Tietoja oletusasetuksista

Adobe Photoshop -asetustiedostoon tallennetaan monia ohjelman asetuksia kuten yleiset näyttöasetukset, tiedostojen tallennusasetukset, suorituskykyasetukset, kohdistinasetukset, läpinäkyvyysasetukset, tyyppiasetukset sekä liitännäisten ja työlevyjen asetukset. Useimmat näistä asetuksista määritetään Oletusarvot-valintaikkunassa. Asetukset tallennetaan aina, kun sovellus lopetetaan.

Ohjelman epätavallinen toiminta voi olla merkki oletusasetusten vaurioitumisesta. Jos uskot oletusasetusten vaurioituneen, palauta oletusarvot alkuperäisiksi.

Jos haluat luoda Photoshopin asetustiedostot uudelleen, pidä ohjelmaa käynnistäessäsi Ctrl + Alt + Vaihto (Windows) tai Komento + Optio + Vaihto (Mac OS) painettuna. Napsauta Kyllä, kun näkyviin tulee ilmoitus Poistetaanko Adobe Photoshop -asetustiedosto?

Tärkeää: jos luot oletusarvot uudelleen poistamalla Adobe Photoshop CS5 -asetustiedoston, varmista, että poistat pelkästään kyseisen tiedoston. Jos poistat koko asetuskansion, saatat poistaa myös kaikki tallentamattomat toimet tai esimääritykset.

Photoshopin uudelleenasennus ei poista asetustiedostoa. Luo oletusarvot uudelleen ennen Photoshopin asentamista.

Mac OS

Tärkeää: Apple muutti käyttäjäkirjastokansion oletusarvoisesti piilotetuksi Mac OS X 10.7 -version myötä. Jos piilotetussa käyttäjäkirjastokansiossa olevia tiedostoja tarvitaan Adoben vianmääritykseen, katso lisätietoja artikkelista Piilotettujen käyttäjäkirjastotiedostojen käyttäminen.

Photoshopin oletusarvo Tiedostonimi Osoite
Yleiset asetukset Adobe Photoshop CS5 Prefs.psp Käyttäjät/[käyttäjänimi]/Kirjasto/Preferences/
Adobe Photoshop CS5 Settings
Makrot Actions panel.psp Käyttäjät/[käyttäjänimi]/Kirjasto/Preferences/
Adobe Photoshop CS5 Settings
Camera Raw -oletusarvot Adobe Camera Raw 6.x -oletusarvot Käyttäjät/[käyttäjänimi]/Kirjasto/Preferences
Väriasetukset (Värinhallinta) Color Settings.csf  Käyttäjät/[käyttäjänimi]/Kirjasto/Preferences
Adobe Photoshop CS5 Settings
Mukautetut väriasetukset (Värinhallinta) Userdefined.csf Käyttäjät/[käyttäjänimi]/Kirjasto/Ohjelmien tuki/Adobe/Color/Settings
Mukautetut vedosasetukset (Värinhallinta) Userdefined.psf  Käyttäjät/[käyttäjänimi]/Kirjasto/Ohjelmien tuki/Adobe/Color/Proofing
Muokkaus- ja maalaustyökalut Brushes.psp, Contours.psp, Custom Shapes.psp, Gradients.psp, Patterns.psp, RepoussePresets.psp, Styles.psp, Swatches.psp, ToolPresets.psp Käyttäjät/[käyttäjänimi]/Kirjasto/Preferences
Adobe Photoshop CS5 Settings/

Polut Adobe Photoshop CS5 -ohjelman tiedostopolut Käyttäjät/[käyttäjänimi]/Kirjasto/Preferences
Tallenna Webiä varten Adoben Tallenna Webiä varten 12.0 -oletusarvot  Käyttäjät/[käyttäjänimi]/Kirjasto/Preferences
Suotimet ja tehosteet Adobe Tehoste CS5 -oletusarvot, Adobe Suodinvalikoima CS5 -oletusarvot, Adobe Linssisumennus CS5 -oletusarvot, Adobe Linssikorjaus CS5 -oletusarvot, Adobe Sulata CS5 -oletusarvot, Adobe Pakopiste CS5 Käyttäjät/[käyttäjänimi]/Kirjasto/Preferences/
Adobe/Plugins/[tehosteen tai suotimen nimi]/Photoshop
Linssiprofiilit (luotu linssiprofiiliohjelmistolla) Userdefined.lcs Käyttäjät/[käyttäjänimi]/Kirjasto/Preferences
Adobe/LensCorrection/1.0/Settings
Työtilat

