Krijg antwoorden op veelgestelde vragen over Lightroom CC voor mobiele apparaten en Apple TV.
lr_cc_android_marketicon512

Dankzij de magie van Adobe Photoshop-technologie kunt u met Adobe Photoshop Lightroom CC voor mobiele apparaten afbeeldingen van professionele kwaliteit maken en delen vanaf uw iPad, iPad Pro, iPhone, Android-apparaat of Chromebook.

Met Adobe Photoshop Lightroom CC voor Apple TV kunt u op uw tv foto's van Lightroom bekijken en diavoorstellingen afspelen. Blader door uw verzamelingen om de foto die u zoekt snel te vinden, en zoom in op uw foto's om elk detail op het grote scherm te bekijken.

Lightroom CC voor mobiele apparaten

Algemene informatie

Wat is Adobe Photoshop Lightroom CC voor mobiele apparaten?

Lightroom CC voor mobiele apparaten en tablets is een gratis app voor een krachtige maar eenvoudige oplossing voor het vastleggen, bewerken en delen van uw foto's. U kunt upgraden om premiumfuncties te gebruiken voor nauwkeurige controle met naadloze toegang op al uw apparaten: mobiel, desktop en op het web.

Maak en deel afbeeldingen van professionele kwaliteit op uw smartphone of tablet met eenvoudige maar krachtige tools die met Adobe Photoshop-technologie zijn ontwikkeld. Dankzij meer dan 30 voorinstellingen zien uw foto's er met een eenvoudige tik perfect uit. Experimenteer met kleur, pas de helderheid aan en voeg vignetten toe.

Welke functies krijg ik gratis? Welke extra functies krijg ik wanneer ik een Creative Cloud Fotografielidmaatschap aanschaf?

Alle functies voor vastleggen, ordenen en delen zijn gratis in Adobe Photoshop Lightroom CC voor mobiele apparaten. U kunt ook de meeste bewerkingsfuncties gratis gebruiken.

Wanneer u een Creative Cloud Fotografielidmaatschap aanschaft, krijgt u ook:

• De mogelijkheid RAW-bestanden te bewerken en toegang tot de tool Selectieve bewerkingen in Adobe Photoshop Lightroom CC voor mobiele apparaten.
  • De mogelijkheid uw Lightroom-foto's op al uw apparaten te synchroniseren, inclusief uw computer.
  • Photoshop CC, 's werelds krachtigste fotobewerkingstool.
  • Een aangepaste website waarop u uw foto's kunt presenteren, aangedreven door Adobe Portfolio.
  • De mogelijkheid de foto's die u in Lightroom hebt, in andere mobiele Adobe-apps te openen, zoals Photoshop Mix, Photoshop Fix, Adobe Spark Page, Adobe Spark Video en meer.

Zie Creative Cloud-fotografielidmaatschappen | Veelgestelde vragen voor meer informatie.

U kunt deze functies ook gratis uitproberen in de proefversie van het Creative Cloud Fotografielidmaatschap.

Werkt de mobiele app met Lightroom op mijn pc?

U kunt foto's en bewerkingen synchroniseren tussen Adobe Photoshop Lightroom CC voor mobiele apparaten en de Lightroom Classic CC of Lightroom CC desktop-apps als u een actief lidmaatschap of een proefversie hebt voor de volgende Creative Cloud-lidmaatschappen.

Zie Creative Cloud-fotografielidmaatschappen | Veelgestelde vragen voor meer informatie.

Als u een Lightroom-versie met een onbeperkt geldige licentie hebt, kunt u geen foto's synchroniseren tussen Lightroom op uw pc en Lightroom CC op uw mobiele apparaat.

Hoe kan ik Adobe Photoshop Lightroom CC voor mobiele apparaten proberen?

De beste manier om Adobe Photoshop Lightroom CC voor mobiele apparaten te verkrijgen, is op uw mobiele apparaat naar de App Store te gaan en 'Lightroom' te zoeken.

