capture_app_RGB_128px

Adobe Capture CC giver dig muligheden for at oprette produktionsklar farvetemaer, mønstre, vektorbaserede former, 3D-materialer, skrifttyper og brugerdefinerede pensler – alt sammen fra et enkelt foto. Uanset om du er på farten eller arbejder i studiet, kan du få inspiration fra verden omkring dig ind i CC Libraries for at dele og bruge i dine foretrukne Adobe-computer- eller mobilapps.

Om Adobe Capture CC

Hvordan får jeg Adobe Capture CC?

Adobe Capture CC til iOS og Android-telefoner kan hentes gratis i iTunes App Store og på Google Play.

Adobe Capture fås på henholdsvis dansk, engelsk, finsk, fransk, italiensk, japansk, kinesisk (traditionelt), koreansk, nederlandsk, norsk, polsk, portugisisk, russisk, spansk, svensk, tjekkisk og tyrkisk.

Gå ind på Adobe Capture CC-siden i iTunes App Store eller på Google Play for at få de senest opdaterede systemkrav.

Skal jeg have en Creative Cloud-konto for at bruge Adobe Capture CC?

Du skal have enten et gratis eller betalt Creative Cloud-medlemskab. Hvis du ikke allerede er medlem, kan du tilmelde dig et gratis Creative Cloud-medlemskab. Hvis du bruger en Google Chromebook, skal du oprette et Adobe ID, hvis du ikke har ét, og derefter logge på.

Hvilke enheder fungerer med Adobe Capture CC?

iPhone, iPad, iPad Pro, Android-telefoner, Android-tabletter og Chromebook.

Hvor kan jeg finde flere oplysninger om Adobe Capture CC?

Du kan få flere oplysninger om Capture på disse websider:

Hvor kan jeg finde hjælp og support til Adobe Capture CC?

Brug af Adobe Capture CC

Hvad er aktiver?

Aktiver er byggestenene i dine kreative projekter i Creative Cloud. Capture giver dig mulighed for at oprette seks forskellige typer aktiver: farver, mønstre, former, materialer, skrifttyper og pensler.

Aktiver er tilgængelige i bibliotekspanelet i de kompatible Adobe CC-computer- og mobilapps, afhængigt af aktivets type. For at se listen over Adobe-apps, der understøtter Capture-aktiver, skal du gå til Support for Capture-aktiver i andre Adobe-apps.

Hvordan bruger jeg Common Camera

Det eneste du behøver, er en understøttet enhed og et billede at indfange og skabe.

1. Åbn Adobe Capture CC-appen.
  2. Hvis Camera-appen ikke starter automatisk, skal du klikke på kameraikonet for at tage et billede med kameraet.
  3. Brug Module-skydeknappen i bunden af skærmen til at vælge aktivtype.
  4. Brug to fingre til at zoome ind og ud, eller klik på skærmen, hvis du vil fryse billedet.
  5. Klik på ikonet øverst på skærmen for at vælge indstillinger, anvende effekter og/eller justere billedet.
  6. Klik på X-ikonet nederst til venstre på skærmen for at nulstille alle kameraindstillinger. Dobbeltklik på X-ikonet for at lukke kameraet.
  7. Klik på de andre ikoner nederst på skærmen for at tænde blitzen, vende kameraet eller vælge et eksisterende billede fra din kamerarulleLightroom-katalog, Adobe Stock eller Creative Cloud
  8. Klik på shutter-knappen for at gå til næste trin.

Hvordan deaktiverer jeg Kameraorienteret oplevelse?

1.   Start Adobe Capture CC-appen.
  2.   Klik på tandhjulsikonet i øverste venstre hjørne af skærmen Galleri, og vælg Præferencer i menuen.
  3.   Flyt indstillingen for Kameraorienteret til "Fra".

Hvordan anvender jeg Justeringer og effekter?

I Capture er der to filtersæt til at udvikle dine aktiver.

Billedjusteringer såsom farvetone, mætning og eksponering hjælper dig med mere præcist at indfange det aktiv, du ser, som du ser det.

