Käyttöopas Peruuta

Yleisiä kysymyksiä | Creative Cloud

1. Creative Cloudin käyttöopas
  2. Creative Cloudin esittely
    1. Yleisiä kysymyksiä | Creative Cloud
    2. Creative Cloudin järjestelmävaatimukset
  3. Lataus, asennus, määritys ja päivitys
    1. Creative Cloud ‑sovellusten lataaminen
    2. Creative Cloud ‑sovellusten avaaminen
    3. Käynnistys-työtila
    4. Creative Cloud ‑sovellusten päivittäminen
    5. Creative Cloud ‑sovellusten kielen vaihtaminen
    6. Creative Cloud -tietokonesovelluksen asennuksen poistaminen
    7. Creative Cloud ‑sovellusten asennuksen poistaminen tai poistaminen
  4. Tilin hallinta
    1. Creative Cloud ‑kokeiluversion muuntaminen maksulliseksi jäsenyydeksi
    2. Adobe-salasanan vaihtaminen
    3. Adobe-sopimuksen muuttaminen
    4. Luottokortin ja laskutusosoitteen päivittäminen
    5. Adoben laskun tarkasteleminen, lataaminen tai lähettäminen sähköpostitse
    6. Epäonnistuneen tai maksamattoman maksun korjaaminen
    7. Adoben kokeilujakson tai tilauksen peruuttaminen
  5. Creative Cloud ‑palvelut
    1. Adobe Stockin käyttäminen Creative Cloud ‑sovelluksissa
    2. Adobe Fontsin käyttäminen Creative Cloud ‑sovelluksissa
    3. Creative Cloud Market ei ole enää saatavana
  6. Yhteistyö- ja tallennuspalvelut
    1. Mitä pilvidokumentit ovat?
    2. Pilvidokumentit | Yleisiä kysymyksiä
    3. Pilvidokumenttien luominen tai tiedostojen muuntaminen pilvidokumenteiksi
    4. Pilvidokumenttien määrittäminen offline-käyttöä varten
    5. Palaaminen pilvidokumentin aikaisempaan versioon
    6. Työsi jakaminen tarkistamista varten
    7. Miksi en näe pilvidokumenttejani offline-tilassa?
    8. Creative Cloud ‑kirjastot
    9. Yhteistyö Creative Cloud -kirjastojen ja kansioiden parissa
    10. Yhteistyön usein kysytyt kysymykset
    11. Tiedostojen synkronointi pilvitallennustilan avulla
    12. Käytettävissä olevan pilvitallennustilan selvittäminen
    13. Synkronointiasetusten määrittäminen
  7. Creative Cloud -mobiilisovellukset
    1. Yleisiä kysymyksiä | Mobiilisovellukset
    2. Adobe Creative Cloud for mobile
  8. Yritykset ja työryhmät
    1. Yritykset – Opettelu & tuki
    2. Työryhmät – Opettelu & tuki
    3. Pika-aloitusopas työryhmän jäsenille

Etsi vastauksia Adobe Creative Cloudia koskeviin yleisiin kysymyksiin.

Perustiedot

Voit perehtyä Creative Cloudin uusimpiin ominaisuuksiin yleiskatsaussivulla. Jos haluat selvittää, mitä kunkin Creative Cloud ‑tietokonesovelluksen uusin versio sisältää, käy kunkin tuotteen omalla sivulla osoitteessa Adobe.com.

Ei, Creative Cloudin tietokonesovellukset, kuten Photoshop ja Illustrator, asennetaan suoraan tietokoneeseen. Et siis tarvitse jatkuvaa Internet-yhteyttä niiden käyttöön.

Tarvitset Internet-yhteyden, kun asennat ja lisensoit sovellukset ensimmäisen kerran, mutta voit käyttää sovelluksia offline-tilassa voimassa olevalla ohjelmiston käyttöoikeudella. Tietokonesovellukset yrittävät tarkistaa ohjelmistojen käyttöoikeudet 30 päivän välein.

Vuositilauksen hankkineet jäsenet voivat käyttää sovelluksia offline-tilassa enintään 99 päivää. Kuukausitilauksen hankkineet jäsenet voivat käyttää ohjelmistoa offline-tilassa enintään 30 päivää.

Sovellukset asennetaan tietokoneeseen ja suoritetaan siinä muiden tietokonesovellusten tapaan. Kun lataat yksittäisen luovan sovelluksen ensimmäisen kerran, lataat automaattisesti Creative Cloud ‑tietokonesovelluksen. Käytät Creative Cloud ‑tietokonesovellusta, kun käytät, lataat ja päivität mitä tahansa yksittäisistä sovelluksista.

