WebP-tiedostojen käsittely Photoshopissa

Pakkaa verkossa olevat kuvat häviöttömästi ja häviöllisesti käyttämällä WebP-muotoa Photoshopissa.

Voit tallentaa 8-bittiset RGB-Photoshop-tiedostot helposti WebP-tiedostomuodossa. WebP-muoto tukee verkossa olevien kuvien häviötöntä ja häviöllistä pakkaamista.

Täysi WebP-tuki Photoshopissa

WebP-natiivituki

Photoshop tukee WebP-tiedostomuotoa täysin Photoshop 23.2 -versiosta alkaen.

Avaa, luo, muokkaa ja tallenna WebP-tiedostoja Photoshopissa ilman laajennusta tai asetusten muuttamista.

Voit avata WebP-tiedoston valitsemalla ja avaamalla sen samalla tavalla kuin minkä tahansa muunkin tuetun tiedoston tai dokumentin. WebP-tiedostoja voi nyt avaamisen lisäksi myös luoda, muokata ja tallentaa.

Valitse WebP ensisijaiseksi tallennusmuodoksi näiden ohjeiden avulla:

1. Siirry kohtaan Tiedosto > Tallenna kopio, kun dokumentin muokkaus on valmis.

Huomautus:

WebP on saatavana ensisijaisena tiedostomuotona myös kohdassa Tiedosto > Tallenna nimellä, kun ei ole riskiä, että tiedosto korvataan tai tiedot menetetään.

2. Valitse Tallenna kopio -valintaikkunassa WebP ensisijaiseksi tiedostomuodoksi avattavasta Muoto-valikosta ja valitse Tallenna.

3. Muuta asetuksia tarvittaessa.

• Valitse Häviötön tai Häviöllinen.
    • Valitse haluamasi laatu häviölliseen pakkaamiseen Laatu-liukusäätimellä. Muista, että parempi laatu myös kasvattaa tiedostokokoa.
    • Tarkista Sisällytä XMP-metatiedot, Sisällytä EXIF-metatiedot ja Sisällytä Photoshopin ylimääräiset -kohteiden asetukset.
    Photoshopin WebP-asetusikkuna

4. Valitse OK, kun olet säätänyt asetukset.

Lataa laajennus Photoshop 23.1 -versioon ja aiempiin

Avaa ja tallenna WebP-kuvat suoraan Photoshop 23.1 -versiosta tai aiemmista lataamalla ja asentamalla WebPShop-laajennus. Voit ladata WebPShop-laajennuksen (yleisellä/ARM-tuella) suoraan Googlesta. Google omistaa WebP-muodon ja vastaa sen ylläpidosta. WebPShop on saatavana myös GitHubista Apache 2.0 -lisenssillä.

Asenna laajennus

1. Ladattu laajennus voidaan asentaa seuraavaan sijaintiin:

Jaettu Creative Cloud -sijainti: laajennus ladataan kaikkiin asennettuihin Photoshop-versioihin ilman, että laajennusta tarvitsee asentaa uudelleen.

Windows: \Program Files\Common Files\Adobe\Plug-Ins\CC

macOS: /Kirjasto/Application Support/Adobe/Plug-Ins/CC

2. Käynnistä Photoshop.

Lisätietoja on artikkelissa WebP-tiedostomuodon laajennus Photoshopiin.

Laajennuksen asettaminen karanteeniin (vain macOS)

Lisäksi macOS 10.15 -käyttöjärjestelmässä ja sitä uudemmissa käyttöjärjestelmissä kehote ”WebPShop-laajennusta ei voi avata, koska kehittäjää ei voi vahvistaa” voidaan ohittaa asettamalla laajennus karanteeniin. Tämä tapahtuu, koska laajennusta ei ole allekirjoitettu. Helpoin tapa asettaa laajennus karanteeniin on vetää WebPShop-laajennus siihen pääteikkunaan, josta se asennettiin, jotta saadaan oikea versio ja polku.

Aseta laajennus karanteeniin suorittamalla seuraava koodi pääteikkunassa (Finder > Ohjelmat > Lisäohjelmat):

sudo xattr -r -d com.apple.quarantine /Library/Application\ Support/Adobe/Plug-Ins/CC/WebPShop.plugin

Oletko uusi käyttäjä?

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
Luovuuskonferenssi

14.–16.10. Miami Beach ja verkossa

Adobe MAX

Luovuuskonferenssi

14.–16.10. Miami Beach ja verkossa

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
Luovuuskonferenssi

14.–16.10. Miami Beach ja verkossa

Adobe MAX

Luovuuskonferenssi

14.–16.10. Miami Beach ja verkossa