[käyttäjän määrittämä]

Muokatut työtilat

Käyttäjät/[käyttäjänimi]/Kirjasto/Preferences/
Adobe Photoshop CS5 Settings/
WorkSpaces

Käyttäjät/[käyttäjänimi]/Kirjasto/Preferences
Adobe Photoshop CS5 Settings/
WorkSpaces (muokattu)
Muun valmistajan laajennuksen asetukset (esimerkiksi laajennuskansion sijainti) (vaihtelee) Käyttäjät/[käyttäjänimi]/Kirjasto/Preferences-kansio
Tallennetut esimääritykset [käyttäjän määrittämä] Käyttäjät/[käyttäjänimi]/Kirjasto/Ohjelmien tuki/Adobe/Adobe Photoshop CS5/Presets/[toiminnon nimi]

Windows XP

Photoshopin oletusarvo Tiedostonimi Osoite
Yleiset asetukset Adobe Photoshop CS5 Prefs.psp Documents and Settings/[käyttäjänimi]/Application Data/Adobe/Adobe Photoshop CS5/Adobe Photoshop CS5 Settings
Makrot Actions panel.psp Documents and Settings/[käyttäjänimi]/Application Data/Adobe/Adobe Photoshop CS5/Adobe Photoshop CS5 Settings
Camera Raw Windowsin rekisteriavain

Camera Raw -valintaikkunassa tallennetut .xmp-tiedostot
HKEY_CURRENT_USER/Software/Adobe/Camera Raw/6.0

Documents and Settings/[käyttäjänimi]/Application Data/Adobe/CameraRaw/Settings
Väriasetukset (Värinhallinta) Color Settings.csf Documents and Settings/[käyttäjänimi]/Application Data/Adobe/Adobe Photoshop CS5/Adobe Photoshop CS5 Settings
Mukautetut väriasetukset (Värinhallinta) Userdefined.csf Documents and Settings/[käyttäjänimi]/Application Data/Adobe/Color/Settings
Mukautetut vedosasetukset (Värinhallinta) Userdefined.psf  Documents and Settings/[käyttäjänimi]/Application Data/Adobe/Color/Proofing
Muokkaus- ja maalaustyökalut Brushes.psp, Contours.psp, Custom Shapes.psp, Gradients.psp, Patterns.psp, Styles.psp, Swatches.psp, ToolPresets.psp Documents and Settings/[käyttäjänimi]/Application Data/Adobe/Adobe Photoshop CS5/Adobe Photoshop CS5 Settings/Presets
Polut Oletusarvot tallennetaan arvoina SettingsFilePath-arvon nimeen Windows-rekisteriin. HKEY_CURRENT_USER/Software/Adobe/Photoshop/12.0
Tallenna Webiä varten Adobe Save for Web 12.0 Prefs Documents and Settings/[käyttäjänimi]/Application Data/Adobe/Save For Web/12.0
Suotimet ja tehosteet Adobe Tehoste CS5 -oletusarvot, Adobe Suodinvalikoima CS5 -oletusarvot, Adobe Linssisumennus CS5 -oletusarvot, Adobe Linssikorjaus CS5 -oletusarvot, Adobe Sulata CS5 -oletusarvot Documents and Settings/[käyttäjänimi]/Application Data/Adobe/Plugins/[tehosteen tai suotimen nimi]/Photoshop

Linssiprofiilit (luotu linssiprofiiliohjelmistolla) Userdefined.lcs Documents and Settings/[käyttäjänimi]Application Data/Adobe/LensCorrection/1.0/Settings
Työtilat [käyttäjän määrittämä]

Muokatut työtilat
Documents and Settings/[käyttäjänimi]/Application Data/Adobe/Adobe Photoshop CS5/Adobe Photoshop CS5 Settings/Workspaces
Documents and Settings/[käyttäjänimi]/Application Data/Adobe/Adobe Photoshop CS5/Adobe Photoshop CS5 Settings/Workspaces (muokattu)
Muun valmistajan laajennuksen asetukset (esimerkiksi laajennuskansion sijainti) Asetukset tallennetaan arvoina SettingsFilePath-arvon nimeen Windows-rekisteriin. HKEY_CURRENT_USER/Software/Adobe/Photoshop/12.0
Tallennetut esimääritykset [käyttäjän määrittämä] Documents and Settings/[käyttäjänimi]/Application Data/Adobe Photoshop CS5/Presets/[toiminnon nimi]

