stock-app-noshadow

Adobe Stock er en tjeneste, som giver designere og virksomheder adgang til millioner af udvalgte og afgiftsfri fotos, videoer, illustrationer, vektorgrafikelementer, 3D-aktiver og skabeloner af høj kvalitet til alle deres kreative projekter. Du kan købe Adobe Stock som et abonnement med flere aktiver. Der findes flere forskellige abonnementspakker.

Adobe Stock

Grundlæggende oplysninger

Hvad er Adobe Stock?

Adobe Stock er en ny tjeneste, som giver designere og virksomheder adgang til 90 millioner afgiftsfri fotos, vektorer, illustrationer, skabeloner og 3D-aktiver af høj kvalitet til alle deres kreative projekter.

Adobe Stock-tjenesten er indbygget i dine foretrukne computerapps fra Adobe, herunder Photoshop CC, Illustrator CC og InDesign CC, så du kan søge, gennemse og føje billeder til dine Creative Cloud-biblioteker og få øjeblikkelig adgang til dine aktiver på stationære computere og mobilenheder. I Photoshop CC, Illustrator CC og InDesign CC kan du endda kickstarte dine kreative projekter ved at hente kunstnerdesignede skabeloner fra Adobe Stock direkte fra dialogboksene Nyt dokument.

Du kan få licens til Adobe Stock-aktiver direkte fra Creative Cloud-computerapps eller via stock.adobe.com/dk/.

Hvad er afgiftsfri aktiver?

Et afgiftsfrit aktiv har en licens, der gør, at det kan bruges til alle illustrationsformål, selv i en professionel kontekst – uden geografiske begrænsninger eller udløbsdatoer.

Hvad er Adobe Stock Redaktionelt-samlingen?

Adobe Stock Redaktionelt-samlingen tilbyder billeder og videoer, der har nyhedsværdi, er aktuelle og viser rigtige mennesker, begivenheder, steder og produkter.

• Adobe Stock Redaktionelt-billeder findes i to størrelser: lille billede, der er velegnet til brug på internettet og begrænset trykning (US$49,99), og billede i fuld opløsning med ubegrænset trykning (US$199,99)
  • Adobe Stock Premium Redaktionelt-billeder er de mest ikoniske og velkendte billeder i vores tid. De fås med ubegrænset trykning og er også tilgængelige i to størrelser: lille premium-billede (US$249,99) og premium-billede i fuld opløsning (US$499,99).
  • Alle Adobe Stock Redaktionelt-videoer er i HD. Når du licenserer Redaktionelt-videoer, kan du enten købe en standardlicens med begrænsede visningsrettigheder (US$79,99) eller en udvidet licens med ubegrænset visning (US$249,99).

Du kan få adgang til redaktionelle aktiver på Adobe Stock-webstedet eller i Creative Cloud-apps, der er integreret med Adobe Stock. Disse aktiver er markeret "Kun til redaktionel brug". Du må ikke bruge redaktionelle aktiver til kommercielle formål, f.eks. reklamer eller til videresalg af produkter. Se alle vilkår for brug for Adobe Stock her.

Hvilke filtyper er tilgængelige?

Adobe Stock-billeder er tilgængelige i filformaterne JPEG, AI og EPS. HD-videoer er tilgængelige i MOV-formatet. 4K-videoer er tilgængelige i diverse formater. Alle 4K-videoer er også tilgængelige i HD. Der findes tre typer 3D-aktiver i Adobe Stock: modeller (.obj), lys (.exr/.hdr) og materialer (.mdl). Disse aktiver understøttes i flere 3D-programmer.

Adobe Stock indeholder også kunstnerdesignede skabeloner, så du kan kickstarte dine kreative projekter. I Photoshop CC, Illustrator CC og InDesign CC finder du også skabeloner fra Adobe Stock i dialogboksene Nyt dokument. Når du licenserer og downloader en skabelon, kan du bygge videre på den på samme måde som med ethvert andet Photoshop- eller Illustrator-dokument. Du kan også finde og downloade skabeloner til bevægelsesgrafik fra Adobe Stock til brug i dine projekter i Premiere Pro. Der er nu adgang til tusindvis af skabeloner på Adobe Stock-webstedet.

Hvilke opløsninger findes stockaktiver i?

Alt indhold på Adobe Stock leveres i den højest mulige opløsning. Opløsningen afhænger af kameraet, som tog det oprindelige aktiv, men langt det meste indhold kan bruges til print i høj kvalitet i op til 300 dpi. Vektorfiler kan udskrives i alle formater uden tab af kvalitet.

Er der videoindhold tilgængeligt på Adobe Stock?

Adobe Stock tilbyder både HD- og 4K-videoer. Alle 4K-videoer er også tilgængelige i HD-format.

Er der nogen særlige krav til brug af 3D-modeller, lys og materialer fra Adobe Stock?

3D-model-, lys- og materialeaktiver i Adobe Stock er optimerede til brug i Adobe Dimension CC i MDL-filformatet. Der er dog visse faktorer, du bør overveje, når du bruger disse aktiver i både Dimension og andre 3D-apps fra tredjepart.

Modeller i 3D-apps fra tredjepart

• Alle programmer, der kan importere .obj-filer, herunder Adobe Photoshop, kan indlæse modellerne. Modellerne ser imidlertid ikke ud på samme måde som på Adobe Stock-webstedet, hvis de indlæses i et miljø, der ikke understøtter MDL 1.3 eller nyere.
  • Hver model har en .mtl-fil, som indeholder nogle shader-oplysninger for programmer, der ikke understøtter MDL. Afhængigt af programmets importør kan nogle manuelle teksturforbindelser være påkrævet.
  • For bedste kvalitet kræver disse modeller en gengivelsesmotor, der understøtter MDL 1.3 eller nyere.

Modeller i Dimension CC

Når disse modeller bruges med Dimension, kan der være mindre visuelle forskelle mellem modellen, som den ser ud på Adobe Stock, og når du bruger den i appen. Disse forskelle er ventet og vil altid resultere i en forbedret 3D-oplevelse.

Fra og med 2018 bruger Dimension Adobe Dimension Renderer til standardgengivelse. Hvis du oplever uoverensstemmelser i en models udseende ved gengivelse (f.eks. unormalt mørke indre flader eller bagsideflader), skal du for nu ændre standardgengiveren til Chaos Group V-Ray ved at følge denne fremgangsmåde:

1. Åbn Dimension-indstillinger ved at vælge Rediger og Indstillinger i hovedmenuen i Windows (eller ved at trykke på Ctrl + Komma) eller ved at vælge Adobe Dimension CC og Indstillinger på OS X (eller ved at trykke på Cmd + Komma).

Åbn Dimension-indstillinger på Windows
    Åbn Dimension-indstillinger på Windows
    Åbn Dimension-indstillinger på Mac
    Åbn Dimension-indstillinger på Mac

2. I dialogboksen Indstillinger skal du vælge Chaos Group V-Ray fra rullemenuen Gengivelse. Klik på OK for at lukke dialogboksen.

Dialogboksen Indstillinger
    Dialogboksen Indstillinger
  3. Luk og genstart Dimension for at indstille den nye gengivelsesindstilling. Du kan nu gengive Dimension-scenen igen og se de opdaterede resultater.

Skal jeg have et Creative Cloud-medlemskab for at bruge Adobe Stock?

Nej. Du skal bare have et gratis Adobe ID, som er hurtigt at oprette, for at kunne hente indhold fra Adobe Stock.

Hvad er fordelene for Creative Cloud-medlemmer?

Creative Cloud-medlemmer får mange fordele ved Adobe Stock, herunder problemfri integration med dine foretrukne apps såsom Photoshop CC, Illustrator CC, InDesign CC, Premiere Pro CC med flere.

Jeg bruger i øjeblikket Creative Suite-produkter, kan jeg stadig bruge Adobe Stock?

Ja. Alle kan tilmelde sig og bruge Adobe Stock på stock.adobe.com/dk/.

Kan jeg prøve et Adobe Stock-aktiv, før jeg køber det?

Du kan prøve Adobe Stock-billeder og -videoer ved at downloade den vandmærkede version i lav opløsning. Du skal ikke betale en krone, før du bestemmer dig for at købe licens til aktivet.

Skabeloner og 3D-aktiver skal licenseres, før du kan downloade dem. Mange af dem er omkostningsfri. Du kan få vist en stor og detaljeret eksempelvisning af disse aktiver. Beskrivelser om hvert aktiv findes i ruden Detaljer.

Skal jeg oprette en konto for at foretage Adobe Stock-køb?

Hvis du er ny Adobe-bruger, oprettes der en konto for dig, når du foretager dit første køb. Adobe sender dig en e-mail med en kvittering for dit køb og et link til at angive adgangskoden til din konto. Du skal angive din adgangskode inden for 72 timer efter modtagelsen af denne e-mail, ellers udløber linket. Hvis linket udløber, kan du gennemgå arbejdsforløbet for Glemt adgangskode for at angive din adgangskode.

Efter dit første køb kan du stadig foretage køb på Stock i en time uden at angive din adgangskode, mens du går igennem arbejdsforløbet med forsinket kontooprettelse. I denne periode kan du ikke logge på kontoadministration eller andre Adobe-tjenester, før du har angivet din adgangskode. Efter en time vil du blive logget af og er nødt til at angive din adgangskode fra e-mailen for at logge på igen.

Hvordan kan jeg licensere og downloade Adobe Stock-aktiver?

Du kan licensere og downloade aktiver fra Adobe Stock-webstedet eller fra et Creative Cloud-program. Du kan finde flere oplysninger i Sådan bruger du Adobe Stock-webstedet.

Hvis du oplever problemer, når du downloader dine aktiver efter at have licenseret dem, kan du se Kan ikke downloade Adobe Stock-aktiver.

Hvad er Adobe Stock Premium-samlingen?

Adobe Stock Premium-samlingen indeholder tusindvis af håndplukkede billeder fra nogle af verdens bedste fotografers og bureauers porteføljer. De har samme filtyper og opløsninger som andre Adobe Stock-billeder,men er valgt for fremragende indhold, format, autenticitet og produktionskvalitet.

Alle Adobe Stock-premiumsamlingens billeder omfatter en udvidet licens, som giver mulighed for ubegrænset trykning. Dog er udvidede licenser for at skabe afledte produkter til videresalg (såsom kaffekrus eller T-shirts) kun tilgængelige for premium-billeder med en Adobe Stock Enterprise-konto.

En Adobe Stock Premium-samling prissættes på tre måder. Du kan også licensere de samme billeder i en mindre størrelse til halv pris. Du kan f.eks. licensere et premium-billede, der koster US$499,99 med en størrelse på 6.000 px x 4.000 px, eller US$249,99 med en størrelse på 1.688 px x 1.125 px.

Kan jeg downloade billeder fra Adobe Stock Premium-samlingen i en mindre størrelse?

Ja. Billeder i en Adobe Stock Premium-samling prissættes i øjeblikket på tre måder. Du kan også licensere de samme billeder i en mindre størrelse til halv pris. Du kan f.eks. licensere et premium-billede, der koster US$499,99 med en størrelse på 6.000 px x 4.000 px, eller US$249,99 med en størrelse på 1.688 px x 1.125 px.

Hvad er kreditpakker? Hvordan kan jeg bruge dem til at købe stock-aktiver?

Med kreditpakker kan du købe aktiver på Adobe Stock på en fleksibel og omkostningseffektiv måde. Når du køber en pakke, har du et år til at indløse dine kreditter til licensspecifikt indhold såsom premium-billeder, videoer, redaktionelle billeder og andre typer aktiver. Kreditpakker minder om poletter, som kan købes i en spillehal: Du kan spare penge ved at købe mange poletter, og de forskellige spil koster forskellige antal poletter.

Du kan finde flere oplysninger i Ofte stillede spørgsmål | Kreditpakkerpacks.

Hvordan prissættes skabeloner og 3D-aktiver?

Adobe Stock tilbyder en række priser for skabeloner og 3D-aktiver, herunder nogle der er omkostningsfri. Alle skabeloner eller 3D-aktiver, der er prissat til US$9,99, kan også licenseres med et abonnement, på samme måde som billeder licenseres.

Hvis du er interesseret i at se skabeloner eller 3D-indhold inden for et bestemt prissegment, kan du finjustere søgeresultaterne ved at anvende et prisfilter.

Hvor finder jeg flere oplysninger om tilføjelse af aktiver til Adobe Stock?

Du kan finde flere oplysninger om tilføjelse af aktiver til Adobe Stock i Hjælp til Adobe Stock-bidragyder.

Adobe Stock og Creative Cloud

Hvordan integreres Adobe Stock med Creative Cloud-apps?

Billeder og videoer fra Adobe Stock-webstedet kan åbnes i mange Creative Cloud-programmer med et enkelt klik. De kan også gemmes direkte i et Creative Cloud-bibliotek, hvilket gør dem øjeblikkeligt tilgængelige i de fleste af dine stationære og mobile Creative Cloud-programmer.

Adobe Stock kan også startes i panelet Biblioteker i Creative Cloud-apps, herunder Photoshop CC, Illustrator CC, InDesign CC, Premiere Pro CC, After Effects CC og Dreamweaver CC. Du kan også få licens til vandmærkede eksempler på Adobe Stock-indhold direkte fra Libraries-panelet i computerprogrammerne.

Du kan finde flere oplysninger under Sådan bruger du Adobe Stock.

I hvilke Creative Cloud-programmer kan jeg bruge Adobe Stock?

Adobe Stock-indhold kan bruges i alle Creative Cloud-computer- eller mobilprogrammer, hvori en bruger kan placere et foto, en video, en illustration eller et grafikelement. Billeder kan også gemmes direkte i Creative Cloud Libraries, så der er øjeblikkelig adgang til dem på tværs af apps. Creative Cloud Libraries-funktionen understøttes i øjeblikket af Photoshop CC, Illustrator CC, InDesign CC, Dreamweaver CC, Illustrator Draw, Photoshop Sketch og Comp CC.

I Photoshop CC, Illustrator CC og InDesign CC findes skabeloner fra Adobe Stock også i dialogboksene Nyt dokument. Disse skabeloner, der er designet til at kickstarte dine kreative projekter, er i formaterne .psdt,  .ait og .indt. Når du køber licens og downloader en skabelon, kan du bygge videre på den på samme måde som med ethvert andet Photoshop- eller Illustrator-dokument.

Kan jeg dele et licenseret aktiv i et Creative Cloud-bibliotek?

Du kan dele det licenserede element med medarbejdere eller underleverandører, såfremt de følger alle licensbegrænsningerne.

Hvis du overfører elementet eller afledt arbejde til en kunde, skal du købe en ny licens, hvis du har tænkt dig at bruge det til gavn for en anden kunde.

Hvordan bruger jeg Adobe Stock med Creative Cloud-apps, som ikke understøtter Creative Cloud Libraries?

Adobe Stock-billeder kan downloades fra webstedet direkte til din computer og åbnes i dit standardprogram. Du kan finde flere oplysninger i Sådan bruger du Adobe Stock-webstedet