Welke platformen en apparaten worden door Adobe Photoshop Lightroom CC voor mobiele apparaten ondersteund?

iOS

Lightroom voor mobiele apparaten ondersteunt elke iPhone of iPad met iOS 11 of hoger. Dat betekent: iPhone 5S (2013) en later, iPad Mini 2 (2013) en later, iPad Air 1 (2013) en later, en iPod Touch 6e Generatie (2015).

Android

Lightroom voor mobiele apparaten ondersteunt telefoons met Android 5.x (Lollipop) en hoger.

Zorg dat de Android-telefoon waarop u Lightroom voor mobiele apparaten wilt installeren, aan de volgende systeemvereisten voldoet:

Minimale systeemvereisten

• Processor: Quad-core CPU met 1,5 GHz en ARMv7-architectuur
  • RAM: 1 GB
  • Interne opslag: 8 GB
  • Android OS-versie: 5.x (Lollipop) en hoger

Aanbevolen systeemvereisten

• Processor: Quad-core CPU met 2,2 GHz en ARMv8-architectuur
  • RAM: 4 GB en meer
  • Interne opslag: 8 GB en meer
  • Android OS-versie: 5.x (Lollipop) en hoger

In welke talen is Adobe Photoshop Lightroom CC voor mobiele apparaten beschikbaar?

Adobe Photoshop Lightroom CC (iOS en Android) voor mobiele apparaten is beschikbaar in het Engels, Frans, Canadees-Frans, Duits, Japans, Italiaans, Spaans, Braziliaans-Portugees, Koreaans, Russisch, Vereenvoudigd Chinees, Traditioneel Chinees en Thai.

Lightroom CC voor mobiele apparaten (iOS) is daarnaast ook beschikbaar in het Nederlands en Zweeds.

Welke bestandsindelingen ondersteunt Adobe Photoshop Lightroom CC voor mobiele apparaten?

Lightroom CC voor mobiele apparaten ondersteunt de bestandsindelingen JPEG, PNG en Adobe DNG. Als u een betaald Creative Cloud-lidmaatschap of een actieve Creative Cloud-proefversie hebt, kunt u RAW-bestanden via uw camera importeren en bewerken met uw iPad, iPad Pro, iPhone, Android-apparaat of Chromebook.

De Lightroom Classic CC en Lightroom CC desktop-apps ondersteunen bestandsindelingen waaronder RAW-afbeeldingen van vrijwel elke DSLR-camera, JPEG- en PNG-bestanden.Lightroom Classic CC en Lightroom CC desktop-apps geven automatisch een slimme voorvertoning weer van uw RAW-foto's en synchroniseren die voorvertoning met uw mobiele apparaat. Slimme voorvertoningen zijn kleinere versies van uw originele RAW-bestand die alle flexibiliteit van een RAW-bestand bewaren, maar met een fractie van de grootte.

De originele bestanden die vanuit Lightroom Classic CC zijn geüpload, blijven aanwezig op uw pc en worden niet opgeslagen, gesynchroniseerd of gebruikt door Adobe Photoshop Lightroom CC voor mobiele apparaten. De Lightroom CC desktop-app uploadt al uw originele foto's naar de cloud. Dit betekent dat er een back-up is gemaakt van al uw foto's.

Wat gebeurt er met mijn gesynchroniseerde afbeeldingen wanneer mijn Lightroom-proefversie of -lidmaatschap verloopt?

Uw afbeeldingen blijven te allen tijde uw volledige eigendom. Als uw lidmaatschap verloopt, kunt u uw foto's echter niet meer bekijken, bewerken of synchroniseren in Lightroom op mobiele apparaten. Met Lightroom op uw iPad, iPad Pro, iPhone, Android-apparaat of Chromebook kunt u uw foto's gratis blijven bekijken en bewerken, maar u kunt uw foto's niet langer met uw andere apparaten synchroniseren. U kunt uw foto's blijven bekijken en bewerken met de Lightroom Classic CC desktop-app.