CoreSync on Creative Cloudin perustana oleva tekniikka, joka synkronoi älykkäästi muun muassa omat resurssisi, kirjasimet, valokuvat, asetukset ja Adobe Stockin resurssit. Nämä kohteet ilmestyvät työnkulkuusi ja ovat käytettävissä aina tarvittaessa juuri oikeassa muodossa. Ainoastaan Creative Cloudissa käytettävän CoreSyncin ansiosta kaikki tarvitsemasi sisällöt ovat aina käsillä, kun vaihdat sovellusten, laitteiden ja tietokoneen välillä.

Kyllä, voit jakaa Creative Cloud ‑sovelluksilla luomasi tiedostot muiden tiedostojen tapaan esimerkiksi sähköpostitse tai FTP-palvelimen kautta.

Creative Cloudin jakotoiminnoilla voit jakaa tiedostoja myös kaikkien kanssa antamalla heidän tarkastella tiedostoja selaimella. Käyttäjät voivat ottaa tasoja käyttöön tai poistaa niitä käytöstä, katsoa olennaiset metatiedot, kommentoida ja jopa ladata tiedostot muokkausta varten.

Voit hallita tiedostonjaon asetuksia Creative Cloud Files ‑sivulla.

Ei, voit jatkaa nykyisen tuoteversion käyttöä niin kauan kuin jäsenyytesi on voimassa. Voit päättää joustavasti uuden version asennuksesta ja sen ajankohdasta.

Kyllä. Creative Cloud ‑sovellusten asentaminen ei vaikuta asennettujen Creative Suite ‑tuotteiden toimintaan. Voit esimerkiksi asentaa pysyvästi lisensoidun Photoshop CS6:n ja Photoshopin samaan tietokoneeseen ja käyttää niitä siinä.

Jos ostat jäsenyyden suoraan Adoben sivustosta, se alkaa heti, kun Adobe Store on käsitellyt tilauksen.

Jos ostat henkilökohtaisen jäsenyyden jälleenmyyjältä tai verkkokaupasta, se alkaa heti, kun annat lunastuskoodin osoitteessa.

Jos ostat ryhmäjäsenyyden jälleenmyyjän kautta, jäsenyytesi alkaa, kun lisäät tilillesi käyttöoikeuksia.

Voit edelleen käyttää Creative Cloudin maksuttomia jäsenetuja, ja jos olet tallentanut työsi tietokoneeseen, voit edelleen käyttää näitä tiedostoja omassa laitteessasi. Et kuitenkaan enää voi käyttää Creative Cloud ‑sovelluksia tai useimpia Creative Cloud ‑jäsenyyteen kuuluvia palveluita.

Kyllä. Voit ladata ja asentaa Creative Cloud ‑sovellukset useisiin tietokoneisiin käyttöjärjestelmään katsomatta. Aktivointi on kuitenkin rajoitettu kahteen laitteeseen jäsenyyteen liittyvää henkilöä kohti, eikä ohjelmistoa voi käyttää näissä laitteissa samaan aikaan.

Lisätietoja on käyttöehdoissa. Ota selvää, miten voit poistaa laitteessa olevan Creative Cloud ‑käyttöoikeuden aktivoinnin.

Creative Cloudin käyttöön sovelletaan käyttöehtoja. Täältä löydät myös tilausehdot

Lisätietoja tilitietojen muuttamisesta, luottokorttitietojen päivittämisestä tai jäsenyyden päivittämisestä, uusimisesta tai peruuttamisesta saat täältä.

Creative Cloudilla voit halutessasi jakaa Adoben kanssa tietoja Creative Cloud ‑tietokonesovellusten käytöstä. Näiden tietojen perusteella voimme tuottaa sinulle entistä yksilöllisemmän käyttöelämyksen sekä parantaa tuotteiden laatua ja ominaisuuksia. Tämä toiminto otetaan oletusarvoisesti käyttöön, ja tiedot liitetään Creative Cloud ‑tiliisi. Voit muuttaa asetuksia milloin tahansa tilisivullasi.

Kyllä. Voit kieltäytyä jakamasta tietoja Creative Cloud ‑tietokonesovellusten käytöstä muuttamalla asetuksia tilisivullasi.

Tämä asetus koskee tietokonesovellusten toimintojen käyttöä, ei näiden tietokonesovellusten käyttämiä palveluita, kuten Behancea. Näihin palveluihin sovelletaan niiden omia tietosuojakäytäntöjä ja/tai Adoben tietosuojakäytäntöä.

