Katso, kuinka voit käyttää Photoshopin Valinta ja maski -työtilaa.

Tarkkojen valintojen ja maskien luonti Photoshopissa on nyt aiempaa nopeampaa ja helpompaa. Tarkkojen valintojen ja maskien tekemiseen on tarjolla erityinen uusi työtila. Reunan hienosäädön sivellintyökalun ja muiden vastaavien työkalujen avulla voit esimerkiksi erottaa edustan elementit siististi taustasta ja tehdä paljon muuta.

Huomautus:

Valinta ja maski -työtila korvaa Photoshopin aiempien versioiden Hienosäädä reuna -valintaikkunan ja tarjoaa samat toiminnot virtaviivaisessa muodossa. Lisätietoja on kohdassa Työkalut.

Valinta ja maski -työtilan avaus

Avaa kuva Photoshopissa ja tee jokin seuraavista:
  • Valitse Valitse > Valinta ja maski.
  • Käytä näppäinyhdistelmää Ctrl+Alt+R (Windows) tai komento+optio+R (Mac).
  • Ota käyttöön valintatyökalu, kuten Pikavalinta, Taikasauva tai Lasso. Valitse sen jälkeen asetusriviltä Valinta ja maski.
options-bar-select-mask
Asetusrivi | Valinta ja maski -painike

• Valitse tasomaskin Ominaisuudet-paneelista Valinta ja maski.

Huomautus:

Voit määrittää työkalun oletustoiminnan esimerkiksi siten, että tasomaskin kaksoisnapsautus avaa Valinta ja maski -työtilan. Kaksoisnapsauta vain tasomaskia ja määritä toiminta. Vaihtoehtoisesti voit valita Oletusarvot > Työkalut > Tasomaskin kaksoisnapsautus avaa Valinta ja maski -työkalun.

Yhteisövideo: Valinta ja maski -työtilan käyttäminen

Adoben Julienne Kost selittää, miten valintojen ja maskien tekeminen on helppoa, tarkkaa ja tehokasta Photoshopin Valinta ja maski -työtilan ansiosta...
Julienne Kost

Käyttöliittymä

select_mask_1
Käyttöliittymä: Valinta ja maski -työtila

A. Työkalun asetukset B. Työkalut C. Säädettävät ominaisuudet

Työkalujen pikaesittely

Valinta ja maski -työtila sisältää tuttuja ja uusia työkaluja:

Select_and_Mask_Tools

Pikavalintatyökalu

Voit tehdä nopeita valintoja värien ja kuvioiden samankaltaisuuden perusteella, kun napsautat tai napsautat ja vedät aluetta, jonka haluat valita. Tekemäsi merkinnän ei tarvitse olla tarkka, koska pikavalintatyökalu luo reunuksen automaattisesti ja intuitiivisesti.

Voit helpottaa toimintoa entisestään ottamalla käyttöön pikavalintatyökalun ja napsauttamalla asetusrivin Valitse kohde -painiketta. Näin voit valita kuvassa selkeimmin erottuvat kohteet yhdellä napsautuksella.

Lisätietoja tästä työkalusta on kohdassa Nopeiden valintojen teko.

select-subject-select-mask
Pikavalintatyö: Napsauttamalla Valitse kohde -painiketta voit valita automaattisesti kuvassa selkeimmin erottuvat kohteet.

Reunan hienosäädön sivellintyökalu

Voit muokata tarkasti raja-aluetta, jossa reunan hienosäätöä käytetään. Voit esimerkiksi lisätä valintaan tarkkoja yksityiskohtia vetämällä sivellintä pehmeiden alueiden, kuten hiusten tai turkin, ylitse. Siveltimen kokoa vaihdetaan sulkunäppäimillä.

Sivellintyökalu

Aloita tekemällä karkea valinta pikavalintatyökalulla (tai muulla valintatyökalulla) ja tarkenna sitä reunan hienosäädön sivellintyökalulla. Viimeistele tai siisti yksityiskohdat sivellintyökalulla.

Sivellintyökalulla voit tarkentaa valintoja kahdella helpolla tavalla: maalaamalla valittavan alueen lisäystilassa tai maalamalla valitsematta jätettävän alueen vähennystilassa.

Valinta ja maski -työtilan sivellintyökalu toimii samankaltaisesti kuin vastaava perinteisen Photoshopin työkalu.

Lassotyökalu

Voit piirtää valintareunuksia vapaalla kädellä. Tällä työkalulla voit tehdä tarkkoja valintoja.

Valinta ja maski -työtilan lassotyökalu toimii samalla tavalla kuin vastaava perinteisen Photoshopin työkalu. Katso kohtaa Valitseminen lassotyökalulla.

Monikulmiolasso

Valintareunan suorareunaisten segmenttien piirto. Tällä työkalulla voit tehdä suoria tai vapaamuotoisia valintoja. Valinta ja maski -työtilan lassotyökalu toimii samalla tavalla kuin vastaava perinteisen Photoshopin työkalu. Lisätietoja on kohdassa Valinta monikulmaisella lassotyökalulla.

Voit valita tämän työkalun, kun napsautat lassotyökalua hiiren kakkospainikkeella.

Lasso_tools

Käsityökalu

Siirry kuvatiedostossa nopeasti. Valitse tämä työkalu ja vedä ympyrä piirtoalueen ympäri. Voit ottaa käsityökalun käyttöön nopeasti painamalla H-näppäintä, kun jokin toinen työkalu on valittuna. Tämä työkalu toimii samalla tavalla kuin perinteisen Photoshopin käsityökalu.

Suurennuslasityökalu

Voit suurentaa valokuvaa ja liikkua sen ympärillä. Tämä toimii samalla tavalla kuin suurennuslasityökalu perinteisessä Photoshopissa ja monissa muissa sovelluksissa.

Asetusrivi

Lisää tai vähennä: lisää hienosäätöalueelle tai vähennä hienosäätöalueelta. Säädä siveltimen kokoa tarvittaessa.

Options-bar
Asetusrivi

Ota näyte kaikista tasoista: luo valinnan valittuna olevan tason asemesta kaikkien tasojen perusteella

Tarkenna valintaa

Voit tarkentaa valintaa Valinta ja maski -työtilan Ominaisuudet-paneelista. Voit säätää seuraavia asetuksia:

Näkymän tilan asetukset

Näkymän tila. Valitse Näkymä-ponnahdusvalikosta jokin seuraavista näkymätiloista valintaa varten:

• Onion Skin (O): visualisoi valinnan animaatiotyylisessä onion skin -muodossa
  • Marssivat muurahaiset (M): visualisoi valintareunukset marssivina muurahaisina
  • Sulauttava (V): visualisoi valinnan läpinäkyvänä väripeittona. Valitsemattomat alueet näkyvät kyseisellä värillä. Oletusväri on punainen.
  • Mustalla (A): sijoittaa valinnan mustalle taustalle
  • Valkoisella (A): sijoittaa valinnan valkoiselle taustalle
  • Mustavalkoinen (K): visualisoi valinnan mustavalkoisena maskina
  • Tasoilla (Y): ympäröi valinnan läpinäkyvillä alueilla

F-näppäimellä voit selata tiloja ja X-näppäimellä voit poistaa kaikki tilat käytöstä tilapäisesti.

Näytä reunat: näyttää tarkennusalueen.

Näytä alkuperäinen: näyttää alkuperäisen valinnan.

Korkealaatuinen esikatselu: Näyttää muutokset tarkassa esikatselussa. Tämä asetus voi vaikuttaa suorituskykyyn. Kun tämä asetus on valittuna, voit vaihtaa kuvaa käsitellessäsi esikatselun suurempaan tarkkuuteen pitämällä hiiren ykköspainiketta painettuna. Kun tämä asetus ei ole valittuna, pienen tarkkuuden esikatselu näkyy silloinkin, kun hiiren painiketta painetaan.

Läpinäkyvyys/Peittävyys: määrittää näkymän tilan läpinäkyvyyden/peittävyyden. Tätä asetusta käytetään Valinta ja maski -työtilan lisäksi perinteisen Photoshopin Sulauttava-näkymätilassa.

Reunan tunnistusasetukset

Säde. Määrittää reunan hienosäätöön käytettävän valintareunuksen koon. Käytä terävissä reunoissa pientä sädettä ja pehmeissä reunoissa suurta.

Älykäs säde. Sallii valinnan reunan ympärillä olevan hienosäätöalueen, jonka leveys voi vaihdella. Tätä toimintoa voi käyttää muun muassa silloin, kun valinta on muotokuva, jossa näkyvät sekä hiukset että olkapäät. Tällaisissa muotokuvissa hiuksille voidaan tarvita suurempi hienosäätöalue kuin olkapäille, joiden reuna on yhdenmukaisempi.

Yleiset hienosäätöasetukset

Pehmeä. Asetus vähentää epäsäännöllisen muotoisia alueita valinnan reunasta pehmentämällä ääriviivaa

Häivytys. Häivytys sumentaa valinnan ja sitä ympäröivien pikselien rajaa

Kontrasti. Kun arvoa kasvatetaan, valinnan rajalla olevat pehmeäreunaiset siirtymät muuttuvat terävämmiksi. Yleensä Älykäs säde -toiminto ja hienosäätötyökalut soveltuvat tähän kuitenkin paremmin.

Siirrä reuna. Negatiiviset arvot siirtävät pehmeäreunaisia rajoja sisäänpäin ja positiiviset arvot ulospäin. Kun rajoja siirretään sisäänpäin, valinnan reunoilla näkyvästä taustaväristä päästään tarvittaessa eroon.

Tulostusasetukset

Puhdista värit. Asetus korvaa värien kohdistusvirheet läheltä kokonaan valittujen pikselien värillä. Korvaavan värin voimakkuus on suhteessa valinnan reunojen pehmeyteen. Muuta puhdistusmäärää liukusäätimellä. Oletusarvo on 100 % (enimmäisvoimakkuus).

Tärkeää: Koska toiminto muuttaa pikselien väriä, sitä varten on luotava uusi taso tai dokumentti. Säilytä alkuperäinen taso, jotta voit ottaa sen tarvittaessa takaisin käyttöön.

Tulostus kohteeseen. Asetus määrittää, tehdäänkö hienosäädetystä valinnasta nykyisen tason valinta tai maski vai muodostetaanko siitä uusi taso tai dokumentti.

screen_shot_2017-12-15at24802am
Tulostusasetukset

Huomautus:

• Voit palauttaa asetukset alkuperäiseen tilaan, josta siirryit Valinta ja maski -työtilaan, valitsemalla (Nollaa työtila). Tämä asetus palauttaa myös alkuperäiset valinnat/maskit, joita kuvassa käytettiin, kun siirryit Valinta ja maski -työtilaan.
  • Voit tallentaa asetukset tulevaa käyttöä varten valitsemalla Muista asetukset. Asetuksia käytetään kaikkiin tuleviin kuviin, myös nykyiseen, jos se avataan uudelleen Valinta ja maski -työtilassa.

Yhteisövideo: Hiusten maskaaminen Valinta ja maski -työtilan avulla

Scott Kelby näyttää, miten voit käyttää Valinta ja maski -työtilaa hiusten maskaamiseen...
Scott Kelby

Lisää samantyyppisiä