Zorg ervoor dat uw computer voldoet aan de onderstaande minimale technische specificaties voor het gebruik van Lightroom CC.

Van toepassing op

Versie (2.0) van oktober 2018

Systeemvereisten voor eerdere versies

Opmerking:

• Om Lightroom CC te installeren en te gebruiken, hebt u Windows 10 (versie 1709 of hoger) of macOS 10.12 of hoger nodig. Lightroom CC wordt niet ondersteund op Windows 7, Windows 8.x, Windows 10 (versie 1511 en 1607) of macOS 10.11 (El Capitan).
  • Gebruikt u Windows 7 met Service Pack 1 (64-bits) op uw computer? Overweeg dan Lightroom Classic CC te gebruiken. Bekijk de systeemvereisten of meer informatie.

Uw besturingssysteem bijwerken

macOS

Om gebruik te kunnen maken van de nieuwste functies en technologieën van het besturingssysteem, is macOS Sierra (10.12) of later voor Creative Cloud 2019-apps vereist. Als u een oudere versie van Mac OS X gebruikt, biedt Apple een gratis update naar macOS High Sierra (10.13) aan.

Klik hier om de nieuwste update te downloaden
Klik op de afbeelding om het updateproces te starten

Zie Update naar macOS High Sierra voor meer informatie.

Windows 10

Om gebruik te kunnen maken van de nieuwste functies en technologieën van het besturingssysteem, is de Windows 10-makersupdate (versie 1703) of later voor Creative Cloud 2019-apps vereist. Als u een oudere versie gebruikt, biedt Microsoft een gratis update naar de nieuwste versie van Windows 10 aan.

Klik hier om de nieuwste update te installeren
Klik op de afbeelding om het updateproces te starten

Zie How to update to the latest version of Windows 10 (Bijwerken naar de nieuwste versie van Windows 10) voor meer informatie.

Windows 8.1

De nieuwste versie van Creative Cloud-appsbiedtgeen ondersteuning voor Windows 8.1. Microsoft heeft de reguliere ondersteuning voor Windows 8.1 in januari 2018 stopgezet.

Als u wilt profiteren van de nieuwste functies in de CC 2019-apps, moet u uw besturingssysteem bijwerken naar een compatibele versie van Windows 10. Als u op dit moment niet kunt bijwerken naar Windows 10, kunt u met eerdere versies van Creative Cloud-apps blijven werken. U kunt echter geen nieuwe apps gebruiken, zoals Premiere Rush of Adobe XD.

Voor upgradeopties vanaf Windows 8.1 neemt u contact op met Microsoft Ondersteuning of uw Microsoft-wederverkoper.

Windows 7

De nieuwste versie van de Adobe-video- en audiotools vereisen Windows 10 (versie 1703 of later).Prestaties en stabiliteit zijn topprioriteiten voor al onze gebruikers. Wanneer u onze apps op de huidige versie van Windows 10 uitvoert, kunt u optimaal profiteren van onze tools.

De reguliere ondersteuning voor Windows 7-ondersteuning is in 2015 beëindigd. Voor meer informatie over Windows-ondersteuning gaat u naar het Informatieblad over Windows-levenscyclus.

Voor upgradeopties vanaf Windows 7 neemt u contact op met Microsoft Ondersteuning of uw Microsoft-wederverkoper.

Minimale systeemvereisten voor Lightroom CC

Windows

Minimaal vereiste
Processor Intel®- of AMD-processor met ondersteuning voor 64-bits; Processor van 2 GHz of sneller
Besturingssysteem Microsoft Windows 10* met 64-bits ondersteuning (versie 1709 of hoger)
RAM 4 GB RAM (8 GB aanbevolen)
Ruimte op vaste schijf 2 GB vrije schijfruimte voor installatie van het programma
Monitorresolutie Monitor met een resolutie van 1.024 x 768
Hardwareversnelling voor afbeeldingen
  • AMD: Radeon GPU met DirectX 12- of OpenGL 3.3-ondersteuning.
  • Intel: Skylage of nieuwere GPU met DirectX 12-ondersteuning.
  • NVIDIA: GPU met DirectX 12- of OpenGL 3.3-ondersteuning.
  • OpenGL 3.3- en DirectX 10-compatibele videoadapter voor GPU-functies.
  • 1 GB video-RAM (VRAM). 2 GB specifiek VRAM (4 GB aanbevolen) voor grote beeldschermen met hoge resolutie, zoals van 4k- en 5k-resolutie monitoren.
Internet Internetverbinding en registratie zijn vereist voor verplichte softwareactivering, validering van het lidmaatschap en toegang tot online services.†

* Niet ondersteund op Windows 10 versie 1511 en 1607.

† OPMERKING: Internetverbinding, Adobe ID en acceptatie van de licentieovereenkomst vereist voor activering van dit product. Dit product kan integreren met of toegang geven tot bepaalde online services die door Adobe of derden worden gehost. Adobe-services zijn alleen beschikbaar voor gebruikers die 13 jaar of ouder zijn. Gebruikers dienen ook akkoord te gaan met aanvullende gebruiksvoorwaarden en het Adobe-privacybeleid. Toepassingen en services zijn mogelijk niet in alle landen of talen beschikbaar en kunnen zonder kennisgeving worden gewijzigd of stopgezet. Er kunnen aanvullende vergoedingen of lidmaatschapskosten in rekening worden gebracht.

macOS

Minimaal vereiste
Processor Multicore Intel-processor met 64-bits ondersteuning
Besturingssysteem macOS v10.12 (Sierra), macOS v10.13 (High Sierra) of macOS v10.14 (Mojave)
RAM 4 GB RAM (8 GB aanbevolen)
Ruimte op vaste schijf 2 GB vrije ruimte op de vaste schijf (installatie op een volume met een hoofdlettergevoelig bestandssysteem of op verwisselbare Flash-gebaseerde opslagapparaten is niet mogelijk)
Hardwareversnelling voor afbeeldingen
  • AMD: macOS 10.12, macOS 10.13 of macOS 10.14 met ondersteuning voor Metal.
  • Intel: macOS 10.12, macOS 10.13 of macOS 10.14 met ondersteuning voor Metal.
  • NVIDIA: macOS 10.12, macOS 10.13 of macOS 10.14 met ondersteuning voor Metal.
  • OpenGL 3.3-compatibele videoadapter voor GPU-functies.
  • 1 GB video-RAM (VRAM). 2 GB specifiek VRAM (4 GB aanbevolen) voor grote beeldschermen met hoge resolutie, zoals van 4k- en 5k-resolutie monitoren.
  • OpenGL 3.3-compatibele videoadapter voor GPU-functies.
Internet Internetverbindingen registratie zijn vereist voor verplichte softwareactivatie, validatie van abonnementen en toegang tot online services.†

† OPMERKING: Internetverbinding, Adobe ID en acceptatie van de licentieovereenkomst vereist voor activering van dit product. Dit product kan integreren met of toegang geven tot bepaalde online services die door Adobe of derden worden gehost. Adobe-services zijn alleen beschikbaar voor gebruikers die 13 jaar of ouder zijn. Gebruikers dienen ook akkoord te gaan met aanvullende gebruiksvoorwaarden en het Adobe-privacybeleid. Toepassingen en services zijn mogelijk niet in alle landen of talen beschikbaar en kunnen zonder kennisgeving worden gewijzigd of stopgezet. Er kunnen aanvullende vergoedingen of lidmaatschapskosten in rekening worden gebracht.

Beschikbare taalversies voor Lightroom CC

Adobe Photoshop Lightroom CC is beschikbaar in de volgende talen:

Deutsch

Nederlands

English

Español

Français

Italiano

Português (Brasil)

Svenska

日本語

简体中文

繁體中文

한국어