ca_appicon_noshadow

Adobe Capture giver dig muligheden for at oprette produktionsklar farvetemaer, mønstre, vektorbaserede former, 3D-materialer, skrifttyper og brugerdefinerede pensler – alt sammen fra et enkelt foto. Uanset om du er på farten eller arbejder i studiet, kan du få inspiration fra verden omkring dig ind i Libraries for at dele og bruge i dine foretrukne Adobe-computer- eller mobilapps.

Om Adobe Capture

Adobe Capture til iOS og Android-telefoner kan hentes omkostningsfrit via iTunes App Store og Google Play.

Adobe Capture fås på dansk, engelsk, finsk, fransk, italiensk, japansk, kinesisk (traditionelt), koreansk, nederlandsk, norsk, polsk, portugisisk, russisk, spansk, svensk, tjekkisk, tyrkisk og tysk.

Besøg Adobe Capture-siden i iTunes App Store eller på Google Play for at få de senest opdaterede systemkrav.

Du skal have enten et omkostningsfrit eller betalt Creative Cloud-medlemskab. Hvis du ikke allerede er medlem, kan du tilmelde dig et omkostningsfrit Creative Cloud-medlemskab.

iPhone, iPad, iPad Pro, Android-telefoner, Android-tabletter og Chromebook.

Du kan få flere oplysninger om Capture på disse websider:

Adobe Capture indeholder en liste med læringsvideoer i appen, som du kan få adgang til via sektionen Lær.

1. I den nederste menu af Capture skal du trykke på fanen Lær.

2. Rul for at finde den video, du vil se.

3. Tryk på afspilningsknappen.

Læringsvideo
    Læringsvideo

Du kan også få adgang til læringsvideoerne på andre enheder via YouTube-afspilningslisten. Lær er kun tilgængelig på Android-enheder. Lær-sektionen leveres af YouTube. Ved at bruge Adobe Captures Lær-oplevelse accepterer brugerne at overholde YouTubes Servicebetingelser og Googles Politik om beskyttelse af personlige oplysninger.

Brug af Adobe Capture

Aktiver er byggestenene i dine kreative projekter i Creative Cloud. Capture giver dig mulighed for at oprette syv forskellige typer aktiver: farver, mønstre, former, Looks, materialer, skrifttyper og pensler.

Aktiver er tilgængelige i bibliotekspanelet i de kompatible Adobe-computer- og -mobilapps, afhængigt af aktivets type. Du kan finde en liste over Adobe-apps, der understøtter Capture-ressourcer, i Understøttelse af Capture-aktiver i andre Adobe-apps.

Det eneste, du behøver, er en understøttet enhed og et billede at indfange og skabe.

1. Åbn Adobe Capture-appen.
  2. Hvis Camera-appen ikke starter automatisk, skal du trykke på kameraikonet for at tage et billede med kameraet.
  3. Brug Modul-skydeknappen nederst på skærmen til at vælge aktivtype.
  4. Brug to fingre til at zoome eller panorere, eller tryk på skærmen, hvis du vil fryse billedet.
  5. Tryk på ikonerne øverst på skærmen for at vælge indstillinger, anvende effekter og/eller foretage justeringer i billedet.
  6. Klik på X-ikonet nederst til venstre på skærmen for at nulstille alle kameraindstillinger. Dobbelttryk på X-ikonet for at lukke kameraet.
  7. Tryk på de andre ikoner nederst på skærmen for at tænde blitzen, vende kameraet eller vælge et eksisterende billede fra kamerarullenLightroom-kataloget, Adobe Stock eller Creative Cloud
  8. Tryk på lukkeren for at gå til næste trin.

1.   Start Adobe Capture-appen.
  2.   Tryk på brugerprofilikonet i øverste venstre hjørne af skærmen Galleri, og vælg Præferencer i menuen.
  3.   Flyt indstillingen for Start kameratilstand.

I Capture er der to filtersæt til at udvikle dine aktiver.

Billedjusteringer såsom kontrast, mætning og eksponering hjælper dig med mere præcist at indfange aktivet, som du ser det.

Effekter om pixelering, tegneserie og farvereduktion giver et unikt look til de aktiver, du indfanger.

