Näin löydät kaikki tutut työkalut Photoshopin mobiiliversiosta.

Kun Photoshopin mobiilisovellus käynnistetään, näkyviin tulee aina ensin aloitusnäyttö. Aloitusnäytöstä valitaan haluttu työtila. Työtilasta löytyvät kaikki tutut Photoshopin työkalut, paneelit ja muut asetukset, joiden avulla pääset luomaan uusia todellisuuksia.

Aloitusnäyttö

Aloitusnäytöstä pääsee kätevästi tarkastelemaan pilvidokumentteja ja selaamaan pilvidokumenttien ohjevalikkoa. Siitä käsin voidaan hallita sovelluksen asetuksia ja luoda tai tuoda asiakirjoja, joiden parissa halutaan työskennellä. Aloitusnäytössä voidaan myös katsella havainnollisia ohjevideoita ja interaktiivisia opastusohjelmia, etsiä poistettuja tiedostoja ja tarkastella luetteloa viimeksi käsitellyistä tiedostoista.

Photoshopin aloitusnäyttö iPadissa.
Kaikki asiakirjat löytyvät helposti ja kätevästi aloitusnäytöstä.
  • Aloitusnäyttö: aloitusnäyttökuvakkeella () pääset siirtymään aloitusnäytön ja työtilan välillä näppärästi milloin tahansa.
  • Opastus: valikko sisältää sovelluksen interaktiivisen opastuskierroksen sekä havainnollisia opastusohjelmia, joiden avulla Photoshopin iPad-sovellus toimintoineen käy nopeasti tutuksi.
  • Pilvidokumentit: Luettelo kaikista Photoshopiin tallennetuista, sekä tietokoneella että mobiilisovelluksella luoduista, pilvidokumenteista. Lisätietoja pilvidokumenteista on kohdassa Photoshopin pilvidokumentit | Yleisiä kysymyksiä.
  • Poistetut: Poistitko vahingossa tärkeän tiedoston? Ei hätää! Tässä valikossa on täydellinen luettelo kaikista poistetuista pilvidokumenteista Luettelossa olevat dokumentit voi palauttaa ja tallentaa tai poistaa pysyvästi.
  • Luo uusi: Uuden dokumentin luominen on lasten leikkiä! Voit antaa dokumentille nimen, määrittää piirtoalueen mitat, vaihtaa suuntaa ja valita tarkkuuden sekä sen, onko taustaväri musta, valkoinen vai läpinäkyvä. Käytettävissä on myös valmiiksi määritettyjä piirtoalueita, joiden asetukset on valittu käyttötarkoituksen mukaan esimerkiksi tulostukseen tai videokuvaan sopiviksi.
  • Tuo ja avaa: Tällä toiminnolla dokumentti voidaan tuoda ja avata nopeasti valokuvagalleriasta, tiedostoista tai vaikkapa suoraan kamerasta. Sovellus muuntaa tiedoston Photoshop-pilvidokumentiksi ja avaa sen Photoshopin mobiilisovelluksessa.
  • Ehdota ominaisuutta: Voit ehdottaa ominaisuuksia, joita haluaisit Photoshopin mobiilisovelluksen tuleviin versioihin. Adobe kehittää Photoshopia käyttäjiltä saadun arvokkaan palautteen avulla.
  • Viimeisimmät: tässä valikossa pääset tarkastelemaan viimeksi työstettyjä tiedostoja.
  • Sovelluksen asetukset: Voit määrittää Photoshopin mobiilisovelluksen asetukset halutunlaisiksi napauttamalla asetuskuvaketta ().
    Lue lisää kohdasta Sovelluksen asetusten hallinta.
  • Pilvidokumenttien ohje: Pilvidokumenttien ohjevalikossa () pääset tarkastelemaan pilvidokumenttien synkronoinnin tilaa sekä vientilokia. Viedyt lokit löytyvät iPadin Tiedostot-sovelluksen kohdasta > Omassa iPadissa > Photoshop.

Työtilan muokkaus

Kun tiedosto avataan, sovellus avaa sen automaattisesti työtilassa, jossa sitä voidaan ryhtyä muokkaamaan. Piirtoalueella tarkoitetaan aluetta, jossa muokattava tiedosto näkyy. Photoshopin mobiiliversiossa on mukautuva käyttöliittymä. Työkalut ja valintapaneelit näkyvät vain silloin, kun niitä tarvitaan.