Effekter såsom pixilering, comic og posterize giver et unikt look til de aktiver, du indfanger.

I kameraet klikker du på filterikonet i øverste højre hjørne af telefonen eller nederste højre hjørne af tabletten.  Justeringer findes i den første filmstrip-kollektion, og effekter findes i nummer to. Vælg den indstilling, du ønsker at anvende, og brug skydeknappen til at præcisere. Du kan anvende flere filtre til samme billede.

Hvad er Mønstre?

Lad din verden splittes som en prisme gennem dit kamera og skab unikke mønstre. Capture kan genere en række kalejdoskopiske effekter ved hjælp af dine billeder. Slør kanterne for at skabe gentagende fliser. Ud fra dine billeder kan du gemme mønstre som raster eller generere vektorer, der kan ændres i størrelsen.  Send derefter dine mønstre til Photoshop eller Illustrator for at præcisere eller bruge dem som udfyldninger.

Hvordan opretter jeg et mønster?

Du skal kun bruge en iPhone, iPad eller Android-telefon og et billede for at kunne fastholde og oprette mønstre.

1. Åbn Adobe Capture-appen.

2. Hvis kameraet ikke starter automatisk, klik da på kamera-ikonet for at tage et billede med kameraet eller billedikonet for at vælge et eksisterende billede fra din kamerarulleLightroom-katalog, Adobe Stock eller Creative Cloud.

3. Brug Module-skydeknappen i bunden af skærmen til at vælge Mønstre.

4. Klik på ikonerne øverst på skærmen for at vælge mønstertype, raster eller vektor, anvende effekter og billedjusteringer ved vælge en eller flere at disse muligheder.

5. Klik på shutter-knappen for at gå til næste trin.

6. Brug klippe-muligheden i panelet Rediger til at præcisere dit billedmønster.

7. Tryk på Gem (->) i øverste højre hjørne.

Hvordan bruger jeg mønstre?

Mønstre kan bruges i Adobe Illustrator CC og Adobe Photoshop CC. Du finder dine mønstre i panelet "Bibliotek" under det bibliotek, du gemte i, i Capture.

Hvad er farver?

Brug universet som maleræske. Peg med linsen, og lad Captures farveharmoniseringsmotor finde kompatible paletter i dine omgivelser. Gem dine farveprøver, og brug dem med det samme i næsten alle programmer. Tilpas yderligere og del din palette på Adobe Color.

Hvordan opretter, redigerer eller sletter jeg et farvetema?

Du skal kun bruge en iPhone, iPad eller Android-telefon og et billede for at kunne fastholde og oprette farvetemaer.

Oprettelse af farvetemaer

1. Åbn Adobe Capture CC-appen.

2. Hvis kameraet ikke starter automatisk, klik da på kamera-ikonet for at tage et billede med kameraet eller billedikonet for at vælge et eksisterende billede fra din kamerarulleLightroom-katalog, Adobe Stock eller Creative Cloud.

3. Brug Module-skydeknappen i bunden af skærmen til at vælge Farver.

4. Appen finder og viser automatisk fem harmoniserede farver fra scenen.

5. Klik på filterikonet øverst på billedet for at foretage billedjusteringer og opnå et mere præcist billede.

6. Klik på skærmen for at fryse billedet, og træk punkterne for at vælge nye farver.

7. Klik på shutter-knappen for at gå til næste trin.

8. Vælg farvetilstand i nederste højre hjørne. Rediger farvetemaerne ved hjælp af Skydeknapper, Farvehjul eller rediger direkte i kildebilledet.

9. Tryk på Gem (->) i øverste højre hjørne.

Redigering af farvetemaer

1. Tryk på ... for at få vist menuen Farvetema.

2. Tryk på Rediger for at åbne farvetemaet i det redigerbare farvehjul, eller for at ændre RGB-værdierne.

Sletning af farvetemaer

1. Tryk på ... for at få vist menuen.

2. Tryk på Slet i menuen Flere muligheder.

Hvordan bruger jeg Farver?

