Adobe Photoshop Lightroom for mobile en Apple TV | Veelgestelde vragen

Vind antwoorden op veelgestelde vragen over Lightroom for mobile en Apple TV.

Lightroom

Dankzij de magie van de Adobe Photoshop-technologie kunt u met Adobe Photoshop Lightroom for mobile afbeeldingen van professionele kwaliteit maken en delen vanaf uw iPad, iPad Pro, iPhone, Android-apparaat of Chromebook.

Met Adobe Photoshop Lightroom voor Apple TV kunt u op uw tv foto's van Lightroom bekijken en diavoorstellingen afspelen. Blader door uw verzamelingen om de foto die u zoekt snel te vinden en zoom in op uw foto's om elk detail op het grote scherm te bekijken.

Lightroom for mobile

Algemene informatie

Lightroom for mobile en voor tablets is een gratis app met krachtige, maar toch eenvoudige mogelijkheden om foto's te maken, te bewerken en te delen. U kunt upgraden om premiumfuncties te gebruiken voor nauwkeurige controle met naadloze toegang op al uw apparaten: mobiel, desktop en op het web.

Maak en deel afbeeldingen van professionele kwaliteit op uw smartphone of tablet met eenvoudige maar krachtige tools die met Adobe Photoshop-technologie zijn ontwikkeld. Dankzij meer dan 30 voorinstellingen zien uw foto's er met een eenvoudige tik perfect uit. Experimenteer met kleur, pas de helderheid aan en voeg vignetten toe.

Alle functies voor vastleggen, ordenen en delen zijn gratis in Lightroom for mobile. U kunt ook de meeste bewerkingsfuncties gratis gebruiken.

Wanneer u een Creative Cloud Fotografielidmaatschap aanschaft, krijgt u ook:

• De mogelijkheid uw Lightroom-foto's te synchroniseren op al uw apparaten, inclusief uw computer.
  • Photoshop, 's werelds krachtigste fotobewerkingstool.
  • Een aangepaste website waarop u uw foto's kunt presenteren, mogelijk gemaakt door Adobe Portfolio.
  • De mogelijkheid om de foto's die u in Lightroom hebt, te openen in andere mobiele Adobe-apps, zoals Photoshop op de iPad, Adobe Spark Page, Adobe Spark Video en meer.
  • Toegang tot de volgende premiumfuncties in Adobe Photoshop Lightroom for mobile:
    • Cloudopslag
    • Voorinstellingen en profielen synchroniseren
    • Retoucheerpenseel
    • Selectieve aanpassingen
    • Zoeken met Sensei
    • Geometriegereedschappen
    • RAW-bewerking op telefoon of tablet
    • Webgalerieën delen
    • Foto's sorteren op mensen
    • Batchbewerking

Zie Lightroom for mobile | Premiumfuncties en Creative Cloud-fotografielidmaatschappen | Veelgestelde vragen voor meer informatie.

U kunt deze functies ook gratis uitproberen in de proefversie van het Creative Cloud Fotografielidmaatschap.

U kunt foto's en bewerkingen synchroniseren tussen Adobe Photoshop Lightroom for mobile en de desktop-app Lightroom Classic of Lightroom als u een actief lidmaatschap of een proefversie hebt voor deze Creative Cloud-lidmaatschappen.

Zie Creative Cloud-fotografielidmaatschappen | Veelgestelde vragen voor meer informatie.

Als u een Lightroom-versie met een licentie voor onbepaalde tijd hebt, kunt u geen foto's synchroniseren tussen Lightroom op uw desktop en Lightroom op uw mobiele apparaat.

Klik op het onderstaande pictogram om de Lightroom-app op uw mobiele apparaat te downloaden.

Lightroom for mobile downloaden (iOS)
Lightroom for mobile (iOS)

Lightroom for mobile (Android)
Lightroom for mobile (Android)

iOS

Lightroom for mobile ondersteunt elke iPhone of iPad met iOS 13.0 of hoger.

Android

Lightroom for mobile ondersteunt telefoons met Android 6.x (Marshmallow) en hoger.

