Vi har samlet nedenstående oplysninger for at sikre, at du får den bedst mulige Shockwave 3D-oplevelse. Hvis der opstår et problem med Shockwave-afspilleren, kan du muligvis finde en løsning nedenfor. Vi vil også opfordre dig til at indsende en fejlrapport.

1. Kontrollér, om systemet opfylder systemkravene.
  2. Opdater driverne til skærmkortet og andre systemsoftwarekomponenter, hvis det er muligt.
  3. Se afsnittet Ofte stillede spørgsmål, hvis der stadig er problemer.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er forskellen mellem hardware- og softwaregengivelse?
Shockwave 3D kan anvende to forskellige metoder til gengivelse af 3D-indhold: hardware- og softwaregengivelse.

Med hardwaregengivelse anvendes skærmkortets funktioner, som ofte er udviklet med henblik på acceleration af 3D-grafik vha. branchens standardgrænseflader til programmering, f.eks. DirectX og OpenGL.

Med softwaregengivelse anvendes computerens hovedprocessor (CPU) til tegning af 3D-grafik i stedet for et skærmkort, der understøtter 3D. Processoren udfører alle de beregninger, der er nødvendige, før der kan tegnes et 3D-billede. Systemets skærmkort viser blot det, som processoren har beregnet. På den måde kan brugere se 3D-indhold, selvom skærmkortet kun i ringe grad eller slet ikke understøtter 3D.
Hvordan kan jeg skifte mellem hardware- og softwaregengivelse, når jeg bruger Shockwave Player 3D?
Hvis du vil skifte 3D-gengivelsesmetode, skal du begynde med at afspille en hvilken som helst Shockwave-film i din browser. Når filmen vises, skal du åbne kontekstmenuen.

Windows: Højreklik på filmen
Macintosh: Ctrl-klik på filmen

I kontekstmenuen skal du vælge "3D-gengivelsesmetode" og vælge den ønskede 3D-gengivelse. Bemærk: Det anbefales, at du beholder standardindstillingen "Respekter indstillinger for indhold" – så får du den bedste oplevelse. Hvis en gengivelsesmetode er nedtonet, kan den ikke bruges på dit system.
Hvordan kan jeg rette visuelle fejl og unøjagtigheder på skærmen ved gengivelse af 3D-objekter?
Du skal downloade og installere de nyeste drivere til skærmkortet. Nogle kort understøtter ikke alle de moderne 3D-funktioner, som anvendes i Shockwave 3D. Hvis et kort ikke kan gengive visse 3D-elementer med hardwaregengivelse, tvinges processoren til at tegne billederne i stedet ("softwaregengivelse"). Det har stor betydning for ydeevnen ved oprettelse og afspilning af Shockwave 3D-indhold. Dårlig understøttelse af 3D-grafik og en langsom processor forringer Shockwave 3D-oplevelsen. Se minimumskravene.
Jeg har allerede et aktuelt hardwareaccelereret 3D-skærmkort med de nyeste drivere. Hvad kan jeg gøre for at forbedre ydeevnen?
Prøv at ændre computerens indstilling fra 256 farver (8-bit) til tusindvis (16-bit) eller millioner (32-bit) af farver. Ved hardwareacceleration er 3D-gengivelse kun mulig med 16-bit farver eller en højere skærmindstilling.
Hvad skal jeg gøre, hvis jeg stadig oplever fejl ved 3D-gengivelsen, når jeg har installeret de nyeste drivere?
Kontrollér, om den krævede version af DirectX (Windows) eller OpenGL (Macintosh) er installeret. Det er systemsoftwarekomponenter, som anvendes af skærmkortet til gengivelse af billeder på skærmen. Læs dokumentet Vigtigt eller produktbemærkningerne til driveren for at finde ud af, hvilken version af DirectX eller OpenGL driveren kræver. I Shockwave 3D og andre programmer, der bruger 3D-hardwaregengivelse, kan der opstå fejl ved 3D-gengivelsen, hvis der er installeret en version af DirectX eller OpenGL, som er ældre end den version, der kræves af en installeret skærmdriver. Det er ikke en fejl i Shockwave. Du skal muligvis downloade en nyere version af DirectX eller OpenGL på ovenstående websteder med systemopdateringer fra tredjeparter.

