Perustiedot

Mistä löydän tietoja Creative Cloudin uusista ominaisuuksista?

Voit perehtyä Creative Cloudin uusimpiin ominaisuuksiin yleiskatsaussivulla. Jos haluat selvittää, mitä kunkin CC-tietokonesovelluksen uusin versio sisältää, käy kunkin tuotteen omalla sivulla osoitteessa Adobe.com.

Onko minun oltava online-tilassa tietokonesovellusten käyttöä varten?

Ei, Creative Cloudin tietokonesovellukset, kuten Photoshop ja Illustrator, asennetaan suoraan tietokoneeseen, joten et tarvitse jatkuvaa Internet-yhteyttä niiden käyttöön.

Tarvitset Internet-yhteyden, kun asennat ja lisensoit sovellukset ensimmäisen kerran, mutta voit käyttää sovelluksia offline-tilassa voimassa olevalla ohjelmiston käyttöoikeudella. Tietokonesovellukset yrittävät tarkistaa ohjelmistojen käyttöoikeudet 30 päivän välein.

Vuositilauksen hankkineet jäsenet voivat käyttää sovelluksia offline-tilassa enintään 99 päivää. Kuukausitilauksen hankkineet jäsenet voivat käyttää ohjelmistoa offline-tilassa enintään 30 päivää.

Miten voin käyttää Creative Cloudin sovelluksia?

Sovellukset asennetaan tietokoneeseen ja suoritetaan siinä muiden tietokonesovellusten tapaan. Kun lataat yksittäisen luovan sovelluksen ensimmäisen kerran, lataat automaattisesti Creative Cloud ‑tietokonesovelluksen. Creative Cloud ‑tietokonesovelluksella voit käyttää, ladata ja päivittää yksittäisiä luovia sovelluksia.

Mikä on Adobe CreativeSync?

CreativeSync on Creative Cloudin perustana oleva tekniikka, joka synkronoi älykkäästi muun muassa omat resurssisi, kirjasimet, valokuvat, asetukset ja Adobe Stockin resurssit. Nämä kohteet ilmestyvät työnkulkuusi ja ovat käytettävissä aina tarvittaessa juuri oikeassa muodossa. Ainoastaan Creative Cloudissa käytettävän CreativeSyncin ansiosta kaikki tarvitsemasi sisällöt ovat aina käsillä, kun vaihdat sovellusten, laitteiden ja työpöydän välillä.

Voinko lähettää tiedostoja ihmisille, joilla ei ole Creative Cloud ‑jäsenyyttä? Pystyvätkö he tarkastelemaan tai jakamaan tiedostoja?

Kyllä, voit jakaa Creative Cloud ‑sovelluksilla luomasi tiedostot muiden tiedostojen tapaan esimerkiksi sähköpostitse tai FTP-palvelimen kautta.

Creative Cloudin jakotoiminnoilla voit jakaa tiedostoja myös kaikkien kanssa antamalla heidän tarkastella tiedostoja selaimella. Käyttäjät voivat ottaa tasoja käyttöön tai poistaa niitä käytöstä, katsoa olennaiset metatiedot, kommentoida ja jopa ladata tiedostot muokkausta varten.

Voit hallita tiedostojen jakoasetuksia Creative Cloud Files ‑sivulla.

Onko minun Creative Cloud -jäsenenä asennettava tietokonesovelluksen päivitys, kun se on saatavana?

Ei, voit jatkaa tuotteen nykyisen version käyttöä niin kauan kuin jäsenyytesi on voimassa. Voit päättää joustavasti uuden version asennuksesta ja sen ajankohdasta.

Minulla on tällä hetkellä tietokoneessani Adobe Creative Suite -tuotteen edellinen versio, jolla on pysyvä käyttöoikeus. Voinko käyttää tietokoneessani sekä Creative Suite ‑tuotteita että Creative Cloud ‑sovelluksia?

Kyllä. CC-sovellusten asentaminen ei vaikuta asennettujen Creative Suite ‑tuotteiden toimintaan. Voit esimerkiksi asentaa pysyvästi lisensoidun Photoshop CS6:n ja Photoshop CC:n samaan tietokoneeseen ja käyttää niitä siinä.

Milloin jäsenyyteni alkaa?

Jos ostat jäsenyyden suoraan Adoben sivustosta, se alkaa heti, kun Adobe Store on käsitellyt tilauksen. Pääset alkuun kirjautumalla sisään tiliisi.

Jos ostat henkilökohtaisen jäsenyyden jälleenmyyjältä tai verkkokaupasta, se alkaa heti, kun annat lunastuskoodin osoitteessa creative.adobe.com/fi ja valitset Aloita.

Jos ostat ryhmäjäsenyyden jälleenmyyjän kautta, jäsenyytesi alkaa, kun lisäät tilillesi käyttöoikeuksia.

Mitä eduilleni tapahtuu, jos päätän lakkauttaa jäsenyyteni?

Voit edelleen käyttää Creative Cloudin maksuttomia jäsenetuja, ja jos olet tallentanut työsi tietokoneeseen, voit edelleen käyttää näitä tiedostoja omassa laitteessasi. Et kuitenkaan enää voi käyttää Creative Cloud ‑tietokonesovelluksia tai useimpia Creative Cloud ‑jäsenyyteen kuuluvia palveluita. Tämän lisäksi sallitun pilvitallennustilasi koko vähennetään kahteen gigatavuun.

Mitä jos minulla on ohjelmistojen lataamiseen liittyviä ongelmia?

Voinko käyttää Creative Cloudista ladattua ohjelmistoa useammalla kuin yhdellä laitteella?

Kyllä. Voit ladata ja asentaa Creative Cloud ‑tietokonesovellukset useisiin tietokoneisiin käyttöjärjestelmään katsomatta. Aktivointi on kuitenkin rajoitettu kahteen laitteeseen jäsenyyteen liittyvää käyttäjää kohti. Lisätietoja on käyttöehdoissa. Ota selvää, miten voit poistaa laitteessa olevan Creative Cloud ‑käyttöoikeuden aktivoinnin.

Mistä löydän Creative Cloud -jäsenyyden käyttöehdot?

Creative Cloudin käyttöön sovelletaan käyttöehtoja. Täältä löydät myös tilausehdot

Mistä saan lisätietoja tilini hallinnoinnista?

Lisätietoja tilitietojen muuttamisesta, luottokorttitietojen päivittämisestä tai jäsenyyden päivittämisestä, uusimisesta tai peruuttamisesta saat täältä.

Miksi Adobe pyytää minua jakamaan tietoja Creative Cloud ‑tietokonesovellusten käytöstä?

Creative Cloudilla voit halutessasi jakaa Adoben kanssa tietoja CC-tietokonesovellusten käytöstä. Näiden tietojen perusteella voimme tuottaa sinulle entistä yksilöllisemmän käyttöelämyksen sekä parantaa tuotteiden laatua ja ominaisuuksia. Tämä toiminto otetaan oletusarvoisesti käyttöön, ja tiedot liitetään Creative Cloud ‑tiliisi. Voit muuttaa asetuksia milloin tahansa Adoben tilinhallintasivulla.

Voinko kieltäytyä jakamasta tietoja Creative Cloud ‑tietokonesovellusten käytöstä?

Kyllä. Voit kieltäytyä jakamasta tietoja Creative Cloud ‑tietokonesovellusten käytöstä muuttamalla asetuksia tilinhallintasivulla.

Tämä asetus koskee tietokonesovellusten toimintojen käyttöä, ei näiden tietokonesovellusten käyttämiä palveluita, kuten Behancea tai Typekitiä. Näihin palveluihin sovelletaan niiden omia tietosuojakäytäntöjä ja/tai Adoben tietosuojakäytäntöä.

Mitä tietoja jaetaan ja miten Adobe käyttää niitä?

