2017-versies van Animate CC

De 2017-releases van Animate CC bevatten geweldige nieuwe functies voor gameontwerpers, animators en makers van educatieve inhoud. Lees verder voor een korte kennismaking met deze functies en voor koppelingen naar bronnen met meer informatie.

Zie Overzicht van functies | Animate CC | 2015 releases voor een samenvatting van functies die in eerdere versies van Animate CC werden geïntroduceerd.

Voorinstellingen voor versnellingen en aangepaste versnellingen

Verbeteringen in Animate CC (juni 2017)

In deze versie is een set met standaardvoorinstellingen voor versnellingen beschikbaar voor klassieke tweens en vorm-tweens om Animate-ontwerpers meer flexibiliteit te bieden. Kies een voorinstelling uit de lijst met voorinstellingen en pas de bijbehorende versnelling toe op de individueel geselecteerde eigenschap. U kunt ook een aangepaste versnelling toepassen op een vorm-tween.

Opties voor versnellingsvoorinstellingen
Opties voor versnellingsvoorinstellingen

Structuuratlas genereren

Nieuw in Animate CC (juni 2017)

Animate-ontwikkelaars kunnen animaties bewerken en exporteren als structuuratlas voor de Unity game-engine en andere favoriete game-engines. Ontwikkelaars kunnen deze voorbeeldplug-in voor Unity gebruiken en ook aanpassen voor andere game-engines.

Zie Structuuratlas maken voor meer informatie

Exportopties voor de structuuratlas

Aangepaste HTML5-onderdelen verpakken, distribueren en installeren

Verbeteringen in Animate CC (juni 2017)

Animate-ontwikkelaars kunnen componenten in een kant-en-klaar pakket inpakken en dat naar ontwerpers distribueren. De Animate-ontwerpers kunnen de gedistribueerde componenten vervolgens zonder codering installeren.

Zie Componenten in een pakket plaatsen en distribueren voor meer informatie

Besturingselementen voor het pannen van de camera

Verbeteringen in Animate CC (juni 2017)

Deze versie van Animate biedt besturingselementen voor de X- en Y-coördinaten van de camera zodat u gemakkelijk kunt pannen. U vindt de X- en Y-coördinaten in de sectie voor de camera in de Eigenschapcontrole.

Voor meer informatie raadpleegt u Besturingselementen voor coördinaten gebruiken om te pannen

Integratie tussen Flash Player en Adobe AIR

Verbeteringen in Animate CC (juni 2017)

Animate integreert de meest recente versie van Flash Player en AIR SDK 25. De meest recente Adobe AIR SDK voor iOS en Android biedt ondersteuning voor het Noors, Hebreeuws en Deens. Animate ondersteunt de nieuwste tijdstempelserver voor het ondertekenen van certificaten. U kunt desgewenst uw eigen URL voor een aangepaste tijdstempelserver toevoegen.

Gemakkelijker en beter schetsen met het gereedschap Penseel

Verbeteringen in Animate CC (maart 2017)

De prestaties van het gereedschap Penseel zijn verbeterd in deze versie. In vorige versies moest u vaak wachten als u snel met het gereedschap Penseel aan het schetsen of tekenen was. In deze release kunt u schetsen of snel tekenen zonder dat u hoeft te wacht totdat uw vorige schets of tekening volledig vloeiend is gemaakt.

Betere weergave met HiDPI-ondersteuning op het Windows-besturingssysteem

Verbeteringen in Animate CC (januari 2017)

Animate CC optimaliseert uw instellingen voor HiDPI-monitoren automatisch. Nu kunt u pictogrammen en tekst in ultrascherp detail en met meer schermpixels bekijken.

Opmerking:

Animate gebruikt een schaal die is ingesteld op de belangrijkste monitor van het Windows-besturingssysteem.

Framekiezer verbeterd

Verbeteringen in Animate CC (januari 2017)

Het deelvenster Framekiezer is verbeterd en bevat het selectievakje Hoofdframe maken. Hiermee worden automatisch hoofdframes gemaakt wanneer een frame wordt geselecteerd in het deelvenster Framekiezer. Bovendien biedt Animate opties voor het filteren van de frames die in het deelvenster worden weergegeven. U kunt filteren op:

• Alle frames
  • Alleen hoofdframes
  • Alleen frames met labels

U kunt de herhalingsoptie van Grafische symbolen instellen vanuit het deelvenster Framekiezer.

