capture_app_RGB_128px

Adobe Capture giver dig muligheden for at oprette produktionsklar farvetemaer, mønstre, vektorbaserede former, 3D-materialer, skrifttyper og brugerdefinerede pensler – alt sammen fra et enkelt foto. Uanset om du er på farten eller arbejder i studiet, kan du få inspiration fra verden omkring dig ind i Libraries for at dele og bruge i dine foretrukne Adobe-computer- eller mobilapps.

Om Adobe Capture

Hvordan får jeg Adobe Capture?

Adobe Capture til iOS og Android-telefoner kan hentes gratis i iTunes App Store og på Google Play.

Adobe Capture fås på henholdsvis dansk, engelsk, finsk, fransk, italiensk, japansk, kinesisk (traditionelt), koreansk, nederlandsk, norsk, polsk, portugisisk, russisk, spansk, svensk, tjekkisk, tyrkisk og tysk.

Besøg Adobe Capture-siden i iTunes App Store eller på Google Play for at få de senest opdaterede systemkrav.

Skal jeg have en Creative Cloud-konto for at bruge Adobe Capture?

Du skal have enten et gratis eller betalt Creative Cloud-medlemskab. Hvis du ikke allerede er medlem, kan du tilmelde dig et gratis Creative Cloud-medlemskab.

Hvilke enheder fungerer med Adobe Capture?

iPhone, iPad, iPad Pro, Android-telefoner, Android-tabletter og Chromebook.

Hvor kan jeg finde flere oplysninger om Adobe Capture?

Du kan få flere oplysninger om Capture på disse websider:

Hvor kan jeg finde hjælp og support til Adobe Capture?

Brug af Adobe Capture

Hvad er aktiver?

Aktiver er byggestenene i dine kreative projekter i Creative Cloud. Capture giver dig mulighed for at oprette seks forskellige typer aktiver: farver, mønstre, former, materialer, skrifttyper og pensler.

Aktiver er tilgængelige i bibliotekspanelet i de kompatible Adobe-computer- og mobilapps, afhængigt af aktivets type. Du kan finde en liste over Adobe-apps, der understøtter Capture-ressourcer, i Understøttelse af Capture-aktiver i andre Adobe-apps.

Hvordan bruger jeg Common Camera?

Det eneste, du behøver, er en understøttet enhed og et billede at indfange og skabe.

1. Åbn Adobe Capture-appen.
  2. Hvis Camera-appen ikke starter automatisk, skal du klikke på kameraikonet for at tage et billede med kameraet.
  3. Brug Module-skydeknappen i bunden af skærmen til at vælge aktivtype.
  4. Brug to fingre til at zoome eller panorere, eller klik på skærmen, hvis du vil fryse billedet.
  5. Klik på ikonet øverst på skærmen for at vælge indstillinger, anvende effekter og/eller foretage justeringer i billedet.
  6. Klik på X-ikonet nederst til venstre på skærmen for at nulstille alle kameraindstillinger. Dobbeltklik på X-ikonet for at lukke kameraet.
  7. Klik på de andre ikoner nederst på skærmen for at tænde blitzen, vende kameraet eller vælge et eksisterende billede fra din kamerarulleLightroom-katalog, Adobe Stock eller Creative Cloud
  8. Klik på shutter-knappen for at gå til næste trin.

Hvordan deaktiverer jeg Kameraorienteret oplevelse?

1.   Start Adobe Capture-appen.
  2.   Tryk på brugerprofilikonet i øverste venstre hjørne af skærmen Galleri, og vælg Præferencer i menuen.
  3.   Flyt indstillingen for Start kameratilstand.

Hvordan anvender jeg Justeringer og effekter?

I Capture er der to filtersæt til at udvikle dine aktiver.

Billedjusteringer såsom kontrast, mætning og eksponering hjælper dig med mere præcist at indfange aktivet, som du ser det.

Effekter såsom pixelering, comic og posterize giver et unikt look til de aktiver, du indfanger.

