In dit document wordt beschreven hoe u een bijgewerkte versie van het grafische stuurprogramma installeert op een computer waarop u Windows 8, Windows 7 of Vista gebruikt.

Het grafische stuurprogramma is systeemsoftware die de videoadapter van een computer bestuurt (wordt ook wel een videokaart of GPU genoemd). Op een computer die geen daadwerkelijke videoadapter heeft, bestuurt het grafische stuurprogramma het deel van het moederbord van een computer dat een grafische chipset wordt genoemd. De grafische chipset wordt soms ook een onboard, ingebouwde of geïntegreerde grafische controller of chipset genoemd.

Disclaimer: Adobe ondersteunt de installatie van grafische stuurprogramma's niet en biedt de informatie in dit document alleen als gunst. Voor hulp bij installatie van een grafisch stuurprogramma neemt u contact op met de fabrikant van de computer of van de videoadapter op de computer.

De fabrikant en het model van de grafische hardware achterhalen

Als u op zoek bent naar de fabrikant en het model van de videoadapter of chipset van de computer, gebruikt u het DirectX Diagnostic Tool dat is inbegrepen bij Windows 8, Windows 7 en Vista.

Als u de modus Metro in Windows 8 gebruikt, kiest u Bureaublad en opent u de charm Zoeken, waar u dxdiag invoert.

1. Kies Start, typ dxdiag in het tekstvak Zoeken en druk op Enter.

Opmerking
    :
    Als u het bericht 'Wilt u DxDiag toestaan om te controleren of uw stuurprogramma's een digitale handtekening hebben?' ontvangt, klikt u op Ja als u een internetverbinding hebt. Anders klikt u op Nee.

2. Selecteer de tab Weergave in het DirectX Diagnostic Too (of de tab Weergave 1).
  3. Zoek de informatie in het veld Naam van de sectie Apparaat. Hier wordt de fabrikant en het model van de videoadapter of chipset weergegeven.
  4. (Optioneel) Zoek de informatie in de velden Datum en versie in de sectie Stuurprogramma's.
  5. Als er een extra tabblad Weergave beschikbaar is, zoals Weergave 2, selecteert u het en herhaalt u stappen 4 en 5.
  6. Sluit het DirectX Diagnostic Tool.

Een stuurprogramma-installatieprogramma downloaden en installeren

Het installatieprogramma voor een grafisch stuurprogramma downloaden en uitvoeren:

Opmerking: u moet administratortoegang op de computer hebben om het installatieprogramma van een stuurprogramma te kunnen uitvoeren.

1. Sluit alle toepassingen.
  2. Ga in een webbrowser naar een van deze locaties:

• De website van de fabrikant van de videoadapter op de computer.
    • De website van de fabrikant van de computer.

Opmerking: De website van de computerfabrikant is de aanbevolen bron voor stuurprogramma-updates voor notebooks en andere draagbare computers.
  3. Ga op de site van de fabrikant naar de ondersteuningssectie (of downloadsectie) en zoek naar stuurprogrammadownloads voor het exacte model van de videoadapter of computer.
  4. Klik op de koppeling om het installatieprogramma van het stuurprogramma te downloaden. Over het algemeen raadt Adobe aan dat u de meest recente stuurprogrammaversie downloadt die beschikbaar is. Het is echter raadzaam beta- of andere prerelease-stuurprogrammaversies te vermijden.

Belangrijk: De meeste fabrikanten bieden andere installatieprogramma's voor stuurprogramma's voor 32-bits edities van Windows 7 en Vista dan voor 64-bits edities. Download het stuurprogramma voor de editie van Windows 8, 7 of Vista die op de computer wordt uitgevoerd. Als u wilt weten welke editie op de computer is geïnstalleerd, leest u Vaststellen of uw computer een 32-bits of 64-bits editie van Windows heeft (kb407673).

5. Als uw webbrowser vraagt waar u het bestand wilt opslaan, kiest u Bureaublad.
  6. Wanneer het downloadproces is voltooid, dubbelklikt u op het installatiebestand dat u hebt gedownload. Volg de instructies op het scherm in het installatieprogramma.

Opmerking
    :
    Teneinde het stuurprogramma te kunnen installeren, moet u op sommige besturingssystemen Doorgaan of Toestaan selecteren. In andere gevallen moet u de naam en het wachtwoord van een beheerdersaccount invoeren.

7. Start de computer opnieuw op.

Aanvullende informatie

Als u het grafische stuurprogramma bijwerkt, kunnen er weergaveproblemen in Adobe-toepassingen optreden. In sommige gevallen kunnen stabiliteitsproblemen in Adobe-toepassingen worden verholpen door het grafische stuurprogramma bij te werken.

Weergaveproblemen bestaan uit onder andere, maar niet uitsluitend, het volgende:

• Er wordt een zwart, grijs of doorzichtig gebied weergegeven in plaats van de verwachte video of afbeelding.
  • Menu's, schermen of andere interface-elementen blijven op het scherm staan nadat u ze verplaatst of sluit, in plaats van meteen te verdwijnen.
  • Interface-elementen zoals menu's en pictogrammen worden niet weergegeven of verschijnen langzamer op het scherm dan verwacht.