Zorg ervoor dat uw computer voldoet aan de onderstaande minimale technische specificaties voor het gebruik van Lightroom.

Van toepassing op

Versie van november 2019 (versie 3.0)

Systeemvereisten voor eerdere versies

Minimale systeemvereisten voor Lightroom

Windows

Minimaal vereiste
Processor Intel®- of AMD-processor met ondersteuning voor 64-bits; Processor van 2 GHz of sneller
Besturingssysteem Microsoft Windows 10* met 64-bits ondersteuning (versie 1803 of hoger)
RAM 4 GB RAM (8 GB aanbevolen)
Ruimte op vaste schijf 2 GB vrije schijfruimte voor installatie van het programma
Monitorresolutie Monitor met een resolutie van 1.024 x 768
Hardwareversnelling voor afbeeldingen
  • AMD: Radeon GPU met DirectX 12-ondersteuning.
  • Intel: Skylage of nieuwere GPU met DirectX 12-ondersteuning.
  • NVIDIA: GPU met DirectX 12-ondersteuning.
  • 1 GB video-RAM (VRAM). 2 GB specifiek VRAM (4 GB aanbevolen) voor grote beeldschermen met hoge resolutie, zoals van 4k- en 5k-resolutie monitoren.
Internet Internetverbinding en registratie zijn vereist voor verplichte softwareactivering, validering van het lidmaatschap en toegang tot online services.†

* Niet ondersteund op Windows 10 versies 1511, 1607, en 1709.

† OPMERKING: Internetverbinding, Adobe ID en acceptatie van de licentieovereenkomst vereist voor activering van dit product. Dit product kan integreren met of toegang geven tot bepaalde online services die door Adobe of derden worden gehost. Adobe-services zijn alleen beschikbaar voor gebruikers die 13 jaar of ouder zijn. Gebruikers dienen ook akkoord te gaan met aanvullende gebruiksvoorwaarden en het Adobe-privacybeleid. Toepassingen en services zijn mogelijk niet in alle landen of talen beschikbaar en kunnen zonder kennisgeving worden gewijzigd of stopgezet. Er kunnen aanvullende vergoedingen of lidmaatschapskosten in rekening worden gebracht.

macOS

Minimaal vereiste
Processor Multicore Intel-processor met 64-bits ondersteuning
Besturingssysteem macOS v10.13 of hoger
RAM 4 GB RAM (8 GB aanbevolen)
Ruimte op vaste schijf 2 GB vrije ruimte op de vaste schijf (installatie op een volume met een hoofdlettergevoelig bestandssysteem of op verwisselbare Flash-gebaseerde opslagapparaten is niet mogelijk)
Hardwareversnelling voor afbeeldingen
  • AMD: macOS 10.13 of later met ondersteuning voor Metal.
  • Intel: macOS 10.13 of later met ondersteuning voor Metal.
  • NVIDIA: macOS 10.13 of later met ondersteuning voor Metal.
  • 1 GB video-RAM (VRAM). 2 GB specifiek VRAM (4 GB aanbevolen) voor grote beeldschermen met hoge resolutie, zoals van 4k- en 5k-resolutie monitoren.
Internet Internetverbindingen registratie zijn vereist voor verplichte softwareactivatie, validatie van abonnementen en toegang tot online services.†

† OPMERKING: Internetverbinding, Adobe ID en acceptatie van de licentieovereenkomst vereist voor activering van dit product. Dit product kan integreren met of toegang geven tot bepaalde online services die door Adobe of derden worden gehost. Adobe-services zijn alleen beschikbaar voor gebruikers die 13 jaar of ouder zijn. Gebruikers dienen ook akkoord te gaan met aanvullende gebruiksvoorwaarden en het Adobe-privacybeleid. Toepassingen en services zijn mogelijk niet in alle landen of talen beschikbaar en kunnen zonder kennisgeving worden gewijzigd of stopgezet. Er kunnen aanvullende vergoedingen of lidmaatschapskosten in rekening worden gebracht.

Beschikbare beschikbaar voor Lightroom

Adobe Photoshop Lightroom is beschikbaar in de volgende talen:

Deutsch

Nederlands

English

Español

Français

Italiano

Português (Brasil)

Svenska

日本語

简体中文

繁體中文

한국어