Tip til titler og nøgleord

Lær, hvordan du opretter metadata, der hjælper dit indhold med at blive bemærket på Adobe Stock.

Udarbejdelse af beskrivende titler.

Titler er korte, faktuelle beskrivelser af indholdet, f.eks. familie, der spiller fodbold på stranden.  Dine titler kan påvirke købers beslutninger om at licensere dit indhold, så det er vigtigt at lave dem med omhu.

Her er nogle titler, der er gode og dårlige:

God: Brug titler til at introducere dit indhold til kunderne. Titler er søgbare og bliver en del af Adobe Stock URL.

God: Hold titler relevante, beskrivende, objektive og præcise.

God: Begræns titler til 70 tegn eller derunder for at hjælpe kunder med at finde dit indhold via websøgeresultater.

Dårlig: Behandl titler som lister over nøgleord.

Dårlig: Medtag varemærkebeskyttede navne, brandnavne, produktnavne eller personnavne i titler.

Her er et par eksempler på beskrivende titler:

Brug af funktion til automatisk titel i bidragyderportalen. (kun på engelsk.)

Medmindre den fil, du uploader, allerede har titeloplysninger i metadataene, foreslår Adobe Stock Contributor-portalen op til tre titler på engelsk pr. fil Klik i titelfeltet for at se forslagene, og vælg dét, du gerne vil bruge. Eller ignorer forslagene og skriv din egen titel.

Oprettelse af effektive nøgleord.

Købere bruger nøgleord til at søge efter det stock-indhold, de har brug for, så det er vigtigt at vælge dine nøgleord omhyggeligt.

Her er, hvad du skal vide for at oprette nøgleord, der hjælper potentielle købere med at finde dit indhold:

Rækkefølgen af nøgleord er vigtig: Arranger nøgleord i rækkefølge efter betydning. Dette er det vigtigste for at sikre, at købere kan finde dit indhold på Adobe Stock.

Vær beskrivende, men ikke for detaljeret: Vi anbefaler, at du bruger 15-35 nøgleord, selvom du kan angive op til 49.

Brug ét sprog: Alle nøgleord skal være på samme sprog – det, du har valgt under Nøgleordenes sprog. Vores søgemaskine oversætter automatisk dem til de andre sprog, der er tilgængelige på Adobe Stock. Vi understøtter titler og nøgleord på engelsk, fransk, tysk, spansk, italiensk, polsk, portugisisk, japansk og koreansk.

Følg disse yderligere retningslinjer:

• Navneord: Brug kun navneord i ental (f.eks. tiger, laptop, regnbue, cocktail).
  • Udsagnsord: Du behøver kun inkludere én udsagnsform. Brug infinitiv form til at beskrive handlinger (løbe, springe, synge, smile).
  • Fraser: Angiv fraser med to eller flere ord som en sætning og som separate termer (f.eks. arktisk ræv, arktisk, ræv).
  • Gør fortællingen levende: Når du har beskrevet de grundlæggende elementer, skal du tilføje konceptuelle nøgleord, der beskriver følelser, humør eller tendenser (f.eks. ensomhed, barndom, milepæle, bevarelse).
  • Usædvanlige ord: Brug ikke usædvanlige sætninger. Hvis det ikke ville stå i en ordbog, burde det sandsynligvis ikke stå i dine nøgleord. For eksempel ville "monkey bars" fungerer, men "red dress" ville ikke.
  • Ingen personer: Hvis der ikke er nogen personer i billedet, skal du angive nøgleordene "ingen personer" og "ingen".
  • Personer: Inkluder ikke folks navne i nøgleord.
  • Beskriv scenen: Brug nøgleord såsom indendørs, udendørs, dag, nat, solrig, overskyet, indvendig og udvendig.
  • Synsvinkel: Medtag synsvinklen afspejlet i billedets (f.eks. set fra en høj vinkel, lige over).
  • Yderligere oplysninger: Hvis du er opmærksom på oplysninger såsom etnicitet, alder eller placering, skal du inkludere disse detaljer i nøgleordene.
  • Titelord: Sørg for at medtage alle vigtige ord fra titlen som i dine 10 vigtigste nøgleord for at styrke søgerelevansen.

