Adobe Output Module on Bridge CC:n kanssa käytettävä valinnainen laajennus, jonka avulla voit luoda PDF-muotoisia esityksiä ja verkkogallerioita. Adobe Output Modulea ei toimiteta Bridge CC:n marraskuun 2016 version (7.0) ja sitä aikaisempien versioiden mukana. Voit kuitenkin asentaa sen erikseen.

AOM-laajennus on valinnainen, eikä se ole virallisesti tuettu.

Adobe Output Module Bridge CC 2018 -versiolle 8.0

Bridge CC:hen on tehty lokakuun 2017 julkaisusta alkaen seuraavat päivitykset:

• Bridgeen on lisätty uusi Output-työtila, jotta PDF-kontaktiarkkeja voidaan luoda suoraan sovelluksessa. Adobe Output Modulea ei tarvitse asentaa erikseen. Lisäohjeita on artikkelissa PDF-kontaktiarkin luominen Output-työtilassa.
  • Adobe Output Module (AOM) -laajennusta (kuvattu tässä artikkelissa) ei enää tueta ja verkkogallerioiden luontitoiminto on poistettu Bridgen uusimmasta versiosta.
  • Adobe Output Module (AOM) -laajennus toimii vain Adobe Bridge CC 2017 -version 7.0 ja sitä aikaisempien versioiden kanssa. Voit ladata oikean AOM-tiedoston tässä artikkelissa annettujen linkkien kautta.

Asenna Adobe Output Module for Bridge CC 2017 -versio 7.0

Varmista, että laitteeseen on asennettu Bridge CC 2017 -versio 7.0. Päivityksiä voi hakea valitsemalla Bridge-ohjelmistossa Ohje > Päivitykset. Asenna mahdolliset päivitykset näyttöön tulevien ohjeiden mukaisesti.

Lataa oikea tiedosto alta joko napsauttamalla hiiren kakkospainiketta (Windows) tai Ctrl-osoittamalla (Mac OS) ja valitsemalla tiedoston tallennus. Tallenna tiedosto sijaintiin, jonka muistat helposti, kuten tietokoneen työpöydälle.

Lataa

Huomautus:

Bridge CC 2017 ei ole tuettu Mac OS X -versiossa 10.9 ja vanhemmissa versioissa.

1. Pura ladattu tiedosto kaksoisnapsauttamalla sitä. Avaa puretusta tiedostosta tullut AOM_Package_Mac-, AOM_Package_Win64- tai AOM_Package_Win32-kansio. Kansio sisältää

• Adobe Output Module -kansion
    • AdobeOutputModule.workspace-tiedoston
  2. Kopioi Adobe Output Module -kansio (mutta älä kopioi AOM_Package_[OS]-kansiota) Bridge CC 2017 -laajennusten kansioon, joka on seuraavassa sijainnissa:

• Windows: C:\Program Files\Common Files\Adobe\Bridge CC 2017 Extensions
    • macOS: /Kirjasto/Ohjelmien tuki/Adobe/Bridge CC 2017 Extensions

Huomautus:

Yllä mainitussa macOS:n kansiopolussa ”Kirjasto” tarkoittaa järjestelmän kirjastoa, ei käyttäjän kirjastoa macOS:ssä. Siirry Mac-tietokoneessa kansioon Bridge CC 2017 -laajennukset seuraavasti:

1. Valitse Finder-ikkunassa SiirrySiirry kansioon.
    2. Kopioi ja liitä näkyviin tulevaan valintaikkunaan polku:
      /Kirjasto/Ohjelmien tuki/Adobe/Bridge CC 2017 Extensions
    3. Napsauta Siirry-painiketta.

3. Kopioi AdobeOutputModule.workspace-tiedosto Workspaces-kansioon, joka sijaitsee Bridge CC 2017 Extensions -kansion alla (sama kansio, johon viitattiin vaiheessa 2).

Huomautus:

Jos olet luonut aliakset alkuperäisille Adobe Output Module -tiedostoille ja -kansioille Mac OS X -järjestelmässä, varmista, että kopioit alkuperäiset tiedostot ja kansiot. Alias on tiedosto, joka viittaa todelliseen kohteeseen. Kun aliasta siirretään, alkuperäinen kohde ei siirry. Kuvakkeen vasemmassa alakulmassa näkyvä nuoli (näkyy alla olevassa kuvassa) ilmaisee, että tiedosto tai kansio on alias. Jos haluat kopioida alkuperäisen tiedoston tai kansio, johon alias viittaa, napsauta kakkospainikkeella tai Ctrl-osoita aliastiedostoa tai -kansiota ja valitse pikavalikosta Näytä alkuperäinen.

