Ratkaise ongelmia, jotka ilmenevät, kun lataat, asennat, päivität tai käynnistät Creative Cloud -sovelluksia.

Creative Cloud -työpöytäsovelluksen ongelmat

Adobe Creative Cloud -työpöytäsovelluksen avulla voit ladata ja asentaa Creative Cloud -tuotteita. Alla on ratkaisuja Creative Cloud -työpöytäsovellukseen liittyviin ongelmiin.

Huomautus:

Tämän sivun alaosasta löytyy hyödyllisiä linkkejä, muun muassa yleisiä tietoja Creative Cloud -työpöytäsovelluksen käytöstä, tietoja eri virhekoodeista ja ohjeita Creative Suiten ja muiden kuin Creative Cloud -sovellusten käyttöön.

Virhe Ratkaisu
Virhe 201, P201 Tämä virhe tapahtuu, kun lataaminen keskeytyy ja kun palvelimen vasteaste on heikko. Katso alla oleva kohta Verkko- ja yhteysongelmat.
Virhe 204, P204
Tämä virhe ilmenee, kun tärkeää tiedostoa tai hakemistoa ei voida käyttää lataamisen aikana.
Virhe 205, P205
Tämä virhe ilmenee, kun ladatussa tiedostossa on jokin ongelma. Katso alla oleva kohta Verkko- ja yhteysongelmat.
Virhe 206, P 206 Tämä virhe tapahtuu, kun verkkoyhteys ei ole käytettävissä tai palvelinta ei tavoiteta. Katso alla oleva kohta Verkko- ja yhteysongelmat.
Virhe 207, P207
Tämä virhe ilmenee, kun palvelin ei vastaa. Yritä jonkin ajan kuluttua uudelleen. Katso Verkko- ja yhteysongelmat, jos ongelma ei ratkennut.
Virhe 403 Katso Latausvirhe 403 Adobe Creative Cloudin käynnistyksen yhteydessä.
Virhe 1001 Katso kohta Virhe: "Asennusvirhe" Creative Cloud -työpöytäsovellus.
Virhe 1002 Katso artikkeli Virhe 1002: Creative Cloud -työpöydän päivitys ei onnistunut.
Virhe 1, P 1 Katso Virhe: ”Asennusvirhe”.
Virhe 2, P 2 Katso Virhekoodi 2 tai 50: Creative Cloud -työpöytäsovelluksen päivitys epäonnistui.
Virhe 50, P50 Katso Virhekoodi 2 tai 50: Creative Cloud -työpöytäsovelluksen päivitys epäonnistui.
Virhe A12E1 Katso A12E1-virhe Creative Cloud -tuotteita asennettaessa.
Et voi kirjautua Creative Cloudiin vaikka voit kirjautua Adobe ID -tiliisi. Katso kohta Yhteysongelmien vianmääritys.
Creative Cloud -työpöytäsovellus ei avaudu tai jumiutuu asennuksen aikana
Katso Sovellus ei avaudu | edistymisilmaisin jää pyörimään.
Creative Cloud -asennukset epäonnistuvat tai jumiutuvat kohdassa 42% Katso Virhe: ”Asennusvirhe”.

Verkko- ja yhteysongelmat

Ongelma

Kun yrität ladata tai päivittää Creative Cloud -sovelluksen, näyttöön tulee virheilmoitus, joka osoittaa, että sinulla on verkon yhteys- tai vakausongelmia.

Ratkaisut

Kokeile seuraavia ratkaisuja annetussa järjestyksessä.

1. Tarkista Internet-yhteys.

Creative Cloud -työpöytäsovellus vaatii Internet-yhteyden sovellusten lataamista ja päivittämistä varten. Tarkista, että pystyt muodostamaan Internet-yhteyden, ja valitse Yritä uudelleen.

