Opdateret i Adobe Camera Raw 10.3 (april 2018-udgivelsen).

Profiler giver dig mulighed for at styre, hvordan farver og tonalitet gengives i dine fotos. Profilerne er beregnet som et udgangspunkt eller et fundament for redigering af billeder.

Når du anvender en profil på dit foto, ændrer eller overskriver den ikke værdien af andre redigeringsstyringsskydeknapper. Derfor kan du redigere dine fotos, som du vil, og derefter vælge at anvende en profil oven på dit redigerede billede.

Anvend en profil på dit billede

Sådan gennemser og anvender du profiler:

1. I panelet Grundlæggende i dialogboksen Camera Raw skal du klikke på rullelisten Profil for hurtigt at få adgang til Adobe Raw-profiler. Vælg Gennemse for at se andre tilgængelige profiler.

screen_shot_2018-03-28at31607pm
    Gennemse profilerne i rullelisten Profil.
    profile_browser
    Profilbrowser

Bemærk:

Når du importerer fotos, anvendes profilerne Adobe Color og Adobe Monochrome som standard på henholdsvis farve- og sort/hvid-billeder.

2. Udvid profilgrupper (forklares nedenfor) for at få vist tilgængelige profiler i den pågældende gruppe.

Bemærk:

I panelet Profilbrowser skal du klikke på rullelisten til højre for at få adgang til visningsindstillinger. Du kan vælge at få vist profilerne som gitterminiaturer eller som en liste. Du kan også filtrere profilerne ved hjælp af Farve, S/H eller Alle.

adobe_profile_browser

Foretrukne

Viser profiler, du har markeret som foretrukne. Se Føj profiler til foretrukne.

adobe_raw
    Adobe Raw-profiler

Kreative profiler for Raw- og ikke-Raw-billeder

Kreative profiler fungerer på en hvilken som helst filtype, herunder RAW-fotos, JPEG- og TIFF-filer. Disse profiler er designet til at oprette en bestemt typografi eller effekt på dit foto.

Kunstnerisk: Brug disse profiler, hvis du ønsker, at farvegengivelsen i dit foto skal være mere kantet og med kraftigere farveskift.

S/H: Brug disse profiler for at opnå optimale toneforskydninger, der er nødvendige for sort/hvid.

Moderne: Brug disse profiler til at skabe unikke effekter, der passer til moderne fotografi.

Vintage: Brug disse profiler for at skabe en vintage-effekt.

Profiler til Raw-fotos

Følgende profilgrupper vises, når du redigerer et Raw-billede:

Adobe Raw: Adobe Raw--profiler forbedrer farvegengivelse væsentligt og er et godt udgangspunkt for redigering af dine Raw-billeder. Adobe Color-profilen er designet til at give en god farve/tonebalance for alle billeder. Denne profil anvendes som standard til de Raw-billeder, du importerer.

Camera Matching: Viser profiler baseret på kameramærke/model for dit Raw-foto. Brug Camera Matching-profiler, når du foretrækker, at farvegengivelsen i dine Raw-filer skal passe til det, som du ser på kameraets skærm.

Ældre: Viser ældre profiler, der fulgte med i tidligere versioner af Adobe Camera Raw.

Artistic
    Kunstneriske profiler

Bemærk:

Når du anvender en af profilerne Kunstnerisk, S/H, Moderne og Vintage, vises skydeknappen Mængde, hvilket giver dig mulighed for at styre profilintensitet. For øvrige profiler er skydeknappen Mængde nedtonet/inaktiv.

3. Bevæg markøren over en profil for at få vist dens indvirkning på dit foto. Klik på profilen for at anvende den på dit foto.

4. Hvis du vil gå tilbage til panelet Grundlæggende, skal du klikke på Luk i øverste højre hjørne i panelet Profilbrowser.

Føj profiler til foretrukne

Hvis du vil føje en profil til Foretrukne, skal du benytte en af følgende fremgangsmåder:

• Når du gennemser profiler i visningen Gitter, skal du holde markøren over profilminiaturen og klikke på det stjerneikon, der vises i øverste højre hjørne i miniaturebilledet.
  • Når du gennemser profiler i visningen Liste, skal du klikke på det stjerneikon, der vises før profilens navn.

Bemærk:

Når du føjer en profil til Foretrukne, opdateres pop op-menuen Profil under fanen Grundlæggende i dialogboksen Camera Raw også. Når du fjerner en profil fra Foretrukne, afspejler pop op-menuen Profildenne ændring. På denne måde kan du nemt tilpasse pop op-menuen Grundlæggende med dine foretrukne eller mest anvendte profiler for at få lettere adgang.

Installer profiler

Manuel installation af profiler

De eksisterende DCP-profiler på computeren konverteres automatisk til XMP-format, når du opdaterer til Camera Raw 10.3. Hvis du vil føje en DCP-profil efter den første start, skal du kopiere profilen manuelt til følgende placeringer:

Win: C:\ProgramData\Adobe\CameraRaw\CameraProfiles
Mac: /Library/Application Support/Adobe/CameraRaw/CameraProfiles

Hvis du vil tilføje en XMP-profil manuel, skal du kopiere profilen til følgende placering:

Win: C:\ProgramData\Adobe\CameraRaw\Settings
Mac: /Library/Application Support/Adobe/CameraRaw/Settings

Importer profiler og forudindstillinger

Du kan importere DCP- og XMP-profiler og -forudindstillinger som zip-filer ved hjælp af dialogboksen Importer profiler og forudindstillinger. Følg disse trin for at åbne dialogboksen:

1. I panelet Grundlæggende i dialogboksen Camera Raw skal du klikke på rullelisten Profil.

2. Vælg Gennemse.

3. I panelet Profilbrowser skal du højreklikke (Windows)/Kommando-klikke (Mac) et vilkårligt sted i profilgruppeområdet og vælge Importer profiler og forudindstillinger i genvejsmenuen.

Alternativt kan du højreklikke (Windows)/Kommando-klikke (Mac) i panelet Forudindstilling og vælge Importer profiler og forudindstillinger.

4. I dialogboksen Importer profiler og forudindstillinger skal du søge på computeren for at vælge den ønskede profil eller forudindstilling og derefter klikke på Åbn for at importere den.

Du kan derefter få adgang til de importerede profiler i panelet Profilbrowser.

Bemærk:

Du kan kun importere zip-filer fra dialogboksen Importer profiler og forudindstillinger. Hvis du vil importere individuelle profiler og forudindstillinger, kan du installere dem manuelt på den rette placering. Se under Manuel installation af profiler for at få flere oplysninger.