Seuraavia ohjeita noudattamalla voit ladata ja asentaa Adobe Shockwave Playerin ja ottaa sen käyttöön selaimessasi.

Huomautus:

Adobe Shockwaven käyttö päättyy 9.4.2019 eikä Windows-käyttöjärjestelmään tarkoitettu Shockwave Player ole sen jälkeen ladattavissa. Yritykset, joilla on voimassa oleva Adobe Shockwaven yrityskäyttöoikeus, saavat tukea kuluvan sopimuskautensa loppuun asti. Adobe tarjoaa Creative Cloudin kautta edelleen monipuolisen valikoiman sisällönluontityökaluja. Näihin kuuluu muun muassa Adobe Animate CC, jolla on helppo luoda vuorovaikutteisia sisältöjä eri käyttöympäristöihin, esimerkkeinä HTML5 Canvas, WebGL ja Flash/Adobe AIR.

Lisätietoja on usein kysytyissä kysymyksissä.

Shockwave Playerin asentaminen

1. Tarkista, onko Shockwave Player jo asennettu tietokoneelle

2. Lataa Shockwave Playerin uusin versio

Jos sinulla ei ole uusinta versiota, lataa se täältä: Adobe Shockwave Player -lataus

3. Asenna Shockwave Player

Kun olet ladannut Shockwave Playerin, noudata lataussivulla näkyviä asennusohjeita.

Huomautus:

(Vain Windows 8:ssa) Varmista, että käytät selainta työpöytätilassa asentaessasi Shockwave Playerin ja ottaessasi sen käyttöön.

Lisätietoja uudesta Adobe Shockwave Player -päivityksestä on artikkelissa Julkaisutiedot | Shockwave Player 12.

4. Ota Shockwave Player käyttöön selaimessa

Internet Explorer: Shockwave Playerin käyttöönotto | Internet Explorer.

Firefox missä tahansa käyttöjärjestelmässä: Shockwave Playerin käyttöönotto | Firefox.

5. Tarkista, onko Shockwave Player asennettu

Jos näet alla olevassa animaatiossa liikkuvia pilviä, Shockwave Player on asennettu.

Jos et näe animaatiota vaiheiden suorittamisen jälkeen, päivitä tämä sivu napsauttamalla alla olevaa kuvaketta. Windows 8: Varmista, että tarkastelet tätä sivua työpöytätilassa, jotta näet animaation.