WebP-tiedostojen käsittely Photoshopissa

Voit tallentaa 8-bittiset RGB-Photoshop-tiedostot helposti WebP-tiedostomuodossa. WebP-muoto tukee verkossa olevien kuvien häviötöntä ja häviöllistä pakkaamista.

Täysi WebP-tuki Photoshopissa

WebP-natiivituki

Photoshop tukee WebP-tiedostomuotoa täysin Photoshop 23.2 -versiosta alkaen! WebP-tiedostoja voi nyt avata, luoda, muokata ja tallentaa Photoshopissa ilman laajennusta tai asetuksen muuttamista.

Voit avata WebP-tiedoston valitsemalla ja avaamalla sen samalla tavalla kuin minkä tahansa muunkin tuetun tiedoston tai asiakirjan. WebP-tiedostoja voi nyt avaamisen lisäksi myös luoda, muokata ja tallentaa. Kun WebP-tiedoston muokkaus on valmis, tallenna tiedosto valitsemalla Tallenna kopio ja valitsemalla avattavasta tiedostomuotovalikosta WebP. WebP on saatavana myös Tallenna nimellä -kohdassa, kun ei ole riskiä, että tiedosto korvataan tai tiedot menetetään.

Lataa laajennus Photoshop 23.1 -versioon ja aiempiin

Avaa ja tallenna WebP-kuvat suoraan Photoshop 23.1 -versiosta tai aiemmista lataamalla ja asentamalla WebPShop-laajennus. Voit ladata WebPShop-laajennuksen (yleisellä/ARM-tuella) suoraan Googlesta. Google omistaa WebP-muodon ja vastaa sen ylläpidosta. WebPShop on saatavana myös GitHubista Apache 2.0 -lisenssillä.

Lataa WebPShop-laajennus

Asenna laajennus

1. Ladattu laajennus voidaan asentaa seuraavaan sijaintiin:

Jaettu Creative Cloud -sijainti: laajennus ladataan kaikkiin asennettuihin Photoshop-versioihin ilman, että laajennusta tarvitsee asentaa uudelleen.

Windows: \Program Files\Common Files\Adobe\Plug-Ins\CC

macOS: /Kirjasto/Application Support/Adobe/Plug-Ins/CC

2. Käynnistä Photoshop.

Lisätietoja on artikkelissa WebP-tiedostomuodon laajennus Photoshopiin.

Laajennuksen asettaminen karanteeniin (vain macOS)

Lisäksi macOS 10.15 -käyttöjärjestelmässä ja sitä uudemmissa käyttöjärjestelmissä kehote ”WebPShop-laajennusta ei voi avata, koska kehittäjää ei voi vahvistaa” voidaan ohittaa asettamalla laajennus karanteeniin. Tämä tapahtuu, koska laajennusta ei ole allekirjoitettu. Helpoin tapa asettaa laajennus karanteeniin on vetää WebPShop-laajennus siihen pääteikkunaan, josta se asennettiin, jotta saadaan oikea versio ja polku.

Aseta laajennus karanteeniin suorittamalla seuraava koodi pääteikkunassa (Finder > Ohjelmat > Lisäohjelmat):

sudo xattr -r -d com.apple.quarantine /Library/Application\ Support/Adobe/Plug-Ins/CC/WebPShop.plugin