Voit jakaa seuraavan tyyppiset tiedot Creative Cloud -tietokonesovellusten käytöstä:

• Järjestelmätiedot, kuten käyttöjärjestelmä, suoritin ja asennetun muistin määrä
  • Adoben tuotetiedot, kuten versionumero
  • Adoben toimintojen käyttötiedot, kuten valitut valikkovaihtoehdot tai painikkeet

Nämä tiedot liitetään Adobe ID:hesi, ja niitä voidaan käyttää sovelluksen käytön mukauttamiseen, toimintojen käyttötietojen toimittamiseen tuoteryhmille tuotteen parantamiseksi ja yhteydenpitoon kanssasi.

Sisältöjä ja tiedostoissa olevia sisältöä koskevia tietoja ei jaeta Adoben kanssa.

Tietosuojakeskuksesta löydät yleiskatsauksen siitä, miten Adobe voi käyttää sinuun liittyviä tietoja.

Minkä tyyppisiä mukauttamistoimintoja Creative Cloud ‑sovellukset sisältävät?

Käyttäjät näkevät uutta sovelluksen sisäistä oppimissisältöä, joka ajan myötä muuttuu yksilölliseksi oppimissisällöksi sen mukaan, miten sovellusta käytetään.

Aiomme laajentaa toiminnon muihin Creative Cloud -sovelluksiin, kun saamme lisätietoja yksilöllisen oppimissisällön käytöstä.

Mitä vaihtoehtoja Creative Cloud for teams-, Creative Cloud for enterprise- ja Creative Cloudin for education -version käyttäjillä on jakaa tietoja Creative Cloud -tietokonesovellusten käytöstä?

Jos järjestelmänvalvojat asentavat sovelluksia Creative Cloud Packagerilla käyttämällä Enterprise ID:itä, mahdollisuus jakaa tietoja Creative Cloud ‑tietokonesovellusten käytöstä Adoben kanssa poistetaan Creative Cloud for teams-, Creative Cloud for enterprise- ja Creative Cloud for education ‑jäsenillä käytöstä. Toimintoa ei voi ottaa käyttöön.

Jos järjestelmänvalvojat antavat käyttäjien asentaa Creative Cloud ‑sovelluksia Creative Cloud ‑tietokonesovelluksella käyttämällä Adobe ID:tä, käyttäjät voivat kuitenkin jakaa tietoja sovellusten käytöstä. Käyttäjät voivat milloin tahansa muuttaa näitä asetuksia tilinhallintasivulla.

Creative Cloud ‑valokuvausjäsenyys

Kenelle Creative Cloud -valokuvausjäsenyys on tarkoitettu?

Creative Cloud -valokuvausjäsenyys on täydellinen ratkaisu kaikille valokuvauksesta kiinnostuneille, niin valokuvauksen harrastajille kuin myös ammattilaisille. Jäsenyys sisältää maailman parhaat valokuvaustyökalut, joiden avulla voit järjestellä, muokata, parannella ja jakaa kuvia tietokoneessa tai mobiililaitteella aikaan ja paikkaan katsomatta.

Mitä Creative Cloud -valokuvausjäsenyys sisältää?

Creative Cloud ‑valokuvausjäsenyys sisältää seuraavat sovellukset:

• Adobe Photoshop Lightroom CC
  • Adobe Lightroom for mobile
  • Adobe Photoshop CC
  • Adobe Photoshop Fix
  • Adobe Photoshop Mix
  • Adobe Spark Page
  • Adobe Spark Post
  • Adobe Spark Video
  • Adobe Portfolio
  • Adobe Premiere Clip

Näiden välttämättömien työkalujen avulla voit järjestellä, muokata ja jakaa valokuvia missä tahansa – tietokoneella, verkossa, iPadilla, iPhonella tai Android-laitteella. Hanki uusia taitoja perehtymällä toimintaohjevideoiden laajaan kirjastoon ja hyödynnä Adoben uusimpia kuvankäsittelyyn liittyviä innovaatioita. Lue lisää Creative Cloud ‑valokuvausjäsenyydestä.

Onko sovellukset asennettu tietokoneeseen vai ovatko ne pilvipohjaisia?

Creative Cloud -tietokonesovellukset (kuten Lightroom ja Photoshop CC) on asennettu paikallisesti tietokoneeseen. Et siis tarvitse jatkuvaa Internet-yhteyttä niiden käyttöön. Sinun tarvitsee muodostaa Internet-yhteys vain kerran 99 päivässä jäsenyytesi vahvistamista varten.

