Lataa ja asenna Adobe Acrobat Reader DC -sovellus Windows-käyttöjärjestelmään noudattamalla alla olevia ohjeita.

Mac-käyttäjät: Jos käytössäsi on Mac OS -käyttöjärjestelmä, katso Adobe Acrobat Reader DC -sovelluksen asentaminen Mac OS -käyttöjärjestelmään.

Järjestelmävaatimukset

Tarkista aina ennen asentamista, että järjestelmäsi täyttää järjestelmän vähimmäisvaatimukset.

Readerin asentaminen vanhoihin käyttöjärjestelmiin

Tarvitset vähintään Windows 7 -käyttöjärjestelmäversion Acrobat Reader DC:n käyttöön. Jos käytössäsi on sitä vanhempi käyttöjärjestelmäversio,
voit asentaa Readerin vanhemman version. Vaiheittaiset ohjeet ovat artikkelissa Adobe Readerin vanhemman version asentaminen | Windows.

Huomautus:

Jos et ole varma, mikä Windows-versio käytössäsi on, katso Mikä Windows-käyttöjärjestelmä minulla on käytössä?

Explorer: Acrobat Reader DC:n lataaminen ja asentaminen

Asenna Acrobat Reader DC käyttämällä Internet Exploreria näiden ohjeiden mukaisesti.

1. Sulje kaikki Reader-versiot. Sulje selaimet, joissa on avoinna PDF-tiedosto.
  2. Siirry Adobe Acrobat Readerin lataussivulle ja napsauta Lataa nyt.

Acrobat Readerin lataussivu

Huomautus:

Tarvitset vähintään Windows 7 -käyttöjärjestelmäversion Acrobat Reader DC:n käyttöön. Jos käytössäsi on vanhempi Windows-käyttöjärjestelmäversio, Adobe Readerin lataussivu näyttää seuraavalta:

Acrobat Readerin vanhempien versioiden lataussivu

Voit asentaa Acrobat Readerin vanhemman version. Ohjeet ovat artikkelissa Adobe Readerin vanhemman version asentaminen | Windows.

3. Kun selaimen alalaitaan ilmestyy tiedoston latausilmoitus, napsauta Suorita.

Valitse Suorita

Huomautus:

Acrobat Reader DC:n asennus on kaksivaiheinen. Ensin ladataan asennusohjelma, sen jälkeen asennetaan Reader. Odota, kunnes kumpikin vaihe on suoritettu. Jäljellä oleva aika näkyy edistymispalkissa.

4. Kun näkyviin tulee asennuksen valmistumisesta kertova viesti, napsauta Valmis.

Valitse Valmis

Firefox: Acrobat Reader DC:n lataaminen ja asentaminen

Asenna Acrobat Reader DC käyttämällä Mozilla Firefoxia näiden ohjeiden mukaisesti.

1. Sulje kaikki Reader-versiot. Sulje selaimet, joissa on avoinna PDF-tiedosto.
  2. Siirry Adobe Acrobat Readerin lataussivulle ja napsauta Lataa nyt.

Acrobat Readerin lataussivu

Huomautus:

Tarvitset vähintään Windows 7 -käyttöjärjestelmäversion Acrobat Reader DC:n käyttöön. Jos käytössäsi on vanhempi Windows-käyttöjärjestelmäversio, Adobe Readerin lataussivu näyttää seuraavalta:

Acrobat Readerin vanhempien versioiden lataussivu

Voit asentaa Acrobat Readerin vanhemman version. Ohjeet ovat artikkelissa Adobe Readerin vanhemman version asentaminen | Windows.

3. Kun näkyviin tulee valintaikkuna, napsauta Tallenna tiedosto.

Valitse Tallenna tiedosto
  4. Avaa latauskirjasto painamalla näppäinyhdistelmää Ctrl+J. Kun latauskirjaston ikkuna avautuu, kaksoisnapsauta Readerin .exe-tiedostoa.

Avaa latauskirjasto
  5. Jos suoritettava tiedosto pyydetään avaamaan, napsauta OK.

Valitse OK

Huomautus:

Acrobat Reader DC:n asennus on kaksivaiheinen. Ensin ladataan asennusohjelma, sen jälkeen asennetaan Reader. Odota, kunnes kumpikin vaihe on suoritettu. Jäljellä oleva aika näkyy edistymispalkissa.

6. Kun näkyviin tulee asennuksen valmistumisesta kertova viesti, napsauta Valmis.

Valitse Valmis

Chrome: Acrobat Reader DC:n lataaminen ja asentaminen

Asenna Acrobat Reader DC käyttämällä Google Chromea näiden ohjeiden mukaisesti.

1. Sulje kaikki Reader-versiot. Sulje selaimet, joissa on avoinna PDF-tiedosto.
  2. Siirry Adobe Acrobat Readerin lataussivulle ja napsauta Lataa nyt.

Acrobat Readerin lataussivu

Huomautus:

Tarvitset vähintään Windows 7 -käyttöjärjestelmäversion Acrobat Reader DC:n käyttöön. Jos käytössäsi on vanhempi Windows-käyttöjärjestelmäversio, Adobe Readerin lataussivu näyttää seuraavalta:

Acrobat Readerin vanhempien versioiden lataussivu

Voit asentaa Acrobat Readerin vanhemman version. Ohjeet ovat artikkelissa Adobe Readerin vanhemman version asentaminen | Windows.

3. Lataa Readerin asennusohjelma valitsemalla Tallenna.

4. Kun ladattu tiedosto näkyy selainikkunan alalaidassa, napsauta Readerin .exe-tiedostoa.

Napsauta Reader.exe-tiedostoa selaimen alalaidassa

Huomautus:

Acrobat Reader DC:n asennus on kaksivaiheinen. Ensin ladataan asennusohjelma, sen jälkeen asennetaan Reader. Odota, kunnes kumpikin vaihe on suoritettu. Jäljellä oleva aika näkyy edistymispalkissa.

5. Kun näkyviin tulee asennuksen valmistumisesta kertova viesti, napsauta Valmis.

Valitse Valmis

Tarvitsetko vielä apua?

Tunnetut ongelmat ja tarkat vianmääritystiedot ovat kohdassa Adobe Readerin asennuksen vianmääritys | Windows.

Selvitä, onko muilla käyttäjillä samankaltaisia lataus- ja asennusongelmia käymällä Readerin käyttäjäfoorumilla. Kokeile vuorovaikutteista vianmääritystä postittamalla ongelma foorumeille. Kun kirjoitat foorumeille, kerro käytössä oleva käyttöjärjestelmä ja tuotteen versionumero.