Tietoja oletusasetuksista

Adobe Photoshop -asetustiedostoon tallennetaan monia ohjelman asetuksia kuten yleiset näyttöasetukset, tiedostojen tallennusasetukset, suorituskykyasetukset, kohdistinasetukset, läpinäkyvyysasetukset, tyyppiasetukset sekä liitännäisten ja työlevyjen asetukset. Useimmat näistä asetuksista määritetään Oletusarvot-valintaikkunassa. Asetukset tallennetaan aina, kun sovellus lopetetaan.

Ohjelman epätavallinen toiminta voi olla merkki oletusasetusten vaurioitumisesta. Jos uskot oletusasetusten vaurioituneen, palauta oletusarvot alkuperäisiksi.

Jos haluat luoda Photoshopin asetustiedostot uudelleen, pidä ohjelmaa käynnistäessäsi Ctrl + Alt + Vaihto (Windows) tai Komento + Optio + Vaihto (Mac OS) painettuna. Napsauta Kyllä, kun näkyviin tulee ilmoitus Poistetaanko Adobe Photoshop -asetustiedosto?

Huomautus: Jos edellä olevat ohjeet eivät toimi, kun käytät langatonta (Bluetooth) näppäimistöä, liitä tietokoneeseen langallinen näppäimistö ja yritä uudelleen.

Tärkeää: jos luot oletusarvot uudelleen poistamalla Adobe Photoshop-asetustiedoston, varmista, että poistat pelkästään kyseisen tiedoston. Jos poistat koko asetuskansion, saatat poistaa myös kaikki tallentamattomat toimet tai esimääritykset.

Photoshopin uudelleenasennus ei poista asetustiedostoa. Luo oletusarvot uudelleen ennen Photoshopin asentamista.

Mac OS

Tärkeää: Apple muutti käyttäjäkirjastokansion oletusarvoisesti piilotetuksi Mac OS X 10.7 -version myötä. Jos piilotetussa käyttäjäkirjastokansiossa olevia tiedostoja tarvitaan Adoben vianmääritykseen, katso lisätietoja artikkelista Piilotettujen käyttäjäkirjastotiedostojen käyttäminen.

Photoshopin oletusarvo Tiedostonimi Osoite
Yleiset asetukset Adobe Photoshop [versio] Prefs.psp Käyttäjät/[käyttäjänimi]/Kirjasto/Preferences/
Adobe Photoshop [versio] Settings
Makrot Actions palette.psp Käyttäjät/[käyttäjänimi]/Kirjasto/Preferences/
Adobe Photoshop [versio] Settings
Camera Raw -oletusarvot Adobe Camera Raw [versio] Prefs Käyttäjät/[käyttäjänimi]/Kirjasto/Preferences
Väriasetukset (Värinhallinta) Color Settings.csf Käyttäjät/[käyttäjänimi]/Kirjasto/Preferences/
Adobe Photoshop [versio] Settings
Mukautetut väriasetukset (Värinhallinta) Userdefined.csf Käyttäjät/[käyttäjänimi]/Kirjasto/Ohjelmien tuki/Adobe/Color/Settings
Mukautetut vedosasetukset (Värinhallinta) Userdefined.psf Käyttäjät/[käyttäjänimi]/Kirjasto/Ohjelmien tuki/Adobe/Color/Proofing
Muokkaus- ja maalaustyökalut Brushes.psp, Contours.psp, Custom Shapes.psp, Gradients.psp, Patterns.psp, RepoussePresets.psp, Styles.psp, Swatches.psp, ToolPresets.psp Käyttäjät/[käyttäjänimi]/Kirjasto/Preferences/
Adobe Photoshop [versio] Settings
Polut Adobe Photoshop [versio] Paths Käyttäjät/[käyttäjänimi]/Kirjasto/Preferences
Tallenna Webiä varten

Adobe Save For Web CS6 Prefs

Adobe Save for Web [versio] Prefs

Käyttäjät/[käyttäjänimi]/Kirjasto/Preferences/
Adobe/Plugins/Adobe Save for Web CS6/
Photoshop

Käyttäjät/[käyttäjänimi]/Library/Preferences
Suotimet ja tehosteet Adobe Adaptive Wide Angle [versio], Adobe Dicom [versio], Adobe Filter Gallery [versio] Prefs, Adobe Lens Blur [versio] Prefs, Adobe Lens Correction [versio] Prefs, Adobe Liquify [versio] Prefs, Adobe VanishingPoint [versio], Adobe Oil Paint [versio]
Käyttäjät/[käyttäjänimi]/Kirjasto/Preferences/
Adobe/Plugins/[tehosteen tai suotimen nimi]/
Photoshop
Linssiprofiilit (luotu linssiprofiiliohjelmistolla) Userdefined.lcs Käyttäjät/[käyttäjänimi]/Kirjasto/Preferences
Adobe/LensCorrection/1.0/Settings
Työtilat