I kameraet klikker du på filterikonet i øverste højre hjørne af telefonen eller nederste højre hjørne af tabletten.  Justeringer findes i den første filmstrip-kollektion, og effekter findes i nummer to. Vælg den indstilling, du ønsker at anvende, og brug skydeknappen til at præcisere. Du kan anvende flere filtre til samme billede.

Hvad er Mønstre?

Lad din verden splittes som en prisme gennem dit kamera og skab unikke mønstre. Capture kan genere en række kalejdoskopiske effekter ved hjælp af dine billeder. Slør kanterne for at skabe gentagende fliser. Ud fra dine billeder kan du gemme mønstre som raster eller generere vektorer, der kan ændres i størrelsen. Send derefter dine mønstre til Photoshop eller Illustrator for at præcisere eller bruge dem som udfyldninger, teksturer m.m.

Hvordan opretter jeg et mønster?

Du skal kun bruge en iPhone, iPad eller Android-telefon og et billede for at kunne fastholde og oprette mønstre.

1. Åbn Adobe Capture-appen.

2. Hvis kameraet ikke starter automatisk, skal du klikke på kameraikonet for at tage et billede med kameraet eller på billedikonet for at vælge et eksisterende billede fra din kamerarulle, dit Lightroom-katalog, Adobe Stock eller Creative Cloud.

3. Brug Module-skydeknappen i bunden af skærmen til at vælge Mønstre.

4. Klik på ikonerne øverst på skærmen for at vælge mønstertype, raster eller vektor, anvende effekter og billedjusteringer ved vælge en eller flere at disse muligheder.

5. Klik på shutter-knappen for at gå til næste trin.

6. Brug klippe-muligheden i panelet Rediger til at præcisere dit billedmønster.

7. Tryk på Gem (->) i øverste højre hjørne.

Hvordan bruger jeg mønstre?

Mønstre kan bruges i Adobe Illustrator og Adobe Photoshop. Du finder dine mønstre i panelet "Bibliotek" under det bibliotek, du gemte i, i Capture.

Hvad er farver?

Brug universet som maleræske. Peg med linsen, og lad Captures farveharmoniseringsmotor finde kompatible paletter i dine omgivelser. Gem dine farveprøver, og brug dem med det samme i næsten alle programmer. Juster, tilpas og del dine paletter på Adobe Color.

Hvordan opretter jeg et farvetema?

Du skal kun bruge en iPhone, iPad eller Android-telefon og et billede for at kunne fastholde og oprette farvetemaer.

1. Åbn Adobe Capture-appen.

2. Hvis kameraet ikke starter automatisk, skal du klikke på kameraikonet for at tage et billede med kameraet eller på billedikonet for at vælge et eksisterende billede fra din kamerarulle, dit Lightroom-katalog, Adobe Stock eller Creative Cloud.

3. Brug Module-skydeknappen i bunden af skærmen til at vælge Farver.

4. Appen finder og viser automatisk fem harmoniserede farver fra scenen.

5. Klik på filterikonet øverst på billedet for at foretage billedjusteringer og opnå et mere præcist billede.

6. Klik på skærmen for at fryse billedet, og træk punkterne for at vælge nye farver.

7. Klik på shutter-knappen for at gå til næste trin.

8. Vælg farvetilstand i nederste højre hjørne. Brug Rediger til at redigere farvetemaerne ved hjælp af Skydeknapper, Farvehjul, eller rediger direkte i kildebilledet.

9. Tryk på Gem (->) i øverste højre hjørne.

Hvordan bruger jeg Farver?

Farver kan bruges i Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Dreamweaver, Adobe Muse, Adobe Animate, Adobe Illustrator Draw, Adobe Photoshop Sketch og Adobe Comp.

For at bruge farver i et computerprogram skal du finde dine farvetemaer i panelet "Bibliotek" under det bibliotek, du gemte i, i Capture.

For at bruge farver i et mobilprogram skal du vælge fanen Bibliotek i farvevælgeren og gå til det bibliotek, du gemte i, i Capture.

Bemærk:

De publicerede temaer i Adobe Color slettes ikke, når et farvetema slettes i Capture. Du kan slette disse temaer manuelt gennem din konto på color.adobe.com/

Hvad er Former?

