Katso uudet ominaisuudet Bridge CC:n uusimmassa julkaisuversiossa.
Adobe_Bridge_CC_icon

Bridge CC:n lokakuun 2018 versiossa (versio 9.0) esitellään jännittäviä uusia ominaisuuksia suunnittelijoiden, valokuvaajien ja luovien ammattilaisten käyttöön. Jäljempänä on näiden uusien ominaisuuksien lyhyt esittely ja linkkejä lisätietoihin ja tukiresursseihin.

Yhtenäinen käyttökokemus

Adobe Bridgessä on nyt parannettu käyttöliittymä, joka muistuttaa muita Creative Cloud -sovelluksia. Voit myös mukauttaa käyttöliittymän ulkoasua (kuten tekstin kokoa ja skaalausta) määrittämällä käyttöliittymän oletusarvot Muokkaa > Oletusarvot > Käyttöliittymä -valintaikkunassa.

Adobe Bridgen käyttöliittymä
Adobe Bridgen käyttöliittymä
Käyttöliittymän oletusarvojen muuttaminen
Käyttöliittymän oletusarvojen muuttaminen

Lisätietoja on sivulla Adobe Bridge -työtila.

Parannettu sisään- ja uloskirjautumiskokemus

Bridgen sisään- ja uloskirjautumistoimintoja on parannettu, jotta sovelluksen lisensointikokemus olisi aiempaakin turvallisempi, modernimpi ja saumattomampi. Kun käynnistät Bridgen, näyttöön tulee ikkuna, jossa sinua kehotetaan kirjautumaan sisään Adobe ID -tunnuksellasi ja salasanallasi. Jos olet jo kirjautuneena sisään Adobe ID:llä jossakin muussa Creative Cloud -sovelluksessa, kirjautumisikkunaa ei tule näkyviin, vaan tässä käytetään samoja kirjautumistietoja.

Kun haluat kirjautua ulos ja sulkea Bridgen, valitse Ohje > Kirjaudu ulos. Kun kirjaudut ulos Bridgestä, sinut kirjataan ulos myös kaikista muista järjestelmässäsi asennettuna olevista Adobe-sovelluksista.

Parannetut Creative Cloud Libraries -kirjastot

Kirjaston kohteista näytetään nyt korkealaatuiset esikatselukuvat Bridgen Kirjastot-työtilassa. Valitsemalla useita kohteita voit näyttää niiden esikatselut samanaikaisesti.

Kohteiden esikatselu Kirjastot-paneelissa
Kohteiden esikatselu Kirjastot-paneelissa

Keskitetty välimuistin hallinta

Nyt voit jakaa välimuistin muiden Bridge-käyttäjien kanssa ja antaa heidän käyttää jaettua välimuistia välimuistin luonnin sijasta.

Kuka tahansa Adobe Bridge -käyttäjä voi viedä välimuistin jaettuun kansioon. Muut käyttäjät voivat tuoda kopion jaetusta välimuistista omaan paikalliseen järjestelmäänsä. Koska järjestelmät synkronoituvat keskenään, käsittelemällä keskitetyssä sijainnissa olevaa välimuistia voit käyttää vietyä välimuistia uudelleen ilman, että se on luotava uudelleen eri käyttäjien tietokoneissa.

Voit luoda jaetun välimuistin ja hallita sitä Välimuistin hallinta -valintaikkunassa (Työkalut > Välimuistin hallinta). Valintaikkunassa voit nyt myös käyttää välimuistin muodostamiseen, tuontiin ja tyhjentämiseen liittyviä valintoja. Myös välimuistin oletusarvoja on parannettu (Muokkaa> Oletusarvot > Välimuisti ja Muokkaa > Oletusarvot > Välimuistin hallinta).

Välimuistin jakaminen yhteistyöympäristössä
Välimuistin jakaminen yhteistyöympäristössä

Lisätietoja jaetun välimuistin luonnista ja hallinnasta on ohjeaiheessa Bridgen välimuistin keskitetty hallinta.

Lisätietoja Adobe Bridgen välimuistista on ohjeaiheessa Adobe Bridge -välimuistin käyttäminen.

Muokkaa kuvausaikaa

Adobe Bridgessä voi nyt muuttaa JPEG- ja RAW-kuvatiedostojen kuvausaikaa samaan tapaan kuin Adobe Lightroomissa. Toiminto on kätevä, jos matkustat eri aikavyöhykkeelle muuttamatta kameran päiväys- tai kellonaika-asetusta, ennen kuin ryhdyt kuvaamaan. Toiminnolla voit muokata kuvausaikaa kuvaamisen jälkeen.

JPEG- tai RAW-tiedoston kuvausajan muuttaminen
JPEG- tai RAW-tiedoston kuvausajan muuttaminen

Lisätietoja on ohjeaiheessa Muokkaa kuvausaikaa.

XD-tiedostomuotojen tuki

Bridge tukee nyt Adobe XD -tiedostojen esikatselua, miniatyyrin luontia, metatietojen merkitsemistä ja avainsanojen luontia.

Mediavälimuistin oletusarvot

Nyt Bridge käsittelee ja säilyttää kaikkien ääni- ja videotoistotiedostojen välimuistia. Toiminto parantaa toistotiedostojen suorituskykyä, koska tiedostot ovat käytettävissä aina, kun haluat tarkastella niitä myöhemmin. Suorituskyky kannattaa optimoida poistamalla vanhat ja käyttämättömät mediavälimuistin tiedostot säännöllisesti.

Mediavälimuistin asetukset voi määrittää valitsemalla Muokkaa > Oletusarvot > Mediavälimuisti.

Mediavälimuistin oletusarvojen määrittäminen
Mediavälimuistin oletusarvojen määrittäminen

Lisätietoja on sivulla Mediavälimuistin hallinta.

Leikkaa, kopioi tai siirrä tiedostoja ja kansioita Bridgen ja Resurssienhallinnan tai Finderin välillä

Bridgessä voi nyt tehdä seuraavat toiminnot:

• leikata, kopioida tai siirtää tiedostoja ja kansioita Resurssienhallinnasta (Windows) tai Finderista (macOS) ja liittää niitä Bridgeen
  • leikata, kopioida tai siirtää tiedostoja ja kansioita Bridgen työtilasta ja liittää niitä Resurssienhallinnassa (Windows) tai Finderissa (macOS).

Muut parannukset

• Bridge näyttää nyt valituissa resursseissa entistä enemmän korostusta ja taustaa.
  • Bridge käyttää nyt entistä vähemmän levytilaa videoiden selaukseen.
  • Jos hylkäät välimuistiin tallennetun kohteen valitsemalla Tunnus > Hylkää, kuvan alla näkyy punainen hylkäysmerkintä.
  • Bridge luo miniatyyrit mp3-äänitiedostoista, jotka sisältävät kuvia. Voit säätää miniatyyrin kokoa Sisältö-paneelissa Miniatyyri-liukusäätimellä.