Plakbordkleur

Verbeteringen in Animate CC (januari 2017)

In eerdere versies van Animate waren de plakbordkleuren beperkt en gebaseerd op het thema van gebruikersinterface. Vanaf deze versie kunt u de plakbordkleur net zo instellen als de kleur van het werkgebied en beschikt u over een oneindig canvas om mee te werken. Zie Het deelvenster met werkgebiedgereedschap gebruiken voor meer informatie.

Ondersteuning voor het toevoegen van globale scripts en scripts van derde partijen

Verbeteringen in Animate CC (januari 2017)

Animatoren gebruiken vaak JavaScript-code die van toepassing is op de volledige animatie. Vóór het gebruik van globale scripts en scripts van derde partijen, was het niet mogelijk om vanuit Animate globale variabelen of scripts in te stellen die u kunt toepassen op de hele animatie. Vanaf deze release kunt u globale scripts toevoegen die niet framespecifiek zijn. Voor meer informatie gaat u naar HTML5 Canvas-documenten maken en publiceren in Animate CC

Ondersteuning voor dempen en postereigenschappen van HTML5-videocomponenten

Verbeteringen in Animate CC (december 2016)

Deze versie van Animate introduceert twee nieuwe eigenschappen voor HTML5-videocomponenten: dempen en poster. Met de eigenschap voor dempen kunt u de audio voor uw videocomponent in- of uitschakelen. Met de eigenschap voor posters kunt u een statische posterafbeelding selecteren die wordt weergegeven voordat een video wordt afgespeeld.

Uploaden van responsieve OAM-bestanden naar CC Library voor gebruik in Adobe Muse

Verbeteringen in Animate CC (december 2016)

Deze versie van Animate CC gebruikt het huidige publicatieprofiel tijdens het uploaden van de volledige animatie naar CC Libraries. Door deze functie worden alle publicatie-instellingen beschikbaar, inclusief responsieve eigenschappen bij gebruik in Adobe Muse en Indesign. Zie animatie-elementen delen en publicatie-instellingen voor meer informatie.

Ondersteuning voor Typekit Marketplace-lettertypen

Verbeteringen in Animate CC (december 2016)

Wanneer u Animate CC start, worden alle lettertypen geladen die u van Typekit Marketplace hebt aangeschaft, en zijn deze lettertypen beschikbaar voor gebruik in HTML 5 Canvas-documenten. Zie Typekit-weblettertypen gebruiken voor meer informatie.

Ondersteuning voor virtuele camera

Nieuw in Animate CC (november 2016)

Tot nu toe moest u op extensies van derden vertrouwen, van wisselende kwaliteit en compatibiliteit of wijzigde u uw animatie door het nabootsten van een camerabeweging. Vanaf deze versie kunt u de volgende functies gebruiken die integraal zijn voor elke film:

• Pannen met het onderwerp van het frame
  • Inzoomen op het belangrijkste object voor een dramatisch effect
  • Uitzoomen vanuit een frame om de kijker een overzicht van het geheel te bieden
  • De focus veranderen om de aandacht van de kijker op een ander onderwerp te richten
  • De camera roteren
  • Kleureffecten toepassen met kleurtinten of filters
Camera werkruimte

A. Omtrek van werkgebied B. Pictogram van camera C. Eigenschappen van de camera D. Camerakleureffecten E. Gereedschap camera F. Pictogram van camera G. Cameralaag

Zie Camera gebruiken voor meer informatie over deze nieuwe functie. Als u een video wilt bekijken over deze functie, gaat u naar De virtuele camera gebruiken in Animate CC.

Herbruikbare componenten in HTML5 Canvas

Nieuw in Animate CC (november 2016)

Componenten bieden een functie of een groep verwante en herbruikbare elementen om de productiviteit te verbeteren. Voorheen bood Animate CC ondersteuning voor Flash-componenten die werden gebruikt met op Flash gebaseerde doelen. Vanaf deze versie biedt Animate ondersteuning voor HTML5 Canvas-componenten.

HTML5 Canvas-componenten

Voor meer informatie over componenten, raadpleegt u Componenten gebruiken in HTML5 Canvas.

