Find ud af, hvordan du gør din Adobe-konto mere sikker ved at konfigurere totrinsbekræftelse. Find også ud af, hvordan du tilbagekalder adgang til tredjepartsapps.

Hvad er totrinsbekræftelse?

Når du logger ind på din Adobe-konto med dit Adobe ID, bliver du via totrinsbekræftelse bedt om en kode inden din Adobe ID-adgangskode. Denne ekstra bekræftelse hjælper med at holde din konto sikker. Du kan vælge at modtage koden på din e-mailadresse (standardmetoden) eller din mobiltelefon. Du kan også bruge en godkenderapp, f.eks. Adobe Authenticator, til at generere en bekræftelseskode.

Totrinsbekræftelse af din Adobe-konto er valgfri, men anbefales.

Bemærk:

Hvis du bruger Facebook, Google eller Apple til at logge ind på din Adobe-konto i stedet for Adobe ID og adgangskode, og du vil have totrinsbekræftelse aktiveret, skal du konfigurere totrinsbekræftelse på din Facebook-, Google- eller Apple-konto.

Konfigurer Adobe-totrinsbekræftelse

Forsigtig:

Adobe anbefaler, at du konfigurerer mere end én godkendelsesmetode. Hvis en godkendelsesmetode ikke er tilgængelig for dig, kan du vælge at bekræfte din konto med en anden metode.

1. Klik på Adgangskode og sikkerhed i venstre rude under Profil.

2. I sektionen Totrinsbekræftelse skal du klikke på Administrer.

Sektionen totrinsbekræftelse
  3. På skærmen Totrinsbekræftelse skal du aktivere valgmuligheden Totrinsbekræftelse. Du modtager en meddelelse på skærmen og en e-mail, der bekræfter, at totrinsbekræftelse er blevet aktiveret.

Aktivering af totrinsbekræftelse

Når du aktiverer totrinsbekræftelse, aktiveres e-mail som standardmetoden til modtagelse af bekræftelseskoden. Hvis du har tilføjet en sekundær e-mail, modtager du en kode på både den primære og sekundære e-mailadresse.

Du kan også vælge at modtage koden på din mobiltelefon eller generere den ved hjælp af en godkenderapp.

Bemærk:

E-mailmetoden kan ikke deaktiveres, når du har aktiveret totrinsbekræftelse. Hvis du ikke foretrækker e-mails, kan du vælge at gøre enten din mobiltelefon eller godkenderappen til standardmetoden til modtagelse af bekræftelseskoden.

Find sektionen Metoder til bekræftelse på skærmen Totrinsbekræftelse:

• Hvis der allerede er blevet føjet et telefonnummer til din konto, skal du aktivere valgmuligheden Mobiltelefon.
Aktivér mobiltelefon
  • Hvis der ikke er blevet tilføjet et telefonnummer, skal du klikke på Tilføj ud for Mobiltelefon, og følg derefter vejledningen på skærmen.
Tilføj mobiltelefon

I dette godkendelsessystem bruger du en engangsadgangskode, der genereres af en app på din enhed, efterfulgt af din Adobe ID-adgangskode, for at logge ind på din Adobe-konto. Sådanne apps kaldes godkenderapps – f.eks. Adobe Authenticator, Google Authenticator eller lignende apps, der genererer en tidsbaseret engangsadgangskode.

1. I sektionen Metoder til bekræftelse på skærmen Totrinsbekræftelse skal du klikke på Konfigurer ud for Godkenderapp.

Valgmuligheden godkenderapp
  2. Før du klikker på knappen Næste i pop op-vinduet Konfigurer en godkenderapp, skal du downloade en godkenderapp, f.eks. Adobe Authenticator, på din enhed. Download appen fra App Store, hvis du har en Apple-enhed, eller fra Google Play, hvis du har en Android-enhed.

Du kan finde flere oplysninger om, hvordan du installerer Adobe Authenticator på dine Apple- eller Android-enheder, under Brug Adobe Authenticator til totrinsbekræftelse.

Konfigurer en godkenderapp
  3. Når du har downloadet godkenderappen, skal du klikke på Næste.

4. Tilknyt din Adobe-konto med godkenderappen ved hjælp af en af følgende metoder:

• Hvis du har logget ind på din Adobe-konto fra en computer, skal du starte appen og scanne den QR-kode, der vises i vinduet Tilknyt din konto.

Hvis du har logget ind på din Adobe-konto fra din mobiltelefon, skal du trykke på tryllestaven i vinduet Tilknyt din konto. Følg derefter vejledningen på skærmen.

Hent koden på din computer
      På din computer
      Klik på tryllestaven
      På din mobiltelefon
    • Hvis du ikke kan tilknytte ved at scanne QR-koden eller trykke på tryllestaven, skal du indtaste den kode, der vises i vinduet Tilknyt din konto i godkenderappen.

Indtast kode manuelt
  5. Indtast den parringskode, der er genereret af godkenderappen, i vinduet Tilknyt din konto.

Parringskode

Godkenderappen er nu konfigureret til totrinsbekræftelse.

Brug totrinsbekræftelse til at logge ind

Du kan se, hvordan du indtaster koden, mens du logger på, under Totrinsbekræftelse: Hold din konto sikker.

Deaktiver totrinsbekræftelse

1. Klik på Adgangskode og sikkerhed i venstre rude under Profil.

2. i sektionen Totrinsbekræftelse skal du klikke på Administrer.

Sektionen totrinsbekræftelse
  3. På skærmen Totrinsbekræftelse skal du deaktivere valgmuligheden Totrinsbekræftelse. Du modtager en meddelelse på skærmen og en e-mail, der bekræfter, at totrinsbekræftelse er blevet deaktiveret.

Deaktivering af totrinsbekræftelse

Tilbagekald adgang til programmer, der er knyttet til Adobe-konto

Hvis du har givet tilladelse til, at nogen programmer kan få adgang til din Adobe-konto, kan du vælge at tilbagekalde deres adgang når som helst ved at følge nedenstående trin:

1. I sektionen Tilknyttede programmer skal du klikke på Tilbagekald ud for det program, som du vil tilbagekalde adgangen for.

Tilbagekald tilknyttede programmer
  2. I pop op-vinduet Tilbagekald din godkendelse skal du klikke på Tilbagekald. Der vises en meddelelse på skærmen, der bekræfter, at programmets adgang til din konto er blevet tilbagekaldt.