I kameraet klikker du på filterikonet i øverste højre hjørne af din telefon eller nederste højre hjørne af din tablet.  Justeringer findes i den første filmstrip-kollektion, og effekter findes i nummer to. Vælg den indstilling, du vil anvende, og brug skydeknappen til at præcisere. Du kan anvende flere filtre til samme billede.

Effekter understøttes ikke på Android. Justeringer understøttes på Android-enheder med Camera2, passende hardware og SDK version 24 eller nyere.

Lad din verden splittes som en prisme gennem dit kamera og skab unikke mønstre. Capture kan generere forskellige kalejdoskopiske effekter ved hjælp af dine billeder. Slør kanterne for at skabe gentagende fliser. Ud fra dine billeder kan du gemme mønstre som raster eller generere vektorer, der kan ændres i størrelsen. Send derefter dine mønstre til Photoshop eller Illustrator for at præcisere eller bruge dem som udfyldninger, teksturer med mere.

Du skal kun bruge en iPhone, iPad eller Android-telefon og et billede for at kunne indfange og oprette mønstre.

1. Åbn Adobe Capture-appen.

2. Hvis kameraet ikke starter automatisk, skal du trykke på kameraikonet for at tage et billede med kameraet eller på billedikonet for at vælge et eksisterende billede fra kamerarullenLightroom-kataloget, Adobe Stock eller Creative Cloud.

3. Brug Modul-skydeknappen nederst på skærmen til at vælge Mønstre.

4. Tryk på ikonerne øverst på skærmen for at vælge mønstertype, raster eller vektor, anvende effekter og billedjusteringer ved at vælge en eller flere af disse muligheder.

5. Tryk på lukkeren for at gå til næste trin.

6. Brug klippe-muligheden i panelet Rediger til at præcisere dit billedmønster.

7. Tryk på Gem (->) i øverste højre hjørne.

Mønstre kan bruges i Illustrator, Photoshop og Fresco. Find mønstre i panelet "Biblioteker" under det bibliotek, du gemte i, i Capture.

Brugerdefinerede mønstre er i øjeblikket tilgængelige til iOS (iPhone og iPad) og Android.

Brug universet som maleræske. Peg med linsen, og lad Captures farveharmoniseringsmotor finde kompatible paletter i dine omgivelser. Gem dine farveprøver, og brug dem med det samme i næsten alle programmer. Juster, tilpas og del dine paletter på Adobe Color.

Du skal kun bruge en iPhone, iPad eller Android-telefon og et billede for at kunne indfange og oprette farvetemaer.

1. Åbn Adobe Capture-appen.

2. Hvis kameraet ikke starter automatisk, skal du trykke på kameraikonet for at tage et billede med kameraet eller på billedikonet for at vælge et eksisterende billede fra kamerarullenLightroom-kataloget, Adobe Stock eller Creative Cloud.

3. Brug Modul-skydeknappen nederst på skærmen til at vælge Farver.

4. Appen finder og viser automatisk fem harmoniserede farver fra scenen.

5. Tryk på filterikonet øverst på billedet for at foretage billedjusteringer og opnå et mere præcist billede.

6. Tryk på skærmen for at fryse billedet, og træk markørerne for at vælge nye farver.

7. Tryk på lukkeren for at gå til næste trin.

8. Vælg farvetilstand i nederste højre hjørne. Brug Rediger til at redigere farvetemaerne ved hjælp af Skydeknapper, Farvehjul, eller rediger direkte i kildebilledet.

9. Tryk på Gem (->) i øverste højre hjørne.

Farver kan bruges i Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Dreamweaver, Adobe Muse, Adobe Animate, Adobe Illustrator Draw, Adobe Photoshop Sketch og Adobe Comp.

For at bruge farver i et computerprogram skal du finde dine farvetemaer i panelet "Bibliotek" under det bibliotek, du gemte i, i Capture.

For at bruge farver i et mobilprogram skal du vælge fanen Bibliotek i farvevælgeren og gå til det bibliotek, du gemte i, i Capture.