Farver kan bruges i Photoshop CC, Illustrator CC, InDesign CC, After Effects CC, Dreamweaver CC, Muse CC, Animate CC, Illustrator Draw, Photoshop Sketch og Comp CC.

For at bruge farver i et computerprogram skal du finde dine farvetemaer i panelet "Bibliotek" under det bibliotek, du gemte i, i Capture.

For at bruge farver i et mobilprogram skal du vælge fanen "Bibliotek" i Farvevælger og gå til det bibliotek, du gemte i, i Capture.

Bemærk:

De publicerede temaer i Adobe Color slettes ikke, når et farvetema slettes i Capture. Du kan slette disse manuelt gennem din konto på color.adobe.com/

Hvad er Former?

Fra håndtegnede former til fotografier med høj kontrast – du kan gøre ethvert billede til en ren vektorform. Brug præciseringsværktøjerne til at fjerne rod, rense baggrunden eller udjævne linjer. Send formerne direkte til Photoshop og Illustrator, eller find dem i Bibliotekspanelet i alle understøttede apps.

Hvordan opretter, redigerer eller sletter jeg en form?

Du skal kun bruge en iPhone, iPad eller Android-telefon, eller et billede, for at kunne fastholde og oprette former.

Oprettelse af former

1. Åbn Adobe Capture CC-appen.

2. Hvis kameraet ikke starter automatisk, klik da på kamera-ikonet for at tage et billede med kameraet eller billedikonet for at vælge et eksisterende billede fra din kamerarulleLightroom-katalog, Adobe Stock eller Creative Cloud.

3. Brug Module-skydeknappen i bunden af skærmen til at vælge Farver.

4. Appen fremhæver de dominerende sporingslinjer. Brug skydeknappen til at justere formen for at få de bedste resultater.

5. Klik på ikonerne øverst på skærmen for at vende billedet rundt, anvende auto-rensning, anvende effekter og/eller billedjusteringer ved at vælge en eller flere at disse muligheder.

6. Klik på shutter-knappen for at gå til næste trin.

7. Rediger formen ved at bruge mulighederne i fanen Rediger som f.eks. klip, præciser eller udjævn.

8. Tryk på Gem (->) i øverste højre hjørne.

9. Klik på Navngiv og gem mønsteret i et CC-bibliotek.

Redigering af former

Tryk på en form for at redigere den.

Sletning af former

1. Tryk på en form for at åbne den.

2. Tryk på Slet i menuen Flere muligheder.

Formen slettes fra alle dine enheder samt Creative Cloud.

Du kan lære mere om former ved at se dette selvstudie.

Hvad er Pensler?

Pensler

Verden er din pensel, bogstavelig talt. Skab højkvalitets brugerdefinerede pensler direkte fra fotografier.  Vælg din pensels stil, retning, flow og opførsel. Opret tekstureringspensler direkte fra teksturer, og opret jævne båndpensler.  Brug dem til at male med i Animate, Illustrator, Photoshop og Photoshop Sketch.

Hvordan opretter, redigerer eller sletter jeg en brugerdefineret pensel?

Du skal kun bruge en iPhone, iPad eller Android-telefon, eller et billede, for at kunne fastholde og oprette pensler.

Oprettelse af pensler

1. Åbn Adobe Capture CC-appen.

2. Hvis kameraet ikke starter automatisk, klik da på kamera-ikonet for at tage et billede med kameraet eller billedikonet for at vælge et eksisterende billede fra din KamerarulleLightroom-katalog, Adobe Stock eller Creative Cloud.

3. Brug Module-skydeknappen i bunden af skærmen til at vælge Pensler.

4. Klik på ikonet øverst på skærmen for at fjerne en specifik farve fra udvalget, foretage billedjusteringer og/eller anvende effekter.

5. Klik på shutter-knappen for at gå til næste trin.

6. Rediger penslen ved at bruge mulighederne i fanen Rediger som f.eks. klip, stilarter, forudindstillinger eller præciser.

