Tässä artikkelissa kerrotaan, miten Adobe Acrobat DC otetaan käyttöön, kun tilauksena on yhden sovelluksen Adobe Creative Cloud Työryhmille. Ohjeet soveltuvat sekä Acrobat Pro- että Acrobat Standard DC -versioille.

Huomautus:

Jos sinulla on Creative Cloudin kaikkien sovellusten täysi tilaus, käytä Acrobat DC:n käyttöönottoon Creative Cloud Packager -sovellusta. Lue tarkat ohjeet tältä sivulta.

Yhteenveto käyttöönotosta

1. Lataa Acrobat DC -asennusohjelmaosat

Ennen kuin lataat Acrobat DC:n, tarkista, että järjestelmäsi täyttää vaatimukset:

Windows Mac
Acrobat Pro DC (jatkuva) Acrobat Pro DC - Windows Acrobat Pro DC - Mac
Acrobat Standard DC (jatkuva)
Acrobat Std DC - Windows

Huomautukset:

• Acrobat DC:ssa on tarjolla kaksi polkua – jatkuva ja klassinen. Lataa jatkuvan raidan koontitiedostot. Löydät lisätietoa koontitiedostoista vierailemalla osoitteessa - http://www.adobe.com/devnet-docs/acrobatetk/tools/AdminGuide/whatsnewdc.html.
  • Asennusohjelma on monikielinen – sen avulla voi asentaa minkä tahansa Acrobat DC:n tukeman kieliversion. Katso lisätietoja alla olevasta asennusosiosta.
  • Windows-asennusohjelmat ovat itsestään purkautuvia exe-tiedostoja. Suorita ladattu .exe kerran purkaaksesi asennusohjelman Acrobat DC -kansioon työpöydälle.

2. (Valinnainen vaihe) Käytä Acrobatin ohjattua mukautustoimintoa

Voit mukauttaa Acrobatin käyttöönottoa entisestään käyttämällä Adobe Customization Wizard -apuohjelmaa. Saat lisätietoja, katsomalla Adoben ohjatun mukautustoiminnon asiakirjoista (Windows / Mac). Voit ladata ohjatun toiminnon täältä - Windows / Mac.

2.1 Ohjatun mukautustoiminnon käyttäminen Windowsissa

Ohjatun mukautustoiminnon asentamisen jälkeen, käynnistä ohjattu toiminto Acrobat DC:lle ja seuraa ohjeita:

1. Valitse Tiedosto > Paketin avaaminen ja valitse Acrobat DC MSI -asennusohjelman kansiosta – AcroPro.msi
  2. Tee haluamasi mukautukset (voit esimerkiksi hyväksyä loppukäyttäjän lisenssisopimuksen käyttäjiesi puolestasi).
  3. Siirry nyt kohtaan Muunna > napsauta Tallenna muunnos. Asennusohjelma on nyt valmis otettavaksi käyttöön käyttäjien tietokoneissa.

2.2 Ohjatun mukautustoiminnon käyttäminen Mac OS:ssa

Voit muuttaa asennusohjelmapakettia seuraavasti:

1. Ota käyttöön ohjatun mukautustoiminnon DMG-tiedosto.
  2. Kopioi "Acrobat Customization wizard DC.app" tästä käyttöön otetusta DMG -taltiosta kirjoitettavaan kansioon, vaikka työpöydällä. (Ohjatun toiminnon ajaminen vaatii kirjoitettavan alueen, joten älä käytä sitä DMG-levykuvasta. Kopioi se hakemistoon ja käynnistä ohjelma siellä.)
  3. Käynnistä sovellus nimeltä Acrobat Customization wizard DC.app.
  4. Anna polku Acrobat DC:n asennuspaketille (.pkg -tiedosto) paikallisen asennusohjelman tekstikenttään.
  5. Tee tarvittava mukautus haluamasi (esimerkiksi EULAn hyväksyminen käyttäjän puolesta). Huomautus: Sarjanumerokenttä on valinnainen.
  6. Valitse OK.
  7. Tallennusikkuna tulee näkyviin. Määritä lopullisen mukautetun asennuspaketin nimi .pkg-päätteellä ja tallenna se johonkin tietokoneesi kansioon.
  8. Seuraavaksi voit asentaa tämän lopputuotospaketin käyttäjien koneille.

Huomautus:

Acrobat on määritetty automaattisesti tarkistamaan Adoben palvelimilta, onko uusia korjaustiedostoja tai päivityksiä saatavilla. Jos haluat muuttaa tämän oletusasetuksen käyttöönoton yhteydessä, voit tehdä sen käyttämällä Customization Wizard -apuohjelmaa.

3. Asenna Acrobat DC käyttäen standardeja käyttöönottovaiheita Windows- / Mac OS -ympäristöissä.

3.1 Acrobatin asentaminen Windowsiin

Windows-asennusohjelmat ovatautomaattisesti purkautuvia exe-tiedostoja. Suorita ladattuexe-tiedostokerran purkaaksesi asennustiedostot. Oletuksena asennustiedostot puretaan Acrobat DC -kansioon työpöydälle. Jos haluat asentaa Acrobatin Windowsiin, tee jokin seuraavista:

1. Asenna komentorivitilassa käyttäjän koneeseen
  2. Asenna graafisen käyttöliittymän tilassa käyttäjän koneeseen
  3. Asenna käyttäen standardia käyttöönottomenetelmää, esimerkiksi SCCM:ää.

