Tietoja oletusasetuksista

Adobe Photoshop -asetustiedostoon tallennetaan monia ohjelman asetuksia kuten yleiset näyttöasetukset, tiedostojen tallennusasetukset, suorituskykyasetukset, kohdistinasetukset, läpinäkyvyysasetukset, tyyppiasetukset sekä liitännäisten ja työlevyjen asetukset. Useimmat näistä asetuksista määritetään Oletusarvot-valintaikkunassa. Asetukset tallennetaan aina, kun sovellus lopetetaan.

Ohjelman epätavallinen toiminta voi olla merkki oletusasetusten vaurioitumisesta. Jos uskot oletusasetusten vaurioituneen, palauta oletusarvot alkuperäisiksi.

Jos haluat luoda Photoshopin asetustiedostot uudelleen, pidä ohjelmaa käynnistäessäsi Ctrl + Alt + Vaihto (Windows) tai Komento + Optio + Vaihto (Mac OS) painettuna. Napsauta Kyllä, kun näkyviin tulee ilmoitus Poistetaanko Adobe Photoshop -asetustiedosto?

Huomautus: Jos edellä olevat ohjeet eivät toimi, kun käytät langatonta (Bluetooth) näppäimistöä, liitä tietokoneeseen langallinen näppäimistö ja yritä uudelleen.

Tärkeää: Jos luot oletusarvot uudelleen poistamalla Adobe Photoshop CS6 -asetustiedoston, varmista, että poistat pelkästään kyseisen tiedoston. Jos poistat koko asetuskansion, saatat poistaa myös kaikki tallentamattomat toimet tai esimääritykset.

Photoshopin uudelleenasennus ei poista asetustiedostoa. Luo oletusarvot uudelleen ennen Photoshopin asentamista.

Video: Opetusvideo Miten palautetaan Photoshop CS6:n asetustiedosto (englanninkielinen, tekijä Julieanne Kost) näyttää kaksi menettelytapaa sille, miten Photoshopin asetukset palautetaan alkuarvoihinsa. Asetustiedoston manuaalista poistamista käsitellään videon alussa. Pikanäppäimen käyttämismenetelmä alkaa aikavälillä 5:05–8:18.

Mac OS

Tärkeää: Apple muutti käyttäjäkirjastokansion oletusarvoisesti piilotetuksi Mac OS X 10.7 -version myötä. Jos piilotetussa käyttäjäkirjastokansiossa olevia tiedostoja tarvitaan Adoben vianmääritykseen, katso lisätietoja artikkelista Piilotettujen käyttäjäkirjastotiedostojen käyttäminen.

Photoshopin oletusarvo Tiedostonimi Osoite
Yleiset asetukset Adobe Photoshop CS6 Prefs.psp Käyttäjät/[käyttäjänimi]/Kirjasto/Preferences/
Adobe Photoshop CS6 Settings
Makrot Actions palette.psp Käyttäjät/[käyttäjänimi]/Kirjasto/Preferences/
Adobe Photoshop CS6 Settings
Camera Raw -oletusarvot Adobe Camera Raw 7.x Prefs Käyttäjät/[käyttäjänimi]/Kirjasto/Preferences
Väriasetukset (Värinhallinta) Color Settings.csf Käyttäjät/[käyttäjänimi]/Kirjasto/Preferences/
Adobe Photoshop CS6 Settings
Mukautetut väriasetukset (Värinhallinta) Userdefined.csf Käyttäjät/[käyttäjänimi]/Kirjasto/Ohjelmien tuki/Adobe/Color/Settings
Mukautetut vedosasetukset (Värinhallinta) Userdefined.psf Käyttäjät/[käyttäjänimi]/Kirjasto/Ohjelmien tuki/Adobe/Color/Proofing
Muokkaus- ja maalaustyökalut Brushes.psp, Contours.psp, Custom Shapes.psp, Gradients.psp, Patterns.psp, RepoussePresets.psp, Styles.psp, Swatches.psp, ToolPresets.psp Käyttäjät/[käyttäjänimi]/Kirjasto/Preferences/
Adobe Photoshop CS6 Settings/
Polut Adobe Photoshop CS6 -ohjelman tiedostopolut Käyttäjät/[käyttäjänimi]/Kirjasto/Preferences
Tallenna Webiä varten Adobe Save For Web CS6 Prefs

Adobe Save for Web 13 Prefs
Käyttäjät/[käyttäjänimi]/Kirjasto/Preferences/
Adobe/Plugins/Adobe Save for Web CS6/
Photoshop

Käyttäjät/[käyttäjänimi]/Library/Preferences
Suotimet ja tehosteet Adobe Adaptive Wide Angle CS6, Adobe Dicom CS6, Adobe Filter Gallery CS6 Prefs, Adobe Lens Blur CS6 Prefs, Adobe Lens Correction CS6 Prefs, Adobe Liquify CS6 Prefs, Adobe VanishingPoint CS6, Adobe Oil Paint CS6
Käyttäjät/[käyttäjänimi]/Kirjasto/Preferences/
Adobe/Plugins/[tehosteen tai suotimen nimi]/
Photoshop
Linssiprofiilit (luotu linssiprofiiliohjelmistolla) Userdefined.lcs Käyttäjät/[käyttäjänimi]/Kirjasto/Preferences
Adobe/LensCorrection/1.0/Settings
Työtilat

