U bekijkt help-inhoud voor de versie::

Tips voor het oplossen van problemen en help

Downloaden & Installeren

De systeemvereisten voor Windows en macOS vindt u hier Systeemvereisten | Adobe Photoshop Lightroom.

U kunt Lightroom uit de catalogus met Creative Cloud-apps downloaden. Meld u aan met uw Adobe ID en wachtwoord om de download te voltooien. Zie Uw Creative Cloud-apps downloaden voor meer informatie, bijvoorbeeld over het controleren op updates.

Ja! U kunt proefversies van Creative Cloud-apps, waaronder Lightroom, downloaden uit de catalogus met Creative Cloud-apps. Meld u aan met uw Adobe ID en -wachtwoord op en meld u opnieuw aan om een proefversie te downloaden. Kom te weten hoe u een Creative Cloud-proefversie downloadt en installeert.

Lees deze eenvoudige oplossingen voor algemene problemen met Adobe ID en aanmelding om weer toegang tot uw account te krijgen.

U kunt in Lightroom en andere Creative Cloud-toepassingen op maximaal twee computers installeren. Als u de software op een derde computer wilt installeren, moet u hem eerst op een van de vorige computers uitschakelen. Meer informatie over het activeren en deactiveren van Creative Cloud-toepassingen.

Algemene taken

Zie Foto's toevoegen om te leren hoe u foto's in Lightroom importeert, waar u ze kunt bewerken, ordenen en delen.

U kunt de besturingselementen voor Bewerken, Licht, Kleur, Effecten, Detail, Optics en Geometrie, oproepen in de weergave Detail. Zie Foto's bewerken voor meer informatie over deze besturingselementen.

Zie Foto's ordenen voor meer informatie over het ordenen van foto's in Lightroom.

Zie Uw foto's opslaan of delen om te leren hoe u foto's naar een computer, harde schijf of flashstation opslaat en deze op Facebook deelt.

Ja, u kunt uw foto's van Lightroom Classis migreren naar Lightroom. Zie Foto's van Lightroom Classic naar Lightroom migreren voor meer informatie.

Veelvoorkomende problemen

Treden er problemen op tijdens het migreren van uw foto's, raadpleeg dan Mogelijke fouten | Foto's naar Lightroom migreren om deze op te lossen.

Accountbeheer

Meld u aan bij uw Adobe-accountpagina met uw huidige Adobe ID en -wachtwoord. Klik van daaruit op het tabblad Beveiliging & Privacy en klik vervolgens op Wijzigen onder Wachtwoord. Bent u uw wachtwoord vergeten? Leer hoe u het opnieuw instelt en wijzigt.

Volg deze eenvoudige stappen om uw creditcard en factuurgegevens bij te werken.

Het is heel eenvoudig om van Creative Cloud-abonnement te wisselen. Volg deze stapsgewijze instructies om uw abonnement bij te werken of te wijzigen.

Uw proefversie omzetten in een betaald abonnement is eenvoudig. Volg deze stapsgewijze instructie om uw abonnement bij te werken en te starten.

Als u uw abonnement annuleert, hebt u nog steeds toegang tot Creative cloud-lidmaatschap gratis voordelen en eventuele bestanden die u aan uw apparaat hebt opgeslagen. U hebt geen toegang tot toepassingen of de meeste services en uw cloudopslag wordt tot 2 GB worden verkleind. Kom meer te weten over het annuleren van uw Creative Cloud-abonnement en de Adobe-abonnementsvoorwaarden.