Fra håndtegnede former til fotografier med høj kontrast – du kan gøre ethvert billede til en ren vektorform. Brug præciseringsværktøjerne til at fjerne rod, rense baggrunden eller udjævne linjer. Send formerne direkte til Photoshop og Illustrator, eller find dem i Bibliotekspanelet i alle understøttede apps.

Hvordan opretter jeg en form?

Du skal kun bruge en iPhone, iPad eller Android-telefon eller et billede for at kunne indfange og oprette former.

1. Åbn Adobe Capture-appen.

2. Hvis kameraet ikke starter automatisk, skal du klikke på kameraikonet for at tage et billede med kameraet eller på billedikonet for at vælge et eksisterende billede fra din kamerarulle, dit Lightroom-katalog, Adobe Stock eller Creative Cloud.

3. Brug Module-skydeknappen i bunden af skærmen til at vælge Farver.

4. Appen fremhæver de dominerende sporingslinjer. Brug skydeknappen til at justere formen for at få de bedste resultater.

5. Klik på ikonerne øverst på skærmen for at vende billedet rundt, anvende auto-rensning, anvende effekter og/eller billedjusteringer ved at vælge en eller flere at disse muligheder.

6. Klik på shutter-knappen for at gå til næste trin.

7. Rediger formen ved at bruge mulighederne i fanen Rediger som f.eks. klip, præciser eller udjævn.

8. Tryk på Gem (->) i øverste højre hjørne.

9. Klik på Navngiv, og gem mønsteret i et bibliotek.

Hvordan bruger jeg Former?

Former kan anvendes i Photoshop, Illustrator, InDesign, After Effects, Animate, Illustrator Draw og Comp.

For at bruge former i et computerprogram åbner du panelet "Bibliotek" og ser efter din form i det bibliotek, du gemte i, i Capture.

For at bruge former i et mobilprogram skal du vælge fanen "Bibliotek" i formvælgeren og gå til det bibliotek, du gemte i, i Capture.

Du kan lære mere om former ved at se dette selvstudie.

Hvad er Pensler?

Verden er din pensel, bogstavelig talt. Skab højkvalitets brugerdefinerede pensler direkte fra fotografier.  Vælg din pensels stil, retning, flow og opførsel. Opret tekstureringspensler direkte fra teksturer, og opret jævne båndpensler. Brug dem til at male med i Animate, Illustrator, Photoshop og Photoshop Sketch.

Hvordan opretter jeg en brugerdefineret pensel?

Du skal kun bruge en iPhone, iPad eller Android-telefon eller et billede for at kunne indfange og oprette pensler.

1. Åbn Adobe Capture-appen.

2. Hvis kameraet ikke starter automatisk, skal du klikke på kameraikonet for at tage et billede med kameraet eller på billedikonet for at vælge et eksisterende billede fra din Kamerarulle, dit Lightroom-katalog, Adobe Stock eller Creative Cloud.

3. Brug Module-skydeknappen i bunden af skærmen til at vælge Pensler.

4. Klik på ikonet øverst på skærmen for at fjerne en specifik farve fra udvalget, foretage billedjusteringer og/eller anvende effekter.

5. Klik på shutter-knappen for at gå til næste trin.

6. Rediger penslen ved at bruge mulighederne i fanen Rediger som f.eks. klip, stilarter, forudindstillinger eller præciser.

7. Tryk på Gem (->) i øverste højre hjørne.

8. Navngiv og Gem mønsteret i et bibliotek.

Hvordan bruger jeg pensler?

Pensler kan bruges i Photoshop, Illustrator, Animate og Photoshop Sketch.

For at bruge pensler i et computerprogram åbner du panelet "Bibliotek" og ser efter din pensel i det bibliotek, du gemte i, i Capture.  Illustrator og Animate kan kun bruge Illustrator-stilpensler. Photoshop kan kun bruge Photoshop-stilpensler.

For at bruge pensler i Photoshop Sketch skal du klikke og holde på den pensel, du vil skifte ud, og gå derefter tilbage til din penselkollektion og vælg det bibliotek, du gemte i, i Capture. Photoshop Sketch kan bruge alle penselstilarter.

