PDF-dokumenttien allekirjoittaminen

Readerissa voit allekirjoittaa PDF-tiedostoja ja yhdistää allekirjoituksen tiedostoon. Jos tarkastelet PDF-dokumenttia verkossa, se täytyy ladata tietokoneeseen ennen allekirjoittamista. Joissakin dokumenteissa on käytössä suojauksia, jotka estävät sähköisen allekirjoittamisen. Tulosta tällöin dokumentti ja allekirjoita tulostettu kopio.

Täytä ja allekirjoita PDF-tiedostoja

Täytä ja allekirjoita mikä tahansa PDF-lomake nopeasti verkossa

PDF-dokumentin allekirjoittaminen

Jos haluat allekirjoittaa PDF-dokumentin tai lomakkeen, voit kirjoittaa, piirtää tai lisätä kuvan omasta käsin tehdystä allekirjoituksestasi. Voit myös lisätä tekstiä, kuten nimesi, yrityksen nimen, tehtävänimikkeesi tai päivämäärän. Kun tallennat dokumentin, allekirjoituksesta ja tekstistä tulee osa PDF-dokumenttia.

1. Avaa allekirjoitettava PDF-tiedosto tai lomake.

2. Napsauta työkalurivin Allekirjoita-kuvaketta . Voit myös valita Työkalut > Täytä ja allekirjoita tai oikeasta ruudusta Täytä ja allekirjoita.

Yleinen allekirjoitustyökalu

3.  Täytä ja allekirjoita -työkalu tulee näkyviin. Valitse Täytä ja allekirjoita.

Täytä ja allekirjoita -toiminnon etusivu

4. Lomakekentät havaitaan automaattisesti. Siirrä hiiriosoitin kentän päälle, jolloin näkyviin tulee sininen ruutu. Napsauta mitä tahansa sinisen ruudun kohtaa, niin kohdistin asetetaan automaattisesti oikeaan paikkaan. Kirjoita kenttään täytettävä teksti.

Siirrä hiiriosoitin kentän päälle havaitun lomakekentän tuomiseksi näkyviin
    Siirrä hiiriosoitin havaitun tekstikentän päälle

Voit valita haluamasi värin PDF-lomakkeen täyttämistä varten. Napsauta Täytä ja allekirjoita -valikon väripainiketta ja valitse haluamasi väri.

Valitse väri lomakkeen täyttämistä varten

Allekirjoituksen väri on oletusarvoisesti musta. Jos haluat säilyttää allekirjoituksen oletusvärin, varmista, että Säilytä väri allekirjoituksia varten -asetus on valitsematta.

Huomautus:

Lisätietoja lomakkeen täyttämisestä on artikkelissa PDF-lomakkeen täyttäminen.

5. Napsauta työkalurivin Allekirjoita-kuvaketta ja valitse sitten, haluatko lisätä allekirjoituksesi tai vain nimikirjaimesi.

Lisää allekirjoitus tai nimikirjaimet

Jos olet jo lisännyt allekirjoituksia tai nimikirjaimia, ne näytetään valittavissa olevina vaihtoehtoina.

6. Jos olet jo lisännyt allekirjoituksesi tai nimikirjaimesi, valitse se allekirjoitusvaihtoehdoista ja napsauta sitten PDF-tiedostossa sitä kohtaa, johon haluat lisätä allekirjoituksesi. Siirry seuraavaan vaiheeseen.

Jos olet allekirjoittamassa ensimmäisen kerran, näet Allekirjoitus- tai Nimikirjaimet-paneelin. Alla on esimerkki Allekirjoitus-paneelista.

Kirjoita, piirrä tai tuo allekirjoituskuva
    Voit kirjoittaa, piirtää tai tuoda allekirjoituskuvan. Lisätyt allekirjoitukset ja nimikirjaimet tallennetaan tulevaa käyttöä varten.

• Kirjoita: Kirjoita nimesi kenttään. Voit tehdä valinnan pienestä allekirjoitustyylien valikoimasta. Valitse Muuta tyyliä, jos haluat nähdä toisen tyylin.
    • Piirrä: Piirrä allekirjoituksesi kenttään.
    • Kuva: Selaa ja valitse allekirjoituksesi kuva.
    • Tallenna allekirjoitus: Kun tämä valintaruutu on valittuna ja olet kirjautunut sisään Acrobat Readeriin tai Acrobatiin, lisätty allekirjoitus tallennetaan turvallisesti Adobe Document Cloudiin uudelleenkäyttöä varten.

Valitse Käytä ja napsauta PDF-tiedostossa sitä kohtaa, johon haluat lisätä allekirjoituksen tai nimikirjaimen.

7. Jos haluat siirtää lisättyä allekirjoitusta tai nimikirjainta, korosta kenttä napsauttamalla sitä ja käytä sitten nuolinäppäimiä. Jos haluat muuttaa kentän kokoa tai poistaa kentän, käytä kentän työkalurivin asetuksia.

Huomautus:

Jos haluat käyttää kuvaa allekirjoituksena, toimi seuraavasti:

• Kirjoita nimesi mustalla musteella puhtaalle ja tyhjälle valkoiselle paperille. Allekirjoita paperin keskelle, jotta et kuvaa tai skannaa reunoja.
  • Kuvaa tai skannaa allekirjoituksesi. Jos otat kuvan allekirjoituksestasi, varmista, että sivu on valaistu ja ettei allekirjoitukseen osu varjoja.
  • Siirrä valokuva tai skannaus tietokoneeseen. Acrobat/Reader hyväksyy JPG-, JPEG-, PNG-, GIF-, TIFF-, TIF- ja BMP-tiedostot. Kuvaa ei tarvitse rajata. Acrobat/Reader tuo vain allekirjoituksen, jos valokuva tai skannaus on suhteellisen selkeä.

Allekirjoitettujen PDF-dokumenttien lähetys ja seuranta

Kun olet allekirjoittanut lomakkeen, voit jakaa sen muiden kanssa. Jaa lomake toimimalla artikkelissa Lomakkeen lähettäminen annettujen ohjeiden mukaan.

Sertifikaattien hallinta (suojatut PDF-tiedostot)

PDF-tiedoston luoja voi salata dokumentin digitaalisten allekirjoitusten tarkistukseen käytetyllä sertifikaatilla. Muilta vastaanottamasi sertifikaatit tallennetaan luotettujen henkilöllisyyksien luetteloon. Luettelo on kuin osoitekirja. Sen avulla voit vahvistaa näiden käyttäjien allekirjoitukset missä tahansa saamassasi dokumentissa.

Lisätietoja on seuraavissa artikkeleissa Acrobatin ohjeessa: