Probleem: er wordt een melding weergegeven dat de map Voorkeuren alleen-lezen is

Alleen-lezen-fout bij map Voorkeuren
Alleen-lezen-fout bij map Voorkeuren

De map Voorkeuren is niet schrijfbaar. Illustrator kan niet worden gestart als de map Voorkeuren de status Alleen-lezen heeft.

Oplossing: stel de kenmerken voor de map Voorkeuren handmatig in op lezen-schrijven

Opmerking:

In mappaden of namen die in de procedures worden vermeld, vervangt u de gedeelten tussen hoekige haakjes <> door de vereiste details.

• Vervang <gebruiker> door uw accountnaam.
  • Vervang <versie> door de versie van Illustrator die u gebruikt.

Versie van Illustrator CC Versienummer
CC2017 21
CC2015 20
CC2014 19

macOS

1. Open Finder en navigeer naar het pad: /Gebruikers/<user>/Bibliotheek/Voorkeuren
  2. Ctrl-klik en kies Toon info in het snelmenu.
  3. Als het item is vergrendeld, klikt u op het vergrendelingspictogram () om de naam en het wachtwoord van een beheerder in te voeren.
  4. In de sectie Delen en bevoegdheden selecteert u in de kolom Naam uw naam (of een gebruikersprofiel).
  5. Selecteer in de kolom Bevoegdheid de optie Lezen en schrijven.
  6. Bij de volgende prompt kiest u ervoor om de toestemming ook op alle submappen toe te passen.
  7. Klik op het slot () om uw voorkeuren op te slaan.
  8. Voer stap 2 t/m 6 uit voor de map:/Gebruikers/<user><gebruiker>/Bibliotheek/Application Support
  9. Start Illustrator.

Windows

1. Druk op Windows + R om de opdracht Uitvoeren te openen.
  2. Typ %appdata%\ en klik op OK.
  3. In de Verkenner die wordt geopend, gaat u naar de map Adobe.
  4. Klik met de rechtermuisknop op de map Instellingen voor Adobe Illustrator <version>, selecteer Eigenschappen > Beveiliging en klik op Bewerken.
  5. Selecteer uw gebruikersnaam in het dialoogvenster Machtigingen. In het vak Machtigingen schakelt u het selectievakje Weigeren uit.
  6. Klik tweemaal op OK.
  7. Start Illustrator.