3.1.1 Asenna komentorivitilassa käyttäjän koneeseen

Siirry komentorivi-ikkunassa kansioon Acrobat DC ja suorita seuraava komento:

Esimerkki syntaksista:

Setup.exe /sl "[kielikoodi]" /sALL

Edellä esitetyn komennon muuttujat:

• [kielikoodi] on Acrobatin käynnistyskielen koodi. Koodit on esitetty alla:

2052=yksinkertaistettu kiina

1028=perinteinen kiina

1029=tšekki

1030=tanska

1043=hollanti (Alankomaat)

1033=amerikanenglanti

1035=suomi

1036=ranska (Ranska)

1031=saksa (Saksa)

1038=unkari

1040=italia (Italia)

1041=japani

1042=korea

1044=norja (Bokmål)

1045=puola

1046=brasilianportugali

1049=venäjä

1051=slovakki

1060=sloveeni

1034=perinteinen espanja

1053=ruotsi

1055=turkki

1058=ukraina

1025=englanti, jossa on tuki arabialle

1037=englanti, jossa on tuki heprealle

6156=ranska (Marokko)

Jos esimerkiksi korvaat [kielikoodi]-kohdan tunnuksella ”1033”, Acrobat käynnistyy englanniksi.

3.1.2 Asenna graafisessa käyttäjäliittymätilassa käyttäjän koneeseen

Tässä menetelmässä voit kopioida "Acrobat DC:n" asennusohjelman kansioon, johon purettiin tiedot ladatusta exe-tiedostosta (ja mahdollisesti mukautettiin) käyttäjän koneeseen ja ajaa Setup.exe-tiedoston käynnistääksesi asennuksen.

3.1.3 Asentaminen normaalein käyttöönottomenetelmin

Vaihtoehtoisesti voit käyttää Acrobatin normaaleja käyttöönottomenetelmiä, jotka kuvataan Acrobat Enterprise Toolkitissä – http://www.adobe.com/devnet-docs/acrobatetk/#.

Seuraava esimerkki näyttää Acrobatin käyttöönoton SCCM:n avulla:

Suorita ladattu exe kerran purkaaksesi asennusohjelman "Acrobat DC" -kansioon. Oletuksena tiedostot puretaan työpöydällesi. Kun purkaminen on suoritettu, älä vielä jatka asennusta. Saat puretut asennustiedostot, joiden avulla voit ottaa Acrobatin käyttöön SCCM:ää käyttäen. Noudata käyttöönoton normaaleja paketinluontiprosesseja SCCM Configuration Managerilla. Anna polku Setup.exe:lle ohjelman ohjatussa luontiohjelmassa SCCM:ssä (katso alla).

Hyödynnä sitä Acrobatin käyttöönottoon SCCM:n avulla. Noudata käyttöönoton normaaleja paketinluontiprosesseja SCCM Configuration Managerilla. Anna SCCM:n ohjatussa ohjelmanluontitoiminnossa polku Setup.exe-tiedostoon (ks. alla).

Ohjattu ohjelmanluontitoiminto SCCM:ssä

3.1.4 Acrobatin asennuksen poistaminen

Kun Acrobat on otettu käyttöön, voit poistaa sen asennuksen noudattamalla msi-pakettien normaaleja asennuksenpoistoprosesseja. Tämä voidaan tehdä yksittäin Windowsin "hallintapaneelissa "Lisää tai poista ohjelmia" -valinnalla. Se voidaan tehdä myös komentoriviltä. Seuraavassa on komentorivisyntaksi Adobe Acrobat DC -version asennuksen poistamiseen:

Esimerkki syntaksista:

msiexec.exe /x <polku Acrobatin msi-tiedostoon> /qn

3.2 Acrobat Pro DC:n asentaminen Mac OS -käyttöjärjestelmään

Voit asentaa Acrobat Mac OS -käyttöjärjestelmän yksinkertaisesti asentamalla ladatun asennuspaketin (tai mukautetun paketin, jos joudut käyttämään mukautuksen ohjattua toimintoa).

Mac OS:lle tarkoitetut asennusohjelmat ovat tyyppiä .pkg, ja niissä on asennusohjelman suorittamiseen tarvittavat käyttöliittymäkehotteet.

Voit käyttää Mac OS:n normaaleja käyttöönottomenetelmiä (kuten ARD), joilla voit ottaa käyttöön ketjutetun paketin. Lisätietoja Acrobat Enterprise Toolkitistä saat osoitteesta http://www.adobe.com/devnet-docs/acrobatetk/#.

acrobat-päivitykset

Voit asentaa Acrobat DC -päivitykset organisaatiosi normaalien käyttöönottomenetelmien mukaisesti. Löydät lisää tietoa päivityksistä tutustumalla  Korjaustiedoston julkaisutietoihin.

Adobe Value Incentive Planin (VIP) kautta ostetun Adobe Acrobatin käyttöönotto virtualisoidussa ympäristössä

Tietoja Acrobatin käyttöönotosta virtualisoidussa ympäristössä on artikkelissa Virtualized Deployments.