Kun Creative Cloud- tai CS6-tuotetta käynnistetään tai asennetaan, näyttöön tulee seuraava virheilmoitus:

”Tätä tuotteen <tuotenimi> sarjanumeroa ei voi tarkistaa. Ota yhteyttä asiakastukeen.”

Sarjanumerovirhe

Ratkaisu

Huomautus Creative Cloud -jäsenille:
Creative Cloud ei käytä sarjanumeroita, vaan käyttäjät kirjautuvat Adobe ID -tunnuksellaan.

1. Hanki sarjanumero

Jokaisessa ostamassasi Adobe Creative Suite -tuotteessa on sarjanumero. Sarjanumeron avulla voit ottaa Adobe Creative Suite -tuotteesi käyttöön. Näin löydät sarjanumerosi:

• Vähittäismyynti-DVD: Sarjanumero on DVD-kotelon takana.
  • Sähköinen vähittäismyyntilataus: Sarjanumero on Adobe Storen sähköpostikuitissa. Adobe Store lähettää kuitin sähköpostiosoitteeseen, jota käytit Adobe-tunnuksenasi, kun ostit tuotteen. Vähittäismyyntiasiakkaat voivat hankkia sarjanumeronsa myös Adobe.com-tilinsä kautta. Sarjanumero rekisteröidään automaattisesti tilillesi Online Store -lataustilauksen aikana.
  • Rekisteröidyt sarjanumerot: Jos olet rekisteröinyt sarjanumerosi Adobe ID -tunnuksen avulla, sarjanumero on Adobe.com-tililläsi Adobe ID -tunnuksen alla.
  • Oppilaitokset: Opettajat ja opiskelijat voivat hankkia sarjanumeron Adobe Educational -verkkosivustosta.  Ohjeita oppilaitosten sarjanumeroiden saamiseen on seuraavilla sivustoilla:
  • Määrälisensointi: Sarjanumero on Adobe Open Options- tai Adobe Volume Licensing -lisenssitodistuksessa. Tämä edellyttää joskus yhteydenottoa Adobe-jälleenmyyjään tai IT-osastoon. Sarjanumero on myös lisensointisivustolla. Jos kadotat todistuksen, voit kirjautua tilillesi ja hakea tilauksesi sarjanumeron. (Huomautus: Sinun täytyy olla merkittynä tilin tunnistenumeron kontaktiksi, jotta voit tarkastella tilauksen sarjanumeroita.)
    Tärkeää: Kun ostat ohjelmistoja Adoben määrälisensoinnin kautta, ne täytyy ladata lisensointisivustosta (LWS). Ohjelmiston voi myös asentaa määrälisensointitilauksen mukana toimitetulta CD- tai DVD-levyltä. Jos sarjanumero ei toimi, yrität mahdollisesti aktivoida tuotteen jälleenmyynti- tai kokeiluversiota.
  • Vähittäismyyjä/jälleenmyyjä (OEM): OEM-valmistaja toimittaa sarjanumeron. OEM-tuotteet tulevat laitteen tai jonkin muun ohjelmiston mukana. (Voi esimerkiksi olla, että ostamaasi tietokoneeseen on asennettu valmiiksi Adobe-tuote.) Ota yhteys yritykseen, jonka tuotteen mukana Adoben tuote toimitettiin.

2. Anna uudelleen sen Creative Suite -tuotteen sarjanumero, jota asennat.

Otsikkopalkissa näkyy asennettavan tuotteen nimi. Seuraavia ohjeita noudattamalla varmistat, että annat sarjanumeron oikein.

• Asennusohjelma on tuotekohtainen. Jokaisella Adobe Creative Suite -tuotteella on oma asennusohjelma. Et voi esimerkiksi antaa Photoshop-sarjanumeroa, jos asennat jonkin muun tuotteen.
  • Asennusohjelma on alustakohtainen. Windows-sarjanumero ei toimi Mac OS -käyttöjärjestelmässä.
  • Sarjanumerot ovat numeromuotoisia. Älä syötä kirjainmerkkejä.
  • Älä syötä sarjanumeron väliviivoja. (Asennusohjelma ja käynnistyksen työnkulku hyväksyvät sarjanumeroiden väliviivat, jos syötät ne vahingossa.)
  • Asennusohjelma toimii vain yhdellä alustalla (Mac OS, Windows), mutta kaikki seuraavat vaihtoehdot hyväksytään. (Ohjelmiston kieli ei vaikuta asennusohjelman toimintaan.)
    • Kaikki kielet
    • Ohjelmien ja ohjelmapäivitysten sarjanumerot
    • Jälleenmyynti, koulutuskäyttö, määrälisenssi tai jälleenmyyjä (ei suoraan Adobelta ostettu)
    • kokeiluversio.

3. (Käynnistys) Asenna tuote uudelleen ja anna sarjanumero.

Tuotteen asennusohjelma sallii asentamisen kokeiluversiona tai sarjanumerollisena tuotteena. Jos asennat kokeiluversion, määritä asennuskieli asennuksen aikana.

• Jos sarjanumerosi kuuluu eri kieliversioon kuin asennusohjelman kieli, saat tämän virheilmoituksen.
  • Seuraavan kielikohtaisen ohjelmiston yhteydessä asennetaan kaksi kielipakettia. Jokainen rivi tarkoittaa uutta kieliryhmää. Voit antaa sarjanumeron käyttämällä kumpaa tahansa kieltä. Sarjanumerovirhettä ei ilmene, jos käytät yhtä kieltä asentamiseen ja toista sarjanumeron antamiseen.
    • en_US (yleisenglanti)\en_GB (kansainvälinen englanti)
    • fr_FR (ranska)\fr_CA (kanadanranska)
    • es_ES (espanja)\es_MX (Latinalaisen Amerikan espanja)

Asenna tuote uudelleen ja anna sarjanumero, kun sitä pyydetään.