Tietoja oletusarvoista

Jotta Photoshopin käyttösi olisi mahdollisimman sujuvaa ja sopisi omaan työnkulkuusi, sinun on määritettävä oletusarvot mieleisiksesi.

Adobe Photoshop -asetustiedostoon tallennetaan monia ohjelman asetuksia, kuten yleiset näyttöasetukset, tiedostojen tallennusasetukset, suorituskykyasetukset, kohdistinasetukset, läpinäkyvyysasetukset, tyyppiasetukset, esiasetukset sekä liitännäisten ja työlevyjen asetukset.

Useimmat näistä asetuksista määritetään Oletusarvot-valintaikkunassa.

Asetukset tallennetaan aina, kun Photoshop lopetetaan. Jos Photoshop kaatuu tai pakotat sen sulkeutumaan, kaikki asetuksiin, esimäärityksiin ja työtilaan tehdyt muutokset menetetään.

Important:

Currently, preferences are not preserved when you do a rollback to a prior version/update. Prior to performing a rollback, make sure to back-up your preferences.

Säädä Photoshopin oletusarvoja

Oletusarvot-valintaikkunan avaaminen

1. Tee jokin seuraavista toimista:

Windows

• Valitse Muokkaa > Oletusarvot ja valitse sitten alivalikosta haluamasi asetusryhmä.

macOS

• Valitse Photoshop > Oletusasetukset ja valitse sitten alivalikosta haluamasi asetusryhmä.
  2. Voit valita toisen oletusarvoryhmän tekemällä jommankumman seuraavista toimista:

• Valitse oletusarvoryhmä valintaikkunassa vasemmalla olevasta valikosta.
    • Voit tuoda näyttöön luettelon seuraavan oletusarvojoukon napsauttamalla Seuraava tai edellisen joukon napsauttamalla Edellinen.

Huomautus:

Oletusarvoja koskevaa lisätietoa on tehtäväkohtaisissa ohjeaiheissa. Hakemalla esimerkiksi hakusanoilla ”läpinäkyvyyden oletusasetukset” saat tietoa sitä, kuinka asetuksia käsitellään muiden toimintojen, kuten tasojen, yhteydessä.

Photoshopin oletusasetusten varmuuskopiointi

1. Sulje Photoshop.

2. Siirry Photoshopin Preferences-kansioon.

macOS

• Käyttäjät/[käyttäjänimi]/Kirjasto/Preferences/ Adobe Photoshop [versio] Settings

Windows 10

• Käyttäjät\[käyttäjänimi]\AppData\Roaming\Adobe\Adobe Photoshop [versio]\Adobe Photoshop [versio] Settings

Huomautus:

Käyttäjän Kirjasto-kansio on oletusarvoisesti piilotettu macOS-käyttöjärjestelmässä. Ohjeet piilotetun käyttäjäkirjastokansion tiedostojen avaamiseen on artikkelissa Piilotettujen käyttäjäkirjastotiedostojen käyttäminen.

3. Vedä koko Adobe Photoshop [versio] Settings -kansio työpöydälle tai johonkin turvalliseen paikkaan asetusten varmuuskopioksi

Palauta Photoshopin oletusarvot

Ohjelman epätavallinen toiminta voi olla merkki oletusarvojen vaurioitumisesta. Oletusasetukset kannattaa palauttaa, kun teet Photoshopin odottamattomaan toimintaa liittyvää vianmääritystä.

Prior to restoring your preferences, make sure to back-up your preferences.

Using the keyboard shortcut or delete on quit preference to reset your preferences permanently deletes a subset of preferences files including settings from the preferences dialog, custom shortcuts, workspaces, and color settings. For a list of specific files that are deleted see these tables for preference file functions, names, locations for macOS and Windows.

Manually restoring your preferences is the most complete method for resetting Photoshop to its default state by making sure plug-in preferences and any user presets which may be causing a problem are not loaded.

Pikanäppäimen käyttö

1. Sulje Photoshop.

2. Pidä seuraavia pikanäppäimiä painettuna ja käynnistä Photoshop.

macOS

• Komento-optio-vaihto

Windows

• Ctrl + Alt + vaihto
  3. Avaa Photoshop.

4. Vahvista Adobe Photoshopin asetustiedoston poisto valitsemalla valintaikkunassa Kyllä.

Poista asetustiedosto

Uudet esimääritystiedostot luodaan niiden alkuperäiseen sijaintiin.

Oletusasetukset-valintaikkunan avulla

1. Avaa Photoshopin oletusasetukset:

macOS

• Photoshop > Oletusasetukset > Yleiset

Windows

• Muokkaa > Oletusasetukset > Yleiset
  2. Valitse Palauta oletusasetukset suljettaessa.

Palauta oletusarvot suljettaessa.
  3. Valitse OK valintaikkunassa, jossa kysytään ”Haluatko varmasti palauttaa oletusasetukset Photoshopia suljettaessa?”

4. Sulje Photoshop.

5. Avaa Photoshop.

Uudet esimääritystiedostot luodaan niiden alkuperäiseen sijaintiin.

Manuaalisesti

Asetustiedostojen poistaminen manuaalisesti on perusteellisin tapa palauttaa Photoshop oletustilaan. Tämä menetelmä varmistaa, että mitään asetuksia ja käyttäjän esimäärityksiä, jotka saattavat aiheuttaa ongelman, ei ladata.

1. Sulje Photoshop.

2. Siirry Photoshopin Preferences-kansioon.

macOS

• Käyttäjät/[käyttäjänimi]/Kirjasto/Preferences/ Adobe Photoshop [versio] Settings

Windows

• Käyttäjät\[käyttäjänimi]\AppData\Roaming\Adobe\Adobe Photoshop [versio]\Adobe Photoshop [versio] Settings

Huomautus:

Käyttäjän Kirjasto-kansio on oletusarvoisesti piilotettu macOS-käyttöjärjestelmässä. Ohjeet piilotetun käyttäjäkirjastokansion tiedostojen avaamiseen on artikkelissa Piilotettujen käyttäjäkirjastotiedostojen käyttäminen.

3. Vedä koko Adobe Photoshop [versio] Settings -kansio työpöydälle tai johonkin turvalliseen paikkaan asetusten varmuuskopioksi

4. Avaa Photoshop.

Uudet esimääritystiedostot luodaan niiden alkuperäiseen sijaintiin.

Varoitusten poistaminen käytöstä ja ottaminen käyttöön

Joskus näyttöön tulee sanomia, joissa on varoitus tai kehotus. Näiden viestien tuleminen näyttöön voidaan estää valitsemalla sanoman Älä näytä uudelleen -valintaruutu. Voit myös näyttää uudelleen kaikki estetyt viestit.

1. Tee jokin seuraavista toimista:

Windows

•  Valitse Muokkaa > Oletusarvot > Yleiset

macOS

• Valitse Photoshop > Oletusarvot > Yleiset
  2. Valitse Palauta kaikki varoitusviestit ja valitse OK.

Camera Raw -esimääritysten nollaaminen

Suorituskykyyn liittyvät oletusarvot