Preview CC wordt vanaf oktober 2017 niet meer actief onderhouden of aangeboden als download. Daarnaast is de functie Voorvertoning van apparaat verwijderd uit de Photoshop CC-release van oktober 2017. Als u een eerder gedownloade versie van Preview CC op uw iOS-apparaat hebt, kunt u die in de huidige staat blijven gebruiken met eerdere versies van Photoshop.

preview_appicon_128

Adobe Preview CC is een companion-app van Photoshop voor iOS waarmee u in real-time een voorvertoning kunt bekijken van uw ontwerpen, terwijl u deze bewerkt in Photoshop. Met Preview CC kunt u zien of ontwerpen op het daadwerkelijke apparaat worden weergegeven zoals u wilt dat ze worden weergegeven. Preview CC versnelt het ontwerpproces en vermindert de benodigde tijd om meerdere schermgroottes te testen.

Als u een document met tekengebieden hebt, probeert Voorvertoning van apparaat u het juiste tekengebied te tonen door de grootte en positie van het tekengebied af te stemmen op de grootte van het verbonden apparaat.

device preview2

Algemene informatie

Wat is Preview CC en wat doet het?

Preview CC is de snelste manier om op meerdere iOS-apparaten tegelijk een accurate voorvertoning te verkrijgen van ontwerpen voor mobiel en web. Met Preview CC kunt u ervoor zorgen dat uw ontwerpen precies zoals u dat wilt, op uw iOS-doelapparaten verschijnen.

Heb ik Adobe Photoshop nodig om Preview CC te gebruiken?

Ja. Preview CC is een companion-app voor de Adobe Photoshop CC 2015-versie.

Moet ik een Creative Cloud-account hebben om Preview CC te kunnen gebruiken?

U hebt een gratis of betaald Creative Cloud-lidmaatschap nodig om Preview CC te gebruiken. Als u nog geen lid bent, kunt u zich aanmelden voor een gratis Creative Cloud-lidmaatschap.

Kan ik Preview CC gratis downloaden?

Preview CC is niet meer beschikbaar als download in de App Store.

Als u Preview CC eerder hebt gedownload en niet hebt bijgewerkt naar de Photoshop CC-versie van oktober 2017, kunt u deze functie blijven gebruiken met eerdere versies van Photoshop CC.

Waar kan ik terecht voor meer hulp en ondersteuning voor Adobe Preview CC?

Adobe Preview CC gebruiken

Werkt Preview CC met elke versie van iOS?

Preview CC werkt met elk apparaat dat iOS 8 of hoger ondersteunt.

• iPad Pro
  • iPhone 4s
  • iPhone 5
  • iPhone 5c
  • iPhone 5s
  • iPhone 6
  • iPhone 6 Plus
  • iPhone 6s
  • iPhone 6s Plus
  • iPod Touch (5e generatie)
  • iPad 2
  • iPad (3e generatie)
  • iPad (4e generatie)
  • iPad Air
  • iPad Air 2
  • iPad Mini
  • iPad Mini 2
  • iPad Mini 3

Is Preview CC beschikbaar voor Android?

Preview CC is niet beschikbaar voor Android.

Met welke versie van Photoshop werkt Preview CC?

Preview CC werkt met Photoshop CC 2015. Photoshop CC 2015 is beschikbaar als een gratis update voor Creative Cloud-leden. Zie Photoshop downloaden om Photoshop CC 2015 te downloaden.

Hoe verbind ik Preview CC met Photoshop?

U kunt Preview CC met Photoshop verbinden via een USB-verbinding of via wifi.

Als u voor de eerste keer verbinding maakt met Photoshop, moet het deelvenster Voorvertoning van apparaat in Photoshop zijn geopend. Voor volgende verbindingen hoeft dit deelvenster niet meer open te staan.

Heb ik een Adobe ID nodig om Adobe Preview CC te gebruiken?

U moet zich aanmelden bij uw Creative Cloud-account met uw Adobe ID om Preview CC via wifi te gebruiken.

Hoeveel apparaten kan ik tegelijk met Photoshop CC verbinden?

Er is geen specifieke limiet voor het aantal apparaten dat u kunt verbinden. Houd er wel rekening mee dat hoe meer apparaten u tegelijk verbindt, hoe meer bandbreedte vereist is om afbeeldingen te verzenden waardoor de snelheid van het voorvertoningproces kan dalen.

Hoe maak ik een verbinding via USB?

U moet allereerst iTunes op uw computer downloaden en installeren. Voordat u Preview CC via een USB-poort met Photoshop verbindt, moet u ervoor zorgen dat:

• Preview CC op uw apparaat wordt uitgevoerd.
  • De USB-kabel is verbonden met de computer waarop Photoshop wordt uitgevoerd.
  • Het deelvenster Voorvertoning van apparaat geopend is in Photoshop.

Hoe maak ik verbinding met Photoshop via wifi?

Verbind Preview CC als volgt via wifi met Photoshop:

• Meld u aan bij Adobe Preview CC met uw Creative Cloud-account.
  • Controleer dat Adobe Photoshop en uw apparaat op hetzelfde wifinetwerk zitten.
  • Zorg dat in Photoshop het deelvenster Voorvertoning van apparaat is geopend.

Hoe kan ik op twee apparaten tegelijk een voorvertoning van een ontwerp voor een mobiele app bekijken?

U kunt een voorvertoning van een ontwerp op twee apparaten tegelijk weergeven, op een iPad en een iPhone bijvoorbeeld, door beide apparaten via wifi of USB te verbinden met Photoshop. Preview CC kan de tekengebieden dan automatisch detecteren en op de juiste grootte voor elk apparaat weergeven.

Kan ik vegen om door de tekengebieden op mijn apparaat te navigeren?

Ja, u kunt vegen om door verschillende tekengebieden te navigeren en voorvertoningen te bekijken. Met Preview CC kunt u door de tekengebieden vegen, gebaseerd op de breedte. Als u bijvoorbeeld een PSD hebt met tekengebieden voor verschillende iOS-groottes en u verbindt een iPhone 5, dan geeft Preview CC automatisch het eerste tekengebied van de iPhone 5 weer. U kunt ook een specifiek tekengebied selecteren via het navigatiemenu van de app en door de tekengebieden navigeren die dezelfde breedte hebben als het geselecteerde tekengebied.

Kan ik vegen om door de laagsamenstellingen op mijn apparaat te navigeren?

Preview CC toont de momenteel actieve laagsamenstelling in Photoshop. Gebruik het deelvenster Laagsamenstelling in Photoshop om te selecteren van welke laagsamenstelling u een voorvertoning wilt bekijken.

Kan ik in real-time een voorvertoning van mijn ontwerpen zien terwijl ik ze bewerk in Photoshop?

Dat hangt af van de grootte van uw Photoshop-bestand en het aantal lagen. Het kan enkele seconden duren voordat de wijzigingen die u in Photoshop hebt gemaakt, in Preview CC verschijnen.

Welke bewegingen ondersteunt Preview CC?

Vegen om tussen verschillende tekengebieden te navigeren en deze tekengebieden als voorvertoning weer te geven op daadwerkelijke apparaten.

Knijpen en spreiden om respectievelijk in en uit te zoomen.

Dubbeltikken om tussen de weergaven 100% en Schermvullend te schakelen.

Slepen om de afbeelding te pannen.

Kan ik de verbinding van mijn apparaat met Photoshop verbreken en nog steeds een voorvertoning van mijn app bekijken?

Ja. Preview CC plaatst alle tekengebieden die u hebt bekeken voordat u de verbinding verbrak, in een cache.

Ondersteunt Preview CC staande en liggende afdrukstanden?

Ja, Preview CC ondersteunt staande en liggende ontwerpen. Preview CC detecteert automatisch de tekengebieden met het juiste formaat voor deze afdrukstanden.