Fout bij het laden van com.adobe.preview.loader

Bij het starten van Photoshop CC ziet u het volgende foutbericht:

De extensie com.adobe.preview.loader niet kan worden geladen omdat het niet juist is ondertekend.

Foutmelding van Photoshop

Oplossing: Verwijder Photoshop en bepaalde mappen

1. Photoshop CC <versienummer> verwijderen met het verwijderingsprogramma.
  2. Zorg dat de volgende mappen zijn verwijderd zodra de verwijdering van Photoshop is voltooid:
  • Windows
    • C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop CC <versienummer>\
    • C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop CC <versienummer>\Required\CEP\extensions\
    • C:\Program Files\Common Files\Adobe\Plug-Ins\CC\Generator\
  • Mac OS
    • MacHD/Applications/Adobe Photoshop CC <versienummer>/
    • MacHD/Library/Application Support/Adobe/CEP/extensions/
    • MacHD/Library/Application Support/Adobe/Plug-ins/CC/Generator/

Als deze mappen of submappen nog steeds aanwezig zijn, moet u ze handmatig verwijderen.

3. Photoshop CC <versienummer> opnieuw installeren met de Creative Cloud-desktoptoepassing.