Om Adobe Shockwave Player

Sp.: Hvad er Adobe Shockwave Player?
Sv.:
Shockwave Player er standardafspilleren til krævende multimediefiler på internettet. Med Shockwave Player kan du få vist interaktivt webindhold som f.eks. spil, forretningspræsentationer, underholdning og annoncer i webbrowseren. Shockwave Player kan vise webindhold, som er oprettet ved hjælp af Adobe Director.

Sp.: Hvordan får jeg fat i Shockwave Player?

Sv.:
Shockwave Player er gratis og kan nemt hentes af alle på internettet. Hent den nyeste version af Shockwave Player.

Sp.: Hvad er forskellen mellem Adobe Shockwave og Flash Player?

Sv.: Shockwave Player kan vise indhold, som er oprettet ved hjælp af Adobe Director 11.5, herunder krævende spil for flere spillere, interaktive 3D-produktsimulationer, onlineunderholdning og uddannelsesprogrammer. Ved hjælp af programudvidelser kan man som udvikler udvide Shockwave Player, så det også kan vise specialfremstillede programmer.

Flash Player kan vise indhold, som er skabt ved hjælp af Flash Professional CS5. Denne type indhold omfatter bl.a. webapplikationer, brugergrænseflader for websteder, interaktive onlineannoncer samt RIA'er ("rich Internet applications"), der er udviklet ved hjælp af Flex.

Sp.: Hvad er systemkravene for Shockwave Player?

Sv.:
 Shockwave Player understøttes af mange operativsystemer og browsere. Du kan finde detaljerede oplysninger om specifikke operativsystemer under Systemkrav.

Fejlfinding

Sp.: Hvordan løser jeg problemer med installation i Mac OS X?

Sv.: Du skal logge på med administratorrettigheder for at kunne installere Shockwave Player. Der kan opstå fejl, hvis du forsøger at installere Shockwave Player uden administratorrettigheder. Der kan være et tidligere installationsprogram, der fejlagtigt nulstiller rettighederne til rodmappen og dermed skaber adgangsproblemer.Du kan finde detaljerede oplysninger om, hvordan dette problem løses, under Shockwave Player kan ikke installeres i Mac OS.

Sp.: Hvordan løser jeg problemer med installation i Windows XP?

Sv.: Se Fejlfinding i forbindelse med installation af Shockwave Player i Windows.

Sp.: Hvad skal jeg gøre, når der vises en fejlmeddelelse med besked om, at der skal genstartes?

Sv.: Du kan løse dette problem ved at følge vejledningen under Fejlmeddelelse om, at computeren skal genstartes, efter installation af Shockwave.

Sp.: Hvordan kan jeg løse næsten alle Shockwave-problemer?

Sv.: I nogle browsere er der på forhånd installeret en version af Shockwave Player. Nogle gange kan du ikke opgradere til den nyeste Shockwave Player, fordi den installerede Shockwave Player er blevet beskadiget. Du kan løse næsten alle problemer med Adobe Shockwave Player ved at gøre følgende:

1. Sørg for at have den nyeste version af browseren. Du kan hente de nyeste versioner af Microsoft Internet Explorer eller Mozilla Firefox på deres respektive websteder. Hvis der findes en nyere version, skal du hente installationsprogrammet til den og gemme det på skrivebordet. Kør ikke installationsprogrammet endnu.
  2. Fjern Shockwave ved hjælp af funktionen Tilføj/fjern programmer i Kontrolpanel.
  3. Hvis du har hentet et installationsprogram til en nyere version af browseren, skal du installere denne nu ved at starte installationsprogrammet og følge vejledningen.
  4. Installer Shockwave Player igen.

Sp.: Hvordan kan jeg få Shockwave Player til at køre endnu bedre?

Sv.: I de fleste tilfælde vil Shockwave-indhold blive afspillet hurtigere på en hurtigere computer. Shockwave-indholdet kan hentes hurtigere ved hjælp af et hurtigt modem, ISDN eller en T1-forbindelse til internettet. Du skal kun have webbrowseren åben, når du får vist Shockwave-indhold. Sæt den mængde cache, der er allokeret til browseren, op til 10 MB.

Sp.: Hvordan kontrollerer jeg, om Shockwave Player virker?

Sv.: Du kan teste Shockwave Player her. I de to film kan du se, hvordan du finder ud af, om Flash og Shockwave Player er installeret. Begge afspilleres versionsnumre vises i testfilmen. Du kan finde den aktuelle version af Shockwave Player på Shockwave-downloadsiden.

Sp.: Hvordan får jeg fat i en version af Shockwave Player til min webbrowser?

De browsere, som officielt understøttes af Adobe, er angivet under Systemkrav for Shockwave. Det afhænger af den enkelte browser, om funktionaliteten understøttes, men du kan under alle omstændigheder installere Adobe Shockwave Player direkte fra Adobes Shockwave Player Download Center. Du kan finde yderligere oplysninger eller hjælp på browserproducentens websted.

Sp.: Hvordan opretter jeg Shockwave-indhold?

Sv.:
Shockwave-indhold oprettes med Adobe Director. På Director-produktsiden kan du finde yderligere oplysninger om brug af Director til oprettelse af multimedieprogrammer og webindhold.

Sp.: Jeg har brug for hjælp til Director. Hvor kan jeg få det?

Sv.: Du kan se supportmulighederne på følgende websteder:

Director-supportcentret: http://www.adobe.com/support/director

Adobes supportprogrammer: https://helpx.adobe.com/dk/enterprise.html

Adobes onlinefora: http://www.adobe.com/support/forums/

Sikkerhed

Sp.: Hvor sikkert er Adobe Shockwave?

Sv.:
Adobe prioriterer sikkerhed meget højt. På Adobes Sikkerhedszone kan du læse nyhedsbreve om sikkerhed samt finde oplysninger om sikkerhed og Adobe-produkter, herunder Shockwave Player.

Sp.: Beskyttes mine personlige oplysninger i Adobe Shockwave Player?

Sv.:
  Se Adobes Ofte stillede spørgsmål om Shockwave Player og personlige oplysninger.

Licenser

Funktionalitet

Sp.: Min computer er langsom – hvordan løser jeg problemet?
Sv.: Vi har ikke kendskab til, at Adobe Shockwave skulle forårsage denne slags problemer. Hvis computeren er langsom, kan du prøve at bruge System Mechanic.