Veelgestelde vragen over Photoshop GPU

Vind antwoorden op veelgestelde vragen over Photoshop en het gebruik van de grafische kaart (GPU).

Hoe benut Photoshop de GPU?

Photoshop maakt gebruik van de grafische processor van uw systeem om een naadloze Photoshop-ervaring te bieden en de prestaties met vele functies te verbeteren.

Welke functies maken gebruik van de grafische processor?

Functies die een GPU vereisen voor versnelling

• Tekengebieden
  • Blur Gallery – OpenCL versneld
  • Camera Raw (meer informatie)
  • Afbeeldingsgrootte – Details behouden
  • Lensvervaging (meer informatie)
  • Neural Filters
  • Focus selecteren
  • Selecteren en maskeren - OpenCL versneld
  • Slim verscherpen – OpenCL versneld

Functies die niet werken zonder een GPU

Als uw grafische processor niet wordt ondersteund of als het bijbehorende stuurprogramma niet werkt, werken de volgende Photoshop-functies niet:

• 3D
  • Panoramisch overzicht
  • Tikken en pannen
  • Olieverf
  • Perspectief verdraaien (meer informatie)
  • Render – Vlam, Kader en Structuur
  • Zoomen door slepen
  • Grootte van vloeiend penseel wijzigen

Zie Problemen met grafische processor (GPU) oplossen als u problemen ondervindt met de bovenstaande functies.

Wat zijn de minimumvereisten voor de grafische processor?

• Op Windows, een GPU met ondersteuning voor DirectX 12 en 2 GB GPU-geheugen
  • Op macOS, een GPU met ondersteuning voor Metal en 2 GB GPU-geheugen

Als een ouder(e) grafische kaart of stuurprogramma gebruikt, kan de GPU-functionaliteit in Photoshop beperkt zijn of niet worden ondersteund.

Overweeg over het algemeen gebruik te maken van GPU's met gemiddelde bewerkingen/seconde van 2000 of hoger op de GPU Computer Computerbenchmarkgrafiek voor GPU van PassMark.

Hoe zorg ik dat Photoshop de grafische processor kan gebruiken?

1. Kies Bewerken > Voorkeuren > Prestaties (Windows) of Photoshop > Voorkeuren > Prestaties (macOS).

2. Zorg dat in het deelvenster Prestaties, onder de sectie GPU-instellingen, GPU gebruiken is geselecteerd.

3. Klik op Geavanceerde instellingen en geef de volgende optie op:

OpenCL gebruikenschakel deze optie in om de nieuwe filters voor Galerie vervagen, Slim verscherpen, Scherpstellingsgebied selecteren of Afbeeldingsgrootte met details handhaven te versnellen (Opmerking: OpenCL is alleen beschikbaar op nieuwere grafische kaarten die OpenCL v1.1 of hoger ondersteunen.)

Profiteert Photoshop van meer dan een grafische processor of grafische kaart?

Photoshop maakt geen gebruik van meerdere grafische kaarten. Conflicterende stuurprogramma's kunnen ook crashes of andere problemen veroorzaken.

Fout waarbij groen scherm wordt weergegeven

Het kan gebeuren dat het scherm groen wordt wanneer u tijdens het gebruik van Photoshop overschakelt op een andere schermresolutie (een tweede monitor met een andere resolutie aansluiten of verwijderen). U kunt dit oplossen door een van de volgende acties te ondernemen:

• Klik op de groene stip in het document- of toepassingsvenster om het formaat van het venster passend te maken voor het huidige scherm.
  • Photoshop afsluiten/opnieuw starten
  • Ga naar Voorkeuren > Technology Previews en schakel Native canvas deactiveren in. Start Photoshop opnieuw op.

Kan ik de functies van de grafische processor van Photoshop gebruiken op een virtuele machine?

Het uitvoeren van Photoshop op virtuele machines (VM's) is niet uitgebreid getest en wordt niet officieel ondersteund. Het uitvoeren van Photoshop met Grafische processor gebruiken ingeschakeld op virtuele machines en extern bureaublad wordt helemaal niet ondersteund.