Lees alles over de functie GPU Performance, die is bijgewerkt voor Illustrator CC 2015.

Wat is de functie GPU Performance?

De GPU (Graphics Processing Unit) aanwezig op videokaarten en als onderdeel van beeldschermsystemen, is een gespecialiseerde processor die snel opdrachten kan uitvoeren om afbeelding te manipuleren en weer te geven. GPU-versnelde gegevensverwerking biedt betere prestaties over een groot gamma aan ontwerp-, animatie- en videotoepassingen.

Dit betekent dat de prestaties enorm zijn verbeterd: Illustrator wordt sneller en vloeiender uitgevoerd dan ooit tevoren.

GPU Performance is geïntroduceerd in de 2014-versie van Illustrator CC, voor Windows-computers met bepaalde compatibele, grafische processoren van NVIDIA. Voor de 2015-versie van Illustrator CC is GPU Performance beschikbaar voor zowel Mac OS als Windows en werkt de functie met meerdere GPU's.

Systeemvereisten

Raadpleeg Systeemvereisten | Illustrator voor informatie over de vereisten voor het inschakelen en gebruiken van de GPU Performance-functie.

Verbeteringen van de GPU Performance-functie voor Illustrator CC 2015

Dankzij de verbeteringen aan GPU Performance pant, zoomt en scrollt Illustrator tot 10 keer sneller met 10 keer hogere zoomvergrotingen (van 6400% naar 64.000%).

Hieronder wordt beschreven hoe het werkt:

Selecteer het gereedschap Zoomen (Z) en voer een van de volgende handelingen uit:

• Om in te zoomen: houd de muisknop ingedrukt (lang indrukken) en sleep de aanwijzer naar rechts.
  • Om uit te zoomen: druk op Alt en houd de muisknop ingedrukt (lang indrukken) en sleep de aanwijzer naar links.

Bekijk een video over de prestatieverbeteringen in Illustrator CC 2015.

GPU Performance inschakelen

Nadat u hebt gecontroleerd of uw computer aan de systeemvereisten voor GPU Performance voldoet, volgt u deze instructies om de functie in Illustrator CC in te schakelen.

GPU inschakelen of uitschakelen

1. Klik op de toepassingsbalk op het pictogram van GPU Performance om de instellingen van GPU Performance in het deelvenster Voorkeuren weer te geven.

2. Schakel het selectievakje GPU Performance in of uit en klik op OK.

Schakelen tussen voorbeeldmodi

Wanneer de functie GPU Performance is ingeschakeld, kunt u wisselen (Ctrl + E) tussen de modus GPU Preview en de modus CPU Preview.

• Als u naar GPU Preview wilt schakelen, kiest u Weergave > GPU Preview.
  • Als u naar CPU Preview wilt schakelen, kiest u Weergave > Preview op CPU.

Instellingen van GPU Performance

U kunt de instellingen van de functie GPU Performance aanpassen in het deelvenster Voorkeuren.

Voorkeuren Tijdlijn

Instellingen van GPU Performance in het deelvenster Voorkeuren

In het deelvenster Voorkeuren kunt u, naast het in- of uitschakelen van de functie GPU Performance, ook andere instellingen opgeven voor GPU Performance:

• Geanimeerd zoomen. Schakel dit selectievakje in om ervoor te zorgen dat zoomacties vloeiend en geanimeerd worden weergegeven.
  • Systeeminformatie tonen. Klik op deze knop om het deelvenster Systeeminfo weer te geven, dat informatie bevat over de software- en hardwareomgeving van Illustrator.
  • Dunne lijnen verbeteren (alleen NVIDIA). Schakel dit selectievakje in als bij lage zoomniveaus dunnere lijnen in uw illustraties beginnen te vervagen of niet zichtbaar zijn.

Tips voor het oplossen van problemen

Hebt u problemen bij het inschakelen van de functie GPU Performance of vertoont Illustrator onverwacht gedrag nadat u de functie hebt ingeschakeld? Controleer of uw computer voldoet aan de systeemvereisten voor het gebruik van GPU Performance. Voor computers met AMD-GPU-kaarten moet u bijvoorbeeld Windows 8 of hoger hebben om GPU-functies in Illustrator CC 2015 te gebruiken.

Zie Problemen oplossen met GPU Performance-functies voor meer informatie over het oplossen van problemen.