7. Tryk på Gem (->) i øverste højre hjørne.

8. Navngiv og Gem mønsteret i et CC-bibliotek.

Redigering af pensler

Tryk på en pensel for at redigere den.

Sletning af pensler

1. Tryk på en pensel for at åbne den.

2. Tryk på Slet i menuen Flere muligheder.

Du kan lære mere om pensler ved at se dette selvstudie.

Hvordan bruger jeg penselværktøjet?

Pensler kan bruges i Photoshop CC, Illustrator CC, Animate CC og Photoshop Sketch.

For at bruge pensler i et computerprogram åbner du panelet "Bibliotek" og ser efter din pensel i det bibliotek, du gemte i, i Capture.  Illustrator CC og Animate CC kan kun bruge Illustrator CC-stilpensler. Photoshop CC kan kun bruge Photoshop CC-stilpensler.

For at bruge pensler i Photoshop Sketch skal du klikke og holde på den pensel, du vil skifte ud, og gå derefter tilbage til din penselkollektion og vælg det bibliotek, du gemte i, i Capture. Photoshop Sketch kan bruge alle penselstilarter.

Få mere at vide om pensler i dette selvstudie.

Hvad er Tekster?

Tag et billede af en skrifttype, der inspirerer dig. Capture bruger Adobe Sensei til at analysere formerne i din tekst for at foreslå lignende skrifttyper, som kan gemmes som Tegntyper. Når du gemmer en tekst i Capture, aktiveres den automatisk i Adobe Fonts. Skrifttyper er øjeblikkeligt tilgængelige gennem tekstværktøjerne i Photoshop, InDesign, Illustrator eller XD.

Hvordan opretter jeg en Tekst?

Du skal kun bruge en iPhone, iPad eller Android-telefon, eller et billede, for at kunne fastholde og oprette former.

Opret tegntyper ud fra tekstbilleder med få klik.

1. Åbn Adobe Capture-appen.

2. Hvis kameraet ikke starter automatisk, klik da på kamera-ikonet for at tage et billede med kameraet eller billedikonet for at vælge et eksisterende billede fra din kamerarulleLightroom-katalog, Adobe Stock eller Creative Cloud.

3. Brug Module-skydeknappen i bunden af skærmen til at vælge Skrifttyper.

4. Afstem din tekst i afgrænsningsrammen.

5. Klik på shutter-knappen for at fryse billedet, og klik for at vælge en skrifttype. Klik på shutter-knappen igen for at gå til næste trin.

6. Vælg et af de fundne resultater, og rediger stilmulighederne i Rediger, hvis du ønsker.

7. Tryk på Gem (->) i øverste højre hjørne.

8. Navngiv og Gem mønsteret i et CC-bibliotek.

Hvordan bruger jeg Tekst?

Tekst kan bruges i InDesign CC, Illustrator CC, Photoshop CC, Comp CC og Adobe XD.

For at bruge tekst i et computerprogram åbner du panelet "Bibliotek" og ser efter din tekst i det bibliotek, du gemte i, i Capture. Klik på cloud-ikonet for at aktivere skrifttypen i den nuværende app. Vælg den tekst, du ønsker at ændre i dit design. Klik på teksten i Bibliotekspanelet for at anvende skrifttypen.

For at bruge tekst i mobilapps skal du vælge skrifttypemenuen og gå til det bibliotek, du gemte i, i Capture. Klik på cloud-ikonet for at synkronisere skrifttypen med det nuværende program, og klik derefter på den skrifttype, du ønsker at bruge. En ny tekstboks vil vises, hvor du kan føje din tekst ind.

Bemærk:

Skrifttyper, der aktiveres i Adobe Fonts, deaktiveres ikke, når en tekst slettes i Capture. Du kan deaktivere disse skrifttyper manuelt gennem din konto på fonts.adobe.com.

Hvad er materialer?