[käyttäjän määrittämä]

Muokatut työtilat

Käyttäjät/[käyttäjänimi]/Kirjasto/Preferences/
Adobe Photoshop Settings [versio]/ WorkSpaces

Käyttäjät/[käyttäjänimi]/Kirjasto/Preferences/
Adobe Photoshop [versio] Settings/WorkSpaces (Muokattu)

Muun valmistajan laajennuksen asetukset (esimerkiksi laajennuskansion sijainti) (vaihtelee) Käyttäjät/[käyttäjänimi]/Kirjasto/Preferences-kansio
Tallennetut esimääritykset [käyttäjän määrittämä] Käyttäjät/[käyttäjänimi]/Kirjasto/Ohjelmien tuki/Adobe/Adobe Photoshop [versio]/Presets/[toiminnon nimi]

Windows 7 ja Windows Vista

Photoshopin oletusarvo Tiedostonimi Osoite
Yleiset asetukset

Adobe Photoshop [versio] Prefs.psp (32-bittinen versio)

Adobe Photoshop X64 [versio] Prefs.psp (64-bittinen versio)

Käyttäjät\[käyttäjänimi]\AppData\Roaming\Adobe\Adobe Photoshop [versio]\Adobe Photoshop [versio] Settings
Makrot Actions palette.psp Käyttäjät\[käyttäjänimi]\AppData\Roaming\Adobe\Adobe Photoshop [versio]\Adobe Photoshop [versio] Settings
Camera Raw

Windowsin rekisteriavain

Camera Raw -valintaikkunassa tallennetut .xmp-tiedostot

HKEY_CURRENT_USER/Software/Adobe/Camera Raw/[versio]

Käyttäjät/[käyttäjänimi]/AppData/Roaming/CameraRaw/Settings

Väriasetukset (Värinhallinta) Color Settings.csf Käyttäjät\[käyttäjänimi]\AppData\Roaming\Adobe\Adobe Photoshop [versio]\Adobe Photoshop [versio] Settings
Mukautetut väriasetukset (Värinhallinta) Userdefined.csf Käyttäjät/[käyttäjänimi]/AppData/Roaming/Adobe/
Color/Settings
Mukautetut vedosasetukset (Värinhallinta) Userdefined.psf Käyttäjät/[käyttäjänimi]/AppData/Roaming/Adobe/
Color/Proofing
Muokkaus- ja maalaustyökalut Brushes.psp, Contours.psp, Custom Shapes.psp, Gradients.psp, Patterns.psp, Styles.psp, Swatches.psp, ToolPresets.psp Käyttäjät\[käyttäjänimi]\AppData\Roaming\Adobe\Adobe Photoshop [versio]\Adobe Photoshop [versio] Settings/Presets
Polut Oletusarvot tallennetaan arvoina SettingsFilePath-arvon nimeen Windows-rekisteriin.

(Windowsin rekisteriavain) HKEY_CURRENT_USER/Software/Adobe/Photoshop/[versio]

SettingsFilePath-arvo:

Käyttäjät\[käyttäjänimi]\AppData\Roaming\Adobe\Adobe Photoshop [versio]\Adobe Photoshop [versio] Settings

Tallenna Webiä varten

Adobe Save for Web 13.0 Prefs

Tallenna Webiä varten -tiedosto

Käyttäjät/[käyttäjänimi]/AppData/Roaming/Adobe/Plugins/
Adobe Save For Web [versio]/Photoshop

Käyttäjät/[käyttäjänimi]/AppData/Roaming/Adobe/Adobe Photoshop [versio]/Optimized Settings/filename.irs

Suotimet ja tehosteet Adobe Effect [versio] Prefs, Adobe Filter Gallery [versio] Prefs, Adobe Lens Blur [versio] Prefs, Adobe Lens Correction [versio] Prefs, Adobe Liquify [versio] Prefs, Adobe Mondo Filter [versio], Adobe Oil Paint [versio]
Käyttäjät/[käyttäjänimi]/AppData/Roaming/Adobe/Plugins/
[tehosteen tai suotimen nimi]/Photoshop
Linssiprofiilit (luotu linssiprofiiliohjelmistolla)

Userdefined.lcs

Mukautuvien linssiprofiilien tiedostot: .wac

Käyttäjät/[käyttäjänimi]/AppData/Roaming/Adobe/
LensCorrection/1.0/Settings

Käyttäjät/[käyttäjänimi]/AppData/Roaming/Adobe/Adobe Photoshop [versio]/Optimized Settings

Työtilat

[käyttäjän määrittämä]

