Joulukuun 2016 ja marraskuun 2016 versiot
photoshop-109x104.png.adimg.mw.147

Photoshopin joulukuun 2016 ja marraskuun 2016 julkaisuversioissa on kiinnostavia ominaisuuksia suunnittelijoille ja digitaalikuvaajille. Tässä artikkelissa esitellään nämä toiminnot pikaisesti ja tarjotaan linkkejä lisätietoresursseihin.

Yhteenveto Photoshop CC:n aiempien versioiden uusista ominaisuuksista on artikkelissa Ominaisuuksien yhteenveto | Photoshop CC | 2015-julkaisuversiot .

Huomautus:

Jos olet päivittämässä aiempaa Photoshop CC -versiota, tutustu näihin lisätietoihin ja vinkkeihin.

Käytä Touch Baria Photoshopissa

Uudet ominaisuudet Photoshop CC:ssä (joulukuun 2016 versio)

illustration_touch_bar-03

Photoshop tukee nyt Touch Baria, MacBook Pro -näppäimistön yläosassa olevaa monikosketusnäyttöä. Photoshopin Touch Bar -tuki on tällä hetkellä teknisessä esikatseluvaiheessa.

v3_TopView_new
Touch Bar -oletuskäyttöliittymä

A. Photoshop-ohjaimet B. macOS-käyttöjärjestelmän ohjaimet (Control Strip ja Esc)

Touch Baria voi käyttää Photoshopissa kolmessa eri tilassa:

Tason ominaisuudet

() Oletustila, jossa voit käyttää tason ominaisuuksia ja niihin liittyviä toimintoja

Siveltimet

() Tässä tilassa voit käyttää siveltimien ja maalauksen ominaisuuksia

Suosikit

() Mukautettava tila, jossa voit lisätä omia suosikkiohjaimiasi

Lisäksi käytettäviin tulee useita tilannekohtaisia toimintoja sen mukaan, mitä olet tekemässä Photoshopissa.

• Kun käytössä on modaalinen työkalu, kuten teksti- tai muuntotyökalu, Touch Bar näyttää OK- ja Peruuta-valinnat.
  • Kun Valinta ja maski -työtila on käytössä, Touch Bar näyttää valintojen tekemiseen liittyviä ohjaimia.

Lisätietoja on kohdassa Käytä Touch Baria Photoshopissa.

Ota varaslähtö projektiin

Uudet ominaisuudet Photoshop CC:ssä (marraskuun 2016 versio)

hero-image_new-file-document

Kun luot dokumenttia Photoshopissa, sinun ei tarvitse aloittaa tyhjästä piirtoalueesta, sillä valittavissasi on monenlaisia Adobe Stock -malleja. Mallit sisältävät resursseja ja kuvituksia, joiden pohjalta voit luoda omia projekteja. Kun avaat mallin Photoshopissa, voit käsitellä sitä samalla tavalla kuin mitä tahansa muuta Photoshop-tiedostoa (.psd).

Mallien lisäksi voit käyttää dokumenttien luonnissa apuna Photoshopin esimäärityksiä tai luoda omia mukautettuja kokoja. Voit myös tallentaa omia esimäärityksiä käytettäviksi uudelleen.

Lisätietoja on artikkelissa  Dokumenttien luonti.

Template_preview
Voit valita haluamasi monipuolisesta mallivalikoimasta

Perusteellinen haku

Uudet ominaisuudet Photoshop CC:ssä (marraskuun 2016 versio)

Heroimage_search

Photoshop tarjoaa nyt tehokkaan hakutoiminnon, jonka avulla voit hakea käyttöliittymän elementeistä, dokumenteista, ohje- ja oppimissisällöstä, Stock-resursseista ja monista muista kohteista – yhdessä keskitetyssä valintaikkunassa. Voit etsiä kohteita heti Photoshopin käynnistämisen jälkeen tai avattuasi vähintään yhden dokumentin.

Aloita haku Photoshopissa tekemällä jotakin seuraavista:

• Valitse Muokkaa > Haku.
  • Käytä pikanäppäintä komento/Ctrl+F.
  • Napsauta hakukuvaketta () asetusrivin oikeassa reunassa, työtilanvaihtajan kuvakkeen vasemmalla puolella.

Lisätietoja on artikkelissa Haku Photoshopissa.

All_tab
Kaikki-välilehti

Learn_tab
Opettelu-välilehti

Photoshop_tab
Photoshop-välilehti

Stock_tab
Stock-välilehti

OpenType SVG -kirjasimet

Uudet ominaisuudet Photoshop CC:ssä (marraskuun 2016 versio)

Photoshop tukee OpenType SVG -kirjasimia, ja sen mukana toimitetaan Trajan Color Concept- ja EmojiOne-kirjasimet. OpenType SVG -kirjasimet sisältävät useita värejä ja liukuvärejä samassa kuviossa.

multi-color glyphs
OpenType SVG -kirjasimet: useita värejä ja liukuvärejä

Voit käyttää OpenType SVG -kirjasimia seuraavasti:

1. Luo joko kappale- tai pistetekstitaso.

2. Määritä kirjasimeksi OpenType SVG -kirjasin. Näiden kirjasinten kohdalla on  kirjasinluettelossa.

3. Kirjoita näppäimistöllä tai valitse tiettyjä kuvioita Kuviot-paneelista. Voit avata Kuviot-paneelin valitsemalla Ikkuna > Kuviot.

Esimerkiksi emoji-kirjasimet ovat OpenType SVG -kirjasimia. Käyttämällä emoji-kirjasimia voit lisätä dokumentteihin monenlaisia värikkäitä ja graafisia hahmoja, kuten hymiöitä, lippuja, tienviittoja, eläimiä, ihmisiä, ruokia ja maamerkkejä. OpenType SVG -emoji-kirjasimilla, kuten EmojiOne-kirjasimella, voit luoda kuvioista tietynlaisia yhdistelmäkuvioita. Voit luoda esimerkiksi eri maiden lippuja tai vaihtaa ihmisiä kuvaavien oletuskuvioiden ihonvärin, joka on tavallisesti  tai . Tietyt yhdistelmäkuviot purkautuvat osatekijöihinsä, kun painat askelpalautinta.

Flag composite
Maiden lippujen muodostus yhdistämällä kuvioita

Face color composite
Ihonvärin yhdistäminen yhden henkilön oletushahmoihin

Lisätietoja on artikkelissa SVG-kirjasinten käyttö.

Valinta ja maski -työtila

Parannetut ominaisuudet Photoshop CC:ssä (marraskuun 2016 versio)

3_low

Valinta ja maski -työtila tarjoaa nyt seuraavat parannukset:

• Monikulmiolasso on nyt käytettävissä tässä työtilassa. Tämä työkalu toimii samalla tavalla kuin vastaava perinteisen Photoshopin työkalu.
Lasso_tools
Monikulmiolasso Valinta ja maski -työtilassa

• Korkealaatuiset esikatselut hiiren painalluksella. Tarvittaessa voit myös vaihtaa pienitarkkuuksiseen esikatseluun, jos haluat ohjelman reagoivan nopeammin.
  • Useita käyttökokemuksen parannuksia, jotka muistuttavat vanhaa tuttua reunan hienosäädön työnkulkua

Lisätietoja on artikkelissa Valinta ja maski -työtila.

Kasvojenmuokkaus

Parannetut ominaisuudet Photoshop CC:ssä (marraskuun 2016 versio)

Voit nyt käyttää kasvojenmuokkausta vain yhteen silmään tai symmetrisesti molempiin silmiin.

Napsauta linkkikuvaketta (), jos haluat lukita oikean ja vasemman silmän asetukset yhteen. Tämä toiminto auttaa tehosteiden käyttämistä symmetrisesti molemmissa silmissä.

Lisätietoja on kohdassa Kasvojenmuokkaus.

Creative Cloud Libraries

Parannetut ominaisuudet Photoshop CC:ssä (marraskuun 2016 versio)

Ominaisuudet-paneelin parannukset

Parannetut ominaisuudet Photoshop CC:ssä (marraskuun 2016 versio)

• Ominaisuudet-paneeli on nyt osa Olennaiset-työtilaa.
  • Tekstitasojen lisäominaisuudet näkyvät nyt Ominaisuudet-paneelissa. Tiettyjä tekstiasetuksia voi muokata suoraan ominaisuudet-paneelissa.
  • Dokumentin ominaisuudet näkyvät nyt Ominaisuudet-paneelissa, kun tasoja tai muita elementtejä ei ole valittuna.
  • Bittikartta-/pikselitason ominaisuudet näkyvät nyt Ominaisuudet-paneelissa.

Camera Raw | Uudet ominaisuudet

Parannetut ominaisuudet Photoshop CC:ssä (marraskuun 2016 versio)

Camera Raw'n uudet ominaisuudet

Yhteenveto Camera Raw'n uusimmista ominaisuuksista on artikkelissa Adobe Camera Raw | Uusien ominaisuuksien yhteenveto.

Adobe Experience Design CC:n (Preview-versio) käyttö

Uudet ominaisuudet Photoshop CC:ssä (marraskuun 2016 versio)

Work with Adobe experience

Nyt voit tuoda Photoshop CC -resursseja suoraan Adobe Experience Design CC (Preview) -sovellukseen, uuteen monipuoliseen työkaluun, jonka avulla suunnitellaan käyttäjäkokemuksia ja luodaan sivustojen ja mobiilisovellusten prototyyppejä.

Tee jokin seuraavista toimista:

• Napsauta tasoa Photoshopissa hiiren kakkospainikkeella ja valitse pikavalikosta Kopioi SVG. Liitä sitten SVG-resurssi Adobe XD -tiedostoon.
  • Voit vetää SVG-resurssin Photoshopin piirtoalueelta Adobe XD -ohjelmaan.

Kaikkia suunnitteluelementtejä ei ehkä tueta, kun kopioit tason Adobe XD:hen.