Samenwerking met CC Libraries

Nieuw in Animate CC (november 2016)

Vanaf deze versie kunt u symbolen of volledige animaties delen via CC Libraries. Meerdere animators kunnen naadloos samenwerken en de workflow voor ontwerpers en ontwikkelaars in game- of applicatie-ontwikkeling vereenvoudigen.

U kunt gekoppelde elementen gebruiken om ervoor te zorgen dat de elementen synchroon zijn met de originele elementen. Met CC Libraries kunt u de animatie-elementen ook naadloos importeren over andere toepassingen, zoals Adobe Muse en Adobe Indesign.

Symbolen delen
Het delen van animatie-elementen via CC Libraries

Zie Samenwerken met CC Libraries voor meer informatie over het delen van symbolen

Vectorpenselen maken en beheren

Nieuw in Animate CC (november 2016)

Animate introduceert de mogelijkheid om vectorpenselen (kunst- en patroonpenselen) te maken en te delen op basis van vormen die u in Animate tekent. Vóór de introductie van deze functie, kon u Adobe Capture CC gebruiken om penselen te maken, en ze te synchronisatie uit de CC Library. Met deze functie kunt u aangepaste penselen van vectorelementen in Animate CC maken.

Penseel maken
Penseel maken

Zie Vectorpenselen maken en beheren voor meer informatie over deze nieuwe functie.

Ondersteuning voor druk en overhelling van penselen

Nieuw in Animate CC (november 2016)

Vanaf deze versie biedt Animate CC ondersteuning voor druk en overhelling voor streken die met het gereedschap Penseel worden getrokken. U kunt illustraties en patroonstreken tekenen met een variabele breedte die afhankelijk is van de druk of overhelling op het penseel. Voor verdere verfijning gebruikt u de Breedte-tool om de breedtepunten aan te passen.

Opties voor druk
Penseel en Overhelling

Zie Druk en overhelling in vectorpenselen voor meer informatie.

Opmerking:

Deze functie is alleen beschikbaar voor tekentabletten.

Afbeeldingen en geanimeerde GIF's exporteren

Nieuw in Animate CC (november 2016)

Vanaf deze versie introduceert Animate een nieuwe workflow om afbeeldingen en geanimeerde GIF-bestanden te exporteren. U kunt de optimalisatiefuncties in het dialoogvenster Afbeelding exporteren gebruiken om een voorvertoning van geoptimaliseerde afbeeldingen te bekijken in verschillende bestandsindelingen en met verschillende bestandskenmerken.

In het dialoogvenster Afbeelding exporteren/Geanimeerde GIF exporteren kunt u het volgende doen:

• Gelijktijdig meerdere versies van een afbeelding bekijken en de optimalisatie-instellingen aanpassen
  • Een voorvertoning van de afbeelding bekijken om de beste combinatie van instellingen te selecteren
  • Transparantie en mattering specificeren
  • Opties selecteren voor het beheersen van ditheren
  • De afbeelding vergroten of verkleinen tot specifieke pixelafmetingen of een specifiek percentage van de oorspronkelijke grootte
Afbeelding exporteren

Lagen als SWF-archief publiceren

Nieuw in Animate CC (november 2016)

Vanaf deze versie introduceert Animate de nieuwe publicatie-indeling SWF-archief. Hiermee worden de verschillende lagen als afzonderlijke SWF-bestanden geïmporteerd in Adobe After Effects.

Lagen publiceren

Zie Lagen publiceren als SWF-archief voor meer informatie.

Opmerking:

Deze functie is alleen van toepassing op ActionScript en FLA-documenten.

Andere verbeteringen

Werkgebiedverbeteringen

Verbeteringen in Animate CC (november 2016)

Deze versie introduceert de volgende werkgebiedverbeteringen:

• De inhoud buiten het werkgebied snijden: hiermee snijdt u de inhoud die buiten het werkgebied ligt.
  • Werkgebiedomtrek: hiermee maakt u een werkgebiedomtrek en geeft u de werkgebiedgrens aan.
Werkgebiedverbeteringen

A. Inhoud buiten het werkgebied snijden B. Standaardomtrek van het werkgebied

Integratie van de nieuwste Flash Player en Adobe AIR SDK

Verbeteringen in Animate CC (november 2016)

Animate ondersteunt de meest recente versie van Flash Player (versie 23) en is geïntegreerd met AIR SDK versie 23.0.