Onko valokuvani tallennettava pilveen?

Ei. Sinun ei tarvitse tallentaa kaikkia valokuviasi pilveen. Valokuvasi jäävät paikalliselle kiintolevylle, ja voit itse päättää, mitkä valokuvat haluat synkronoida Lightroom for mobilen kanssa tai tallentaa Creative Cloudin 2 Gt:n tallennustilaan. Vaikka päätät synkronoida tiedostot Creative Cloudin kanssa, niistä säilyy kuitenkin myös paikallinen kopio.

Sisältääkö Creative Cloud -valokuvausjäsenyys online-tallennustilaa?

Creative Cloud -valokuvausjäsenyys sisältää 2 Gt online-tallennustilaa. Sen ansiosta pakettiin kuuluvat sovellukset pystyvät synkronoimaan ja siirtämään metatietoja sekä varmistamaan saumattoman integroinnin sovellusten kesken.

Jäsenyys sisältää myös Lightroom for mobilen, jonka avulla voi synkronoida kuvia pöytäkoneen ja mobiililaitteiden Lightroom-versioiden välillä. Lightroom for mobilella synkronoituja kuvia ei lasketa mukaan 2 Gt:n online-tallennustilakiintiöön.

Mitä valokuvilleni tapahtuu, jos lakkautan jäsenyyteni?

Voit edelleen käyttää kaikkia paikallisella kiintolevyllä olevia valokuvia Lightroomin tietokoneversion avulla. Voit myös tuoda ja järjestellä valokuvia sekä viedä muokatut valokuvat vienti-, julkaisu-, tulostus-, verkko- ja diaesitystoiminnoilla. Kehitys- ja karttamoduuleja sekä Lightroom for mobilea ei enää voi käyttää jäsenyyden päättymisen jälkeen.

Hankinta ja saatavuus

Miten voin ostaa Creative Cloud -jäsenyyden?

Saatavana on erilaisia jäsenyysvaihtoehtoja yksityishenkilöitä, yrityksiä ja suuryrityksiä varten.  Lisätietoja on Creative Cloudin jäsenyssopimussivulla.

Missä maissa voin ostaa Creative Cloud -jäsenyyden?

Perehdy uusimpaan mmaluetteloon, josta näet, mistä yksityishenkilöt, ryhmät ja pienyritykset voivat hankkia Creative Cloudin. Suuryritysasiakkaiden on sovittava neuvottelusta.

Mitä maksutapoja voin käyttää Creative Cloud -jäsenyyden ostamiseen?

Creative Cloud -jäsenyyksien maksamiseen voidaan käyttää luottokorttia kaikissa tuetuissa maissa. PayPal-maksut hyväksytään vain muutamissa tuetuissa maissa. Katso Maksuvaihtoehdot.

Mitä vaihtoehtoja minulla on, jos Creative Cloud ei ole saatavana siellä, missä asun?

Pyrimme laajentamaan Creative Cloudin saatavuutta mahdollisuuksien mukaan ja annamme ajan myötä lisätietoja maakohtaisesta saatavuudesta. Vaikka henkilökohtaiset jäsenyydet eivät ehkä ole saatavana omassa maassasi, voit kuitenkin ehkä ostaa ryhmäjäsenyyden kansainväliseltä Adoben jälleenmyyjältä.

Voit hankkia myös Creative Suite 6 -tuotteita. Lue lisää ›

Millä kielillä Creative Cloud on saatavana?

Creative Cloud -sivuston valittavissa olevat kielet ovat englanti, perinteinen kiina, tšekki, tanska, hollanti, suomi, ranska, saksa, italia, japani, korea, norja, puola, portugali, venäjä, espanja, ruotsi ja turkki. Yksittäiset tietokonesovellukset ja palvelut eivät ehkä ole saatavana kaikilla näillä kielillä.

Voinko ostaa yksittäisen tietokonesovelluksen, kuten Photoshopin, jäsenyyden?

Kyllä, useimpiin tuotteisiin on saatavana yhden sovelluksen sopimus.