Få mere at vide om pensler i dette selvstudie.

Hvad er en tekst?

Tag et billede af en skrifttype, der inspirerer dig. Capture bruger Adobe Sensei til at analysere formerne i din tekst for at foreslå lignende skrifttyper, som kan gemmes som Tegntyper. Når du gemmer en tekst i Capture, aktiveres den automatisk i Adobe Fonts. Skrifttyper er øjeblikkeligt tilgængelige gennem tekstværktøjerne i Photoshop, InDesign, Illustrator eller XD.

Hvordan opretter jeg en Tekst?

Du skal kun bruge en iPhone, iPad eller Android-telefon, eller et billede, for at kunne fastholde og oprette former.

Opret tegntyper ud fra tekstbilleder med få klik.

1. Åbn Adobe Capture-appen.

2. Hvis kameraet ikke starter automatisk, skal du klikke på kameraikonet for at tage et billede med kameraet eller på billedikonet for at vælge et eksisterende billede fra din kamerarulle, dit Lightroom-katalog, Adobe Stock eller Creative Cloud.

3. Brug Module-skydeknappen i bunden af skærmen til at vælge Skrifttyper.

4. Afstem din tekst i afgrænsningsrammen.

5. Klik på shutter-knappen for at fryse billedet, og klik for at vælge en skrifttype. Klik på shutter-knappen igen for at gå til næste trin.

6. Vælg et af de fundne resultater, og rediger stilmulighederne i Rediger, hvis du ønsker.

7. Tryk på Gem (->) i øverste højre hjørne.

8. Navngiv og gem mønsteret i Bibliotek.

Hvordan bruger jeg Tekst?

Tekst kan bruges i InDesign, Illustrator, Photoshop, Comp og Adobe XD.

For at bruge tekst i et computerprogram åbner du panelet "Bibliotek" og ser efter din tekst i det bibliotek, du gemte i, i Capture. Klik på cloud-ikonet for at aktivere skrifttypen i den nuværende app. Vælg den tekst, du ønsker at ændre i dit design. Klik på teksten i Bibliotekspanelet for at anvende skrifttypen.

For at bruge tekst i mobilapps skal du vælge skrifttypemenuen og gå til det bibliotek, du gemte i, i Capture. Klik på cloud-ikonet for at synkronisere skrifttypen med det nuværende program, og klik derefter på den skrifttype, du ønsker at bruge. En ny tekstboks vil vises, hvor du kan føje din tekst ind.

Bemærk:

Skrifttyper, der aktiveres i Adobe Fonts, deaktiveres ikke, når en tekst slettes i Capture. Du kan deaktivere disse skrifttyper manuelt gennem din konto på fonts.adobe.com.

Hvad er materialer?

Du er omgivet at tekstur, og med Capture kan du vælge dem, der er bedst at arbejde med. Brug din telefon som teksturgenerator til at skabe højkvalitets PBR-materialer med nogle få klik.  Få straks forhåndsvist dine billeder ved at kortlægge materialer direkte på en række af de hentede former. 3D-materialer fra Capture kan bruges direkte i Adobe Dimension eller eksporteres til MDL-filformat til anden brug.

Hvordan opretter jeg et 3D-materiale?

1. Åbn Adobe Capture-appen.

2. Hvis kameraet ikke starter automatisk, skal du klikke på kameraikonet for at tage et billede med kameraet eller på billedikonet for at vælge et eksisterende billede fra din kamerarulle, dit Lightroom-katalog, Adobe Stock eller Creative Cloud.

3. Brug Module-skydeknappen i bunden af skærmen til at vælge Materialer.

4. Klik på ikonerne øverst på skærmen for at fjerne eller ændre prøveformer, anvende effekter og/eller billedjusteringer ved at vælge en eller flere at disse muligheder.

5. Klik på shutter-knappen for at gå til næste trin.

6. Rediger penslen ved at bruge mulighederne i fanen Rediger som f.eks. præciser eller klip.

7. Tryk på Gem (->) i øverste højre hjørne.

8. Navngiv og gem mønsteret i Bibliotek.

Hvordan bruger jeg materialer?