Windows 7 ja Vista

Photoshopin oletusarvo Tiedostonimi Osoite
Yleiset asetukset
  • Adobe Photoshop CS5 Prefs.psp (32-bittinen versio)
  • Adobe Photoshop (X64) CS5 Prefs.psp (64-bittinen versio)
Käyttäjät/[käyttäjänimi]/AppData/Roaming/Adobe/Adobe Photoshop CS5/Adobe Photoshop CS5 Settings
Makrot Actions panel.psp Käyttäjät/[käyttäjänimi]/AppData/Roaming/Adobe/Adobe Photoshop CS5/Adobe Photoshop CS5 Settings
Camera Raw Windowsin rekisteriavain

Camera Raw -valintaikkunassa tallennetut .xmp-tiedostot
HKEY_CURRENT_USER/Software/Adobe/Camera Raw/6.0

Käyttäjät/[käyttäjänimi]/AppData/Adobe/CameraRaw/Settings
Väriasetukset (Värinhallinta) Color Settings.csf Käyttäjät/[käyttäjänimi]/AppData/Roaming/Adobe/Adobe Photoshop CS5/Adobe Photoshop CS5 Settings
Mukautetut väriasetukset (Värinhallinta) Userdefined.csf Käyttäjät/[käyttäjänimi]/AppData/Roaming/Adobe/Color/Settings
Mukautetut vedosasetukset (Värinhallinta) Userdefined.psf  Käyttäjät/[käyttäjänimi]/AppData/Roaming/Adobe/Color/Proofing
Muokkaus- ja maalaustyökalut Brushes.psp, Contours.psp, Custom Shapes.psp, Gradients.psp, Patterns.psp, Styles.psp, Swatches.psp, ToolPresets.psp Käyttäjät/[käyttäjänimi]/AppData/Roaming/Adobe/Adobe Photoshop CS5/Adobe Photoshop CS5 Settings/Presets
Polut Oletusarvot tallennetaan arvoina SettingsFilePath-arvon nimeen Windows-rekisteriin. (Windowsin rekisteriavain) HKEY_CURRENT_USER/Software/Adobe/Photoshop/12.0
Tallenna Webiä varten Adobe Save for Web 12.0 Prefs Käyttäjät/[käyttäjänimi]/AppData/Roaming/Adobe/Save For Web/12.0
Suotimet ja tehosteet Adobe Tehoste CS5 -oletusarvot, Adobe Suodinvalikoima CS5 -oletusarvot, Adobe Linssisumennus CS5 -oletusarvot, Adobe Linssikorjaus CS5 -oletusarvot, Adobe Sulata CS5 -oletusarvot Käyttäjät/[käyttäjänimi]/AppData/Roaming/Adobe/Plugins/[tehosteen tai suotimen nimi]/Photoshop

Linssiprofiilit (luotu linssiprofiiliohjelmistolla) Userdefined.lcs Käyttäjät/[käyttäjänimi]/AppData/Roaming/Adobe/LensCorrection/1.0/Settings
Työtilat [käyttäjän määrittämä]

[Muokatut työtilat}
Käyttäjät/[käyttäjänimi]/AppData/Roaming/Adobe/Adobe Photoshop CS5/Adobe Photoshop CS5 Settings/Workspaces
Käyttäjät/[käyttäjänimi]/AppData/Roaming/Adobe/Adobe Photoshop CS5/Adobe Photoshop CS5 Settings/Workspaces (muokattu)
Muun valmistajan laajennuksen asetukset (esimerkiksi laajennuskansion sijainti) Asetukset tallennetaan arvoina SettingsFilePath-arvon nimeen Windows-rekisteriin. HKEY_CURRENT_USER/Software/Adobe/Photoshop/12.0
Tallennetut esimääritykset [käyttäjän määrittämä] Käyttäjät/[käyttäjänimi]/AppData/Roaming/Adobe/Adobe Photoshop CS5/Presets/[toiminnon nimi]