Bemærk:

De publicerede temaer i Adobe Color slettes ikke, når et farvetema slettes i Capture. Du kan slette disse temaer manuelt gennem din konto på color.adobe.com/

Farveforløb er en type farveelement, hvor farver blandes jævnt. De kan bruges til at skabe forskellige effekter i designarbejde, illustrationer, videoer og fotoredigering.  Alle farveforløb består af en række farveprøver med stop imellem, der bestemmer afstanden mellem farverne. Farveforløb kan gengives på flere forskellige måder, såsom lineært eller radialt, afhængig af den ønskede effekt.  Alle farveforløb, der oprettes i Adobe Capture, gemmes som lineære. Få mere at vide om, hvordan man opretter og redigerer farveforløb, i Adobe Capture-farveforløb.

Fra håndtegnede former til fotografier med høj kontrast – du kan gøre ethvert billede til en ren vektorform. Brug præciseringsværktøjerne til at fjerne rod, rense baggrunden eller udjævne linjer. Send formerne direkte til Photoshop og Illustrator, eller find dem i panelet Biblioteker i alle understøttede apps.

Du skal kun bruge en iPhone, iPad eller Android-telefon, eller et billede, for at kunne indfange og oprette former.

1. Åbn Adobe Capture-appen.

2. Hvis kameraet ikke starter automatisk, skal du trykke på kameraikonet for at tage et billede med kameraet eller på billedikonet for at vælge et eksisterende billede fra kamerarullenLightroom-kataloget, Adobe Stock eller Creative Cloud.

3. Brug Modul-skydeknappen nederst på skærmen til at vælge Farver.

4. Appen fremhæver de dominerende sporingslinjer. Brug skydeknappen til at justere formen for at få de bedste resultater.

5. Tryk på ikonerne øverst på skærmen for at vende billedet rundt, anvende auto-rensning, anvende effekter og/eller billedjusteringer ved at vælge en eller flere af disse muligheder.

6. Tryk på lukkeren for at gå til næste trin.

7. Rediger formen ved at bruge mulighederne i fanen Rediger som f.eks. klip, præciser eller udjævn.

8. Tryk på Gem (->) i øverste højre hjørne.

9. Klik på Navngiv, og gem mønsteret i et bibliotek.

Hvordan bruger jeg Former?

Former kan anvendes i Photoshop, Illustrator, InDesign, After Effects, Animate, Illustrator Draw og Comp.

For at bruge former i et computerprogram skal du åbne panelet "Bibliotek" og se efter din form i det bibliotek, du gemte i, i Capture.

For at bruge former i et mobilprogram skal du vælge fanen "Bibliotek" i formvælgeren og gå til det bibliotek, du gemte i, i Capture.

Du kan lære mere om former ved at se dette selvstudie.

Capture har en farvetilstand i panelet Former, hvor du kan omdanne dine fotos til farvevektorer. Farveformer er i øjeblikket tilgængelige til iPad og Android.

1. Gå til panelet Former i Capture, og tryk på ikonet for sort/hvid  i det øverste venstre hjørne af appen. Tryk derefter på ikonet for farvepaletten  for at skifte fra sort/hvid til farvetilstand.

2. Tryk på udløserknappen for at tage et billede. Billedet bliver nu til en farvevektor. Brug panelet Rediger til at beskære, slette, tegne og udfylde områder og reducere antallet af farver i din form.

3. Tryk på Gem. Du kan hente disse aktiver ind i andre Adobe Creative Cloud-computer- og mobilapps – herunder Adobe Photoshop, Illustrator, Fresco, Dimension, XD og Photoshop Sketch

Verden er din pensel, bogstavelig talt. Skab højkvalitets brugerdefinerede pensler direkte fra fotografier.  Vælg din pensels stil, retning, flow og opførsel. Opret tekstureringspensler direkte fra teksturer, og opret jævne båndpensler. Brug dem til at male med i Animate, Illustrator, Photoshop og Photoshop Sketch.

Du skal kun bruge en iPhone, iPad eller Android-telefon eller et billede for at kunne indfange og oprette pensler.

1. Åbn Adobe Capture-appen.

