Handboek Annuleren

Systeemvereisten voor Lightroom

1. Handboek Adobe Lightroom
  2. Inleiding
    1. Nieuw in Lightroom
    2. Systeemvereisten voor Lightroom
    3. Lightroom | Algemene vragen
    4. Lightroom-lesbestanden
    5. Werken met Adobe Photoshop Lightroom voor mobiele apparaten
    6. Voorkeuren instellen
  3. Leren in de app
    1. Leren en inspireren in de app
    2. Leren en inspireren in de app | Lightroom voor mobiele apparaten (iOS)
    3. Leren en inspiratie in de app | Lightroom voor mobiele apparaten (Android)
  4. Foto's toevoegen, importeren en vastleggen
    1. Foto's toevoegen
    2. Foto's vastleggen met Lightroom voor mobiele apparaten (iOS)
    3. Foto's vastleggen met Lightroom voor mobiele apparaten (Android)
    4. Foto's importeren in Lightroom voor mobiele apparaten (iOS)
    5. Foto's en video's importeren in Lightroom voor mobiele apparaten (Android)
  5. Foto's ordenen
    1. Foto's ordenen
    2. Foto's van personen vinden en ordenen in de weergave Personen
    3. Foto's zoeken en indelen in Lightroom voor mobiele apparaten (iOS)
    4. Foto's zoeken en indelen in Lightroom voor mobiele apparaten (Android)
  6. Foto's bewerken
    1. Foto's bewerken
    2. Maskeren in Lightroom
    3. Foto's bewerken in Lightroom voor mobiele apparaten (iOS)
    4. Foto's bewerken in Lightroom voor mobiele apparaten (Android)
    5. Foto's samenvoegen tot HDR's, panorama's en HDR-panorama's
    6. Verbeter eenvoudig de afbeeldingskwaliteit in Lightroom
  7. Video's bewerken
    1. Video's bewerken
    2. Foto's bewerken in Lightroom voor mobiele apparaten (iOS)
    3. Foto's bewerken in Lightroom voor mobiele apparaten (Android)
  8. Opslaan, delen en exporteren
    1. Uw foto's exporteren of delen
    2. Foto's exporteren en delen in Lightroom voor mobiele apparaten (iOS)
    3. Foto's opslaan, delen en exporteren met Lightroom voor mobiele apparaten (Android)
  9. Lightroom voor mobiele apparaten, tv en op het web
    1. Aan de slag met Lightroom voor mobiele apparaten (iOS)
    2. Aan de slag met Lightroom voor mobiele apparaten (Android)
    3. Adobe Photoshop Lightroom op het web
    4. De app Lightroom voor Apple TV installeren
    5. Snelkoppelingen gebruiken in Lightroom voor mobiele apparaten (iOS en Android)
    6. Adobe Photoshop Lightroom voor mobiele apparaten en Apple TV | Veelgestelde vragen
    7. Lightroom-foto's en -video's weergeven op uw tv
    8. Voorinstellingen toevoegen/synchroniseren met mobiele apparaten
  10. Foto's migreren
    1. Apple-fotobibliotheek migreren naar Lightroom
    2. Foto's en video's migreren van Lightroom Classic naar Lightroom
    3. Foto's migreren van Photoshop Elements naar Lightroom

Zorg ervoor dat uw computer voldoet aan de onderstaande minimale technische specificaties voor het gebruik van Lightroom.

Van toepassing op

Versie van oktober 2021 (versie voor desktop 5.0 en versie voor mobiele apparaten 7.0) en later

Systeemvereisten voor eerdere versies

Minimale en aanbevolen systeemvereisten voor Lightroom desktop

Windows

Minimale Aanbevolen
Processor Intel®-, AMD- of ARM-processor met 64-bits ondersteuning, 2 GHz of snellere processor
Besturingssysteem Windows 10 (64-bits) versie 1909 of hoger
RAM 8 GB  16 GB of meer
Ruimte op vaste schijf 2 GB vrije ruimte op de vaste schijf. Tijdens de installatie en synchronisatie is extra vrije ruimte nodig
Monitorresolutie Schermresolutie van 1280 x 768 Schermresolutie van 1920 x 1080 of meer
Grafische kaart
  • GPU met ondersteuning voor DirectX 12
  • 2 GB VRAM
  • GPU met ondersteuning voor DirectX 12
  • 4 GB VRAM voor 4K of grotere beeldschermen
Zie de veelgestelde vragen over Lightroom GPU voor meer informatie
Internet Internetverbinding en registratie zijn vereist voor verplichte softwareactivering, validering van het lidmaatschap en toegang tot online services†

macOS

Minimale Aanbevolen
Processor Multicore Intel®-processor met 64-bits ondersteuning of M1 Apple Silicon-processor
Besturingssysteem macOS Catalina (versie 10.15) of nieuwer
macOS Monterey (versie 12)
RAM 8 GB RAM  16 GB aanbevolen
Ruimte op vaste schijf

2 GB vrije ruimte op de vaste schijf. Tijdens de installatie en synchronisatie is extra vrije ruimte nodig

Lightroom kan niet worden geïnstalleerd op hoofdlettergevoelige bestandssystemen of verwisselbare flashopslagapparaten

Monitorresolutie Schermresolutie van 1280 x 768 Schermresolutie van 1920 x 1080 of meer
Grafische kaart
  • GPU met ondersteuning voor Metal
  • 2 GB VRAM
  • GPU met ondersteuning voor Metal
  • 4 GB VRAM voor 4k of grotere beeldschermen

Ga naar Mac-computers die Metal ondersteunen om te zien of uw computer Metal ondersteunt

Zie de veelgestelde vragen over Lightroom GPU voor meer informatie

Internet Internetverbinding en registratie zijn vereist voor verplichte softwareactivering, validering van het lidmaatschap en toegang tot online services†
Opmerking:

† Voor de activering en het gebruik van dit product zijn een internetverbinding en Adobe ID vereist en dient u akkoord te gaan met de licentieovereenkomst. De applicatie valideert de software om de 30 dagen. Dit product kan integreren met of toegang geven tot bepaalde online services die door Adobe of derden worden gehost. Adobe-services zijn alleen beschikbaar voor gebruikers die 13 jaar of ouder zijn. Gebruikers dienen ook akkoord te gaan met aanvullende gebruiksvoorwaarden en het Adobe-privacybeleid. Toepassingen en services zijn mogelijk niet in alle landen of talen beschikbaar en kunnen zonder kennisgeving worden gewijzigd of stopgezet. Er kunnen aanvullende vergoedingen of lidmaatschapskosten in rekening worden gebracht.

Minimale systeemvereisten voor Lightroom voor mobile

iOS

Lightroom voor iOS ondersteunt elke iPhone of iPad met iOS 13.0 of later.

Opmerking:

Functies zoals Onderwerp selecteren en Lucht selecteren in Maskeren zijn niet beschikbaar op de volgende apparaten: iPod Touch 7, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7, iPad (5e generatie), iPad (6e generatie) en iPad Pro 9.7.

Android

Minimale Aanbevolen
Processor Quad-core CPU met een frequentie van 1,5 GHz en ARMv7-architectuur
CPU met vier kernen en een frequentie van 2,2 GHz en ARMv8-architectuur
RAM 2 GB 6 GB en meer wordt aanbevolen
Interne opslag 8 GB 64 GB en meer wordt aanbevolen
Versie Android-besturingssysteem
8.x (Oreo) en later worden ondersteund
Opmerking:

Bepaalde functies zoals Onderwerp selecteren en Lucht selecteren in Maskeren worden alleen ondersteund op Android-apparaten met 8 GB of meer RAM. Technology Previews (functies die mogelijk niet volledig klaar zijn voor de productie maar wel beschikbaar zijn om uit te proberen) zijn toegestaan op apparaten met 4 GB tot 6 GB RAM, maar af en toe kan er een crash optreden omdat er onvoldoende geheugen is. Deze functies zijn niet beschikbaar op apparaten met minder dan 4 GB RAM.

Beschikbare taalversies voor Lightroom

Lightroom voor desktop is beschikbaar in de volgende talen:

Deutsch

Nederlands

English

Español

Français

Italiano

Português (Brasil)

Русский

Svenska

Thaïs

日本語

简体中文

繁體中文

한국어

Opmerking:

Adobe Lightroom voor mobiele apparaten (iOS en Android) is verkrijgbaar in het Engels, Frans, Canadees-Frans (alleen iOS), Duits, Japans, Italiaans, Spaans, Braziliaans-Portugees, Koreaans, Russisch, Vereenvoudigd Chinees, Traditioneel Chinees, Thai, Turks, Indonesisch, Nederlands, Zweeds, Vietnamees en Pools.