Lisätietoja on Creative Cloudin sopimussivulla.

Miten voin päivittää laskutustietoni?

Voit päivittää laskutustietosi kirjautumalla sisään ja siirtymällä Tilinhallinta-kohtaan.

Voinko maksaa Creative Cloud -jäsenyyden ennakkoon?

Kyllä, voit maksaa useimmat Creative Cloud -jäsenyydet yhdeksi vuodeksi ennakkoon. Lue lisää tilaussivulta.

Mitä jos haluan peruuttaa jäsenyyteni?

Ensimmäisen 14 päivän kuluessa peruutetut jäsenyydet hyvitetään kokonaan. 14 päivän jälkeen sovelletaan peruutuskäytäntöjä.

Jos haluat peruuttaa ennakkoon maksetun tai kuukausierissä maksettavan vuosijäsenyyden, ota yhteyttä asiakastukeen. Voit peruuttaa kuukausittaisen jäsenyyden Tilinhallinta-sivulla tai ottamalla yhteyttä asiakastukeen.

Voinko ostaa useita yhden sovelluksen jäsenyyksiä?

Kyllä, voit ostaa yhdellä Adobe ID:llä useita yhden sovelluksen jäsenyyssopimuksia, kunhan ne koskevat eri sovelluksia.

Voinko ostaa Creative Cloud -tietokonesovelluksille pysyvän lisenssin?

Ei, tietokonesovellusten CC-versioille ei voi hankkia pysyvää lisenssiä.

Tietokonesovellukset

Mistä löydän viimeisimmät tiedot Creative Cloudin tietokonesovelluksista?

Löydät tietokonesovelluksia koskevat uutiset tuotesivuilta.

Voidaanko CC-sovelluksilla viedä sisältöä CS6:een?

Monilla Creative Cloud ‑tietokonesovelluksilla tiedostot voidaan viedä saman sovelluksen Creative Suite 6 ‑versioon. CS6-tuotteet ovat saatavana pysyvillä käyttöoikeuksilla Adobe.comista. Adobe aikoo jatkossakin tukea vientiä CS6:een sovelluksissa, joissa tämä toiminto on jo käytettävissä. Viety tiedosto tai CS6-sovellus eivät ehkä tue tietokonesovelluksiin CS6:n jälkeen lisättyjä uusia ominaisuuksia.

Mitkä CC-sovellukset tukevat vientiä CS6:een?

Seuraavat sovellukset tukevat sisällön vientiä sovelluksen CS6-versioon:

• Photoshop
  • InDesign
  • Illustrator
  • Flash Professional
  • Dreamweaver
  • After Effects

Muut kuin tässä mainitut sovellukset eivät ehkä tue sisällön vientiä Creative Suite 6:een, eivätkä ne ehkä tee tulevissakaan versioissa niin. Viety tiedosto tai CS6-sovellus eivät ehkä tue edellä olevaan luetteloon CS6:n jälkeen lisättyjä uusia ominaisuuksia.

Missä käyttöjärjestelmissä CC-tietokonesovellukset toimivat?

Kunkin Creative Cloud ‑sovelluksen järjestelmän vähimmäisvaatimukset on ilmoitettu Järjestelmävaatimukset-sivulla.

Sisältyykö Flash Professional Creative Cloudiin?

Kyllä. Flash Professional CC on nyt Animate CC, ja se on edelleen saatavana Creative Cloudissa. Flash Professionalin uudeksi nimeksi annettiin Animate, koska se tarjoaa ensiluokkaista tukea animaatioiden julkaisemiseen HTML5-muodossa ja muissa ympäristöissä Flashin ja AIRin lisäksi.

Creative Cloud ‑jäsenet voivat edelleen hankkia Flash Professionalin aina versioon CS6 asti. Löydät ne Creative Cloud ‑tietokonesovelluksen Aikaisemmat versiot ‑kohdasta.

Päivitykset ja uudet versiot

Voinko asentaa Creative Cloud -tietokonesovellusten aikaisempia versioita?

Kyllä. Arkistoimme Creative Cloud ‑tietokonesovellusten versiot noin kerran vuodessa. Arkistoidut versiot voidaan asentaa uusimman ja muiden arkistoitujen versioiden rinnalle.

