Readerissa voit allekirjoittaa PDF-tiedostoja ja yhdistää allekirjoituksen tiedostoon. Jos tarkastelet PDF-dokumenttia verkossa, se täytyy ladata tietokoneeseen ennen allekirjoittamista.

Joissakin dokumenteissa on käytössä suojauksia, jotka estävät sähköisen allekirjoittamisen. Tulosta tällöin dokumentti ja allekirjoita tulostettu kopio.

PDF-dokumentin allekirjoittaminen

Jos haluat allekirjoittaa PDF-dokumentin tai lomakkeen, voit kirjoittaa, piirtää tai lisätä kuvan omasta käsin tehdystä allekirjoituksestasi. Voit myös lisätä tekstiä, kuten nimesi, yrityksen nimen, tehtävänimikkeesi tai päivämäärän. Kun tallennat dokumentin, allekirjoituksesta ja tekstistä tulee osa PDF-dokumenttia.

1. Avaa PDF-dokumentti tai lomake, jonka haluat allekirjoittaa.

2. Valitse Työkalut > Täytä ja allekirjoita.

3. Jos haluat lisätä tekstiä, kuten nimesi, yrityksen nimen, tehtävänimikkeesi tai päivämäärän, vedä tallennetut henkilökohtaiset tietosi oikeanpuoleisesta ruudusta lomakekenttään.

Vaihtoehtoisesti voit käyttää vaihtoehtoa Lisää teksti työkalurivillä. Napsauta sitä kohtaa dokumentista, johon haluat lisätä tekstin, ja ala kirjoittaa. Tee haluamasi muutokset kenttätyökalurivin avulla.

4. Napsauta Allekirjoita-kuvaketta työkalurivillä ja valitse, haluatko lisätä allekirjoituksesi vai vain nimikirjaimet.

Lisää allekirjoitus tai nimikirjaimet

Jos olet jo lisännyt allekirjoituksia tai nimikirjaimia, ne näytetään vaihtoehtoina, joista voit valita.

5. Jos olet jo lisännyt allekirjoituksesi tai nimikirjaimesi, voit valita ne Allekirjoita-valinnoista ja napsauttaa sitä kohtaa PDF-tiedostossa, johon haluat lisätä allekirjoituksesi. Siirry seuraavaan vaiheeseen.

Jos allekirjoitat ensimmäistä kertaa, näkyviin tulee Allekirjoitus tai Nimikirjaimet -paneeli. Alla on esimerkki Allekirjoitus-paneelista.

Kirjoita, piirrä tai tuo allekirjoituskuva
    Voit kirjoittaa, piirtää tai tuoda allekirjoituskuvan. Lisätyt allekirjoitukset ja nimikirjaimet tallennetaan myöhempää käyttöä varten.

Kirjoita

Kirjoita nimesi kenttään. Voit valita pienestä joukosta allekirjoitustyylejä; napsauta Vaihda tyyli, jos haluat tarkastella toista tyyliä.

Piirrä

Piirrä allekirjoituksesi kenttään.

Kuva

Selaa ja valitse allekirjoituksen kuva.

Tallenna allekirjoitus

Kun tämä valintaruutu on valittuna ja olet kirjautuneena Acrobat Reader DC:hen tai Acrobat DC:hen, lisätty allekirjoitus tallennetaan turvallisesti Adobe Document Cloudiin uudelleenkäyttöä varten.

Valitse Käytä ja napsauta sitten sitä paikkaa PDF-tiedostossa, johon haluat sijoittaa allekirjoituksen tai nimikirjaimet.

6. Jos haluat siirtää sijoitettua allekirjoitusta tai nimikirjaimiasi, korosta kenttä napsauttamalla sitä ja käytä sitten nuolipainikkeita. Jos haluat muuttaa kentän kokoa tai poistaa kentän, käytä kenttätyökalurivin vaihtoehtoja.

Huomautus:

Jos haluat käyttää kuvaa allekirjoituksena:

• Kirjoita allekirjoituksesi mustalla musteella puhtaalle ja tyhjälle valkoiselle paperiarkille. Kirjoita keskelle paperia, jotta et valokuvaa tai skannaa reunoja mukaan.
  • Valokuvaa tai skannaa allekirjoitus. Jos otat kuvan allekirjoituksestasi, varmista, että sivun valaistus on hyvä ja että allekirjoitus ei jää varjoon.
  • Siirrä tai skannaa valokuva tietokoneeseen. Acrobat/Reader hyväksyy JPG-, JPEG-, PNG-, GIF-, TIFF-, TIF- ja BMP-tiedostoja. Kuvaa ei tarvitse rajata. Acrobat/Reader tuo pelkästään allekirjoituksen, jos valokuva tai skannaustulos on kohtuullisen puhdas.

Allekirjoitettujen PDF-dokumenttien lähetys ja seuranta

Lähetä ja seuraa -palvelun avulla voit lähettää allekirjoitettuja PDF-tiedostoja toisille ja saada ilmoituksen, kun vastaanottajat avaavat niitä. Dokumentin kopio tallennetaan Adobe Document Cloud -tilille, jotta se on helposti löydettävissä myöhemmin. Voit kirjautua tilille Adobe ID:llasi.

• Kun dokumentti on valmis, valitse Lähetä ja seuraa lähetysasetusten oikeassa paneelissa. Lisätietoja saat Lähetä ja seuraa -palvelun ohjeesta.

PDF-dokumenttien lähettäminen muille allekirjoitettavaksi Adobe Signin avulla

Voit hankkia dokumentteihin allekirjoitukset muilta Adobe Signin pilvipalveluihin perustuvalla Lähetä allekirjoitettavaksi -työkalulla. Sen avulla vastaanottajat voivat nopeasti allekirjoittaa dokumentteja missä tahansa käyttämällä verkkoselainta tai mobiililaitetta.

Se auttaa sinua seuraamaan koko prosessia. Se lähettää haluamillesi käyttäjille sähköpostiviestin allekirjoitusta odottavasta dokumentista. Kun dokumentti on allekirjoitettu, palvelu lähettää sen sähköpostitse sekä sinulle että allekirjoittajille. Allekirjoitetut dokumentit tallennetaan turvallisesti Adobe Document Cloudiin.

Sertifikaattien hallinta (suojatut PDF-tiedostot)

PDF-tiedoston luoja voi salata dokumentin digitaalisten allekirjoitusten tarkistukseen käytetyllä sertifikaatilla. Muilta vastaanottamasi sertifikaatit tallennetaan luotettujen henkilöllisyyksien luetteloon. Luettelo on kuin osoitekirja. Sen avulla voit vahvistaa näiden käyttäjien allekirjoitukset missä tahansa saamassasi dokumentissa.

Lisätietoja on seuraavissa artikkeleissa Acrobatin ohjeessa: