Tips voor het oplossen van algemene problemen met FTP-toegang in Adobe Dreamweaver.

File Transport Protocol (FTP) is de meest frequent gebruikte methode voor het overzetten van bestanden via het Internet.Volg deze oplossingen in de getoonde volgorde om de oorzaak van algemene FTP-problemen te vinden en deze op te lossen.

Voordat u aan de slag gaat

Voordat u probeert om FTP-toegangsfouten op te lossen, moet u verifiëren dat Dreamweaver en uw besturingssysteem up-to-date zijn.

U kunt Dreamweaver bijwerken via de Creative Cloud-desktopapp of vanuit Dreamweaver. In Dreamweaver kiest u Help > Updates en volgt u de aanwijzingen op het scherm. Zie Creative Cloud-apps bijwerken voor informatie over het gebruik van de Creative Cloud-app.

Stel een externe FTP-server in

Dreamweaver kan gebruikmaken van een FTP-server voor het uploaden en downloaden van website-informatie. Het is mogelijk om een FTP-server op te zetten in de categorie Servers van het dialoogvenster Site-opmaak.

Voor aanvullende informatie over het opzetten van een FTP-site raadpleegt u Verbinding maken met een publicatieserver.

Nadat u een FTP-server hebt ingesteld, klikt u op Testen om de verbindingsinformatie te verifiëren. Als u na het invoeren van de informatie geen verbinding kunt maken met uw FTP-server, gaat u door naar de volgende sectie.

Verifieer FTP-toegang

Firewalls, routers, en andere netwerkcomponenten kunnen voorkomen dat u toegang krijgt tot FTP-servers. Volg onderstaand instructies om te verifiëren dat u toegang hebt tot een FTP-server voordat u uw verbindingsinformatie verifieert.

Schakel software-firewalls tijdelijk uit

Software-firewalls beperken de toegang tot uw computer en kunnen verhinderen dat software toegang heeft tot het Internet. Talrijke software-firewalls vragen dit u wanneer een programma toegang probeert te krijgen tot het Internet.

1. Selecteer indien gevraagd de optie die Dreamweaver toegang biedt tot de FTP-server. Hieronder ziet u een voorbeeld van een dialoogvenster:

Windows Firewall
    Klik op de knop Toegang toestaan

2. Indien u niet gevraagd wordt, dan kan het uitschakelen van software-firewalls u helpen bij het bepalen of zij toegang tot FTP-servers verhinderen.  Zie de documentatie bij de firewall-software voor het tijdelijk uitschakelen van software-firewalls.

• Als het uitschakelen van de software-firewall het probleem oplost, configureer dan de software om Dreamweaver toegang te geven tot de FTP. Raadpleeg de documentatie bij de firewall-software voor instructies over het toevoegen van een toepassing aan de lijst met toegestane software.
    • Als u de documentatie over het tijdelijk uitschakelen van de softwarefirewall niet kunt vinden, schakel dan opstartitems en -services uit. De meeste software-firewalls zijn uitgeschakeld tijdens dit proces.

Verifieer dat een router de verbinding niet verhindert

Routers kunnen ingebouwde hardware-firewall of proxy-servers bevatten. Om te bepalen of een router verhindert dat Dreamweaver toegang krijgt tot de FTP-server, verwijdert u de router tijdelijk van het netwerk. U kunt de computer rechtstreeks op een DSL- of kabelmodem aansluiten om de router overbodig te maken.

Als de router de toegang verhindert, raadpleegt u de routerdocumentatie voor het instellen van 'port forwarding' vanaf de computer.

Configureer hardware-firewall of proxy-instellingen

Veel bedrijven maken gebruik van een hardware-firewall en proxy-server die kunnen verhinderen dat Dreamweaver toegang krijgt tot een FTP-server. Een hardware-oplossing geldt voor alle computers binnen het bedrijfsnetwerk. De meeste thuisnetwerken maken geen gebruik van hardwarefirewall of proxytechnologie.

Om te bepalen of uw bedrijf gebruikmaakt van een hardware-firewall of -proxy:

1. Neem contact op met de IT-afdeling van uw bedrijf voor het verkrijgen van firewall- of proxy-informatie.

Opmerking:

Dreamweaver kan geen verbinding maken via een bevestigingsproxy. Als voor uw proxy-server een gebruikersnaam en wachtwoord nodig zijn, kunt u geen verbinding maken met een externe FTP-site. De IT-afdeling moet uitzonderingen instellen voor de site en Dreamweaver. Dreamweaver kan firewall-/proxy-informatie alleen opslaan voor één enkele bevestigingsserver.

2. Kies Site > Sites beheren.
  3. Selecteer uw site.
  4. Klik op Bewerken .

5. Selecteer de categorie Servers.

6. Selecteer de server die u wilt wijzigen en klik op Bewerken.

7. Uitbreiden Meer Opties.
  8. Selecteer Proxy gebruiken, zoals gedefinieerd in Voorkeuren.

9. Klik op de link Voorkeuren.
  10. Voer in de categorie Site de gegeven firewall- of proxy-informatie in de tekstvakken Proxy-host en Proxy-poort.
  11. Klik op Toepassen en vervolgens op Sluiten.

12. Klik op Testen in het dialoogvenster FTP-verbinding instellen om uw instellingen te testen.

Verifieer inloggegevens en andere opties

Inloginformatie is van essentieel belang om verbinding te maken met een FTP-site. Gebruik de volgende informatie voor het verifiëren van uw inloginformatie en breng de nodige wijzigingen aan.

Verifieer uw FTP-informatie

Voor het verbinden met een FTP-server is een FTP-adres, -poort, -inlognaam en -wachtwoord nodig. Een hoofdmap is nodig voor sommige serverconfiguraties. Deze informatie wordt normaliter geleverd door uw webhostingprovider. Verifieer al deze informatie met hen. Hieronder vindt u tips om u te helpen.

FTP-adres

Gebruik een standaardwebadres of een IP-adres voor het FTP-adres. Een webadres is vergelijkbaar met eftp.adobe.com. Een webadres wordt weergegeven als een serie van vier getallen, gescheiden door punten, zoals 192.150.11.87. Providers van webhosting voorzien u normaliter van een domeinnaam voor uw website, zoals www.adobe.com en een gelijksoortig adres voor uw ftp-server zoals ftp.adobe.com.

Aanvullende informatie die u kan helpen om verbinding te maken:

• Voer de ftp:// niet in voor het webadres.
  • Als u een webadres gegeven werd, voer dan het IP-adres in plaats van het webadres in. Neem contact op met uw serviceaanbieder van webhosting of gebruik het ping-commando om het IP-adres te weten te komen.

Poort

Webhostingproviders kunnen een andere poort geven voor toegang tot de FTP-server. De poort is een nummer dat een kanaal creëert tussen uw computer en de FTP-server. De standaardpoort (21 voor FTP en 22 voor SFTP) wordt het meest waarschijnlijk gebruikt als geen poortnummer gespecificeerd is. Het webadres kan worden weergegeven als eftp.adobe.com:445, waarbij eftp.adobe.com het webadres is en 445 de poort.

Inlognaam of gebruikersnaam

De inlognaam is de gebruikersnaam die gebruikt wordt om in te loggen op uw FTP-server. U krijgt deze informatie van uw webhostingprovider en deze informatie mag niet hetzelfde zijn als de inloggegevens die u gebruikt voor toegang tot de website-informatie.

De gebruikersnaam moet voldoen aan de volgende vereisten:

• Geen spaties
  • Alleen alfanumerieke tekens

Wachtwoord

Het wachtwoord wordt geassocieerd met uw inlognaam en kan elke combinatie van tekens zonder spaties zijn. Het wachtwoord is hoofdlettergevoelig.

Hoofdmap

De hoofdmap is de locatie op uw server waar alle bestanden en mappen staan die betrekking hebben op uw website. Als u de hoofdmap niet kunt vinden, neemt u dan contact op met uw webhostingprovider.

Hoofdmapitems die met name worden gebruikt door webhostingproviders:

• /
  • /[domeinnaam] (bijvoorbeeld /www.mijnwebsite.org)
  • /html
  • /docs
  • /www
  • /public_html

Inloggen met een andere FTP-client

Wanneer u inlogt met een andere FTP-client, kunt u bepalen of de informatie van de FTP-server correct is. Gebruik een willekeurige geïnstalleerde FTP-client, zoals FileZilla, of een online oplossing. Voor installatie- en configuratie-informatie voor FileZilla of andere software wordt verwezen naar de documentatie van het product.

• Als u met een andere FTP-client op de FTP-server kunt inloggen, gaat u naar Selecteren/Selectie opheffen Passieve Modus.
  • Als niet kunt inloggen op de FTP-server, dan zijn de verbindingsgegevens mogelijk niet juist. Neem contact op met uw serviceaanbieder van webhosting voor het verifiëren van de informatie en de status van de service.

Verifieer of uw SFTP-server wordt ondersteund

Dreamweaver kan geen verbinding maken met bepaalde SFTP-servers. Voor aanvullende informatie over welke SFTP-servers werken met Dreamweaver raadpleegt u Beperkingen ten aanzien van hostingservers bij gebruik van Adobe Contribute en Dreamweaver.

Pas verbindingsopties aan

Dreamweaver bevat enkele aanvullende configuratieopties die nodig kunnen zijn om verbinding te maken met uw FTP-server. Als de optie vereist is, dan voorziet de webhostingprovider u van deze informatie. Probeer de volgende configuratieopties om te kijken of deze uw verbindingsproblemen oplossen.

Selecteren/Selectie opheffen Passieve Modus

Passieve modus kan helpen bij het oplossen van FTP-problemen die worden veroorzaakt door firewalls die verhinderen dat een FTP-server een verbinding kan maken met uw computer. Door de passieve modus te gebruiken wordt de verbinding in plaats daarvan gemaakt van uw computer naar de server.

1. Kies Site > Sites beheren.

2. Selecteer uw site en klik op Bewerken .

3. Selecteer de categorie Servers en selecteer vervolgens uw externe server.

4. Klik op Bewerken .

5. Uitbreiden Meer Opties.
  6. Selecteer (of hef de selectie op van) Gebruiken Passieve FTP.
  7. Klik op Opslaan en dan nogmaals op Opslaan. Test uw verbinding.

Selecteren//Selectie Gebruiken Optimalisatie FTP-prestatie

De optie Optimalisatie FTP-prestatie versnelt de overdracht van bestanden. Als deze optie al is geselecteerd, maakt u de selectie ongedaan om te zien of dit uw FTP-verbindingsproblemen oplost. Als de optie is uitgeschakeld, schakelt u de optie in.

1. Kies Site > Sites beheren.

2. Selecteer uw site en klik op Bewerken .

3. Selecteer de categorie Servers en selecteer vervolgens uw externe server.

4. Klik op Bewerken .

5. Uitbreiden Meer Opties.
  6. Selecteer (of hef de selectie op van) Gebruiken Optimalisatie FTP-prestatie.
  7. Klik op Opslaan en dan nogmaals op Opslaan. Test uw verbinding.

Inschakelen IPv6-overdrachtsmodus

IPv6 is een netwerkprotocol dat het aantal beschikbare adressen voor netwerken uitbreidt. Als dit vereist is, dan vereist dit protocol dat informatie anders wordt overgedragen over een netwerk.

1. Kies Site > Sites beheren.

2. Selecteer uw site en klik op Bewerken .

3. Selecteer de categorie Servers en selecteer vervolgens uw externe server.

4. Klik op Bewerken .

5. Uitbreiden Meer Opties.
  6. Selecteer (of hef de selectie op van) Gebruiken IPV6-overdrachtsmodus.
  7. Klik op Opslaan en dan nogmaals op Opslaan. Test uw verbinding.

Selecteer SFTP

FTP heeft ondanks haar populariteit talrijke beveiligingszwakheden. Secure FTP (SFTP) stelt u in staat om alle bestandsoverdrachten volledig te coderen en onbevoegde toegang tot uw gegevens, bestanden, gebruikersnamen en wachtwoorden te voorkomen.

Als u niet zeker weet of uw server SFTP uitvoert, kunt u dit navragen bij uw webhostingprovider.

Als uw server SFTP gebruikt, volgt u deze stappen om SFTP in Dreamweaver te selecteren.

1. Kies Site > Sites beheren
  2. Selecteer uw site en klik op Bewerken .

3. Selecteer de categorie Servers en selecteer vervolgens uw externe server.

4. Klik op Bewerken .

5. Selecteer SFTP in het pop-upmenu Verbinding maken via.
  6. Klik op Opslaan en dan nogmaals op Opslaan. Test uw verbinding.

Los fouten in FTP-log op

Dreamweaver houdt een log bij van de opdrachten die het verstuurt naar de FTP-server en de reacties daarop. De reacties van de server kunnen helpen bij het diagnosticeren van FTP-problemen. U kunt het FTP-logboek openen via Venster > Resultaten > FTP-Logboek.

Voor meer informatie over het interpreteren van FTP-logbestanden raadpleegt u Het FTP-log controleren.