Lisätietoja on Adobe Experience Design CC:n (Preview) ohjeessa.

Muutokset

• Suunnittelutila (Esikatselu) ei ole enää käytettävissä tässä Photoshop-versiossa.
  • Photoshopin aiemmissa julkaisuversioissa pikanäppäimellä komento/Ctrl+F otettiin käyttöön viimeisin suodin. Tästä julkaisuversiosta lähtien se avaa Photoshopin hakutoiminnon. Voit tarvittaessa määrittää pikanäppäimet uudelleen valitsemalla Muokkaa > Pikanäppäimet.
  • Tämä Photoshop CC -versio ei enää tue Mac OS X 10.9 (Mavericks) -käyttöjärjestelmää.
  • Automaattinen valinta on nyt tasojen siirtotyökalun oletusasetus. Voit palauttaa aiempien Photoshop-versioiden oletusasetuksen käyttöön seuraavasti: poista asetusrivillä Automaattinen valinta -asetuksen valinta ja valitse avautuvasta valikosta Ryhmä.
  • Tasotyylejä ei voi enää käyttää piirtoalustoihin. Voit kuitenkin sisällyttää piirtoalustan sisällön tasoryhmään ja käyttää sitten tasotyyliä siihen.

Muut parannukset ja korjaukset

Parannetut ominaisuudet Photoshop CC:ssä (marraskuun 2016 versio)

• Etsi vastaava kirjasin -toiminnon parannusten ansiosta tuloksissa näkyy enemmän paikallisesti asennettuja kirjasimia
  • Voit nyt vahvistaa tekstin napsauttamalla tekstilaatikon ulkopuolella.
  • Tuki Creative Cloud Files -hakemiston PSD-tiedostojen avaamiselle suoraan aloitusnäytöstä
  • Tasojen määrä -laskuri kuvaa nyt tarkemmin dokumentin tasoja ja ryhmien sisältöä.
  • Parannettu valintatoiminto mahdollistaa vain aktiivisella piirtoalustalla olevien elementtien valinnan
  • Asetus käyttöliittymän korostusvärin vaihtamiseen (sininen tai harmaa). Valitse Oletusarvot > Käyttöliittymä ja valitse korostusväri kohdassa Ulkoasu.
  • Käyttöliittymän vähimmäissädekynnystä ei vaadita Älykäs säde -työkalua käytettäessä.
  • Pintasumennus toimii nyt jopa 10 kertaa nopeammin 16-bittisissä kuvissa.
  • Oletusarvot > Käyttöliittymä -valintaikkunan kolmen vaaleimman väriteeman kontrastia on parannettu.
  • Sulata-valintaikkunan uusi Esikatselu-valintaruutu
  • Mahdollisuus piilottaa kasvojenmuokkausnäytön widgetit
  • Jos tietokoneessa on AMD-grafiikkasuoritin ja Mac OS X 10.11 tai sitä uudempi käyttöjärjestelmäversio, voit hyödyntää öljymaalaussuotimen kanssa Applen Metal-grafiikkasuorittimen kiihdytysjärjestelmää. Lisätietoja on kohdassa Öljymaalaussuodin.
  • GPano-metatiedot säilytetään, kun vienti tehdään Vie muodossa -toiminnolla.

Korjatut asiakkaiden ilmoittamat ongelmat

Korjatut ongelmat Photoshop CC:ssä (toukokuun 2017 versio)

Korjatut ongelmat Photoshop CC:ssä (huhtikuun 2017 versio)

Korjatut ongelmat Photoshop CC:ssä (joulukuun 2016 versio)

Korjatut ongelmat Photoshop CC:ssä (marraskuun 2016 versio)

Tunnetut ongelmat

• (Vain MacBook-tietokoneissa joissa on yksi grafiikkasuoritin ja OS X 10.11) Käytettäessä reunan hienosäätösivellintä kuvan laatu heikkenee huomattavasti käsiteltävien kuva-alueiden reunoilla. Ongelman voi kiertää joko päivittämällä käyttöjärjestelmän versioon macOS 10.12 (Sierra) tai poistamalla OpenCL:n käytöstä (poista valinta kohdasta Oletusarvot > Suorituskyky > Lisäasetukset > Käytä OpenCL:ää).
  • (Havaittu vain Surface Book -laitteissa) Photoshopin hakuvalintaikkuna jää jumiin ensimmäisellä käyttökerralla. Voit ratkaista ongelman suorittamalla Photoshopin käyttämällä integroidun grafiikkasuorittimen asetusta. Napsauta Photoshop-kuvaketta tai -pikavalintaa hiiren kakkospainikkeella ja valitse Run with graphics processor (Suorita käyttämällä grafiikkasuoritinta) > Integrated graphics (Integroitu grafiikka).
  • (Havaittu vain Windowsissa) Alivalikot avautuvat vasemmalle, eivät oikealle. Katso ohjeet ongelman ratkaisemiseen tästä tietämyskannan artikkelista.

Lataa