Materialer kan bruges i Adobe Dimension.

Åbn panelet "Bibliotek", og se efter dit materiale i det bibliotek, du gemte i, i Capture. Træk materialet over på den model, du ønsker at anvende det på.

Hvad er Looks?

Indfang lys og farver fra omgivelserne eller dine importerede billeder, og brug det til at generere sammenhængende farveprofiler til dine billeder og videoer i Adobe-programmer.

Hvordan opretter jeg et look?

Det eneste du behøver til at indfange og oprette looks, er en iOS- eller Android-enhed.

1. Åbn Adobe Capture-appen.

2. Hvis kameraet ikke starter automatisk, skal du klikke på kameraikonet for at tage et billede med kameraet eller på billedikonet for at vælge et eksisterende billede fra din kamerarulle, dit Lightroom-katalog, Adobe Stock eller Creative Cloud.

3. Brug Module-skydeknappen i bunden af skærmen til at vælge Looks.

4. Klik på ikonet øverst på skærmen for at anvende billedjusteringer ved at vælge en eller flere af indstillingerne.

5. Klik på shutter-knappen for at gå til næste trin.

6. Vælg et look for at få en forhåndsvisning af det.

7. Stryg til højre for at ændre forhåndsvisningen, eller upload dit eget eksempel.

8. Tryk på Gem (->) i øverste højre hjørne.

9. Navngiv og gem mønsteret i et bibliotek.

Hvordan bruger jeg Looks?

Looks kan anvendes på billeder eller video i Adobe Photoshop, Adobe Premiere Pro eller Adobe After Effects. Åbn panelet "Biblioteker", og vælg det bibliotek, du gemte i, i Capture. Ved videooptagelser skal du trække looket hen på det klip, du ønsker at farvegraduere. I Adobe Photoshop skal du dobbeltklikke på looket for at anvende det som et Farveopslag-justeringslag oven på det lag, du har valgt.

Hvordan gemmer jeg mine Capture-aktiver?

Dine aktiver gemmes automatisk i dine Creative Cloud-biblioteker. Det bibliotek, som du arbejder i og gemmer i aktuelt, er synligt øverst på skærmen i Galleri-visning. For at arbejde i et andet bibliotek skal du trykke på bibliotekets navn for at få menuen Mit bibliotek frem. Du kan vælge et eksisterende bibliotek at gemme et individuelt aktiv i eller oprette et nyt bibliotek.

Flyt aktiver mellem biblioteker ved at klikke på menuen ved siden af ethvert aktiv i Galleri-visning og vælge Flyt til....

Hvordan redigerer jeg de aktiver, jeg har lavet i Capture?

I Capture kan du redigerer dine aktiver ved at klikke på blyantikonet eller blande dine kildebilleder til et nyt aktiv ved at klikke på remix-ikonet, når du ser på oplysninger om dit aktiv. Du kan også hente et aktiv direkte ind i en kompatibel computer- eller mobilapp for at bearbejde det yderligere.

1. Tryk på aktivet i galleriet for at starte visningen med enkelt zoomniveau.

2. Tryk på blyantsikonet i aktivets nederste højre hjørne for at redigere det.

Hvordan sletter jeg mine Capture-aktiver?

1. Vælg det aktiv, du ønsker at slette.

2. Klik på menuen ...

3. Klik på Slet i menuen Flere muligheder for at slette dit aktiv permanent fra din enhed og Creative Cloud.

Bemærk:

Skrifttyper, der aktiveres i Adobe Fonts, slettes ikke. Du kan deaktivere disse skrifttyper manuelt gennem din konto på fonts.adobe.com.

Temaer, der publiceres på Adobe Color, slettes ikke, når der slettes et farvetema i Capture. Du kan slette disse temaer manuelt gennem din konto på color.adobe.com.

Hvordan administrerer jeg mine aktiver i Capture?

Duplikér aktiver ved at vælge et aktiv, klikke på menuen og vælge Duplikér eller give aktivet et nyt navn ved at vælge Omdøb.