Gebruikt het synchroniseren van afbeeldingen naar Adobe Photoshop Lightroom CC voor mobiele apparaten een deel van de cloudopslag die ik bij mijn Creative Cloud-lidmaatschap krijg?

Ja, afbeeldingen van Lightroom CC voor mobiele apparaten tellen mee voor de cloudopslag van Creative Cloud.

Kan Adobe Photoshop Lightroom CC voor mobiele apparaten als back-upservice worden gebruikt?

Ja, Lightroom CC maakt automatisch een back-up naar de cloud van al uw foto's, en u kunt uw foto's op elk desktop- of mobiel apparaat bekijken en bewerken.

Slaat Adobe Photoshop Lightroom CC voor mobiele apparaten mijn originele afbeeldingsbestanden online op?

Ja, Lightroom CC biedt cloudopslag en slaat al uw originele afbeeldingen op in de Creative Cloud.

Hoe synchroniseert Lightroom de RAW-bestanden die ik op mijn computer of externe vaste schijf heb opgeslagen?

Wanneer u RAW-bestanden van Lightroom Classic CC op uw pc naar Lightroom CC voor mobiele apparaten synchroniseert, geeft Lightroom Classic automatisch een slimme voorvertoning weer van uw RAW-foto's en wordt die voorvertoning met uw mobiele apparaat gesynchroniseerd. Slimme voorvertoningen zijn kleinere versies van uw originele RAW-bestand die alle flexibiliteit van een RAW-bestand bewaren, maar met een fractie van de grootte.

Wanneer u RAW-bestanden vanuit Lightroom CC op uw desktop uploadt, maakt de app automatisch een back-up van uw originele bestand naar de cloud en u kunt uw foto's op elk desktop- of mobiel apparaat bekijken en bewerken.

Waarom is voor het synchroniseren met Adobe Photoshop Lightroom CC voor mobiele apparaten een Creative Cloud-lidmaatschap vereist?

Er is een uitgebreide cloudinfrastructuur nodig om afbeeldingsgegevens en bewerkingen tussen de pc en mobiele apparaten te synchroniseren. Aangezien Creative Cloud al een dergelijke infrastructuur biedt, evenals een lidmaatschap speciaal voor fotografieliefhebbers, is het een goede oplossing om foto's en bewerkingen te synchroniseren tussen Adobe Photoshop Lightroom CC voor mobiele apparaten, voor de desktop en voor het web.

Kan ik RAW-bestanden die ik met de Camera Connection Kit op mijn apparaat heb overgedragen, importeren naar Adobe Photoshop Lightroom CC voor mobiele apparaten?

Als u een betaald Creative Cloud-lidmaatschap of een actieve Creative Cloud-proefversie hebt, krijgt u toegang tot een Technology Preview waarmee u RAW-bestanden via uw camera kunt importeren en bewerken met Adobe Photoshop Lightroom CC voor mobiele apparaten op uw iPad, iPad Pro, iPhone, Android-apparaat of Chromebook.

Met hoeveel desktopcatalogi kan ik met Adobe Photoshop Lightroom CC voor mobiele apparaten synchroniseren?

U kunt slechts één catalogus tussen Lightroom Classic CC op uw pc en Adobe Photoshop Lightroom CC voor mobiele apparaten synchroniseren.

Voordat u naar een andere gesynchroniseerde catalogus overschakelt, zorgt u ervoor dat alle items volledig met de Lightroom-catalogus op uw pc zijn gesynchroniseerd.

Werkt Lightroom CC op Chromebooks met een bekabelde internetverbinding?

Lightroom CC mobile versie 4.1 van december 2018 ondersteunt het gebruik van een bekabelde internetverbinding via een Ethernet-LAN-poort of USB-Ethernet-adapter op Chromebooks.

Gebruikt Lightroom CC voor mobiele apparaten de bandbreedte van mijn mobiele netwerk wanneer de optie Mobiele gegevens gebruiken is uitgeschakeld in de appinstellingen ?