2. Määritä ohjelmistopalomuuri.

Ohjelmistopalomuuri rajoittaa pääsyn tietokoneeseesi. Jotkin palomuurit ilmoittavat käyttäjälle, kun ohjelmisto yrittää muodostaa internet-yhteyttä. Käyttäjät ovat ilmoittaneet ongelmista, joissa ohjelmisto-/laitteistopalomuuriasetukset ovat aiheuttaneet latausvirheitä. Yleisin tähän ongelmaan liittyvä virhe on virhe 205. Muut virheet voivat johtua palomuurin määrityksistä.

• Kun saat kehotteen, anna Creative Cloud -työpöytäsovelluksen käyttää Internetiä.
  • Jos et saa ilmoituksia, poista palomuurit tilapäisesti käytöstä testataksesi, estävätkö ne sovelluksen yhdistämisen internetiin. Lisätietoja on palomuuriohjelmiston ohjeissa.

Huomautus:

Jos et löydä ohjeita palomuurin poistamiseen käytöstä tilapäisesti, poista käytöstä toiminnot, jotka käynnistyvät automaattisesti tietokoneen käynnistyessä. Tällöin useimmat ohjelmistopalomuurit poistetaan käytöstä. Katso käynnistyskohteiden käytöstä poistamista koskevia lisätietoja seuraavista käyttöjärjestelmäkohtaisista ohjeista.

Windows XP

Windows 8/7/Vista

Mac OS X

3. Poista virustorjuntaohjelma väliaikaisesti käytöstä

Poista virustorjuntaohjelma väliaikaisesti käytöstä. Lisätietoja virustarkistuksen väliaikaisesta käytöstä poistamisesta on virustorjuntaohjelmiston käyttöohjeessa.

4. Käynnistä järjestelmäsi uudelleen vikasietotilassa verkkoyhteydellä

Käynnistä järjestelmäsi uudelleen vikasietotilassa verkkoyhteydellä ja yritä sitten ladata Creative Cloud -sovellus.

5. Tarkista reitittimen määritykset.

Reitittimissä voi olla omat laitteistopalomuurinsa tai välityspalvelimensa. Määritä, estääkö reititin Creative Cloud -työpöytäsovellusta käyttämästä Internetiä:

1. Poista reititin väliaikaisesti verkosta.

2. Liitä tietokone suoraan DSL- tai kaapelimodeemiin.

Jos lataaminen onnistuu, reititin estää käytön.

3. Määritä reititin sallimaan tulevien latausten käyttö tutustumalla reitittimen ohjeisiin tietokoneen porttitoiston määrittämisestä. Voit myös ottaa yhteyttä Internet-palveluntarjoajaasi tai tietotekniikkaosastoon.

6. Määritä laitteistopalomuurit tai välityspalvelimet.

Monet organisaatiot käyttävät laitteistopalomuuria ja välityspalvelinta, jotka saattavat estää ohjelmiston yhteyden muodostuksen ulkoiselle palvelimelle. Laitteistoratkaisu vaikuttaa kaikkiin yrityksen verkossa oleviin tietokoneisiin. Kotiverkoissa ei yleensä käytetä laitteistopalomuureja tai välityspalvelintekniikkaa.

• Selvitä palomuuri- ja välityspalvelintiedot yrityksesi IT-osastolta.
  • Määritä selaimesi välityspalvelin- ja palomuuritietojen avulla.
  • Määritä yrityksen palomuuri ohittamaan sovelluksen tarvitsemat palvelimet. Sovellus käyttää seuraavia palvelimia:
    • ccmdl.adobe.com:80
    • swupmf.adobe.com:80
    • swupdl.adobe.com:80

7. Monimutkaisemmat yhteysongelmat

Tarkista, onko tietokoneella ongelmia yhteyden muodostamisessa Adoben aktivointipalvelimille. Katso lisätietoja aktivointipalvelinta koskevien ongelmien vianmääritykseen kohdasta Yhteyden lisävianmääritys.

8. Kokeile toista latauslinkkiä.

Jos mikään yllä olevista ratkaisuista ei auta, voit yrittää ladata sovelluksen suoraan. Pääset sivustolle Adobe ID -tunnuksellasi ja salasanallasi.

