Readerissa voit allekirjoittaa PDF-tiedostoja ja yhdistää allekirjoituksen tiedostoon. Jos tarkastelet PDF-dokumenttia verkossa, se täytyy ladata tietokoneeseen ennen allekirjoittamista.

Joissakin dokumenteissa on käytössä suojauksia, jotka estävät sähköisen allekirjoittamisen. Tulosta tällöin dokumentti ja allekirjoita tulostettu kopio.

PDF-dokumentin allekirjoittaminen

Jos haluat allekirjoittaa PDF-dokumentin tai lomakkeen, voit kirjoittaa, piirtää tai lisätä kuvan omasta käsin tehdystä allekirjoituksestasi. Voit myös lisätä tekstiä, kuten nimesi, yrityksen nimen, tehtävänimikkeesi tai päivämäärän. Kun tallennat dokumentin, allekirjoituksesta ja tekstistä tulee osa PDF-dokumenttia.

1. Avaa PDF-dokumentti tai lomake, jonka haluat allekirjoittaa.

2. Napsauta Allekirjoita-kuvaketta  työkalupalkissa. Voit vaihtoehtoisesti valita Työkalut > Täytä ja allekirjoita tai valitse oikeasta ruudusta Täytä ja allekirjoita.

Yleinen allekirjoituskuvake
  3.  Täytä ja allekirjoita -työkalu tulee näkyviin. Valitse Minä.

Täytä ja allekirjoita -toiminnon aloitussivu
  4. Lomakekentät tunnistetaan automaattisesti. Siirrä hiiri kentän päälle, jolloin näyttöön tulee sininen ruutu. Napsauta mitä tahansa sinisen ruudun kohtaa, niin kohdistin siirretään automaattisesti oikeaan paikkaan. Kirjoita teksti, jonka haluat täyttävän kentän.

Siirrä hiiri kentän päälle, niin tunnistettu lomakekenttä tulee näyttöön
    Siirrä hiirtä, niin tunnistettu tekstikenttä tulee näyttöön

Huomautus:

Lisätietoja lomakkeen täyttämisestä on artikkelissa PDF-lomakkeen täyttäminen.

5. Napsauta Allekirjoita-kuvaketta työkalurivillä ja valitse, haluatko lisätä allekirjoituksesi vai vain nimikirjaimet.

Lisää allekirjoitus tai nimikirjaimet

Jos olet jo lisännyt allekirjoituksia tai nimikirjaimia, ne näytetään vaihtoehtoina, joista voit valita.

6. Jos olet jo lisännyt allekirjoituksesi tai nimikirjaimesi, voit valita ne Allekirjoita-valinnoista ja napsauttaa sitä kohtaa PDF-tiedostossa, johon haluat lisätä allekirjoituksesi. Siirry seuraavaan vaiheeseen.

Jos allekirjoitat ensimmäistä kertaa, näkyviin tulee Allekirjoitus tai Nimikirjaimet -paneeli. Alla on esimerkki Allekirjoitus-paneelista.

Kirjoita, piirrä tai tuo allekirjoituskuva
    Voit kirjoittaa, piirtää tai tuoda allekirjoituskuvan. Lisätyt allekirjoitukset ja nimikirjaimet tallennetaan myöhempää käyttöä varten.
    • Kirjoita - Kirjoita nimesi kenttään. Voit valita pienestä joukosta allekirjoitustyylejä; napsauta Vaihda tyyli, jos haluat tarkastella toista tyyliä.
    • Piirrä - Piirrä allekirjoituksesi kenttään.
    • Kuva - Selaa allekirjoituksen kuvia ja valitse oma allekirjoituksesi.
    • Tallenna allekirjoitus - Kun tämä valintaruutu on valittuna ja olet kirjautuneena Acrobat Readeriin tai Acrobatiin, lisätty allekirjoitus tallennetaan turvallisesti Adobe Document Cloudiin uudelleenkäyttöä varten.

Valitse Käytä ja napsauta sitten sitä paikkaa PDF-tiedostossa, johon haluat sijoittaa allekirjoituksen tai nimikirjaimet.

7. Jos haluat siirtää sijoitettua allekirjoitusta tai nimikirjaimiasi, korosta kenttä napsauttamalla sitä ja käytä sitten nuolipainikkeita. Jos haluat muuttaa kentän kokoa tai poistaa kentän, käytä kenttätyökalurivin vaihtoehtoja.

Huomautus:

Jos haluat käyttää kuvaa allekirjoituksena:

• Kirjoita allekirjoituksesi mustalla musteella puhtaalle ja tyhjälle valkoiselle paperiarkille. Kirjoita keskelle paperia, jotta et valokuvaa tai skannaa reunoja mukaan.
  • Valokuvaa tai skannaa allekirjoitus. Jos otat kuvan allekirjoituksestasi, varmista, että sivun valaistus on hyvä ja että allekirjoitus ei jää varjoon.
  • Siirrä tai skannaa valokuva tietokoneeseen. Acrobat/Reader hyväksyy JPG-, JPEG-, PNG-, GIF-, TIFF-, TIF- ja BMP-tiedostoja. Kuvaa ei tarvitse rajata. Acrobat/Reader tuo pelkästään allekirjoituksen, jos valokuva tai skannaustulos on kohtuullisen puhdas.

Allekirjoitettujen PDF-dokumenttien lähetys ja seuranta

Kun olet allekirjoittanut lomakkeen, voit jakaa sen muiden kanssa. Jaa lomake toimimalla artikkelissa Lomakkeen lähettäminen annettujen ohjeiden mukaan.

PDF-dokumenttien lähettäminen muille allekirjoitettavaksi Adobe Signin avulla

Voit hankkia dokumentteihin allekirjoitukset muilta Adobe Signin pilvipalveluihin perustuvalla Täytä ja allekirjoita -työkalulla. Sen avulla allekirjoittajat voivat nopeasti allekirjoittaa sopimuksia missä tahansa käyttämällä verkkoselainta tai mobiililaitetta. Allekirjoittajien ei tarvitse rekisteröityä tai ostaa Adoben tuotteita sopimusten allekirjoittamiseksi.

Allekirjoittajille lähetetään sähköpostiviesti, jossa heitä pyydetään allekirjoittamaan sopimukset. Kun dokumentti on allekirjoitettu, palvelu lähettää sen sähköpostitse sekä sinulle että allekirjoittajille. Voit seurata koko allekirjoitusprosessia Acrobat DC:ssä tai Acrobat Reader DC:ssä valitsemalla Aloitus > Allekirjoitettavaksi.

Sertifikaattien hallinta (suojatut PDF-tiedostot)

PDF-tiedoston luoja voi salata dokumentin digitaalisten allekirjoitusten tarkistukseen käytetyllä sertifikaatilla. Muilta vastaanottamasi sertifikaatit tallennetaan luotettujen henkilöllisyyksien luetteloon. Luettelo on kuin osoitekirja. Sen avulla voit vahvistaa näiden käyttäjien allekirjoitukset missä tahansa saamassasi dokumentissa.

Lisätietoja on seuraavissa artikkeleissa Acrobatin ohjeessa: