Öljymaalaussuotimella voit muuttaa valokuvan helposti kuvaksi, joka näyttää perinteiseltä öljymaalaukselta. Voit säätää stilisoinnin määrää, siveltimen kokoa, puhtautta ja muita parametreja helppokäyttöisillä liukusäätimillä.

Tee valokuvasta öljymaalauksen näköinen Photoshopissa
Valokuvan (yllä) muuntaminen perinteiseksi öljymaalaukseksi (alla)

Öljymaalaus Photoshopissa
Maalauksen lähempi tarkastelu

Öljymaalaussuotimen käyttö

Ota suodin käyttöön valitsemalla Suodin > Tyylittele > Öljymaalaus. Voit säätää seuraavia suotimen asetuksia:

Siveltimen liukusäätimet

Tyylittely

Säätää siveltimenvetojen tyyliä töherryksestä (arvo 0) tasaisiin vetoihin (arvo 10)

Puhtaus

Säätää siveltimenvetojen pituutta lyhyistä ja katkonaisista (arvo 0) pitkiin ja sujuviin (arvo 10)

Skaala

Säätää maalin paksuutta ohuesta peitosta (arvo 0) paksuun, jolla saat maalauksiin upeaa Vincent van Goghin tyyliä (arvo 10)

Harjaksen yksityiskohtaisuus

Säätää, miten hyvin siveltimen harjasten vedot erottuvat, pehmeästä (arvo 0) voimakkaisiin uurteisiin (arvo 10)

Valaistuksen liukusäätimet

Kulma

Säätää valon osumiskulmaa (ei harjaksenvetoa). Tämä asetus on tärkeä, jos aiot käyttää öljymaalausta jonkin muun kuvan yhteydessä.

Hohto

Säätää valonlähteen kirkkautta ja valon heijastumista maalin pinnasta.

Huomautus:

• Jos öljymaalaussuodin on poissa käytöstä, tarkista tukeeko tietokone OpenCL v1.1 -versiota tai uudempaa. Lisätietoja on grafiikkasuoritinta koskevissa kysymyksissä.
  • Jos tietokoneessa on AMD-grafiikkasuoritin ja Mac OS X 10.11 tai sitä uudempi käyttöjärjestelmäversio, voit hyödyntää öljymaalaussuotimen kanssa Applen Metal-grafiikkasuorittimen kiihdytysjärjestelmää. Noudata seuraavia ohjeita:
    1. Valitse Oletusarvot > Suorituskyky.
    2. Varmista, että Käytä grafiikkasuoritinta on valittuna.
    3. Avaa Grafiikkasuorittimen lisäasetukset -valintaikkuna.
    4. Valitse Käytä käyttöjärjestelmän omaa grafiikkasuorittimen kiihdytystä.

Video | Photoshopin öljymaalausssuodin on palannut

Video | Photoshopin öljymaalausssuodin on palannut
Öljymaalaussuodin on palannut Photoshopiin.
Howard Pinsky