Käyttöopas Peruuta

Adobe Expressin oppilaitosversio

1. Adobe Expressin käyttöopas
  2. Johdanto
    1. Adobe Expressin yleiskatsaus
    2. Adobe Expressin uudet ominaisuudet
    3. Adobe Expressin järjestelmävaatimukset
    4. Pikanäppäimet | Adobe Express
    5. Adobe Express | Usein kysytyt kysymykset
    6. Julkaisutiedot
  3. Grafiikan, valokuvien ja videoiden luominen ja muokkaaminen
    1. Adobe Express -mallien käytön aloittaminen
    2. Useiden sivujen luominen Adobe Expressissä
    3. Verkkosivun luominen Adobe Expressillä
    4. Videon luominen Adobe Expressillä
    5. Tekstien ja valokuvien animointi
    6. Väriteemojen tuominen Adobe Colorista
  4. Brändien luominen ja hallinta
    1. Brändin luominen ja hallinta Adobe Expressissä
    2. Jaettujen brändien ja brändäysresurssien hallinta Adobe Expressissä
    3. Mukautettujen kirjasimien käyttäminen Adobe Expressissä
  5. Sisällön ajoitus
    1. Sisällön ajoituksen yleiskatsaus
    2. Sisällön ajoituksen käytön aloittaminen
    3. Sisällön ajoituksen yhdistäminen yhteisöpalveluihin
    4. Facebookin esikatselun muokkaaminen Sisällön ajoituksessa
    5. Kuinka käyttää @mainintoja Sisällön ajoituksessa
    6. Useiden sivujen ja kuvien lisääminen Sisällön ajoitukseen
    7. Sisällön ajoituksen yhteisöpalveluihin liittyvät merkkirajoitukset
    8. Instagram-viestin julkaiseminen Sisällön ajoituksessa
    9. Instagram-yhteysongelmien vianmääritys Sisällön ajoituksessa
  6. Pikatoiminto
    1. Kuvien koon muuttaminen pikatoiminnolla
    2. Kuvien taustan poistaminen pikatoiminnolla
    3. Kuvien muuntaminen JPG- tai PNG-muotoon pikatoiminnolla
    4. Videon leikkaaminen pikatoiminnolla
    5. Videon koon muuttaminen pikatoiminnolla
    6. Muuntaminen GIF-muotoon pikatoiminnolla
    7. Videon rajaaminen pikatoiminnolla
    8. PDF-tiedoston muuntaminen ja PDF-tiedoston vieminen pikatoiminnolla
    9. PDF-tiedostojen tekstin ja kuvien muokkaaminen pikatoimintojen avulla
    10. PDF-tiedostojen yhdistäminen ja PDF-sivujen järjestäminen pikatoimintojen avulla
    11. Usein kysytyt kysymykset | Pikatoiminnot
  7. Julkaiseminen ja jakaminen
    1. Yhteistyö ja jakaminen Adobe Expressillä
    2. Adobe Express ‑projektien isännöinti
    3. Creative Cloud ‑kirjastojen luominen ja käyttäminen
    4. Projektien siirtäminen tilien välillä
    5. Tietosuoja ja käyttöoikeudet
  8. Adobe Express -mobiilisovellus
    1. Adobe Expressin iOS-versio
    2. Adobe Expressin Android-versio
    3. Adobe Express ‑tilausten hallinta iOS:ssä
    4. Adobe Express ‑tilausten hallinta Androidissa
    5. Adobe Express ‑tilausten hallinta Samsung Galaxy Storessa
  9. Adobe Expressin oppilaitosversio
    1. Adobe Expressin oppilaitosversio
    2. Kaikki, mitä opettajien pitää tietää Adobe Express for Education -versiosta
    3. Kaikki, mitä oppilaiden pitää tietää Adobe Express for Education -versiosta

Perehdy Adobe Express for Educationin etuihin ja luo luokassasi vaikuttavia kuvia, videoita ja esityksiä nopeasti lyhyessä ajassa.

Mikä on Adobe Express for Education?

Adobe Spark for Education on nyt Adobe Express for Education. Adobe Spark for Educationin K12-tilit voivat luoda vaikuttavia grafiikkoja, verkkosivuja ja videoita. Uusi Adobe Express for Education sisältää perinteisiä ominaisuuksia Adobe Sparkista, kuten myös mobiilisovelluksia, joihin kuuluvat Adobe Premiere Rush, Adobe Photoshop Express, Adobe Spark Video ja Adobe Spark Page.

K12-koulut ja ‑koulupiirit voivat hankkia Adobe Express for Educationin ilmaiseksi. Se tarjoaa oppilaille ja opettajille kaiken, mitä he tarvitsevat upeiden grafiikkojen, valokuvien, esitysten, verkkosivujen ja videoiden luontiin luottavaisin mielin – ja ilmaistakseen itsensä ainutlaatuisilla ja kauniilla tavoilla luokassa ja sen ulkopuolella.

Miten Adobe Express for K12 Education eroaa Adobe Expressin kaupallisesta versiosta?

Vaikka Adobe Express for Education sisältää samat luovat työkalut kuin Adobe Expressin kaupallinen versio, siinä on myös ominaisuuksia, jotka on suunniteltu tukemaan oppilaiden oppimista ja turvallisuutta. Adobe Express for Education tarjoaa turvallisen hakutoiminnon Adobe Expressiä, Adobe Premiere Rushia ja Photoshop Expressiä varten.

• Opetusalaa varten suunnitellut tietosuojatoiminnot: voidaan ottaa käyttöön niin, että koulut ja koulupiirit voivat täyttää oppilaiden tietosuojaan liittyvät velvollisuutensa.
  • Helpompi kirjautuminen: mahdollisuus ottaa kertakirjautuminen käyttöön, jolloin oppilaat voivat kirjautua helposti sisään olemassa olevalla koulutunnuksellaan.

• Maksulliset luovat resurssit ja opiskelijaystävälliset Adobe Stock ‑kuvat sisältyvät palveluun. Tämän lisäksi kuvien turvallinen hakutoiminto takaa, että sisällöt ovat K-12-oppilaiden ikäryhmälle sopivia.
  • Maksumuureja, mainoksia tai ponnahdusikkunoita ei ole.
  • Adobe Photoshop Expressissä ei ole Tutustu-välilehteä, joten oppilaat voivat keskittyä työhönsä.

• Parannetut säätimet pitävät oppilaat turvassa: koulut omistavat tilit ja harjoittavat niihin liittyviä järjestelmänvalvojan oikeuksia.

Onko Adobe Express for Education maksuton K12-opetuskäyttöön?

Kyllä! Adobe Expressin, Adobe Premiere Rushin ja Photoshop Expressin sisältävä Adobe Express for Education on maksuton K12-opetuskäyttöön.

Minulla on K12 Creative Cloud – Kaikki sovellukset ‑jäsenyys. Voinko käyttää Adobe Expressiä, Photoshop Expressiä ja Adobe Premiere Rushia?

Kyllä, K12 Creative Cloud – Kaikki sovellukset ‑jäsenyys antaa käyttäjille oikeudet käyttää Adobe Expressiä, Photoshop Expressiä ja Adobe Premiere Rushia muiden sovellusten, kuten Photoshopin ja Illustratorin, lisäksi. K12 Creative Cloud – Kaikki sovellukset ‑jäsenyys on maksullinen K12-tarjous, jonka voit ostaa jälleenmyyjäkumppanilta. Lisätietoja on seuraavassa osoitteessa: https://www.adobeforeducation.com/k-12/buying-options.

Millä laitteilla voin käyttää sovelluksia?

Sovellus

Laite

Adobe Express

• Chromebookien, Netbookien, kannettavien tietokoneiden ja pöytätietokoneiden verkkoselaimet

• Tablet-laitteet

• Mobiililaitteet (Adobe Express-, Spark Page- ja Spark Video ‑sovellukset mukana)

Adobe Premiere Rush

• Kannettavat tietokoneet ja pöytätietokoneet

• Tablet-laitteet

• Mobiililaitteet

Photoshop Express

• Verkkoselain (rajoitettu)

• Mobiililaitteet

Miten Adobe Express eroaa Adobe Creative Cloudista?

Adobe Express on verkkopohjainen ja mobiili ekosysteemi. Se on suunniteltu luoville aloittelijoille, jotka haluavat helpon tavan ilmaista itseään muun muassa muokkaamalla valokuvia, suunnittelemalla grafiikkaa ja esitteitä sekä tekemällä videoita. Se sisältää verkkopohjaisen Adobe Express ‑muokkaussovelluksen sekä Adobe Express-, Spark Page-, Spark Video-, Adobe Photoshop Express- ja Adobe Premiere Rush ‑mobiilisovellukset, kuten myös uudelleenmiksattavia malleja, suunnitteluelementtejä, opastusohjelmia ja ohjeita, joiden avulla sisällöntuottajat voivat saavuttaa upeita tuloksia nopeasti ja pitää hauskaa kehittäessään taitojaan.