Du kan administrere dine biblioteker, inklusive deling af et bibliotek med en anden person, ved at logge ind på din Creative Cloud-konto i en browser og vælge Mine aktiver > Biblioteker.

Del dine aktiver ved at vælge deling-ikonet i nederste venstre hjørne af skærmen, når du får vist dine aktiver. Aktiver kan deles som et miniaturebillede eller som et Creative Cloud-link. Du kan også eksportere dine aktiver som et billede eller til en række nyttige formater, afhængigt at aktivets type.

Hvordan synkroniserer jeg mine aktiver til Creative Cloud for at bruge dem i mine andre apps?

Når du gemmer et aktiv i Capture, placerer du det i et Creative Cloud-bibliotek. Disse biblioteker synkroniseres automatisk, når enheden har forbindelse til Wi-Fi, hvilket gør, at aktiverne vises i panelet Bibliotek i kompatible Adobe-computerprogrammer og -mobilapps.

Hvordan bruger jeg mine Capture-aktiver i mine computer- og mobilprogrammer?

Nu hvor du har et kartotek af farvetemaer, vektorbaserede former og brugerdefinerede pensler, kan du bruge dem i dine projekter på skrivebordet eller udforske koncepterne i andre mobilapps. Sørg for at gemme dine aktiver i et  Creative Cloud-bibliotek i Capture.

I computerprogrammer skal du vælge det bibliotek, du har gemt dine aktiver i, i panelet Biblioteker. Klik og træk det aktiv, du ønsker at bruge, over på dit tegnebræt eller lærred.

Du kan finder kompatible Capture-aktiver i menuen Pensler til Photoshop Sketch og menuen Shapes til Illustrator Draw. I mobilapps er der adgang til Farve-paletter på fanen Bibliotek i farvevælgermenuen. Teksttypografier findes i menuen Tekst på fanen Bibliotek.

For at se listen over Adobe-apps, der understøtter Capture-aktiver, skal du gå til Support for Capture-aktiver i andre Adobe-apps.

Hvordan redigerer jeg de aktiver, jeg har lavet i Capture?

I Capture kan du redigerer dine aktiver ved at klikke på blyantikonet eller blande dine kildebilleder til et nyt aktiv ved at klikke på remix-ikonet, når du ser på oplysninger om dit aktiv. Du kan også hente et aktiv direkte ind i en kompatibel computer- eller mobilapp for at bearbejde det yderligere.

Hvordan ændrer jeg OS-adgangsindstillingerne?

Du kan kontrollere programindstillingerne for Adobe Capture OS-adgang til kamera eller galleri i applikationen Indstillinger på din Chromebook, mobilenhed eller tablet.

Hvordan får jeg feedback og support i Capture?

Få support fra, og del feedback om Adobe Capture med udviklerne.

1. Åbn Adobe Capture.

2. Tryk på dit profilikon i øverste venstre hjørne.

3. Klik på Send feedback.

Hvordan ændrer jeg programindstillinger for adgang?

Du kan kontrollere programindstillingerne for Adobe Capture OS-adgang til kamera eller galleri i applikationen Indstillinger på din Chromebook, mobilenhed eller tablet.

Understøttelse af Capture-aktiver i andre Adobe-apps

Aktivtypen anvendt i Capture bestemmer, hvilken mobil- og skrivebordsapp aktivet er kompatibelt med. I følgende tabel ses en oversigt over de apps, som Capture-aktiver er kompatible med:

Aktiv i Capture Adobe-apps
Farvetemaer Photoshop, Illustrator, InDesign, After Effects, Dreamweaver, Muse, Animate, Illustrator Draw, Photoshop Sketch og Comp
Former Photoshop, Illustrator, InDesign, After Effects, Animate, Illustrator Draw, Photoshop Sketch og Comp
Pensler Photoshop, Illustrator, Animate og Photoshop Sketch
Tekst InDesign, Illustrator, Photoshop og Adobe XD
3D-materialer  Dimension
Mønstre Photoshop, Illustrator
Looks Adobe Premiere Pro, Adobe After Effects, Adobe Photoshop