Find ud af, hvad du skal gøre, hvis det begynder at gå langsomt, når du indsætter illustrationer, eller hvis du finder uventede data i Illustrator-dokumenter.

Problem

Når du kopierer og indsætter illustrationer i en Illustrator-fil eller kopierer dem fra én Illustrator-fil til en anden, tager det meget længere tid end forventet, eller hvis der er uventede globale objekter i måldokumentet (f.eks. farveprøver, symboler og pensler).

Løsninger

Prøv en eller flere af følgende løsninger, afhængigt af den Illustrator-version, du bruger.

Vælg din Illustrator-version:

Reparer beskadigede navne på globale plugin-objekter (Mac og Windows; CS6 og CC)

1. Sørg for, at du bruger den nyeste version af Illustrator. Gå ind i Hjælp > Opdateringer, eller opdater Illustrator via Creative Cloud-skrivebordsappen.

2. Hent følgende zip-fil, og pak scriptet deri ud (JSX-fil).

Download

3. Åbn Illustrator, og kør scriptet: Gå ind i menuen Filer > Scripts > Andre scripts, eller træk scriptet over i Illustrator. Du får en besked om, at "Indstillingen fixBadPluginGlobalObjectNames er slået TIL".

4. Hvis du får besked om, at "Indstillingen fixBadPluginGlobalObjectNames er slået FRA", skal du køre scriptet igen.

5. Luk Illustrator, og åbn programmet igen, og åbn derefter den relevante Illustrator-fil for at se, om den blev repareret.

Løsninger i CS5 og tidligere versioner

I Illustrator CS5 og tidligere versioner kan problemet løses på én af følgende måder. Hvis den første løsning ikke løser problemet, skal du prøve den anden.

Løsning 1 (CS5 og tidligere versioner): Aktivér tilstanden for genoprettelse af indhold

1. Afslut Illustrator.

2. Find indstillingsfilen Adobe Illustrator. F.eks. ligger indstillingsfiler for Illustrator CS5 her:

• Mac OS: /[bruger]/Bibliotek/Indstillinger/Adobe Illustrator CS5-indstillinger/[sprog]/
    • Windows 7/Vista: Brugere/[bruger]/AppData/Roaming/Adobe/Adobe Illustrator CS5-indstillinger/[sprog]/AIPrefs
    • Windows XP: Dokumenter og indstillinger/[bruger]/Application Data/Adobe/Adobe Illustrator CS5-indstillinger/AIPrefs

Bemærk:

I Windows er filerne Application og AppData som standard skjulte. Du kan få hjælp til at visning af skjulte filer i afsnittet Vis skjulte filer.

3. Åbn indstillingsfilen i en almindelig teksteditor som f.eks. Text Wrangler (Mac OS) eller Notepad (Windows). (Du kan også bruge en mere traditionel tekstbehandlingsapp. Men hvis du gør det, skal du gemme filen som almindelig tekst uden at tillade et skjult .txt-filtypenavn.)

4. I selve indstillingsfilen skal du finde den sektion, der ser ud som følger:

/aiFileFormat {

/PDFCompatibility 1

/enableATEReadRecovery 0

/enableContentRecovery 0

/enableATEWriteRecovery 0

/clipboardPSLevel 3

}

5. Du skal ændre værdien enableContentRecovery fra 0 til 1. Hvis sektionen /aiFileFormat ikke har en enableContentRecovery-linje, skal den tilføjes. Efter redigeringen skal den se således ud:

/enableContentRecovery 1

6. Gem indstillingsfilen uden at tillade ændring af navn eller udvidelse.

Løsning 2 (CS5 og tidligere versioner): Rediger den gendannede fil

1. Åbn Illustrator.
  2. Du kan åbne dokumentet ved at gå ind i Filer > Åbn eller Kommando+O.

Du må ikke åbne dokumentet ved at dobbeltklikke via listen Seneste filer eller trække filen hen på Illustrator-appikonet.

3. Vælg den fil, du vil reparere, i filnavigationsdialogboksen.

4. Tryk på Kommando+Alternativ+Skift (Mac OS) eller Ctrl+Alt+Skift (Windows), og klik så på Åbn i tilsvarende dialogboks.

5. Luk det tomme vindue uden at gemme det.

6. I Finder (Mac OS) eller Windows Explorer (Windows) vil du via samme sti som den oprindelige fil finde en kopi af filen med et understregningstegn foran navnet. Hvis du f.eks. åbnede "BrokenFile.ai", vil du nu se en ny fil ved navn "_BrokenFile.ai".

7. Åbn understregningsfilen i en almindelig teksteditor som f.eks. TextWrangler (Mac OS) eller UltraEdit (Windows). (Windows-brugere bør også være i stand til at bruge WordPad eller Notepad). De beskadigede filer kan være store, så det kan tage et stykke tid at åbne dem. Hvis din teksteditor har en øvre grænse for, hvor store filer den kan åbne, skal du bruge en anden teksteditor.

8. I filen med understregning skal du søge efter hver forekomst af følgende:

%AI8_BeginPluginObject

9. Undersøg, om følgende linje matcher en af disse strenge:
    (Værktøjet Adobe Kalligrafipensel)
    (Værktøjet Adobe Punktpensel)
    (Værktøjet Adobe ArtOnPath-pensel)
    (Værktøjet Adobe Mønsterpensel)

10. Hvis linjen ikke stemmer fuldkommen overens med en af disse fire strenge (inkl. små/store bogstaver), skal du vælge al tekst i %AI8_BeginPluginObject-kommentaren og denførste efterfølgende %AI8_EndPluginObject-kommentar. Slet herefter selve kommentarerne og markeringen.

11. Gentag trin 9 og 10 for hver forekomst af %AI8_BeginPluginObject-kommentaren i filen.

12. Gem filen.
  13. Åbn filen i Illustrator.
  14. Slet alle symbolerne og herefter alle penslerne. Hvis du derimod mistænker, at filen indeholder nødvendige symboler eller penselstrøg, skal du køre handlingen Slet ubrugte emner i panelet (gå ind i Handlinger > Slet ubrugte emner i panelet, og klik på Afspil markeringen).

15. Gem filen under et nyt navn (f.eks. "Repareret fil.ai").

16. (Vigtigt) Luk filen.

17. Åbn filen igen i Illustrator. Kontrollér, at filen er repareret ved at kopiere et hvilket som helst objekt og sætte det ind i en ny tom fil.

Yderligere oplysninger

Det uventede indhold skyldes problemer fra tidligere versioner af Illustrator, som er blevet løst i den aktuelle udgave. Hvis du arbejder med et dokument, som er gemt i en tidligere version af Illustrator, er det ikke sikkert, det løser problemet, hvis du åbner filen i den aktuelle version.

De uventede globale objekter vises muligvis i deres respektive paneler, muligvis ikke. Forsøg på at slette de uventede globale objekter mislykkes muligvis eller kan gøre Illustrator ustabil samt få programmet til pludseligt at lukke ned.

Hvis du gemmer dokumentet, øges dets størrelse markant pga. de globale objekter, der er blevet føjet til dokumentet. Disse ugyldige data kan findes i et dokument i lang tid, før de opdages, så det løser ikke altid problemet at gå åbne dokumentet i en tidligere version. De ugyldige data kan spredes, når du kopierer illustrationer fra ét dokument til et andet.