Kun käynnistät Photoshopin, saat virheilmoituksen ”Photoshop on kohdannut ongelman näytönohjaimessa ja poistanut väliaikaisesti käytöstä parannukset, jotka käyttävät grafiikkalaitteistoa”, ja grafiikkalaitteistoa tarvitsevat ominaisuudet eivät ole käytettävissä.

Photoshopin näytönohjain

Ratkaisu

Päivitä näytönohjaimen ohjain ja tee näytönohjainlaitteiston virheenmääritys.

Katso ongelman ratkaisuja seuraavasta artikkelista:

Lisätietoja

Photoshop pyrkii suojautumaan ongelmallisiin näytönohjaimiin liittyviltä kaatumisilta käyttämällä pientä ohjelmaa, jota kutsutaan grafiikkasuorittimen nuuskijaohjelmaksi.

Photoshop käynnistää nuuskijaohjelman aina käynnistyessään. Nuuskijaohjelma suorittaa grafiikkasuorittimeen liittyviä perustestejä ja ilmoittaa tulokset Photoshopille.

Jos nuuskijaohjelma kaatuu tai havaitsee virheen, Photoshop ilmoittaa havaitusta ongelmasta yllä mainitulla virheilmoituksella. Photoshop poistaa käytöstä Oletusasetukset-valintaikkunan Suorituskyky-paneelin Käytä grafiikkasuoritinta -asetuksen. Tätä ilmoitusta ei näy myöhemmillä käynnistyskerroilla.

Jos korjaat ongelman joko vaihtamalla näyttökortin tai päivittämällä ohjaimen, seuraavalla käynnistyskerralla nuuskijaohjelma raportoi testin onnistuneen ja Käytä grafiikkasuoritinta -asetus otetaan käyttöön.