Wanneer Mobiele gegevens gebruiken is ingeschakeld

Wanneer u de optie Mobiele gegevens gebruiken inschakelt in de appvoorkeuren, gebruikt Lightroom CC voor mobiele apparaten de internetbandbreedte van uw mobiele netwerk voor het volgende:

• Een afbeelding downloaden uit de cloud voor bewerking wanneer u deze in de Loepweergave opent.
  • Afbeeldingsaanpassingen of metagegevenswijzigingen synchroniseren naar de cloud.
  • Recent toegevoegde afbeeldingen naar de cloud uploaden.

Als uw mobiele apparaat echter een WiFi-verbinding heeft, geeft Lightroom CC voor mobiele apparaten de WiFi-verbinding voorrang op de internetverbinding van uw mobiele netwerk.

Wanneer Mobiele gegevens gebruiken is uitgeschakeld

Schakelt u de optie Mobiele gegevens gebruiken uit in de appvoorkeuren wanneer er geen netwerkverbinding is, dan geeft Lightroom CC voor mobiele apparaten het pictogram Synchronisatie onderbroken () weer in de weergave Albums. U kunt er dan voor kiezen een slimme voorvertoning van een afbeelding te downloaden voor bewerking en de data van uw mobiele netwerk gebruiken om afbeeldingsaanpassingen geforceerd te synchroniseren.

Doe het volgende om de data van uw mobiele netwerk te gebruiken als u een slimme voorvertoning van een afbeelding wilt downloaden:

Een slimme voorvertoning downloaden
Gebruik uw mobiele data om een slimme voorvertoning voor bewerking te downloaden.
  1. Open de afbeelding in de Loepweergave om deze te bewerken.
  2. Tik op het pictogram (!) in de rechterbovenhoek en selecteer Download Smart Preview (Slimme voorvertoning downloaden).

Doe het volgende om synchronisatie van lopende afbeeldingsaanpassingen te forceren via de data van uw mobiele netwerk:

force-sync
  1. Nadat u in de Loepweergave wijzigingen in de afbeelding hebt aangebracht, tikt u op het pictogram (!) in de rechterbovenhoek van het scherm.
  2. Tik op Force Sync (Synchronisatie forceren).

Hoe weet ik of mijn mobiele iOS- of Android-apparaat de HDR-opnamemodus (High Dynamic Range) ondersteunt?

Zorg dat u de nieuwste versie van Adobe Photoshop Lightroom CC voor mobiele apparaten gebruikt.

(iOS)

Vanaf versie 2.7 ondersteunt Adobe Photoshop Lightroom CC voor mobiele apparaten (iOS) de HDR-opnamemodus op iPhones of iPads met ten minste een 12-megapixelcamera en iOS 10.0 of nieuwer.

Voor meer informatie over de HDR-opnamemodus leest u Scènes met hoog contrast vastleggen in de modus HDR (iOS).

(Android)

Met de nieuwste update is de HDR-modus alleen beschikbaar voor de volgende mobiele apparaten: Samsung S8, Samsung S8+, Samsung S7, Samsung S7 Edge, Samsung Note 8, Google Pixel, Google Pixel 2, Google Pixel XL, Google Pixel 2 XL, Google Pixel 3, Google Pixel 3 XL en One Plus 5.

HDR als experimentele functie: Op andere compatibele mobiele Android-apparaten die voldoen aan de onderstaande specificaties, is de HDR-modus beschikbaar als experimentele functie die u kunt inschakelen via het zijbalkmenu.

• 3 GB RAM of meer
  • Android OS-versie 6.0 (Marshmallow) of hoger
  • App-versie is 'Arm8'.
  • DNG-opname wordt ondersteund

De specificaties voor uw apparaat controleren: Ga in het zijbalkmenu naar Apparaatinfo en -opslag > Apparaatinfo.

Voor meer informatie over de HDR-opnamemodus leest u Scènes met hoog contrast vastleggen in de modus HDR (Android).

Hoe weet ik of ik met mijn iPhone of iPad foto's kan vastleggen in de DNG-indeling van Adobe?