Du er omgivet at tekstur, og med Capture kan du vælge dem, der er bedst at arbejde med. Brug din telefon som teksturgenerator til at skabe højkvalitets PBR-materialer med nogle få klik.  Få straks forhåndsvist dine billeder ved at kortlægge materialer direkte på en række af de hentede former. 3D-materialer fra Capture kan bruges direkte i Adobe Dimension eller eksporteres til MDL-filformat til anden brug.

Hvordan opretter jeg et 3D-materiale?

3D-materialer fra Capture kan bruges direkte i Adobe Dimension. Du skal blot have et billede.

1. Åbn Adobe Capture-appen.

2. Hvis kameraet ikke starter automatisk, klik da på kamera-ikonet for at tage et billede med kameraet eller billedikonet for at vælge et eksisterende billede fra din kamerarulleLightroom-katalog, Adobe Stock eller Creative Cloud.

3. Brug Module-skydeknappen i bunden af skærmen til at vælge Materialer.

4. Klik på ikonerne øverst på skærmen for at fjerne eller ændre prøveformer, anvende effekter og/eller billedjusteringer ved at vælge en eller flere at disse muligheder.

5. Klik på shutter-knappen for at gå til næste trin.

6. Rediger penslen ved at bruge mulighederne i fanen Rediger som f.eks. præciser eller klip.

7. Tryk på Gem (->) i øverste højre hjørne.

8. Navngiv og Gem mønsteret i et CC-bibliotek.

Hvordan bruger jeg materialer?

Materialer kan bruges i Dimension CC.

Åbn panelet "Bibliotek", og se efter dit materiale i det bibliotek, du gemte i, i Capture. Træk materialet over på den model, du ønsker at anvende det på.

Hvordan gemmer jeg mine Capture-aktiver?

Dine aktiver gemmes automatisk i dine Creative Cloud-biblioteker. Det bibliotek, som du arbejder i og gemmer i aktuelt, er synligt øverst på skærmen i Galleri-visning. For at arbejde i et andet bibliotek skal du klikke på bibliotekets navn for at få menuen Mit bibliotek frem. Du kan vælge et eksisterende bibliotek at gemme et individuelt aktiv i eller oprette et nyt bibliotek.

Flyt aktiver mellem biblioteker ved at klikke på menuen ved siden af ethvert aktiv i Galleri-visning og vælge Flyt til....

Hvordan sletter jeg mine Capture-aktiver?

1. Vælg det aktiv, du ønsker at slette.

2. Klik på menuen ...

3. Klik på Slet i menuen Flere muligheder for at slette dit aktiv permanent fra din enhed og Creative Cloud.

Bemærk:

Skrifttyper, der aktiveres i Adobe Fonts, slettes ikke. Du kan deaktivere disse skrifttyper manuelt gennem din konto på fonts.adobe.com.

Temaer, der er publiceret i Adobe Color, slettes ikke. Du kan slette disse temaer manuelt gennem din konto på color.adobe.com.

Hvordan administrerer jeg mine aktiver i Capture?

Duplikér aktiver ved at vælge et aktiv, klikke på menuen og vælge Duplikér eller give aktivet et nyt navn ved at vælge Omdøb.

Du kan administrere dine biblioteker, inklusive deling af et bibliotek med en anden person, ved at logge ind på din Creative Cloud-konto i en browser og vælge Mine aktiver > Biblioteker.

Del dine aktiver ved at vælge deling-ikonet i nederste venstre hjørne af skærmen, når du får vist dine aktiver. Aktiver kan deles som et miniaturebillede eller som et Creative Cloud-link. Du kan også eksportere dine aktiver som et billede eller til en række nyttige formater, afhængigt at aktivets type.

Hvordan synkroniserer jeg mine aktiver til Creative Cloud for at bruge dem i mine andre apps?

Når du gemmer et aktiv i Capture, placerer du det i et Creative Cloud-bibliotek. Disse biblioteker synkroniserer automatisk, når din enhed er tilsluttet WiFi, hvilket gør, at dine aktiver vises i kompatible Adobe-computer- og mobilapps i CC-bibliotekspanelet.