Aliaskuvake Mac OS X -järjestelmässä

Asenna Adobe Output Module for Bridge CC 2015 -versio 6.3.x

Jos käytät Bridge CC 2015:tä, lataa oikea tiedosto alta joko napsauttamalla hiiren kakkospainiketta (Windows) tai Ctrl-osoittamalla (Mac OS) ja valitsemalla tiedoston tallennus. Tallenna tiedosto sijaintiin, jonka muistat helposti, kuten tietokoneen työpöydälle.

Lataa

*Huomautus: Mac OS X -versio 10.8 ja vanhemmat versiot eivät tue Bridge CC 2015:n versiota 6.3.

1. Pura ladattu tiedosto kaksoisnapsauttamalla sitä. Avaa purettu AOM_Mac-, AOM_Win64- tai AOM_Win32-kansio. Kansio sisältää

• Adobe Output Module -kansion
    • AdobeOutputModule.workspace-tiedoston
  2. Kopioi Adobe Output Module -kansio (mutta älä kopioi AOM_Package_[OS]-kansiota) Bridge CC 2015 -laajennusten kansioon, joka on seuraavassa sijainnissa:

• Windows: C:\Program Files\Common Files\Adobe\Bridge CC 2015 Extensions
    • Mac OS X: /Kirjasto/Ohjelmien tuki/Adobe/Bridge CC 2015 Extensions

Huomautus:

Yllä mainitussa Mac OS X -käyttöjärjestelmän kansiopolussa ”Kirjasto” tarkoittaa järjestelmän kirjastoa, ei käyttäjän kirjastoa. Siirry Mac-tietokoneessa kansioon Bridge CC 2015 Extensions seuraavasti:

1. Valitse Finder-ikkunassa SiirrySiirry kansioon.
    2. Kopioi ja liitä näkyviin tulevaan valintaikkunaan polku:
      /Kirjasto/Ohjelmien tuki/Adobe/Bridge CC 2015 Extensions
    3. Napsauta Siirry-painiketta.

3. Kopioi AdobeOutputModule.workspace-tiedosto Workspaces-kansioon, joka sijaitsee Bridge CC 2015 Extensions -kansion alla (sama kansio, johon viitattiin vaiheessa 2).

Huomautus:

Jos olet luonut aliakset alkuperäisille Adobe Output Module -tiedostoille ja -kansioille Mac OS X -järjestelmässä, varmista, että kopioit alkuperäiset tiedostot ja kansiot. Alias on tiedosto, joka viittaa todelliseen kohteeseen. Kun aliasta siirretään, alkuperäinen kohde ei siirry. Kuvakkeen vasemmassa alakulmassa näkyvä nuoli (näkyy alla olevassa kuvassa) ilmaisee, että tiedosto tai kansio on alias. Jos haluat kopioida alkuperäisen tiedoston tai kansio, johon alias viittaa, napsauta kakkospainikkeella tai Ctrl-osoita aliastiedostoa tai -kansiota ja valitse pikavalikosta Näytä alkuperäinen.

Aliaskuvake Mac OS X -järjestelmässä

Asenna Adobe Output Module Bridge CC 6.2:een.

Jos käytät Bridge CC:n vanhempaa versiota 6.2, lataa oikea AOM-paketti alta joko napsauttamalla hiiren oikeaa painiketta (Windows) tai Ctrl-osoittamalla (Mac OS) ja valitsemalla tiedoston tallennus. Tallenna tiedosto sijaintiin, jonka muistat helposti, kuten tietokoneen työpöydälle.

Lataa

*Huomautus: Mac OS X 10.8 tai aiempi versio ei tue Bridge CC 6.2:ta.

1. Pura ladattu tiedosto kaksoisnapsauttamalla sitä. Avaa puretusta tiedostosta tullut AOM_Mac_New-, AOM_Package_Win64- tai AOM_Package_Win32-kansio. Kansio sisältää

• Adobe Output Module -kansion
    • AdobeOutputModule.workspace-tiedoston
  2. Kopioi Adobe Output Module -kansio (mutta älä kopioi AOM_Package_[OS]-kansiota) Bridge CC -laajennusten kansioon, joka on seuraavassa sijainnissa:

• Windows: C:\Program Files\Common Files\Adobe\Bridge CC Extensions
    • Mac OS X: /Kirjasto/Ohjelmien tuki/Adobe/Bridge CC Extensions

Huomautus:

Yllä mainitussa Mac OS X -käyttöjärjestelmän kansiopolussa ”Kirjasto” tarkoittaa järjestelmän kirjastoa, ei käyttäjän kirjastoa. Siirry Mac-tietokoneessa kansioon Bridge CC Extensions seuraavasti:

1. Valitse Finder-ikkunassa Siirry > Siirry kansioon.
    2. Kopioi ja liitä näkyviin tulevaan valintaikkunaan polku:
      /Kirjasto/Ohjelmien tuki/Adobe/Bridge CC Extensions
    3. Napsauta Siirry-painiketta.

Adobe Output Module -kansion sijainti
  3. Kopioi AdobeOutputModule.workspace-tiedosto Workspaces-kansioon, joka sijaitsee Bridge CC Extensions -kansion alla (sama kansio, johon viitattiin vaiheessa 2).

Bridge CC -laajennusten kansion sijainti

Huomautus:

Jos olet luonut aliakset alkuperäisille Adobe Output Module -tiedostoille ja -kansioille Mac OS X -järjestelmässä, varmista, että kopioit alkuperäiset tiedostot ja kansiot. Alias on tiedosto, joka viittaa todelliseen kohteeseen. Kun aliasta siirretään, alkuperäinen kohde ei siirry. Kuvakkeen vasemmassa alakulmassa näkyvä nuoli (näkyy alla olevassa kuvassa) ilmaisee, että tiedosto tai kansio on alias. Jos haluat kopioida alkuperäisen tiedoston tai kansio, johon alias viittaa, napsauta kakkospainikkeella tai Ctrl-osoita aliastiedostoa tai -kansiota ja valitse pikavalikosta Näytä alkuperäinen.

Aliaskuvake Mac OS X -järjestelmässä

Varoitusten käsittely

Kun Bridge CC:n Laajennukset-kansioon lisätään tiedostoja, ohjelmisto antaa seuraavan varoituksen:

”Kohdetta Adobe Output Module ei voi siirtää, koska Bridge CC Extensions ei ole muokattavissa.”

Valitse Todenna ja syötä järjestelmänvalvojan käyttäjätunnus ja salasana.

Seuraavan kerran, kun Bridge CC käynnistetään, ilmestyy seuraava varoitus:

”Bridge-laajennus AdobeOutputModule on lisätty Bridgeen. Haluatko ottaa sen käyttöön nyt?”

Valitse Kyllä.

Adobe Output Modulen käyttö Adobe Bridgessä

Asennuksen jälkeen Adobe Output Modulea voi siirtyä käyttämään kahdella tavalla:

• Valitse Bridge CC:ssä Ikkuna > Työtila > Tulos.
  • Valitse Bridgen ikkunan yläosasta työtilanvaihtonuoli ja valitse Tulos.
Bridge-sovelluksessa oleva työtilanvaihtonuoli Adobe Output Modulen käynnistämiseen

Mahdolliset ongelmat ja ratkaisut

I/O-virheilmoitus tulee näkyviin, kun PDF-tiedosto tallennetaan Adobe Output Moduleen (AOM) Mac OS X -käyttöjärjestelmässä.

Ratkaisu

Tämä virheilmoitus tulee näkyviin, kun asennettuna on vanhempi AOM-versio. Ratkaise ongelma lataamalla uusimmat AOM-tiedostot Mac OS -käyttöjärjestelmää varten, jotka ovat saatavilla osiossa Adobe Output Modulen asentaminen ja korvaa laitteellesi asennetut vanhat tiedostot uusimmilla.

Hiiren vieritys ei toimi Adobe Output Modulessa oikealla olevassa Asetukset-sarakkeessa.

Tilapäisratkaisu

Vedä ikkunaa manuaalisesti ylös- tai alaspäin.

Juuri asennettu Adobe Output Module näkyy tyhjänä.

Kokeile yhtä tai useampaa näistä ratkaisuista:

Ratkaisu 1: Palauta työtila

Valitse Bridgessä Ikkuna > Työtila > Palauta työtila.