Creative Cloud ‑tietokonesovellusten aikaisempien versioiden asennusohjeet löydät täältä.

Tietoturva

Mistä saan lisätietoa Creative Cloudista ja tietoturvasta?

Löydät yksityiskohtaisia tietoja Creative Cloudista ja tietoturvasta Adoben tietoturvakeskuksesta.

Tietoturvakeskus sisältää Creative Cloud for teams -sovellusta käsittelevän monipuolisen tutkimusraportin, kuten myös tietoturvaan liittyvät usein kysytyt kysymykset IT-henkilöstölle.

Tallennus- ja pilvipalvelut

Minkä tyyppisiä tiedostoja voin tallentaa Creative Cloudiin?

Creative Cloudiin tallennettaville tiedostotyypeille ei ole asetettu rajoituksia.

Voinko jakaa Creative Cloudista minkä tyyppisiä tiedostoja tahansa?

Creative Cloudin kautta jaettavissa oleville tiedostotyypeille ei ole asetettu rajoituksia.

Mitä Creative Cloudissa oleville tiedostoilleni tapahtuu, jos peruutan jäsenyyteni tai lasken sen tasoa?

Creative Cloud ‑tiedostot on tallennettu sekä tietokoneeseen että Creative Cloud ‑palvelimille. Jos peruutat maksullisen jäsenyytesi tai lasket sen tasoa, voit edelleen käyttää kaikkia tiedostoja tietokoneesi Creative Cloud ‑kansiosta ja Creative Cloud ‑sivuston kautta.

Tilisi taso lasketaan maksuttomaksi jäsenyydeksi, joka sisältää 2 Gt tallennustilaa. Jos käytät yli 2 Gt tallennustilaa, et pysty lataamaan uusia tiedostoja pilveen. Jos haluat ladata uusia tiedostoja, poista tiedostoja Creative Cloud ‑palvelimelta, kunnes käyttämäsi verkkotilan määrä laskee alle 2 Gt:uun.

Jos ylität tallennusrajoituksen, sinulla on 90 päivää aikaa vähentää verkkotilan käyttöä. Tämän jälkeen voisit menettää oikeudet joidenkin tai kaikkien Creative Cloud ‑palvelimille tallennettujen tiedostojen käyttöön.

Onko minun tallennettava tiedostoni pilveen?

Ei, voit tallentaa tiedostosi haluamaasi paikkaan (esimerkiksi paikalliselle kiintolevylle, ulkoisiin asemiin tai muistitikuille). Creative Cloud -jäsenyytesi sisältää kuitenkin pilvitallennustilaa, jota voit käyttää esimerkiksi varmuuskopiointiin, linkkien jakamiseen ja kansioihin perustuvaan yhteistyöhön. Creative Cloud -tietokonesovellus helpottaa paikallisten tiedostojen synkronointia Creative Cloud -pilvitallennustilan kanssa. Jos siis päätät synkronoida tiedostot Creative Cloudiin, niistä säilyy kuitenkin myös paikallinen kopio.

Maksuton jäsenyys ja kokeiluversiot

Mitä maksuttomaan Creative Cloud -jäsenyyteen sisältyy?

Maksuton Creative Cloud ‑jäsenyys antaa sinulle mahdollisuuden tiedostojen synkronointiin sekä jakotoimintojen ja 2 Gt:n tallennustilan käyttöön. Voit käyttää myös joitakin maksuttomia palveluita ja Creative Cloud ‑tietokonesovellusten maksuttomia kokeiluversioita.

Mistä voin ladata Creative Cloud -sovellusten maksuttomia kokeiluversioita?

Voit ladata Creative Cloud ‑tietokonesovellusten kokeiluversiot Creative Cloud ‑tietokonesovellukset ‑sivulta.

Yhteensopivuus käyttöjärjestelmien kanssa

Ovatko Creative Cloud ‑sovellukset yhteensopivia Mac OS X 10.11:n (El Capitan) kanssa?

Kyllä. Lisätietoja on näissä usein kysytyissä kysymyksissä.