[käyttäjän määrittämä]

Muokatut työtilat

Käyttäjät/[käyttäjänimi]/Kirjasto/Preferences/
Adobe Photoshop CS6 Settings/WorkSpaces

Käyttäjät/[käyttäjänimi]/Kirjasto/Preferences/
Adobe Photoshop CS6 Settings/WorkSpaces (Modified)

Muun valmistajan laajennuksen asetukset (esimerkiksi laajennuskansion sijainti) (vaihtelee) Käyttäjät/[käyttäjänimi]/Kirjasto/Preferences-kansio
Tallennetut esimääritykset [käyttäjän määrittämä] Käyttäjät/[käyttäjänimi]/Kirjasto/Ohjelmien tuki/Adobe/Adobe Photoshop CS6/Presets/[toiminnon nimi]

Windows 7 ja Windows Vista

Photoshopin oletusarvo Tiedostonimi Osoite
Yleiset asetukset

Adobe Photoshop CS6 Prefs.psp (32-bittinen versio)

Adobe Photoshop X64 CS6 Prefs.psp (64-bittinen versio)

Käyttäjät/[käyttäjänimi]/AppData/Roaming/Adobe/Adobe Photoshop CS6/Adobe Photoshop CS6 Settings
Makrot Actions palette.psp Käyttäjät/[käyttäjänimi]/AppData/Roaming/Adobe/Adobe Photoshop CS6/Adobe Photoshop CS6 Settings
Camera Raw

Windowsin rekisteriavain

Camera Raw -valintaikkunassa tallennetut .xmp-tiedostot

HKEY_CURRENT_USER/Software/Adobe/Camera Raw/7.0

Käyttäjät/[käyttäjänimi]/AppData/Roaming/CameraRaw/Settings

Väriasetukset (Värinhallinta) Color Settings.csf Käyttäjät/[käyttäjänimi]/AppData/Roaming/Adobe/Adobe Photoshop CS6/Adobe Photoshop CS6 Settings
Mukautetut väriasetukset (Värinhallinta) Userdefined.csf Käyttäjät/[käyttäjänimi]/AppData/Roaming/Adobe/
Color/Settings
Mukautetut vedosasetukset (Värinhallinta) Userdefined.psf Käyttäjät/[käyttäjänimi]/AppData/Roaming/Adobe/
Color/Proofing
Muokkaus- ja maalaustyökalut Brushes.psp, Contours.psp, Custom Shapes.psp, Gradients.psp, Patterns.psp, Styles.psp, Swatches.psp, ToolPresets.psp Käyttäjät/[käyttäjänimi]/AppData/Roaming/Adobe/Adobe Photoshop CS6/Adobe Photoshop CS6 Settings/Presets
Polut Oletusarvot tallennetaan arvoina SettingsFilePath-arvon nimeen Windows-rekisteriin.

(Windowsin rekisteriavain) HKEY_CURRENT_USER/Software/Adobe/Photoshop/60.0

SettingsFilePath-arvo:

Käyttäjät/[käyttäjänimi]/AppData/Roaming/Adobe/Adobe Photoshop CS6/Adobe Photoshop CS6 Settings

Tallenna Webiä varten

Adobe Save for Web 13.0 Prefs

Tallenna Webiä varten -tiedosto

Käyttäjät/[käyttäjänimi]/AppData/Roaming/Adobe/Plugins/
Adobe Save For Web CS6/Photoshop

Käyttäjät/[käyttäjänimi]/AppData/Roaming/Adobe/Adobe Photoshop CS6/Optimized Settings/filename.irs

Suotimet ja tehosteet Adobe Effect CS6 Prefs, Adobe Filter Gallery CS6 Prefs, Adobe Lens Blur CS6 Prefs, Adobe Lens Correction CS6 Prefs, Adobe Liquify CS6 Prefs, Adobe Mondo Filter CS6, Adobe Oil Paint CS6
Käyttäjät/[käyttäjänimi]/AppData/Roaming/Adobe/Plugins/
[tehosteen tai suotimen nimi]/Photoshop
Linssiprofiilit (luotu linssiprofiiliohjelmistolla)

Userdefined.lcs

Mukautuvien linssiprofiilien tiedostot: .wac

Käyttäjät/[käyttäjänimi]/AppData/Roaming/Adobe/
LensCorrection/1.0/Settings

Käyttäjät/[käyttäjänimi]/AppData/Roaming/Adobe/Adobe Photoshop CS6/Optimize Settings

Työtilat

[käyttäjän määrittämä]