workspace-final-v7
Photoshopin mobiilisovelluksen työtilan tärkeimmät elementit

Yläpalkki

v4_header
A. Aloitus B. Tiedoston nimi C. Zoomaustaso D. Kumoaminen E. Tekeminen uudelleen F. Pilvidokumentin ohje G. Lähetä H. Ohje
  • Tiedoston nimi: avoinna olevan tiedoston nimi.
  • Zoomaustaso: avoinna olevan tiedoston nykyinen tarkastelukoko.
  • Kumoa: kumoaa viimeksi tehdyn toimenpiteen.
  • Tee uudelleen: tekee kumotun toimenpiteen uudelleen.
  • Pilvidokumentin ohje: pilvidokumentin synkronoinnin tilan ja vientilokien tarkastelu.
  • Lähetä: Lähetä-kuvaketta napauttamalla työ voidaan tallentaa ja lähettää valokuviin, tiedostoihin tai jaettavaksi.
  • Ohje: Ohje-kuvaketta napauttamalla pääset selaamaan opetusohjelmia, katsomaan sovelluksen opastuskierroksen, tutustumaan pikavalintoihin ja Photoshopin käyttöoppaaseen, käymään yhteisöfoorumilla sekä lähettämään Adobelle palautetta.

Työkalurivi

• Siirrä: valintojen ja kerrosten siirtämiseen.
  • Muunna: valokuvan muuntamiseen erilaisilla toiminnoilla.
  • Valitse: valinnan tekemiseen lassotyökalulla.
  • Sivellin: piirtämiseen ja maalaamiseen sekä sivellinasetusten muokkaamiseen.
  • Pyyhekumi: valokuvan osien poispyyhkimiseen.
  • Täytä: alueen täyttämiseen piirtovärillä.
  • Korjaa: virheiden retusoimiseen ja korjaamiseen.
  • Rajaus: halutun alueen rajaamiseen.
  • Teksti: tekstin lisäämiseen.
  • Lisää kuva: kuvien lisäämiseen valokuvagalleriasta, tiedostoista, kirjastoista ja kamerasta.
  • Pipetti: värinäytteen ottamiseen valokuvasta.
  • Värimalli: Valitun piirto- ja taustavärin tarkasteluun värimallissa. Väristä toiseen voi siirtyä pyyhkäisemällä värimallia pystysuunnassa. Väriä voi vaihtaa napauttamalla mallia ja valitsemalla uuden värin ruutuun avautuvasta värikartasta.

Huomautus: voit näyttää piilotetut työkaluvalinnat kaksoisnapauttamalla kuvakkeita, joiden oikeassa alakulmassa on kolmio.

Työkalurivi
A. Siirrä B. Muunna C. Valinta D. Sivellin E. Pyyhekumi F. Täytä G. Korjaa H. Rajaus I. Teksti J. Lisää kuva K. Pipetti L. Värimalli

Tehtäväpalkki

• Tiivis tasonäkymä: näyttää kaikki tasot tiiviisti yhteen pakattuina.
  • Yksityiskohtainen tasonäkymä: näyttää kaikki tasot maskeineen ja muine tietoineen.
  • Tason ominaisuudet: valitun tason sekoitusasetusten, säätöjen ja mittojen tarkasteluun.
  • Lisää uusi taso: uuden tason lisäämiseen.
  • Tason näkyvyys: tason näkyvyyden säätämiseen.
  • Lisää tasomaski: lisää tasomaskeja, joilla voidaan piilottaa tai paljastaa tason osia.
  • Lisää rajausmaski: lisää rajausmaskeja, joilla voidaan piilottaa tai paljastaa tason osia.
  • Suodattimet ja säädöt: lisää valittuun tasoon erilaisia suodattimia ja säätöjä.
  • Lisää tasoasetuksia: näyttää lisää toimenpiteitä, joita tasoilla voidaan suorittaa.

Huomautus: voit näyttää piilotetut työkaluvalinnat kaksoisnapauttamalla kuvakkeita, joiden oikeassa alakulmassa on kolmio.

v4_taskbar_1_
A. Tiivis tasonäkymä B. Yksityiskohtainen tasonäkymä C. Tason ominaisuudet D. Lisää uusi taso E. Tason näkyvyys F. Lisää maski G. Lisää rajausmaski H. Suodattimet ja säädöt I. Lisää tasoasetuksia

Kelluva valintapaneeli

Valittujen työkalujen asetuksia voi muokata kelluvasta valintapaneelista. Avaa kelluva valintapaneeli työkalukuvaketta napauttamalla. Voit siirtää kelluvaa työkalupaneelia piirtoalueella vetämällä paneelia sen yläreunasta

Kosketuspikavalinta

Photoshopin mobiiliversion kosketuspikavalinnoilla pääset kätevästi käyttämään valitun työkalun eri toimintoja. Lisätietoja kosketustoimintojen käytöstä on kohdassa Kosketustoiminnot ja -eleet.