Find ud af, hvordan du bruger Adobe Authenticator, Adobes godkendelsesapp, til totrinsgodkendelse.

Download og brug af Adobe Authenticator

Fordele ved Adobe Authenticator

Adobe Authenticator er Adobes godkendelsesapp, som giver dig en praktisk og sikker måde at logge på ved hjælp af totrinsgodkendelse. Adobe Authenticator fås til iOS- og Android-enheder. Du kan også bruge Adobe Authenticator på et smartwatch.

Ud over at generere en verifikationskode til manuel indtastning sender Adobe Authenticator også en meddelelse til din enhed. Du kan logge på ved blot at trykke på Godkend.

Login-godkendelse
Login-godkendelse

Download Adobe Authenticator

Adobe Authenticator fås til iOS og Android. Her er links til download:

Konfiguration af Adobe Authenticator

Adobe Authenticator kan konfigureres ved at følge denne fremgangsmåde:

1. Download og installer Adobe Authenticator på din enhed. Links til download på findes i det forrige afsnit: Download Adobe Authenticator.

2. Hvis du ikke allerede har aktiveret totrinsgodkendelse, så aktivér den.

3. Hvis du ikke er logget på, skal du logge på din Adobe ID-konto vha. dit Adobe og din adgangskode eller en konto til et socialt netværk (Facebook eller Google).

4. Klik på Sikkerhed og beskyttelse af personlige oplysninger på navigationslinjen øverst på siden Administrer konto.

5. I afsnittet Totrinsgodkendelse skal du klikke på Administrer.

Administration af totrinsgodkendelse
    Administration af totrinsgodkendelse

Bemærk:

Hvis du ikke kan se knappen Administrer, skal du først konfigurere totrinsgodkendelse som beskrevet i Aktivér totrinsgodkendelse

6. Klik på Konfigurer en kodegeneratorapp.

Konfigurer kodegeneratorapp
  7. Åbn Adobe Authenticator, og klik på Scan kode for at scanne den QR-kode, der vises på skærmen. Alternativt kan du indtaste den nøgle, der vises på skærmen.

Scan QR-koden
    Scan QR-koden

Appen genererer en kode, som knyttes til din Adobe-konto.

App-kode
  8. I det følgende skærmbillede skal du indtaste koden fra appen og derefter klikke på Bekræft.

Kode fra godkendelsesappen

Når koden er bekræftet, vises en bekræftelse.

Bekræftelsesmeddelelse

Log på din konto med Adobe Authenticator

Når du indtaster dit Adobe ID og din adgangskode i loginvinduet, sender Adobe Authenticator en meddelelse til din enhed med anmodning om at godkende login.

Godkendelse af login

Når du åbner meddelelsen, har du mulighed for enten at godkende eller afvise godkendelsen af login.

Tryk på Godkend for at logge på.

Login-godkendelse

Du kan også indtaste den bekræftelseskode, der genereres af Adobe Authenticator, manuelt.

Manuel indtastning af loginkoden

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg bruge andre godkendelsesapps sammen med Adobe Authenticator?

Du kan kun bruge én godkendelsesapp ad gangen. Hvis du vil bruge en anden godkendelsesapp, skal du først fjerne Adobe Authenticator.

Skal Adobe Authenticator være åben, før jeg kan modtage push-meddelelserne?Skal Adobe Authenticator være åben, før jeg kan modtage push-meddelelserne?

Nej, du behøver ikke at holde appen åben for at modtage push-meddelelser.

Har jeg brug for en aktiv internetforbindelse for at kunne bruge Adobe Authenticator?

Det er ikke nødvendigt at have en aktiv internetforbindelse for at åbne appen. En aktiv internetforbindelse kræves dog for at registrere appen og logge på vha. beskeder.

Du kan også logge på ved at indtaste den kode, som appen har genereret. I så fald behøver telefonen ikke at have forbindelse til internettet.