe Photoshop Lightroom voor mobiele apparaten (iOS) hebt u direct toegang tot een foto naar keuze in de filmrol van uw apparaat. U kunt deze bewerken zonder deze te hoeven importeren in Lightroom.

• In de weergave Albums tikt u op het pictogram Foto's toevoegen rechtsonder in het venster.
    • In de rasterweergave (weergave van foto's in een album) tikt u op het pictogram Foto's toevoegen rechtsonder in het venster en kiest u Toevoegen van filmrol in het menu dat verschijnt.
  1. Tik op een foto in uw filmrol om deze te openen in de bewerkweergave voor filmrol.

Opmerking:

Het Lightroom-pictogram op de foto's in uw filmrol geeft aan dat de foto al is toegevoegd aan Lightroom.

2. In deze weergave kunt u Aanpassingen en Voorinstellingen toepassen en de tool Uitsnijden gebruiken. Zie voor meer informatie Foto's bewerken.

3. Als u de bewerkte foto uit uw filmrol wilt toevoegen aan Lightroom, tikt u op het pictogram Bevestigen () in de rechterbovenhoek van het scherm.

Als u het toevoegen van de foto aan Lightroom wilt annuleren, tikt u op het pictogram Annuleren () in de linkerbovenhoek van het scherm.

Foto's toevoegen vanuit foto-apps van derden

U kunt foto's rechtstreeks vanuit andere apps, zoals Apple Photos of Google Photos, toevoegen aan Lightroom. Ga als volgt te werk om dat te doen:

1. Selecteer in de foto-app van uw keuze op iOS een foto die u wilt openen in Lightroom voor mobiele apparaten (iOS).

2. Tik op Delen en kies Lightroom bij de weergegeven opties voor delen.

3. Voer in het dialoogvenster een van de volgende handelingen uit:

• Klik op Begrepen om de foto te importeren wanneer Lightroom voor mobiele apparaten (iOS) de volgende keer wordt gestart.
    • Klik op Lightroom nu starten om de foto te openen in de Lightroom-app.
  4. Tik op het pictogram in de Lightroom-app om naar Recent toegevoegd te gaan waar u de geselecteerde foto ziet.

Opmerking:

Zie Foto's importeren in Lightroom voor mobiele apparaten (Android) en Foto's toevoegen aan Lightroom (voor desktop) voor meer informatie over het importeren van foto's in Lightroom op een Android-toestel of op een desktop-pc.