Bemærk: En skærmdriver, der er udviklet til DirectX 5, fungerer muligvis fint på et system med DirectX7. Men en DX7-skærmdriver fungerer muligvis ikke på et system med DX5.
Jeg har lige opgraderet til Windows XP eller købt et nyt skærmkort til min Windows XP-computer. Hvordan kan jeg sikre mig, at jeg udnytter den hardwareaccelererede 3D-gengivelse?
Windows XP understøtter muligvis ikke 3D med de medfølgende drivere til dit produkt. Du skal muligvis downloade drivere fra producenten af skærmkortet.
Hvorfor ser 3D-objekter meget mørkere ud ved hardwaregengivelse med OpenGL end med DirectX- eller softwaregengivelse? Hvorfor er de fremhævede spejleffekter ikke lige så synlige?
Med softwaregengivelse og ved brug af DirectX anvendes fremhævede spejleffekter "oven på" teksturen. OpenGL tilføjer som standard spejlbelysning "under" teksturen. Shockwave 3D udnytter nogle OpenGL-udvidelser, der får resultatet til at ligne DirectX- og softwaregengivelse, men det er ikke alle skærmkort eller OpenGL-implementeringer, der understøtter disse udvidelser.
Jeg har et 3D-skærmkort til min Macintosh-computer, og softwaredriveren er installeret. Hvorfor kan jeg ikke bruge hardwaregengivelse af OpenGL 3D, efter at jeg har downloadet og installeret OpenGL fra Apples websted med support?
Apples OpenGL-installationsprogram overskriver muligvis nogle af udvidelserne til dit skærmkort under installationen af OpenGL. Prøv at geninstallere softwaredriveren til skærmkortet, efter at du har installeret Apples OpenGL.

Systemkrav for 3D-afspilning

Der er følgende systemkrav for visning af 3D-indhold med Shockwave Player. Husk, at disse systemkrav er minimumskravene. Langsomme computere, der opfylder kravene, fungerer sandsynligvis betragteligt dårligere end hurtigere computere.

Windows

• 266-MHz Pentium II (med et aktuelt hardwareaccelereret 3D-skærmkort)
  • 300-MHz Pentium II eller tilsvarende (uden hardwareaccelereret 3D-skærmkort)
  • Windows 95 (eller nyere)
  • DirectX version 5 (eller nyere)
  • 32 MB RAM til afspilning
  • MB skærmhukommelse til 16-bit brug med hardwareaccelereret 3D-skærmkort
  • Browsere: Netscape 4.x, IE 4.x, AOL 4.0

Macintosh

• PPC 233 (med et aktuelt hardwareaccelereret 3D-skærmkort)
  • G3 300 (uden hardwareaccelereret 3D-skærmkort)
  • OS 8.1 (eller nyere)
  • Open GL 1.1.2 (eller nyere)
  • 32 MB RAM til afspilning
  • 4 MB skærmhukommelse til 16-bit brug med hardwareaccelereret 3D-skærmkort
  • Browsere: Netscape 4.x, IE 4.5, AOL 4.0

Bemærk: Ordet "aktuelt" i forbindelse med hardwareaccelererede 3D-skærmkort refererer til produkter, der er udgivet i 1998 eller senere. Ydeevnen varierer fra skærmkort til skærmkort. Disse produkter omtales ofte som "anden generation af 3D-skærmkort." De nyeste 3D-skærmkort anvender funktioner som 32-bit gengivelse, multiteksturer, alfablanding (gennemsigtighed), kantudjævning osv.

Tredjepartsopdateringer

Understøttelse af 3D-hardwarechipsæt/-drivere

Shockwave 3D fungerer bedst med de nyeste softwaredrivere, der findes til et givet skærmkort. Det er vigtigt at opdatere alle drivere regelmæssigt – helst hver 6. eller 9. måned, hvis det er muligt. Understøttelse af DirectX (version 5 eller nyere) er vigtig på Windows-pc'er. Understøttelse af OpenGL (version 1.1.2 eller nyere) er vigtig på Macintosh-computere.

Anbefalede drivere

Prøv at bruge de drivere, der allerede er installeret. Hvis du oplever gengivelse med dårlig ydeevne eller kvalitet, skal du hente de nyeste drivere fra producenten af skærmkortet eller chipsættet.

Windows-systemopdateringer

Ved opdatering af kernekomponenterne i et operativsystem kan ydeevnen ofte blive forbedret.

Macintosh-systemopdateringer

Ved opdatering af kernekomponenterne i et operativsystem kan ydeevnen ofte blive forbedret. Macintosh-brugere skal sørge for, at operativsystemet er opdateret.