Readerissa voit allekirjoittaa PDF-tiedostoja ja yhdistää allekirjoituksen tiedostoon. Jos tarkastelet PDF-dokumenttia verkossa, se täytyy ladata tietokoneeseen ennen allekirjoittamista.

Joissakin dokumenteissa on käytössä suojauksia, jotka estävät sähköisen allekirjoittamisen. Tulosta tällöin dokumentti ja allekirjoita tulostettu kopio.

PDF-dokumentin allekirjoittaminen

Jos haluat allekirjoittaa PDF-dokumentin tai lomakkeen, voit kirjoittaa, piirtää tai lisätä kuvan omasta käsin tehdystä allekirjoituksestasi. Voit myös lisätä tekstiä, kuten nimesi, yrityksen nimen, tehtävänimikkeesi tai päivämäärän. Kun tallennat dokumentin, allekirjoituksesta ja tekstistä tulee osa PDF-dokumenttia.

Allekirjoitettujen PDF-dokumenttien lähetys ja seuranta

Kun olet allekirjoittanut lomakkeen, voit jakaa sen muiden kanssa. Jaa lomake toimimalla artikkelissa Lomakkeen lähettäminen annettujen ohjeiden mukaan.

PDF-dokumenttien lähettäminen muille allekirjoitettavaksi Adobe Signin avulla

Voit hankkia dokumentteihin allekirjoitukset muilta Adobe Signin pilvipalveluihin perustuvalla Lähetä allekirjoitettavaksi -työkalulla. Sen avulla allekirjoittajat voivat nopeasti allekirjoittaa sopimuksia missä tahansa käyttämällä verkkoselainta tai mobiililaitetta. Allekirjoittajien ei tarvitse rekisteröityä tai ostaa Adoben tuotteita sopimusten allekirjoittamiseksi.

Lähetä allekirjoitettavaksi -työkalun avulla voit myös seurata koko allekirjoitusprosessia. Työkalu lähettää allekirjoittajille sähköpostiviestin, jossa heitä pyydetään allekirjoittamaan sopimus. Kun dokumentti on allekirjoitettu, palvelu lähettää sen sähköpostitse sekä sinulle että allekirjoittajille.

Sertifikaattien hallinta (suojatut PDF-tiedostot)

PDF-tiedoston luoja voi salata dokumentin digitaalisten allekirjoitusten tarkistukseen käytetyllä sertifikaatilla. Muilta vastaanottamasi sertifikaatit tallennetaan luotettujen henkilöllisyyksien luetteloon. Luettelo on kuin osoitekirja. Sen avulla voit vahvistaa näiden käyttäjien allekirjoitukset missä tahansa saamassasi dokumentissa.

Lisätietoja on seuraavissa artikkeleissa Acrobatin ohjeessa: