Alleen-lezen fout met map Voorkeuren | Probleem met machtigingen

Probleem

In zeldzame gevallen kunt u een van de volgende problemen ondervinden:

• Illustrator reageert niet meer
  • Illustrator lijkt af en toe langzamer te werken
  • Er wordt een melding weergegeven waarin staat dat de map Voorkeuren alleen-lezen is
Alleen-lezen fout met map Voorkeuren
Alleen-lezen fout met map Voorkeuren

Oplossing: stel de kenmerken voor de map Voorkeuren handmatig in op lezen-schrijven

Volg de onderstaande instructies om lees- en schrijfmachtigingen voor Adobe-mappen in te stellen.

Windows

Voer deze procedure uit, één keer voor elk van de volgende mappen:

C:\Program Files\Adobe

C:\Program Files (x86)\Adobe

C:\ProgramData\Adobe

C:\Users\<gebruiker>\AppData\Roaming\Adobe

C:\Gebruikers\<gebruiker>\AppData\Roaming\Adobe\Adobe Illustrator <versie> Settings

1. Open het venster Verkenner. Klik op het tabblad Weergeven en selecteer Verborgen items.

2. Ga naar de map via de hierboven gegeven paden.

3. Klik met de rechtermuisknop op de map in Verkenner en selecteer Eigenschappen.

4. Klik op het tabblad Beveiliging en klik vervolgens op Bewerken om machtigingen in te stellen.

5. Selecteer uw gebruikersnaam in het dialoogvenster Machtigingen. In het vak Machtigingen schakelt u het selectievakje Weigeren uit.

6. Klik tweemaal op OK.

7. Start Adobe Illustrator.

macOS

Voer deze procedure uit, één keer voor elk van de volgende mappen:

/Gebruikers/<gebruiker>/Bibliotheek/Preferences/

/Gebruikers/<gebruiker>/Bibliotheek/Application Support/Adobe/

1. Open de Finder en navigeer naar het hierboven weergegeven pad.

2. Klik met ingedrukte Control-toets op de map en klik op Toon info.

3. Als het item is vergrendeld, klikt u op het vergrendelingspictogram () om de naam en het wachtwoord van een beheerder in te voeren.

4. In de sectie Delen en bevoegdheden selecteert u in de kolom Naam uw naam (of een gebruikersprofiel).

5. Selecteer in de kolom Bevoegdheid de optie Lezen en schrijven.

6. Kies er bij de volgende prompt voor om de toestemming op alle submappen toe te passen.

7. Klik op het slot () om uw voorkeuren op te slaan.

8. Start Illustrator.

Opmerking:

In mappaden of namen die in de procedures worden vermeld, vervangt u de gedeelten tussen hoekige haakjes <> door de vereiste details.

• Vervang <gebruiker> door uw accountnaam.
  • Vervang <versie> door de versie van Illustrator die u gebruikt.

Versie van Illustrator CC

Versienummer

CC 2017

CC 2015

CC 2014