Muokatut työtilat

Käyttäjät/[käyttäjänimi]/AppData/Roaming/Adobe/Adobe Photoshop CS6/Adobe Photoshop CS6 Settings/Workspaces
Käyttäjät/[käyttäjänimi]/AppData/Roaming/Adobe/Adobe Photoshop CS6/Adobe Photoshop CS6 Settings/Workspaces (muokattu)
Muun valmistajan laajennuksen asetukset (esimerkiksi laajennuskansion sijainti) Asetukset tallennetaan arvoina SettingsFilePath-arvon nimeen Windows-rekisteriin. HKEY_CURRENT_USER/Software/Adobe/Photoshop/60.0
Tallennetut esimääritykset [käyttäjän määrittämä] Käyttäjät/[käyttäjänimi]/AppData/Roaming/Adobe/Adobe Photoshop CS6/Presets/[toiminnon nimi]

Windows XP

Photoshopin oletusarvo Tiedostonimi Osoite
Yleiset asetukset Adobe Photoshop CS6 Prefs.psp Documents and Settings/[käyttäjänimi]/Application Data/Adobe/Adobe Photoshop CS6/Adobe Photoshop CS6 Settings
Makrot Actions palette.psp Documents and Settings/[käyttäjänimi]/Application Data/Adobe/Adobe Photoshop CS6/Adobe Photoshop CS6 Settings
Camera Raw

Windowsin rekisteriavain

Camera Raw -valintaikkunassa tallennetut .xmp-tiedostot

HKEY_CURRENT_USER/Software/Adobe/Camera Raw/7.0

Documents and Settings/[käyttäjänimi]/Application Data/Adobe/CameraRaw/Settings

Väriasetukset (Värinhallinta) Color Settings.csf Documents and Settings/[käyttäjänimi]/Application Data/Adobe/Adobe Photoshop CS6/Adobe Photoshop CS6 Settings
Mukautetut väriasetukset (Värinhallinta) Userdefined.csf Documents and Settings/[käyttäjänimi]/Application Data/Adobe/Color/Settings
Mukautetut vedosasetukset (Värinhallinta) Userdefined.psf Documents and Settings/[käyttäjänimi]/Application Data/Adobe/Color/Proofing
Muokkaus- ja maalaustyökalut Brushes.psp, Contours.psp, Custom Shapes.psp, Gradients.psp, Patterns.psp, Styles.psp, Swatches.psp, ToolPresets.psp Documents and Settings/[käyttäjänimi/Application Data/Adobe/Adobe Photoshop CS6/Presets
Polut Oletusarvot tallennetaan arvoina SettingsFilePath-arvon nimeen Windows-rekisteriin. KEY_CURRENT_USER/Software/Adobe/Photoshop/60.0
SettingsFilePath:
Documents and Settings/[käyttäjänimi]/Application Data/Adobe/Adobe Photoshop CS6/Adobe Photoshop CS6 Settings
Tallenna Webiä varten Adobe Save for Web CS6 Prefs Documents and Settings/[käyttäjänimi]/Adobe/Plugins/Adobe Save For Web CS6/Photoshop
Suotimet ja tehosteet Adobe Effect CS6 Prefs, Adobe Filter Gallery CS6 Prefs,
Adobe Lens Correction CS6 Prefs,
Adobe Liquify CS6 Prefs,
Adobe Adaptive Wide Angle
Documents and Settings/[käyttäjänimi]/Application Data/Adobe/Plugins/[tehosteen tai suotimen nimi]/Photoshop
Documents and Settings/[käyttäjänimi]/Application Data/Adobe/Plugins/Adobe Lens Correction CS6/Photoshop
Documents and Settings/[käyttäjänimi]/Application Data/Adobe/Plugins/Adobe Liquify CS6/Photoshop
Documents and Settings/[käyttäjänimi]/Application Data/Adobe/Plugins/Adobe Adaptive Wide Angle CS6
Linssiprofiilit (luotu linssiprofiiliohjelmistolla) Userdefined.lcs Documents and Settings/[käyttäjänimi]Application Data/Adobe/Plugins/Adobe Lens Correction CS6/Photoshop
Työtilat

[käyttäjän määrittämä]

Muokatut työtilat

Documents and Settings/[käyttäjänimi]/Application Data/Adobe/Adobe Photoshop CS6/Adobe Photoshop CS6 Settings/Workspaces
Documents and Settings/[käyttäjänimi]/Application Data/Adobe/Adobe Photoshop CS6/Adobe Photoshop CS6 Settings/Workspaces (muokattu)
Muun valmistajan laajennuksen asetukset (esimerkiksi laajennuskansion sijainti) Asetukset tallennetaan arvoina SettingsFilePath-arvon nimeen Windows-rekisteriin. HKEY_CURRENT_USER/Software/Adobe/Photoshop/60.0
Tallennetut esimääritykset Tallennetut esimääritykset Documents and Settings/[käyttäjänimi]/Application Data/Adobe/Adobe Photoshop CS6/Presets/[toiminnon nimi]