Zorg dat de Android-telefoon waarop u Lightroom for mobile wilt installeren, aan de volgende systeemvereisten voldoet:

Minimale systeemvereisten

• Processor: Quad-core CPU met 1,5 GHz en ARMv7-architectuur
  • RAM: 1 GB
  • Interne opslag: 8 GB
  • Android-versie: 6.x (Marshmallow) en hoger

Aanbevolen systeemvereisten

• Processor: Quad-core CPU met 2,2 GHz en ARMv8-architectuur
  • RAM: 4 GB of meer
  • Interne opslag: 8 GB of meer
  • Android-versie: 6.x (Marshmallow) en hoger

Adobe Photoshop Lightroom (iOS en Android) for mobile is beschikbaar in het Engels, Frans, Canadees-Frans, Duits, Japans, Italiaans, Spaans, Braziliaans-Portugees, Koreaans, Russisch, Vereenvoudigd Chinees, Traditioneel Chinees, Thai, Turks, Indonesisch, Nederlands, Zweeds, Vietnamees en Pools.

Lightroom for mobile ondersteunt de bestandsindelingen JPEG, PNG en Adobe DNG. Als u een betaald Creative Cloud-lidmaatschap of een actief Creative Cloud-proeflidmaatschap hebt, kunt u RAW-bestanden via uw camera importeren en bewerken met uw iPad, iPad Pro, iPhone, Android-apparaat of Chromebook.

De desktop-apps Lightroom Classic en Lightroom ondersteunen allerlei bestandsindelingen, waaronder RAW-afbeeldingen van vrijwel elke DSLR-camera, JPEG- en PNG-bestanden. De desktop-apps Lightroom Classic en Lightroom geven automatisch een slimme voorvertoning weer van uw RAW-foto's en synchroniseren die voorvertoning met uw mobiele apparaat. Slimme voorvertoningen zijn kleinere versies van uw originele RAW-bestand die alle flexibiliteit van een RAW-bestand behouden, maar met een fractie van de grootte.

De originele bestanden die vanuit Lightroom Classic zijn geüpload, blijven aanwezig op uw desktop en worden niet opgeslagen, gesynchroniseerd of gebruikt door Adobe Photoshop Lightroom for mobile. De Lightroom desktop-app uploadt al uw originele foto's naar de cloud. Dit betekent dat er een back-up is gemaakt van al uw foto's.

Uw afbeeldingen blijven te allen tijde uw volledige eigendom.

Adobe bewaart uw originele afbeeldingen één jaar als uw lidmaatschap is afgelopen of 90 dagen als uw proefperiode van Lightroom is afgelopen. U kunt de app Adobe Lightroom Downloader echter gebruiken om uw foto's binnen deze periode, nadat uw lidmaatschap of proefperiode is afgelopen, van Creative Cloud te downloaden.

Lightroom Mobile: Met Lightroom op uw iPad, iPad Pro, iPhone, Android-apparaat of Chromebook kunt u uw foto's gratis blijven bekijken en bewerken, maar u hebt geen toegang meer tot premiumfuncties en u kunt uw foto's niet langer met uw andere apparaten synchroniseren.

Lightroom voor de desktop: Met Lightroom op uw macOS- of Windows-desktopcomputer kunt u geen nieuwe bestanden meer synchroniseren met de cloud. U kunt Lightroom echter blijven starten om uw originele bestanden van onze cloud naar uw vaste schijf te downloaden.

Lightroom Classic: Met Lightroom Classic op uw macOS- of Windows-desktopcomputer hebt u nog steeds toegang tot al uw foto's op uw vaste schijf. U kunt nog steeds foto's importeren en organiseren en bewerkte foto's uitvoeren door ze te exporteren, te publiceren, af te drukken, op te nemen in diavoorstellingen en beschikbaar te stellen op internet. Als uw lidmaatschap is afgelopen, hebt u geen toegang meer tot de modules Ontwikkelen en Kaart en tot synchronisatiefuncties.