Adobe Creative Cloud tuo käyttöön yli 20 maailman johtavaa, luovaan käyttöön tarkoitettua tietokone- ja mobiilisovellusta sekä palvelua kaikentasoisille tekijöille aloittelijoista aina kaikkein edistyneimpiin luovien alojen ammattilaisiin. Se antaa ihmisille mahdollisuuden luoda sisältöä käytännössä ilman rajoituksia millä tahansa medialla, mukaan lukien valokuvaus, graafinen suunnittelu, elokuvat, videot, animaatiot sekä verkon ja mobiililaitteiden käyttökokemus.

Miten Adobe Express for K12 Education eroaa Adobe Spark for K12 Educationista?

Adobe Spark on nyt Adobe Express. Adobe Express for Education sisältää kaikki Adobe Spark for Educationin toiminnot, mukaan lukien mahdollisuus luoda grafiikkaa, verkkosivuja ja videoita. Lisäämme nyt vielä enemmän luovia mahdollisuuksia uusilla pikatoiminnoilla, työkaluilla ja resursseilla. Adobe Expressissä oppilaat ja opettajat saavat nyt käyttöönsä myös uusia luokkamalleja, K-12-käyttöön kuratoituja Adobe Stock ‑kuvia, ohjattuja muokkaustyökaluja ja mahdollisuuden muuntaa tiedostot helposti PDF-muotoon.

Tämä uusi ratkaisu sisältää tämän lisäksi myös Adobe Photoshop Expressin ja Adobe Premiere Rushin, joten oppilaat ja opettajat voivat nostaa valokuvansa ja videonsa uudelle tasolle ja kehittää luovia taitojaan.

Tärkeimmät uudet ominaisuudet:

• Adobe Photoshop Expressin ja Adobe Premiere Rushin käyttömahdollisuus
  • Oppilaiden ja opettajien luokkakäytössä tärkeimpiin tarpeisiin suunniteltuja uusia malleja
  • K-12-käyttöön kuratoitujen Adobe Stock ‑kuvien sisäänrakennettu kokoelma
  • Mahdollisuus piilottaa Adoben vesileimat projekteistasi, kun julkaiset ne.
  • Photoshopiin ja Adobe Premiereen perustuvia ohjattuja työkaluja, joiden avulla voit suorittaa seuraavat toiminnot nopeasti:
    • Poista kuvien taustat nopeasti.
    • Parantele valokuvia tuhansilla tehosteilla, suodattimilla, tekstuureilla ja peittokuvilla.
    • Käytä tekstitehosteita, kuten kaarevaa tekstiä.
    • Muuta videoiden kokoa.
    • Muunna videot GIF-kuviksi.
    • Tekstin, valokuvien ja mallien animointi
    • Luo luokan brändikuvia, jotka voit jakaa ja joita voit käyttää malleissa.
    • Muunna PDF-muotoon.
  • Adobe Creative Educator ‑yhteisö inspiraatiota, merkkejä ja tunnistetietoja varten

Mitä tapahtuu, jos minulla on jo K12 Adobe Spark for Education ‑tili?

8. joulukuuta 2021 alkaen Adobe Spark for Educationin K12-tilit on päivitetty K12 Adobe Express for Education ‑tileiksi. Voit käyttää Adobe Expressiä, Adobe Premiere Rushia ja Photoshop Expressiä samalla Sparkin käyttäjänimellä ja salasanalla, ja käytettävissäsi on K12-opetusversio näitä kokemuksia varten.

Miten voin ottaa K12 Adobe Express for Educationin koulussani tai koulupiirissäni käyttöön?

Siirry osoitteeseen https://www.adobe.com/fi/education/express/ ja ota selvää, miten järjestelmänvalvojat voivat luoda tilejä K12-kouluja ja ‑koulupiirejä varten sekä miten opettajat voivat luoda luokkatilejä.

Miten Adobe Express for Education suojaa K12-oppilaiden tietoja?

Adobe Express for Educationin K12-tilit on suunniteltu täyttämään K12-oppilaiden tietosuojaan liittyvät tarpeet, ja ne eroavat Adobe Expressin kaupallisista tileistä. Enterprise ID:tä tai Federated ID:tä käyttävillä K12-tilien haltijoilla on seuraavat suojatoimet:

• Opetusalaa varten suunnitellut tietosuojatoiminnot: Federated ID:llä tai Enterprise ID:llä käyttöön otetut Adobe Express for Educationin K12-käyttöoikeudet on suunniteltu vastaamaan oppilaiden tietosuojaan liittyviä velvollisuuksia. Lisätietoja on Adobe ja oppilaskäyttäjien tietosuoja ‑sivulla.
  • Helpompi kirjautuminen: mahdollisuus ottaa kertakirjautuminen käyttöön, jolloin oppilaat voivat kirjautua helposti sisään olemassa olevalla koulutunnuksellaan.