2. Hvis kameraet ikke starter automatisk, skal du trykke på kameraikonet for at tage et billede med kameraet eller på billedikonet for at vælge et eksisterende billede fra kamerarullenLightroom-kataloget, Adobe Stock eller Creative Cloud.

3. Brug Modul-skydeknappen nederst på skærmen til at vælge Pensler.

4. Tryk på ikonerne øverst på skærmen for at fjerne en specifik farve fra udvalget, foretage billedjusteringer og/eller anvende effekter.

5. Tryk på lukkeren for at gå til næste trin.

6. Rediger penslen ved at bruge mulighederne i fanen Rediger som f.eks. klip, stilarter, forudindstillinger eller præciser.

7. Tryk på Gem (->) i øverste højre hjørne.

8. Navngiv og Gem mønsteret i et bibliotek.

Pensler kan bruges i Photoshop, Illustrator, Animate og Photoshop Sketch.

For at bruge pensler i et computerprogram skal du åbne panelet "Bibliotek" og se efter din pensel i det bibliotek, du gemte i, i Capture.  Illustrator og Animate kan kun bruge Illustrator-stilpensler. Photoshop kan kun bruge Photoshop-stilpensler.

For at bruge pensler i Photoshop Sketch skal du trykke og holde på den pensel, du vil skifte ud. Vend derefter tilbage til dine penselsamlinger, og vælg det bibliotek, du gemte i, i Capture. Photoshop Sketch kan bruge alle penselstile.

Få mere at vide om pensler i dette selvstudie.

Tag et billede af en skrifttype, der inspirerer dig. Capture bruger Adobe Sensei til at analysere formerne i din tekst for at foreslå lignende skrifttyper, som kan gemmes som Tegntyper. Når du gemmer en tekst i Capture, aktiveres den automatisk i Adobe Fonts. Skrifttyper er øjeblikkeligt tilgængelige gennem tekstværktøjerne i Photoshop, InDesign, Illustrator eller XD.

Du skal kun bruge en iPhone, iPad eller Android-telefon eller et billede for at kunne indfange og oprette former.

Opret tegntyper ud fra tekstbilleder med få klik.

1. Åbn Adobe Capture-appen.

2. Hvis kameraet ikke starter automatisk, skal du trykke på kameraikonet for at tage et billede med kameraet eller på billedikonet for at vælge et eksisterende billede fra kamerarullenLightroom-kataloget, Adobe Stock eller Creative Cloud.

3. Brug Modul-skydeknappen nederst på skærmen til at vælge Tekst.

4. Juster teksten i afgrænsningsrammen.

5. Tryk på lukkeren for at fryse billedet, og tryk for at vælge et tekstvalg. Tryk på lukkeren igen for at gå til næste trin.

6. Vælg et af de fundne resultater, og rediger stilmulighederne i Rediger, hvis du ønsker.

7. Tryk på Gem (->) i øverste højre hjørne.

8. Navngiv og gem mønsteret i Bibliotek.

Tekst kan bruges i InDesign, Illustrator, Photoshop, Comp og Adobe XD.

For at bruge tekst i et computerprogram åbner du panelet "Bibliotek" og ser efter din tekst i det bibliotek, du gemte i, i Capture. Klik på cloud-ikonet for at aktivere skrifttypen i den nuværende app. Vælg den tekst, du vil ændre i dit design. Klik på teksten i Bibliotekspanelet for at anvende skrifttypen.

For at bruge tekst i mobilapps skal du vælge skrifttypemenuen og gå til det bibliotek, du gemte i, i Capture. Tryk på cloud-ikonet for at synkronisere skrifttypen med den nuværende app, og klik derefter på den skrifttype, du vil bruge. Der vises et nyt tekstfelt, hvor du kan tilføje din tekst.

Bemærk:

Skrifttyper, der aktiveres i Adobe Fonts, deaktiveres ikke, når en tekst slettes i Capture. Du kan deaktivere disse skrifttyper manuelt gennem din konto på fonts.adobe.com.

Du er omgivet at tekstur, og med Capture kan du vælge dem, der er bedst at arbejde med. Brug din telefon som teksturgenerator til at skabe højkvalitets PBR-materialer med nogle få klik.  Se en øjeblikkelig forhåndsvisning af dine billeder ved at kortlægge materialer direkte på forskellige gengivne former. 3D-materialer fra Capture kan bruges direkte i Adobe Dimension eller eksporteres til MDL-filformat til anden brug.