Ratkaisu 2: Palauta työtila manuaalisesti

Windows:

1. Sulje Bridge.
  2. Siirry Windowsin resurssienhallinnassa kansioon \Users\[user name]\AppData\Roaming\Adobe\Bridge CC 2017\Workspaces.
  3. Poista tiedosto !!-$$$AdobeOutputModule.workspace.

Mac OS:

1. Sulje Bridge.
  2. Siirry Finderissa kansioon Käyttäjät/[käyttäjänimi]/Kirjasto/Ohjelmien tuki/Adobe/Bridge CC 2017/Workspaces
  3. Poista tiedosto !!-$$$AdobeOutputModule.workspace.

Ratkaisu 3 - Tarkista, että et käytä aliasta

Mac OS:

1. Siirry kohtaan Tulostusmoduulikansio /Kirjasto/Ohjelmien tuki/Adobe/Bridge CC 2017 Laajennukset
  2. Varmista, ettei vasemmassa alakulmassa ole nuolta Adobe Output Module -kansion kuvakkeessa
  3. Jos siinä on nuoli, tämä kansio on alias. Kansion sisältö sijaitsee muussa sijainnissa, ja se on siirrettävä oikeaan kansioon.

Jos haluat lisätietoa aliaksista, katso Sovellus-, tiedosto- ja kansioaliakset

Browserin esikatselu ei näytä sisältöä oikein Internet-selaimessa

Äskettäisessä Flash Player 23 -julkaisussa käyttöön otetut päivitetyt tietoturva-asetukset vaikuttavat paikallisesta tiedostojärjestelmä peräisin olevan Flash-sisällön toistamiseen verkkoselaimella. Tämän takia verkkogallerian esikatselu selaimessa onnistuu vain, mikäli verkkogallerian sijainti on määritetty luotettavaksi sijainniksi Flash Playerin tietoturva-asetuksiin. Lisätietoja tästä päivityksestä on Flash Player 23 AIR 23 -julkaisutietojen kohdassa Flash Playerin paikallisen tiedostojärjestelmäkäytön poistaminen käytöstä oletusarvoisesti.

Selaimessa esikatselua tuetaan Internet Explorer-, Firefox- ja Safari-verkkoselaimissa.

Tilapäisratkaisu

1. Siirry Flash Player Settings Manageriin:
    1. (Windows) Ohjauspaneeli > Flash Player
    2. (macOS) Järjestelmäasetukset > Flash Player
  2. Valitse Flash Player Settings Manager -valintaikkunassa Advanced-välilehti.
  3. Valitse Developer Tools -osiosta Trusted Location Settings.
  4. Valitse Add.
  5. Lisää seuraavan kansion sijainti:
    1. (Windows) \Käyttäjät\[käyttäjätunnus]\AppData\Roaming\Adobe\Bridge CC 2017\Adobe Output Module\MediaGallery
    2. (macOS) Käyttäjät/[käyttäjätunnus]/Kirjasto/Ohjelmien tuki/Adobe/Bridge CC 2017/Adobe Output Module/MediaGallery

Huomautus:
      Käyttäjän kirjastokansio on oletusarvoisesti piilotettu Mac OS X 10.7 -versiossa ja uudemmissa. Katso ohjeita käyttäjäkirjaston sisällön näyttämiseen kohdasta Käyttäjän kirjastotiedostot eivät näy Mac OS 10.7 -käyttöjärjestelmässä tai sitä myöhemmissä versioissa.

6. Valitse Confirm.
  7. Kun olet lisännyt Media Gallery -kansion luotettuihin sijainteihin, voit käyttää esikatselua siirtymällä seuraavaan kansioon ja kaksoisnapsauttamalla index.html-tiedostoa:
    1. (Windows) \Käyttäjät\[käyttäjätunnus]\AppData\Roaming\Adobe\Bridge CC 2017\Adobe Output Module\MediaGallery\previewInBrowser1\index.html
    2. (macOS) Käyttäjät/[käyttäjätunnus]/Kirjasto/Ohjelmien tuki/Adobe/Bridge CC 2017/Adobe Output Module/MediaGallery/previewInBrowser1/index.html
  8. Luo selaimeen kirjanmerkki, jotta voit ladata sisällön myöhemmin uudelleen, kun valitset Adobe Output Modulessa Preview in Browser.