Ja, afbeeldingen van Lightroom for mobile tellen mee voor de cloudopslag van Creative Cloud.

Ja, Lightroom maakt automatisch een back-up in de cloud van al uw foto's en u kunt uw foto's op elke desktop of elk mobiel apparaat bekijken en bewerken.

Ja, Lightroom biedt cloudopslag en slaat al uw originele afbeeldingen op in Creative Cloud.

Wanneer u RAW-bestanden van Lightroom Classic op uw desktop synchroniseert naar Lightroom for mobile, geeft Lightroom Classic automatisch een slimme voorvertoning weer van uw RAW-foto's en wordt die voorvertoning met uw mobiele apparaat gesynchroniseerd. Slimme voorvertoningen zijn kleinere versies van uw originele RAW-bestand die alle flexibiliteit van een RAW-bestand behouden, maar met een fractie van de grootte.

Wanneer u RAW-bestanden vanuit Lightroom op uw desktop uploadt, maakt de app automatisch een back-up van uw originele bestand in de cloud en u kunt uw foto's op elke desktop en elk mobiel apparaat bekijken en bewerken.

Er is een uitgebreide cloudinfrastructuur nodig om afbeeldingsgegevens en bewerkingen tussen de desktop en mobiele apparaten te synchroniseren. Aangezien Creative Cloud al een dergelijke infrastructuur biedt, evenals een lidmaatschap speciaal voor fotografieliefhebbers, is het een goede oplossing om foto's en bewerkingen te synchroniseren tussen Adobe Photoshop Lightroom for mobile, voor de desktop en voor het web.

Als u een betaald Creative Cloud-lidmaatschap of een actief Creative Cloud-proeflidmaatschap hebt, krijgt u toegang tot een Technology Preview waarmee u RAW-bestanden van uw camera kunt importeren en bewerken met Adobe Photoshop Lightroom for mobile op uw iPad, iPad Pro, iPhone, Android-apparaat of Chromebook.

U kunt slechts één catalogus tussen Lightroom Classic op de desktop en Adobe Photoshop Lightroom for mobile synchroniseren.

Voordat u naar een andere gesynchroniseerde catalogus overschakelt, moet u ervoor zorgen dat alle items volledig met de Lightroom-catalogus op uw desktop zijn gesynchroniseerd.

Lightroom Mobile versie 4.1 van december 2018 ondersteunt het gebruik van een bekabelde internetverbinding via een Ethernet-LAN-poort of USB-Ethernet-adapter op Chromebooks.

Wanneer Mobiele gegevens gebruiken is ingeschakeld

Wanneer u de optie Mobiele gegevens gebruiken inschakelt in de appvoorkeuren, gebruikt Lightroom for mobile de internetbandbreedte van uw mobiele netwerk voor het volgende:

• Een afbeelding downloaden uit de cloud voor bewerking wanneer u deze in de loepweergave opent.
  • Afbeeldingsaanpassingen of wijzigingen in metagegevens synchroniseren met de cloud.
  • Recent toegevoegde afbeeldingen naar de cloud uploaden.

Als uw mobiele apparaat echter een WiFi-verbinding heeft, geeft Lightroom for mobile de WiFi-verbinding voorrang op de internetverbinding van uw mobiele netwerk.

Wanneer Mobiele gegevens gebruiken is uitgeschakeld

Als u de optie Mobiele gegevens gebruiken in de appvoorkeuren uitschakelt en er geen netwerkverbinding is, geeft Lightroom for mobile het pictogram Synchronisatie onderbroken () weer in de weergave Albums. U kunt er dan voor kiezen een slimme voorvertoning van een afbeelding te downloaden voor bewerking en de data van uw mobiele netwerk gebruiken om afbeeldingsaanpassingen geforceerd te synchroniseren.

Doe het volgende om de data van uw mobiele netwerk te gebruiken als u een slimme voorvertoning van een afbeelding wilt downloaden:

Een slimme voorvertoning downloaden
Gebruik uw mobiele data om een slimme voorvertoning voor bewerking te downloaden.