1. Åbn Adobe Capture-appen.

2. Hvis kameraet ikke starter automatisk, skal du trykke på kameraikonet for at tage et billede med kameraet eller på billedikonet for at vælge et eksisterende billede fra kamerarullenLightroom-kataloget, Adobe Stock eller Creative Cloud.

3. Brug Modul-skydeknappen nederst på skærmen til at vælge Materialer.

4. Tryk på ikonerne øverst på skærmen for at fjerne eller ændre prøveformer, anvende effekter og/eller billedjusteringer ved at vælge en eller flere af disse muligheder.

5. Tryk på lukkeren for at gå til næste trin.

6. Rediger penslen ved at bruge mulighederne i fanen Rediger, for eksempel finjuster eller beskær.

7. Tryk på Gem (->) i øverste højre hjørne.

8. Navngiv og gem mønsteret i Bibliotek.

Materialer kan bruges i Adobe Dimension.

Åbn panelet "Bibliotek", og se efter dit materiale i det bibliotek, du gemte i, i Capture. Træk materialet over på den model, du vil anvende det på.

Indfang lys og farver fra omgivelserne eller dine importerede billeder, og brug det til at generere sammenhængende farveprofiler til dine billeder og videoer i Adobe-programmer.

Det eneste, du behøver til at indfange og oprette Looks, er en iOS- eller Android-enhed.

1. Åbn Adobe Capture-appen.

2. Hvis kameraet ikke starter automatisk, skal du trykke på kameraikonet for at tage et billede med kameraet eller på billedikonet for at vælge et eksisterende billede fra kamerarullen, Lightroom-kataloget, Adobe Stock eller Creative Cloud.

3. Brug Modul-skydeknappen nederst på skærmen til at vælge Looks.

4. Tryk på ikonet øverst på skærmen for at anvende billedjusteringer ved at vælge en eller flere af indstillingerne.

5. Tryk på lukkeren for at gå til næste trin.

6. Vælg et look for at få en forhåndsvisning af det.

7. Stryg til højre for at ændre forhåndsvisningen, eller upload dit eget eksempel.

8. Tryk på Gem (->) i øverste højre hjørne.

9. Navngiv og gem mønsteret i et bibliotek.

Looks kan anvendes på billeder eller video i Adobe Photoshop, Adobe Premiere Pro eller Adobe After Effects. Åbn panelet "Biblioteker", og vælg det bibliotek, du gemte i, i Capture. Ved videooptagelser skal du trække looket hen på det klip, du vil farvegraduere. I Adobe Photoshop skal du dobbeltklikke på Looket for at anvende det som et Farveopslag-justeringslag oven på det lag, du har valgt.

Dine aktiver gemmes automatisk i dine Creative Cloud Libraries. Det bibliotek, som du arbejder i og gemmer i aktuelt, er synligt øverst på skærmen i Galleri-visning. For at arbejde i et andet bibliotek skal du trykke på bibliotekets navn for at få menuen Mit bibliotek frem. Du kan vælge et eksisterende bibliotek at gemme et individuelt aktiv i eller oprette et bibliotek.

Flyt aktiver mellem biblioteker ved at trykke på menuen ved siden af ethvert aktiv i Galleri-visning og vælge Flyt til....

I Capture kan du redigere dine aktiver ved at trykke på blyantikonet eller blande dine kildebilleder til et nyt aktiv ved at trykke på remix-ikonet, når du ser på oplysninger om dit aktiv. Du kan også hente et aktiv direkte ind i en kompatibel computer- eller mobilapp for at bearbejde det yderligere.

1. Tryk på aktivet i galleriet for at starte visningen med enkelt zoomniveau.

2. Tryk på blyantsikonet i aktivets nederste højre hjørne for at redigere det.

1. Vælg det aktiv, du vil slette.

2. Tryk på menuen ...

3. Tryk på Slet i menuen Flere muligheder for at slette dit aktiv permanent fra enheden og Creative Cloud.

Dupliker aktiver ved at vælge et aktiv, trykke på menuen og vælge Dupliker, eller giv aktivet et nyt navn ved at vælge Omdøb.