Vanaf versie 2.5 ondersteunt Adobe Photoshop Lightroom CC voor mobiele apparaten (iOS) het vastleggen van DNG RAW-afbeeldingen op iPhones of iPads met ten minste een 12-megapixelcamera en iOS 10.0 of nieuwer.

Hoe weet ik of ik met mijn Android-apparaat foto's kan vastleggen in de DNG RAW-bestandsindeling van Adobe?

Vanaf versie 2.0 ondersteunt Adobe Photoshop Lightroom CC voor mobiele apparaten het vastleggen van DNG RAW-afbeeldingen op apparaten met Android-versies 5.0 (Lollipop) en later. Deze functie is echter alleen beschikbaar op apparaten die het vastleggen van DNG RAW-afbeeldingen ondersteunen. De ondersteuning voor vastlegging in DNG-indeling is volledig ingeschakeld/ingesteld door de fabrikanten van de apparaten.

Controleer als volgt of uw apparaat vastlegging in DNG-indeling ondersteunt:

1. Zorg eerst dat de nieuwste versie van de Lightroom-app op uw mobiele apparaat is geïnstalleerd.
  2. Tik in de weergave Verzamelingen in de linkerbovenhoek van het scherm op het pictogram () om het zijbalkmenu weer te geven.
  3. Tik in het menu op Device Info & Storage (Apparaatinfo en -opslag) > Device info (Apparaatinfo).
  4. Controleer of bij DNG Capture Supported (DNG vastleggen ondersteund) de optie Yes (Ja) of No (Nee) wordt weergegeven. Als Yes (Ja) wordt weergegeven, kunt u RAW-afbeeldingen vastleggen met de camerafunctie in de app.

Hoe weet ik of mijn Android-telefoon de geavanceerde bewerkingsfuncties in Adobe Photoshop Lightroom CC voor mobiele apparaten ondersteunt?

Over het algemeen is een nieuwere Android-telefoon vereist om de geavanceerde bewerkingsfuncties te kunnen gebruiken. Adobe Photoshop Lightroom CC voor mobiele apparaten detecteert automatisch de geavanceerde functies die uw telefoon ondersteunt en biedt automatisch toegang tot die functies. We werken aan een uitgebreide lijst van ondersteunde apparaten en voegen deze zo snel mogelijk toe aan dit artikel met veelgestelde vragen.

Hoe annuleer ik mijn Lightroom CC-maandlidmaatschap dat ik heb aangeschaft via de Apple iTunes App Store of Google Play Store?

(iOS)

Alle lidmaatschappen op Lightroom CC voor mobiele apparaten (iOS) die u via de App Store aanschaft, worden via uw iTunes-account door Apple beheerd. U kunt uw lidmaatschap annuleren via de App Store-app op uw mobiele apparaat.

Raadpleeg de documentatie van Apple voor instructies: https://support.apple.com/nl-nl/HT202039

(Android)

Alle lidmaatschappen op Lightroom CC voor mobiele apparaten (Android) die u via de Google Play Store aanschaft, worden door Google beheerd. U kunt uw lidmaatschap annuleren via de Google Play Store-app op uw mobiele apparaat.

Raadpleeg de documentatie van Google voor instructies: https://support.google.com/googleplay/answer/7018481

Adobe Photoshop Lightroom CC voor mobiele apparaten gebruiken

Hoe ga ik aan de slag met Adobe Photoshop Lightroom CC voor mobiele apparaten?

Ga naar de pagina Aan de slag voor Adobe Photoshop Lightroom CC voor mobiele apparaten, download de mobiele app en volg de stappen.

Waar kan ik hulp krijgen bij het gebruiken van Adobe Photoshop Lightroom CC voor mobiele apparaten?

Lightroom CC voor Apple TV

Bijgewerkt in Lightroom CC voor Apple TV 1.2-release

Algemene informatie

Welke versies van Apple TV-hardware worden ondersteund door Adobe Photoshop Lightroom CC voor Apple TV?

