Tietoja oletusarvoista

Jotta Photoshopin käyttösi olisi mahdollisimman sujuvaa ja sopisi omaan työnkulkuusi, sinun on määritettävä oletusarvot mieleisiksesi.

Adobe Photoshop -oletusarvotiedostoon tallennetaan monia ohjelman asetuksia, kuten yleiset näyttöasetukset, tiedostojen tallennusasetukset, suorituskykyasetukset, kohdistinasetukset, läpinäkyvyysasetukset, tyyppiasetukset sekä plug-inien ja työlevyjen asetukset. Useimmat näistä asetuksista määritetään Oletusarvot-valintaikkunassa. Asetukset tallennetaan aina, kun sovellus lopetetaan.

Ohjelman epätavallinen toiminta voi olla merkki oletusarvojen vaurioitumisesta. Jos uskot oletusasetusten vaurioituneen, palauta oletusarvot alkuperäisiksi.

Huomautus:

Oletusarvoja koskevaa lisätietoa on tehtäväkohtaisissa ohjeaiheissa. Hakemalla esimerkiksi hakusanoilla ”läpinäkyvyyden oletusasetukset” saat tietoa sitä, kuinka asetuksia käsitellään muiden toimintojen, kuten tasojen, yhteydessä.

Säädä Photoshopin oletusarvoja

Oletusarvot-valintaikkunan avaaminen

1. Tee jokin seuraavista toimista:
    • (Windows) Valitse Muokkaa > Oletusarvot ja valitse sitten alivalikosta haluamasi asetusryhmä.
    • (Mac OS) Valitse Photoshop > Oletusarvot ja valitse sitten alivalikosta haluamasi asetusryhmä.
  2. Voit valita toisen oletusarvoryhmän tekemällä jommankumman seuraavista toimista:
    • Valitse oletusarvoryhmä valintaikkunassa vasemmalla olevasta valikosta.
    • Voit selata oletusarvojoukkoja Seuraava- ja Edellinen-painikkeilla.

Palauta Photoshopin oletusarvot

Lisätietoja asetusvaihtoehdoista on ohjeessa.

Tässä videossa näytetään kaksi tapaa palauttaa asetustiedostot takaisin oletusarvoihin: manuaalinen asetustiedoston poistotapa sekä pikanäppäintapa (alkaa kohdasta 5:05).
Julieanne Kost- Principal Digital Imaging Evangelist

Asetusten oletusarvojen palauttaminen manuaalisesti:

Asetusten palauttaminen pikanäppäimellä:

• Kun käynnistät Photoshopin, pidä painettuna Alt+Ctrl+vaihto-näppäinyhdistelmä (Windows) tai Optio+Komento+vaihto-näppäinyhdistelmä (Mac OS). Näyttöön tulee sanoma, jossa pyydetään vahvistamaan nykyisten asetusten poistaminen. Uudet asetustiedostot luodaan, kun Photoshop käynnistetään seuraavan kerran.

Huomautus: kun käytät pikanäppäintä, myös mukautettujen pikakuvakkeiden, työtilojen ja väriasetusten asetustiedostot palautetaan oletusarvoihin.

Varoitusten poistaminen käytöstä ja ottaminen käyttöön

Joskus näyttöön tulee sanomia, joissa on varoitus tai kehotus. Näiden viestien tuleminen näyttöön voidaan estää valitsemalla sanoman Älä näytä uudelleen -valintaruutu. Voit myös näyttää uudelleen kaikki estetyt viestit.

1. Tee jokin seuraavista toimista:
    • (Windows) Valitse Muokkaa > Oletusarvot > Yleiset.
    • (Mac OS) Valitse Photoshop > Oletusarvot > Yleiset.
  2. Valitse Palauta kaikki varoitusviestit ja valitse OK.

Suorituskykyyn liittyvät oletusarvot