Voit jakaa seuraavan tyyppiset tiedot Creative Cloud -tietokonesovellusten käytöstä:

• Järjestelmätiedot, kuten käyttöjärjestelmä, suoritin ja asennetun muistin määrä.
  • Adoben tuotetiedot, kuten versionumero
  • Adoben toimintojen käyttötiedot, kuten valitut valikkovaihtoehdot tai painikkeet

Näitä tietoja voidaan käyttää sovelluksen käytön mukauttamiseen, toimintojen käyttötietojen toimittamiseen tuoteryhmille tuotteen parantamiseksi ja yhteydenpitoon kanssasi.

Sisältöjä ja tiedostoissa olevia sisältöä koskevia tietoja ei jaeta Adoben kanssa.

Adoben tietosuojakeskuksesta löydät yleiskatsauksen siitä, miten Adobe voi käyttää sinuun liittyviä tietoja.

Käyttäjät näkevät uutta sovelluksen sisäistä oppimissisältöä, joka muuttuu yksilölliseksi oppimissisällöksi sen mukaan, miten sovellusta käytetään.

Aiomme laajentaa toiminnon muihin Creative Cloud -sovelluksiin, kun saamme lisätietoja yksilöllisen oppimissisällön käytöstä.

Jos järjestelmänvalvojat asentavat sovelluksia Creative Cloud Packagerilla käyttämällä Enterprise ID:itä, mahdollisuus jakaa tietoja Creative Cloud ‑sovellusten käytöstä Adoben kanssa poistetaan Creative Cloud for teams-, Creative Cloud for enterprise- ja Creative Cloud for education ‑jäsenillä käytöstä. Järjestelmänvalvojat eivät voi ottaa toimintoa käyttöön.

Jos järjestelmänvalvojat antavat käyttäjien asentaa Creative Cloud ‑sovelluksia Creative Cloud ‑tietokonesovelluksella käyttämällä Adobe-tiliä, käyttäjät voivat kuitenkin jakaa tietoja sovellusten käytöstä. Käyttäjät voivat milloin tahansa muuttaa näitä asetuksia tilisivullaan.

Hankinta ja saatavuus

Saatavana on erilaisia jäsenyysvaihtoehtoja yksityishenkilöitä, yrityksiä ja suuryrityksiä varten. Lisätietoja on Creative Cloudin jäsenyyssopimussivulla.

Perehdy uusimpaan maaluetteloon, josta näet, mistä yksityishenkilöt, ryhmät ja pienyritykset voivat hankkia Creative Cloudin. Suuryritysasiakkaiden on sovittava neuvottelusta.

Creative Cloud -jäsenyyksien maksamiseen voidaan käyttää luottokorttia kaikissa tuetuissa maissa. PayPal-maksut hyväksytään vain muutamissa tuetuissa maissa. Katso Maksuvaihtoehdot.

Creative Cloud -sivuston valittavissa olevat kielet ovat englanti, perinteinen kiina, tšekki, tanska, hollanti, suomi, ranska, saksa, italia, japani, korea, norja, puola, portugali, venäjä, espanja, ruotsi ja turkki. Yksittäiset tietokonesovellukset ja palvelut eivät ehkä ole saatavana kaikilla näillä kielillä.

Kyllä, useimpiin tuotteisiin on saatavana yksittäisen sovelluksen jäsenyys.

Lisätietoja on Creative Cloudin sopimussivulla.

Kyllä, voit maksaa useimmat Creative Cloud ‑jäsenyyssopimukset yhdeksi vuodeksi ennakkoon. Lue lisää tilaussivulta.

Ensimmäisen 14 päivän kuluessa peruutetut tilaukset hyvitetään kokonaan. 14 päivän jälkeen sovelletaan peruutuskäytäntöjä.

Lisätietoja tilauksen peruuttamisesta on artikkelissa Adoben kokeilujakson tai -tilauksen peruuttaminen.

Kyllä, voit ostaa yhdellä sähköpostiosoitteella useita yksittäisen sovelluksen jäsenyyssopimuksia, kunhan ne koskevat eri sovelluksia.

Ei, tietokonesovellusten Creative Cloud ‑versioille ei voi hankkia pysyvää lisenssiä.

Joillakin alueilla pankit voivat periä sinulta maksun pankkikortin käytöstä. Lisätietoja saat pankiltasi.

Tietokonesovellukset

Löydät tietokonesovelluksia koskevat uutiset tuotesivuilta.

Monilla Creative Cloud ‑sovelluksilla tiedostot voidaan viedä saman sovelluksen Creative Suite 6 ‑versioon. Adobe aikoo jatkossakin tukea vientiä CS6:een sovelluksissa, joissa tämä toiminto on jo käytettävissä. Viety tiedosto tai CS6-sovellus eivät ehkä tue tietokonesovelluksiin CS6:n jälkeen lisättyjä uusia ominaisuuksia.