Asennusongelmat

Ongelma

Creative Cloud -sovelluksen asennus epäonnistuu, ja saat ilmoituksen, jossa on Lisätietoja- tai Hanki ohjeita -linkki.

Ratkaisu

1. Tuo tietoja sisältävä valintaikkuna näyttöön valitsemalla Lisätietoja tai Hanki ohjeita.

2. Ratkaise ongelma noudattamalla ruudulle tulevia ohjeita.

Jos saat sovellusta asennettaessa tietyn virhekoodin, katso Virhe Creative Cloud -sovelluksia ladattaessa tai päivitettäessä.

Jos tämä ei korjaa asennusongelmaa, voit tutkia Creative Cloud -sovellusten luomaa asennuslokia. Katso lisätietoja kohdasta Asennusongelmien vianmääritys lokitiedostojen avulla.

Käynnistysongelmat

Ongelma

Adobe Application Manager (AAM) kaatuu tai tuo näyttöön muita ongelmia.

Ratkaisu

Jos käytössä on Mac OS X 10.5, Windows Vista tai vanhempi käyttöjärjestelmä, Creative Cloud käyttää Adobe Application Manager (AAM)-apusovellusta lataamaan, asentamaan ja hallitsemaan Creative Cloud -sovelluksia. AAM:n käytössä tai Creative Cloud -sovelluksia ladattaessa tai asennettaessa esiintyvien ongelmien ratkaisuja on kohdassa Adobe Application Managerin lataus- ja asennusongelmien vianmääritys.

Ongelma

Sovellus kaatuu käynnistettäessä odottamatta.

Ratkaisu

Ongelma

Creative Cloud -jäsenyyteen sisältyvä sovellus käynnistyy kokeilutilassa.

Ratkaisu

Lisää samankaltaisia

Usein kysytyt kysymykset

Tässä on vastauksia yleisesti kysyttyihin lataamis-, asennus- ja päivitysongelmiin liittyviin kysymyksiin.

Minulla ei ole Adobe ID -tunnusta tai en ole vielä Creative Cloud -jäsen. Miten liityn?

Creative Cloud -jäseneksi ryhtyminen on kuvattu kohdassa Creative Cloud -sovellusten lataaminen ja asentaminen.

Olen unohtanut Adobe ID -tunnukseni tai salasanani.

Lisätietoja Adobe ID -tunnuksen tai salasanan hankkimisesta on Adobe ID -käyttäjätilin ja kirjautumisen vianmääritys.

Lataaminen on hyvin hidasta. Kuinka kauan siinä tulisi mennä?

Latausnopeuteen vaikuttavat monet tekijät, kuten yhteystyyppi ja verkkoliikenteen määrä. Katso Latausongelmien vianmääritys.

Onko kaikki tuotteet ladattava kerralla?

Ei. Creative Cloud mahdollistaa kunkin sovelluksen asentamisen yksitellen haluamallasi aikataululla.

Sovellusta, jonka haluan ladata, ei ole lueteltu Creative Cloud -työpöytäsovelluksessa.

Varmista, ettei suodatinta ole määritetty Suodattimet ja versiot -valikossa.

Joissakin tapauksissa kaikki käytettävissä olevat Creative Cloud -sovellukset eivät näy Creative Cloud -työpöytäsovelluksessa. Tämä yleensä liittyy käyttöjärjestelmään ja tietokoneeseen. Lisätietoja on kohdassa Kaikki sovellukset eivät ole näkyvissä.

Kuinka moneen tietokoneeseen voin asentaa sovelluksen?

Creative Cloud -työpöytäsovelluksia voi ladata ja asentaa useaan tietokoneeseen riippumatta käyttöjärjestelmästä. Aktivointi on kuitenkin rajattu kahteen koneeseen jäsenyyden omaavaa henkilöä kohti, ja ohjelmistoa ei voi käyttää näillä laitteilla samanaikaisesti.

Lisätietoja löytyy ohjeesta Kuinka monella tietokoneella Creative Cloud -tilausta voi käyttää?