Du kan administrere dine biblioteker, inklusive deling af et bibliotek med en anden person, ved at logge ind på din Creative Cloud-konto i en browser og vælge Mine aktiver > Biblioteker.

Del dine aktiver ved at vælge deling-ikonet i nederste venstre hjørne af skærmen, når du får vist dine aktiver. Aktiver kan deles som et miniaturebillede eller som et Creative Cloud-link. Du kan også eksportere dine aktiver som et billede eller til forskellige nyttige formater, afhængigt af aktivets type.

Når du gemmer et aktiv i Capture, placerer du det i et Creative Cloud-bibliotek. Disse biblioteker synkroniseres automatisk, når enheden har forbindelse til Wi-Fi, hvilket gør, at aktiverne vises i panelet Bibliotek i kompatible Adobe-computerprogrammer og -mobilapps.

Nu hvor du har et kartotek af farvetemaer, vektorbaserede former og brugerdefinerede pensler, kan du bruge dem i dine projekter på skrivebordet eller udforske koncepterne i andre mobilapps. Sørg for at gemme dine aktiver i et Creative Cloud-bibliotek i Capture.

I computerprogrammer skal du vælge det bibliotek, du har gemt dine aktiver i, i panelet Biblioteker. Klik og træk det aktiv, du vil bruge, over på dit tegnebræt eller lærred.

Du kan finder kompatible Capture-aktiver i menuen Pensler til Photoshop Sketch og menuen Former til Illustrator Draw. I mobilapps er der adgang til farvepaletter på fanen Bibliotek i farvevælgermenuen. Teksttypografier findes i menuen Tekst på fanen Bibliotek.

Du kan finde en liste over Adobe-apps, der understøtter Capture-ressourcer, i Understøttelse af Capture-aktiver i andre Adobe-apps.

I Capture kan du redigere dine aktiver ved at trykke på blyantikonet eller blande dine kildebilleder til et nyt aktiv ved at trykke på remix-ikonet, når du ser på oplysninger om dit aktiv. Du kan også hente et aktiv direkte ind i en kompatibel computer- eller mobilapp for at bearbejde det yderligere.

Du kan kontrollere indstillingerne i Adobe Capture for OS-adgang til kamera eller galleri i applikationen Indstillinger på din Chromebook, mobilenhed eller tablet.

Få support fra, og del feedback om Adobe Capture med produktteamet.

1. Åbn Adobe Capture.

2. Tryk på dit profilikon i øverste venstre hjørne.

3. Tryk på Send feedback.

Du kan kontrollere indstillingerne i Adobe Capture for OS-adgang til kamera eller galleri i applikationen Indstillinger på din Chromebook, mobilenhed eller tablet.

Understøttelse af Capture-ressourcer i andre Adobe-apps

Du kan føje aktiver fra Capture til følgende Adobe-apps. Creative Cloud synkroniserer alle dine illustrationer, som du kan få adgang til på internettet, på assets.adobe.com.

Computer Mobil

Photoshop

Illustrator

InDesign

After Effects

Dreamweaver

Illustrator Draw

Photoshop Sketch

Adobe Fresco

Aktivtypen anvendt i Capture bestemmer, hvilken mobil- og skrivebordsapp aktivet er kompatibelt med.I følgende tabel ses en oversigt over de apps, som Capture-ressourcer er kompatible med:

Ressource i Capture Adobe-apps
Farvetemaer Photoshop, Illustrator, InDesign, After Effects, Dreamweaver, Muse, Animate, Illustrator Draw, Photoshop Sketch, Adobe Fresco
Farveforløb
Illustrator, XD, Photoshop (via import)
Former Photoshop, Illustrator, InDesign, After Effects, Animate, Premiere Pro, Illustrator Draw, Photoshop Sketch
Pensler Photoshop, Illustrator, Animate og Photoshop Sketch, Adobe Fresco
Tekst InDesign, Illustrator, Photoshop og Adobe XD
3D-materialer  Dimension
Mønstre Photoshop, Illustrator