Seuraavat sovellukset tukevat sisällön vientiä sovelluksen CS6-versioon:

• Photoshop
  • InDesign
  • Illustrator
  • Animate (aikaisemmalta nimeltään Flash Professional)
  • After Effects

Muut kuin tässä mainitut sovellukset eivät ehkä tue sisällön vientiä Creative Suite 6:een, eivätkä ne ehkä tee tulevissakaan versioissakaan niin. Viety tiedosto tai CS6-sovellus eivät ehkä tue edellä olevaan luetteloon CS6:n jälkeen lisättyjä uusia ominaisuuksia.

Löydät kunkin Creative Cloud ‑sovelluksen järjestelmän vähimmäisvaatimukset Järjestelmävaatimukset-sivulta.

Kyllä. Flash Professional on nyt Animate CC, ja se on edelleen saatavana Creative Cloudissa. Flash Professionalin uudeksi nimeksi annettiin Animate, koska se tarjoaa ensiluokkaista tukea animaatioiden julkaisemiseen HTML5-muodossa ja muissa ympäristöissä Flashin ja AIRin lisäksi.

Creative Cloud ‑jäsenet voivat edelleen hankkia Flash Professionalin aina versioon CS6 asti. Löydät ne Creative Cloud ‑tietokonesovelluksen Aikaisemmat versiot ‑kohdasta.

Päivitykset ja uudet versiot

Kyllä, voit asentaa haluamasi Creative Cloud -sovelluksen aiemman pääversion. Lue, miten voit asentaa Creative Cloud -tietokonesovelluksen edellisen version.

Tietoturva

Löydät yksityiskohtaisia tietoja Creative Cloudista ja tietoturvasta Adoben tietoturvakeskuksesta.

Tietoturvakeskus sisältää Creative Cloud for teams -sovellusta käsittelevän monipuolisen tutkimusraportin ja tietoturvaan liittyvät usein kysytyt kysymykset IT-henkilöstölle.

Tallennus- ja pilvipalvelut

Creative Cloudiin tallennettaville tiedostotyypeille ei ole asetettu rajoituksia.

Creative Cloudin kautta jaettavissa oleville tiedostotyypeille ei ole asetettu rajoituksia.

Creative Cloud ‑tiedostot tallennetaan tietokoneeseen ja Creative Cloud ‑palvelimille. Jos peruutat maksullisen jäsenyytesi tai lasket sen tasoa, voit edelleen käyttää kaikkia tiedostoja tietokoneesi Creative Cloud ‑kansiosta ja Creative Cloud ‑sivuston kautta.

Tilisi taso lasketaan maksuttomaksi jäsenyydeksi, joka sisältää 2 Gt tallennustilaa. Jos käytät yli 2 Gt tallennustilaa, et pysty lataamaan uusia tiedostoja pilveen. Jos haluat ladata uusia tiedostoja, poista tiedostoja Creative Cloud ‑palvelimelta, kunnes käyttämäsi verkkotilan määrä laskee alle 2 Gt:uun.

Jos ylität tallennusrajoituksen, sinulla on 90 vuorokautta aikaa vähentää verkkotilan käyttöä. Tämän ajan jälkeen saattaisit menettää oikeudet joidenkin tai kaikkien Creative Cloud ‑palvelimille tallennettujen tiedostojen käyttöön.

Ei, voit tallentaa tiedostosi haluamaasi paikkaan (esimerkiksi paikalliselle kiintolevylle, ulkoisiin asemiin tai muistitikuille). Creative Cloud -jäsenyytesi sisältää kuitenkin pilvitallennustilaa, jota voit käyttää esimerkiksi varmuuskopiointiin, linkkien jakamiseen ja kansioihin perustuvaan yhteistyöhön. Creative Cloud -tietokonesovellus helpottaa paikallisten tiedostojen synkronointia Creative Cloud -pilvitallennustilan kanssa. Jos siis päätät synkronoida tiedostot Creative Cloudiin, niistä säilyy kuitenkin myös paikallinen kopio.

1. Valitse tiedosto, jonka haluat ladata. Valitse sitten oikeasta yläkulmasta . . . ‑kuvake ja sitten Lataa.

Lataa tiedostot

Maksuton jäsenyys ja kokeiluversiot

Maksuton Creative Cloud ‑jäsenyys antaa sinulle mahdollisuuden tiedostojen synkronointiin sekä jakotoimintojen ja 2 Gt:n tallennustilan käyttöön. Voit käyttää myös joitakin maksuttomia palveluita ja Creative Cloud ‑sovellusten maksuttomia kokeiluversioita.

Voit ladata Creative Cloud ‑tietokonesovellusten kokeiluversiot Creative Cloud ‑tietokonesovellukset ‑sivulta.