Hvordan bruger jeg mine Capture-aktiver i mine computer- og mobilprogrammer?

Nu hvor du har et kartotek af farvetemaer, vektorbaserede former og brugerdefinerede pensler, kan du bruge dem i dine projekter på skrivebordet eller udforske koncepterne i andre mobilapps. Sørg for at gemme dine aktiver i et  Creative Cloud-bibliotek i Capture.

I CC-computerapps vælger du det bibliotek, du gemte dine aktiver i i bibliotekspanelet. Klik og træk det aktiv, du ønsker at bruge, over på dit tegnebræt eller lærred.

Du kan finder kompatible Capture-aktiver i menuen Pensler til Photoshop Sketch og menuen Shapes til Illustrator Draw. I CC-mobilapps er Farvepaletter tilgængelige i biblioteksfanen i menuen Farvevælger, mens skrifttyper findes i Tekstmenu i biblioteksfanen.

For at se listen over Adobe-apps, der understøtter Capture-aktiver, skal du gå til Support for Capture-aktiver i andre Adobe-apps.

Hvordan bruger jeg aktiver fra Capture i andre apps?

Nu hvor du har et kartotek af farvetemaer, vektorbaserede former og brugerdefinerede pensler, kan du bruge dem i dine projekter på skrivebordet eller udforske koncepterne i andre mobilapps. Kontrollér, at aktiverne er gemt i et Creative Cloud-bibliotek i Capture. I andre kompatible apps skal du blot åbne dine Creative Cloud-biblioteker, vælge biblioteket, hvor du gemte aktivet, og så vælge det ønskede aktiv.

Du finder en liste over Adobe-apps, der understøtter Capture-aktiver i Understøttelse af Capture-ressourcer i andre Adobe-apps.

Hvordan redigerer jeg de aktiver, jeg har lavet i Capture?

I Capture kan du redigerer dine aktiver ved at klikke på blyantikonet eller blande dine kildebilleder til et nyt aktiv ved at klikke på remix-ikonet, når du ser på oplysninger om dit aktiv. Du kan også hente et aktiv direkte ind i en kompatibel computer- eller mobilapp for at bearbejde det yderligere.

Hvordan ændrer jeg OS-adgangsindstillingerne?

Du kan kontrollere Adobe Capture CC OS-adgangsindstillingerne, såsom adgang til kamera eller galleri, i applikationen Indstillinger på din Chromebook, mobilenhed eller tablet.

Hvordan får jeg feedback og support i Capture?

Få support fra, og del feedback om Adobe Capture med udviklerne.

1. Start Adobe Capture CC.

2. Tryk på dit profilikon i øverste venstre hjørne.

3. Klik på Send feedback.

Hvordan ændrer jeg programindstillinger for adgang?

Du kan kontrollere programindstillingerne for Adobe Capture CC OS-adgang til kamera eller galleri i applikationen Indstillinger på din Chromebook, mobilenhed eller tablet.

Understøttelse af Capture-aktiver i andre Adobe-apps

Aktivtypen anvendt i Capture bestemmer, hvilken mobil- og skrivebordsapp aktivet er kompatibelt med.I følgende tabel ses en oversigt over de apps, som Capture-aktiver er kompatible med:

Aktiv i Capture Adobe-apps
Farvetemaer Photoshop CC, Illustrator CC, InDesign CC, After Effects CC, Dreamweaver CC, Muse CC, Animate CC, Illustrator Draw, Photoshop Sketch og Comp CC
Former Photoshop CC, Illustrator CC, InDesign CC, After Effects CC, Animate CC, Illustrator Draw, Photoshop Sketch og Comp CC
Pensler Photoshop CC, Illustrator CC, Animate CC og Photoshop Sketch
Tekst InDesign CC, Illustrator CC, Photoshop CC og Adobe XD
3D-materialer  Dimension CC
Mønstre Photoshop CC, Illustrator CC