De Adobe Photoshop Lightroom CC-app voor Apple TV vereist een Apple TV van de 4e generatie of nieuwer met tvOS 11.0 of later.

Waarom worden sommige foto's links en rechts afgekapt wanneer ik Albums bekijk?

Als uw foto afgekapt of bijgesneden lijkt te zijn, kunt u de zoom- of overscaninstellingen van uw weergave-apparaat aanpassen.

Raadpleeg voor meer details het Apple Support-artikel https://support.apple.com/nl-nl/HT202763.

Kan ik in Adobe Photoshop Lightroom CC voor Apple TV mijn foto's bewerken of selecteren?

Nee, Adobe Photoshop Lightroom CC voor Apple TV is uitsluitend gericht op de weergave-ervaring van uw foto's en video's. Gebruik Lightroom CC op desktop, mobiel (Android en iOS) en internet, of Lightroom Classic op desktop om uw foto's te bewerken en selecteren.

Kan ik een afstandsbediening die niet van Apple is, gebruiken met Adobe Photoshop Lightroom CC voor Apple TV?

Ja. Als de afstandsbediening met Apple TV werkt, werkt deze normaal ook met de Adobe Photoshop Lightroom CC-app voor Apple TV. Met bepaalde afstandsbedieningen die niet van Apple zijn, kunt u de foto niet pannen terwijl deze is ingezoomd. Snel schuiven is mogelijk ook niet beschikbaar.

Kan ik in Adobe Photoshop Lightroom CC voor Apple TV muziek toevoegen aan mijn diavoorstellingen?

Nee. Adobe Photoshop Lightroom CC voor Apple TV 1.1 biedt geen ondersteuning voor het toevoegen van muziek aan diavoorstellingen.

U kunt echter wel met een andere app muziek afspelen op uw Apple TV tijdens de diavoorstelling. Als u met een andere app achtergrondmuziek wilt afspelen, start of pauzeert u de diavoorstelling in Adobe Photoshop Lightroom CC voor Apple TV door lang op het aanraakscherm van de afstandsbediening te drukken.

Zijn er verschillende diaovergangen beschikbaar voor diavoorstellingen in Adobe Photoshop Lightroom CC voor Apple TV?

Nee. Er is slechts één standaardovergang beschikbaar in Lightroom CC voor Apple TV.

Welke kleurruimte gebruikt Adobe Photoshop Lightroom CC voor Apple TV om foto's weer te geven?

Adobe Photoshop Lightroom CC voor Apple TV gebruikt de sRGB-kleurruimte.

Zie Veelgestelde vragen | Kleur in Lightroom voor meer informatie.

Ik heb mijn foto's bewerkt in Adobe Photoshop Lightroom CC op het internet, Adobe Photoshop Lightroom CC voor mobiele apparaten of de Lightroom Classic CC desktop-app, maar de wijzigingen worden niet weergegeven in Adobe Photoshop Lightroom CC voor Apple TV. Hoe los ik dit op?

Hoewel deze bewerkingen automatisch zouden moeten synchroniseren, kunt u indien nodig naar Settings (Instellingen) gaan en Reload Collections (Verzamelingen opnieuw laden) selecteren.

In welke talen is Adobe Photoshop Lightroom CC voor Apple TV beschikbaar?

Adobe Photoshop Lightroom CC voor Apple TV is beschikbaar in het Engels, Frans, Duits en Japans.

Adobe Photoshop Lightroom CC voor Apple TV gebruiken

Hoe ga ik aan de slag met Adobe Photoshop Lightroom CC voor Apple TV?

Lees Adobe Photoshop Lightroom CC-app voor Apple TV instellen en volg de stappen om de app in de App Store te verkrijgen en u met uw Adobe ID aan te melden.

Waar kan ik hulp krijgen bij het gebruiken van Adobe Photoshop Lightroom CC voor Apple TV?

Lees Lightroom-foto's op uw tv weergeven voor meer informatie over de interface en instellingen van de app.

Meer informatie