For at få nøgleordstips til specifikke emner som mennesker, dyr, steder og mad kan du til sidst også tjekke vores vejledning i områder til titler og nøgleord.

Her er nogle eksempler på effektive sæt af nøgleord:

Image # 118332630 Kvinde, der spænder sine muskler på stranden kvinde, tilbage, spænd, muskel, strand, kaukasisk, senior, voksen, badedragt, svømmehætte, svømning, arm, bølge, himmel, power, humor, atlet, udendørs, dag, personer, alene, livsstil Image # 153150557 Illustration af boxer med briller illustration, tegning, boxer, briller, hund, hoved, alvorlig, sort, rød, gul, silketryk, håndtegnet, håndlavet, rustik, humor, vintage, retro, kæledyr, kunstværk, kunst, ingen personer, ingen, dyr Image # 133484809 Uluwatu-templet i Bali set fra luften, Uluwatu-templet, tempel, ocean, kystlinje, skrænt, klippe, tropisk, Bali, natur, landskab, multikulturel, dramatisk, malerisk, religion, frodig, bølge, vand, hav, Indonesien, udendørs, dag, ingen personer, ingen, rejse

Tilføje nøgleord på bidragyderportalen

Der er tre måder at tilføje nøgleord på portalen: automatisk ved at kopiere og indsætte eller ved at lave masseuploads via CSV.

1. Brug af automatiske forslag til nøgleord

Værktøjet til automatiske nøgleord, der drives af Adobe Sensei, foreslår op til 25 nøgleord for hvert billede. Nøjagtighed er vigtig, sørg for at gennemgå foreslåede nøgleord, og vælg kun ord, der gælder specifikt for dit aktiv.

Vælg alle nøgleord, der er relevante for den fil, du indekserer. Når et anbefalet nøgleord er blevet tilføjet til din fil, vil ordet blive fremhævet med en sort ramme. Hvis alle anbefalede nøgleord er relevante for din fil, kan du vælge knappen "Tilføj alle" for at vedhæfte alle nøgleord.

BEMÆRK: Det er usandsynligt, at alle anbefalede nøgleord vil gælde. At vedhæfte irrelevante nøgleord kan have en negativ indvirkning på din søgeplacering og mindske din mulighed for salg.

• Import af nøgleord fra Adobe Creative Cloud-apps: Hvis du har tilføjet nøgleord til dine billeder i Adobe Photoshop, Lightroom, Lightroom Classic eller Adobe Bridge, vil du automatisk se dem i nøgleordsordsfeltet, og de vil allerede være fremhævet, hvis de er inkluderet på listen over foreslåede nøgleord.

2. Kopiering og indsættelse af nøgleord.

Hvis du bruger en ekstern tekstfil til at oprette nøgleordene, kan du kopiere og indsætte dem i nøgleordsfeltet.

3.Upload af nøgleord via CSV-filer.

Du kan også bruge CSV-filer til at spore og uploade dine nøgleord.Få mere at vide

Rækkefølge af nøgleord

Det er meget vigtigt, at du opstiller dine nøgleord i rækkefølge efter relevans fra vigtigst til mindst med vægt på de første 10 nøgleord. Disse vil have størst vægt i søgeplacering.

For at ændre rækkefølgen af nøgleord og flytte de mest relevante ord til top 10 skal du klikke på skiftekontakten for "værktøjet til ændring af rækkefølge".

Du vil nu se rækkefølgen af nøgleordene:

• Klik på tallet til venstre for det nøgleord, du vil flytte, og træk det til den ønskede position (1).
  • Hvis du vil flytte et nøgleord til toppen, skal du klikke på ikonet for pilen op til højre for nøgleordet (2).
  • For at fjerne et nøgleord skal du klikke på X-ikonet til højre for ordet eller fravælge det fremhævede ord i feltet til forslag til nøgleord (3).

Adobe-kunstnere: Rawpixel.com | 230337669, AmazingAerialAgency | 343928349, Michelle Mildenberg | 337369119Peathegee Inc - Blend Images | 118332630,  Inst:@victoria_novak | 153150557, Dmitry | 133484809