Muokatut työtilat

Käyttäjät/[käyttäjänimi]/AppData/Roaming/Adobe/Adobe Photoshop [versio]/Adobe Photoshop [versio] Settings/Workspaces
Käyttäjät/[käyttäjänimi]/AppData/Roaming/Adobe/Adobe Photoshop [versio]/Adobe Photoshop [versio] Settings/Workspaces (muokattu)
Muun valmistajan laajennuksen asetukset (esimerkiksi laajennuskansion sijainti) Asetukset tallennetaan arvoina SettingsFilePath-arvon nimeen Windows-rekisteriin. HKEY_CURRENT_USER/Software/Adobe/Photoshop/[versio]
Tallennetut esimääritykset [käyttäjän määrittämä] Käyttäjät/[käyttäjänimi]/AppData/Roaming/Adobe/Adobe Photoshop [versio]/Presets/[toiminnon nimi]

Windows XP

Photoshopin oletusarvo Tiedostonimi Osoite
Yleiset asetukset Adobe Photoshop [versio] Prefs.psp Documents and Settings/[käyttäjänimi]/Application Data/Adobe/Adobe Photoshop [versio]/Adobe Photoshop [versio] Settings
Makrot Actions palette.psp Documents and Settings/[käyttäjänimi]/Application Data/Adobe/Adobe Photoshop [versio]/Adobe Photoshop [versio] Settings
Camera Raw

Windowsin rekisteriavain

Camera Raw -valintaikkunassa tallennetut .xmp-tiedostot

HKEY_CURRENT_USER/Software/Adobe/Camera Raw/[versio]

Documents and Settings/[käyttäjänimi]/Application Data/Adobe/CameraRaw/Settings

Väriasetukset (Värinhallinta) Color Settings.csf Documents and Settings/[käyttäjänimi]/Application Data/Adobe/Adobe Photoshop [versio]/Adobe Photoshop [versio] Settings
Mukautetut väriasetukset (Värinhallinta) Userdefined.csf Documents and Settings/[käyttäjänimi]/Application Data/Adobe/Color/Settings
Mukautetut vedosasetukset (Värinhallinta) Userdefined.psf Documents and Settings/[käyttäjänimi]/Application Data/Adobe/Color/Proofing
Muokkaus- ja maalaustyökalut Brushes.psp, Contours.psp, Custom Shapes.psp, Gradients.psp, Patterns.psp, Styles.psp, Swatches.psp, ToolPresets.psp Documents and Settings/[käyttäjänimi]/Application Data/Adobe/Adobe Photoshop [versio]/Presets
Polut Oletusarvot tallennetaan arvoina SettingsFilePath-arvon nimeen Windows-rekisteriin.

KEY_CURRENT_USER/Software/Adobe/Photoshop/[versio]

SettingsFilePath:
Documents and Settings/[käyttäjänimi]/Application Data/Adobe/Adobe Photoshop [versio]/Adobe Photoshop [versio] Settings

Save for Web Adobe Save for Web [versio] Prefs Documents and Settings/[käyttäjänimi]/Adobe/Plugins/Adobe Save For Web [versio]/Photoshop
Suotimet ja tehosteet Adobe Effect [versio] Prefs, Adobe Filter Gallery [versio] Prefs,
Adobe Lens Correction [versio] Prefs,
Adobe Liquify [versio] Prefs,
Adobe Adaptive Wide Angle

Documents and Settings/[käyttäjänimi]/Application Data/Adobe/Plugins/[tehosteen tai suotimen nimi]/Photoshop

Documents and Settings/[käyttäjänimi]Application Data/Adobe/Plugins/Adobe Lens Correction [versio]/Photoshop

Documents and Settings/[käyttäjänimi]Application Data/Adobe/Plugins/Adobe Liquify [versio]/Photoshop

Documents and Settings/[käyttäjänimi]Application Data/Adobe/Plugins/Adobe Adaptive Wide Angle [versio]

Linssiprofiilit (luotu linssiprofiiliohjelmistolla) Userdefined.lcs Documents and Settings/[käyttäjänimi]Application Data/Adobe/Plugins/Adobe Lens Correction [versio]/Photoshop
Työtilat

[käyttäjän määrittämä]

Muokatut työtilat

Documents and Settings/[käyttäjänimi]/Application Data/Adobe/Adobe Photoshop [versio]/Adobe Photoshop [versio] Settings/Workspaces

Documents and Settings/[käyttäjänimi]/Application Data/Adobe/Adobe Photoshop [versio]/Adobe Photoshop [versio] Settings/Workspaces (muokattu)

Muun valmistajan laajennuksen asetukset (esimerkiksi laajennuskansion sijainti) Asetukset tallennetaan arvoina SettingsFilePath-arvon nimeen Windows-rekisteriin. HKEY_CURRENT_USER/Software/Adobe/Photoshop/[versio]
Tallennetut esimääritykset Tallennetut esimääritykset Documents and Settings/[käyttäjänimi]/Application Data/Adobe/Adobe Photoshop [versio]/Presets/[ominaisuuden nimi]