Vind antwoorden op veelgestelde vragen over Photoshop en het gebruik van de grafische kaart (GPU).

Hoe gebruikt Photoshop de GPU?

Photoshop maakt gebruik van de grafische processor van uw systeem om een naadloze Photoshop-ervaring te bieden en de prestaties met vele functies te verbeteren.

Welke functies maken gebruik van de grafische processor?

Functies die een GPU vereisten voor versnelling

• Tekengebieden
  • Blur Gallery – OpenCL versneld
  • Camera Raw (meer informatie)
  • Afbeeldingsgrootte – Details behouden
  • Lensvervaging (meer informatie)
  • Neural Filters
  • Focus selecteren
  • Selecteren en maskeren - OpenCL versneld
  • Slim verscherpen – OpenCL versneld

Functies die niet werken zonder een GPU

Als uw grafische processor niet wordt ondersteund of als het bijbehorende stuurprogramma niet werkt, werken de volgende Photoshop-functies niet:

• 3D
  • Panoramisch overzicht
  • Tikken en pannen
  • Olieverf
  • Perspectief verdraaien (meer informatie)
  • Render – Vlam, Kader en Structuur
  • Zoomen door slepen
  • Grootte van vloeiend penseel wijzigen

Zie Problemen met grafische processor (GPU) oplossen als u problemen ondervindt met de bovenstaande functies.

Wat zijn de minimumvereisten voor de grafische processor?

• Op Windows, een GPU met ondersteuning voor DirectX 12 en 2 GB GPU-geheugen
  • Op macOS, een GPU met ondersteuning voor Metal en 2 GB GPU-geheugen

Als een ouder(e) grafische kaart of stuurprogramma gebruikt, kan de GPU-functionaliteit in Photoshop beperkt zijn of niet worden ondersteund.

Overweeg over het algemeen gebruik te maken van GPU's met gemiddelde bewerkingen/seconde van 2000 of hoger op de GPU Computer Computerbenchmarkgrafiek voor GPU van PassMark.

Hoe zorg ik dat Photoshop de grafische processor kan gebruiken?

1. Kies Bewerken > Voorkeuren > Prestaties (Windows) of Photoshop > Voorkeuren > Prestaties (macOS).

2. Zorg dat in het deelvenster Prestaties, onder de sectie GPU-instellingen, GPU gebruiken is geselecteerd.

3. Klik op Geavanceerde instellingen en geef de volgende opties op:

Tekenmodus:

• Standaard: hiermee worden de kleinste hoeveelheid geheugen van de grafische kaart of VRAM en gewone GPU-functies gebruikt
    • Normaal: hiermee wordt meer geheugen van de grafische kaart of VRAM gebruikt en wordt kleurafstemming, tinttoewijzing en overvloeiing van ruitpatronen op basis van de grafische processor ingeschakeld
    • Geavanceerd: dezelfde voordelen als de modus Normaal, evenals nieuwere GPU-functies die verbeterde prestaties kunnen bieden

Grafische processor gebruiken om berekening te versnellen: inschakelen om de interactiviteit van voorbeelden voor Kromtrekken en Marionet verdraaien te verbeteren

OpenCL gebruiken: inschakelen om de nieuwe Blur Gallery-filters, Smart Sharpen, Select Focus Area of Image Size, te versnellen met 'Details behouden' geselecteerd (opmerking: OpenCL is alleen beschikbaar op nieuwere grafische kaarten die OpenCL v1.1 of later ondersteunen.)

Hulplijnen en paden voor anti-alias: hiermee kan de grafische processor de randen van getekende hulplijnen en paden vloeiend maken

30-bits weergave: staat Photoshop toe om 30-bits gegevens rechtstreeks weer te geven op schermen met 30-bits ondersteuning

Gebruik systeemeigen GPU-versnelling van het besturingssysteem: zorgt dat Photoshop macOS Metal en Windows DirectX 12 kan gebruiken

Profiteert Photoshop van meer dan een grafische processor of grafische kaart?

Photoshop maakt geen gebruik van meerdere grafische kaarten. Conflicterende stuurprogramma's kunnen ook crashes of andere problemen veroorzaken.

Kan ik de functies van de grafische processor van Photoshop gebruiken op een virtuele machine?

Photoshop gebruiken op virtuele machines is uitgebreid getest noch officieel ondersteund als gevolg van bekende problemen met functies die afhankelijk zijn van de grafische processor in virtuele omgevingen.