1. Open de afbeelding in de loepweergave om deze te bewerken.
  2. Tik op het pictogram ! in de rechterbovenhoek en selecteer Slimme voorvertoning downloaden.

Doe het volgende om synchronisatie van lopende afbeeldingsaanpassingen te forceren via de data van uw mobiele netwerk:

1. Nadat u in de loepweergave wijzigingen in de afbeelding hebt aangebracht, tikt u op het pictogram ! in de rechterbovenhoek van het scherm.
  2. Tik op Synchronisatie forceren.

Zorg dat u de nieuwste versie van Adobe Photoshop Lightroom for mobile gebruikt.

(iOS)

Vanaf versie 2.7 ondersteunt Adobe Photoshop Lightroom for mobile (iOS) de HDR-opnamemodus op een iPhone of iPad met ten minste een 12-megapixelcamera en iOS 10.0 of nieuwer.

Voor meer informatie over de HDR-opnamemodus leest u Scènes met hoog contrast vastleggen in de modus HDR (iOS).

(Android)

Met de nieuwste update is de HDR-modus alleen beschikbaar voor de volgende mobiele apparaten: Samsung S8, Samsung S8+, Samsung S7, Samsung S7 Edge, Samsung Note 8, Google Pixel, Google Pixel 2, Google Pixel XL, Google Pixel 2 XL, Google Pixel 3, Google Pixel 3 XL en One Plus 5 .

HDR als experimentele functie: Op andere compatibele mobiele Android-apparaten die voldoen aan de onderstaande specificaties, is de HDR-modus beschikbaar als experimentele functie die u kunt inschakelen via het zijbalkmenu.

• 3 GB RAM of meer
  • Android OS-versie 5.0 (Lollipop) of hoger
  • App-versie is 'Arm8'
  • DNG-opname wordt ondersteund

De specificaties voor uw apparaat controleren: Ga in het zijbalkmenu naar Apparaatgegevens en -opslag > Apparaatgegevens.

Voor meer informatie over de HDR-opnamemodus leest u Scènes met hoog contrast vastleggen in de modus HDR (Android).

Vanaf versie 2.5 ondersteunt Adobe Photoshop Lightroom for mobile (iOS) het vastleggen van DNG-RAW-afbeeldingen op een iPhone of iPad met ten minste een 12-megapixelcamera en iOS 10.0 of nieuwer.

Vanaf versie 2.0 ondersteunt Adobe Photoshop Lightroom for mobile het vastleggen van DNG-RAW-afbeeldingen op apparaten met Android-versie 5.0 (Lollipop) en later. Deze functie is echter alleen beschikbaar op apparaten die het vastleggen van DNG-RAW-afbeeldingen ondersteunen. Ondersteuning voor vastleggen in de DNG-indeling wordt ingeschakeld/ingesteld door de fabrikant van het apparaat.

Controleer als volgt of uw apparaat vastleggen in de DNG-indeling ondersteunt:

1. Zorg eerst dat de nieuwste versie van de Lightroom-app op uw mobiele apparaat is geïnstalleerd.
  2. Tik in de weergave Verzamelingen op het pictogram in de linkerbovenhoek van het scherm om het zijbalkmenu weer te geven.
  3. Tik in het menu op Apparaatgegevens en -opslag > Apparaatgegevens.
  4. Controleer of bij DNG-opnamen ondersteund de optie Ja of Nee wordt weergegeven. Als Ja wordt weergegeven, kunt u RAW-afbeeldingen vastleggen met de camerafunctie in de app.

Over het algemeen is een nieuwere Android-telefoon vereist om de geavanceerde bewerkingsfuncties te kunnen gebruiken. Adobe Photoshop Lightroom for mobile detecteert automatisch de geavanceerde functies die uw telefoon ondersteunt en biedt dan toegang tot die functies. We werken aan een uitgebreide lijst van ondersteunde apparaten en voegen deze zo snel mogelijk toe aan dit artikel met veelgestelde vragen.

(iOS)

Elk Lightroom-lidmaatschap dat u koopt in de App Store, wordt door Apple beheerd via uw iTunes-account. U kunt uw lidmaatschap annuleren via de App Store-app op uw iOS-apparaat.

Voor stapsgewijze instructies raadpleegt u het Apple-artikel Abonnementen bekijken, wijzigen of opzeggen.

Voor factureringsproblemen of terugbetalingen raadpleegt u het Apple-artikel Een terugbetaling aanvragen voor een App Store- of iTunes Store-aankoop.

(Android)

Een Lightroom-lidmaatschap dat u via de Google Play Store koopt, wordt door Google beheerd. U kunt uw lidmaatschap annuleren via de Google Play Store-app op uw Android-apparaat.

Voor stapsgewijze instructies raadpleegt u het Google-artikel Een abonnement op Google Play opzeggen, onderbreken of wijzigen.

Voor factureringsproblemen of een terugbetaling raadpleegt u het Google-artikel Een terugbetaling ontvangen op Google Play.

Adobe Photoshop Lightroom for mobile gebruiken

Ga naar de pagina Aan de slag voor Adobe Photoshop Lightroom for mobile, download de mobiele app en volg de stappen.

Lightroom voor Apple TV

Algemene informatie

De app Adobe Photoshop Lightroom voor Apple TV vereist een Apple TV van de 4e generatie of nieuwer met tvOS 11.0 of later.

Als uw foto lijkt te zijn afgekapt of bijgesneden, kunt u de zoom- of overscaninstellingen van uw weergave-apparaat aanpassen.

Raadpleeg voor meer details het Apple Support-artikel https://support.apple.com/en-us/HT202763.

Nee, Adobe Photoshop Lightroom voor Apple TV is uitsluitend bedoeld om uw foto's en video's weer te geven. Gebruik Lightroom voor de desktop, mobiel (Android en iOS) of het web of Lightroom Classic op de desktop om uw foto's te bewerken en te beheren.

Ja. Als de afstandsbediening met Apple TV werkt, werkt deze gewoonlijk ook met de app Adobe Photoshop Lightroom voor Apple TV. Met bepaalde afstandsbedieningen van andere merken dan Apple kunt u de foto niet pannen terwijl deze is ingezoomd. Snel schuiven is mogelijk ook niet beschikbaar.

Nee. Lightroom voor Apple TV biedt geen ondersteuning voor het toevoegen van muziek aan diavoorstellingen. U kunt echter wel met een andere app muziek afspelen op uw Apple TV tijdens de diavoorstelling. Als u met een andere app achtergrondmuziek wilt afspelen, start of pauzeert u de diavoorstelling in Adobe Photoshop Lightroom voor Apple TV door lang op het aanraakgedeelte van de afstandsbediening te drukken.

Nee. Er is slechts één standaardovergang beschikbaar in Lightroom voor Apple TV.

Adobe Photoshop Lightroom voor Apple TV gebruikt de sRGB- kleurruimte.

Zie Veelgestelde vragen | Kleur in Lightroom voor meer informatie.

Hoewel deze bewerkingen automatisch zouden moeten worden gesynchroniseerd, kunt u zo nodig naar Instellingen gaan en Verzamelingen opnieuw laden selecteren.

Adobe Photoshop Lightroom voor Apple TV is beschikbaar in het Engels, Frans, Duits en Japans. Lightroom voor Apple TV versie 2.0 ondersteunt ook Italiaans, Koreaans, Braziliaans-Portugees, Russisch, Vereenvoudigd Chinees, Spaans, Zweeds, Thai, Traditioneel Chinees, Nederlands en Canadees-Frans.

Adobe Photoshop Lightroom voor Apple TV gebruiken

Om de app Adobe Photoshop Lightroom voor Apple TV op een Apple TV in te stellen, leest u De app Adobe Photoshop Lightroom voor Apple TV instellen en volgt u de stappen om de app uit de App Store te downloaden en u met uw Adobe ID aan te melden.

Lees Lightroom-foto's op uw tv weergeven voor meer informatie over de interface en instellingen van de app.

Meer informatie