• Turvallinen kuvahaku: Adobe Stock ‑kuvahaku on kuratoitu K12-oppilaille, ja kuvat ovat ikäryhmälle sopivia.
    Adobe Expressin kuvahaun tulokset ovat K12-oppilaiden ikäryhmälle sopivia, ja Adobe Stock ‑kuvahaku on myös kuratoitu K12-oppilaille.

• Tutustu-välilehti on poistettu käytöstä: Photoshop Expressissä oppilaat eivät näe Tutustu-välilehteä.

• Jakamisen säätimet: K12-järjestelmänvalvojat voivat rajoittaa opettajien ja oppilaiden käytettävissä olevia jakovaihtoehtoja Adobe Admin Consolessa.

Miten korkeakoulut ja yliopistot voivat hankkia oikeudet Adobe Expressin käyttöön?

• Korkeakoulutukseen tarkoitetun Creative Cloud – Kaikki sovellukset -jäsenyyden hankkineet korkeakoulut ja yliopistot voivat käyttää Adobe Expressin kaikkia sovelluksia, muun muassa Adobe Premiere Rushia ja Photoshop Expressiä, sekä kuratoitua Stock-kokoelmaa Adobe Expressissä.

• Oppilaitokset voivat ostaa Creative Cloud – Kaikki sovellukset ‑jäsenyyden opiskelijoille, opettajille ja henkilökunnalle.

• Yksittäiset opiskelijat voivat ostaa Adobe Expressin tai Creative Cloud – Kaikki sovellukset ‑jäsenyyden (joka sisältää Adobe Expressin) vain opiskelijoille ja opettajille suunnattuun erikoishintaan.

Mitä tapahtuu, jos minulla on jo korkea-asteen Spark-tili?

• Korkeakoulut ja yliopistot, jotka ovat ottaneet käyttöön Adobe Spark for Higher Educationin, voivat edelleen käyttää Spark-tuotteen toimintoja, ja tuote on brändätty uudelleen Adobe Expressiksi. Korkea-asteen asiakkailla Adobe Premiere Rush ja Photoshop Express ovat käytettävissä vain Creative Cloud – Kaikki sovellukset ‑jäsenyydellä.
  • Admin Consolessa järjestelmänvalvojat näkevät, että Spark for Higher Education ‑tuotekortin uudeksi nimeksi on annettu Creative Cloud Shared Device Access.

• Adobe Creative Cloudin jaettujen laitteiden käyttöoikeuden hankkineet käyttäjät voivat käyttää Adobe Expressiä (aikaisemmalta nimeltään Adobe Spark Premium) heinäkuuhun 2022 asti.

Jos uusilla asiakkailla ei ole oikeutta Adobe Spark for Higher Educationin käyttöön, miten korkeakoulujen ja yliopistojen pitäisi tukea opiskelijoiden pääsyä jaettuihin laiteympäristöihin?

• Aikaisemmin asiakkaat ohjattiin ottamaan Spark käyttöön kaikilla jaettua laitelisenssiä tarvitsevilla käyttäjillä, jotta käyttäjät pystyivät käyttämään Sparkia, tallennustilaa, palveluita ja kertakirjautumistoimintoja.

• Creative Cloud Shared Device Accessia käyttöön otettaessa tallennustilaa, palveluita ja kertakirjautumistoimintoja tuetaan edelleen, mutta uudet asiakkaat eivät saa Spark- tai Adobe Express ‑sovellusta.

Entä jos olen K12-oppilaitos, mutta käytin vahingossa korkea-asteen Spark-tarjousta?

K12-oppilaitoksena voit vaihtaa ratkaisusi Higher Educationista K12 Educationiin. Keskustele jälleenmyyjäkumppanisi tai Adoben yritystuen kanssa, jos tarvitset apua vaihtamisessa oikeaan ratkaisuun. K12 Adobe Express for Education ‑ratkaisuun vaihtamisen jälkeen oppilaat ja opettajat saavat käyttöönsä kaikki siihen sisältyvät sopimukset ilman koululle tai koulupiirille aiheutuvia lisäkustannuksia.