Preview wordt vanaf oktober 2017 niet meer actief onderhouden of aangeboden als download. Daarnaast is de functie Voorvertoning van apparaat verwijderd uit de Photoshop-release van oktober 2017. Als u een eerder gedownloade versie van Preview op uw iOS-apparaat hebt, kunt u die in de huidige staat blijven gebruiken met eerdere versies van Photoshop.

preview_appicon_128

Adobe Preview is een companion-app van Photoshop voor iOS waarmee u in real-time een voorvertoning kunt bekijken van uw ontwerpen, terwijl u deze bewerkt in Photoshop. Met Preview kunt u zien of ontwerpen op het daadwerkelijke apparaat worden weergegeven zoals u wilt dat ze worden weergegeven. Preview versnelt het ontwerpproces, waardoor het minder tijd kost om meerdere schermgroottes te testen.

Als u een document met tekengebieden hebt, probeert Voorvertoning van apparaat u het juiste tekengebied te tonen door de grootte en positie van het tekengebied af te stemmen op de grootte van het verbonden apparaat.

device preview2

Algemene informatie

Preview vormt de snelste manier om op meerdere iOS-apparaten tegelijk een accurate voorvertoning te krijgen van ontwerpen voor mobiel en web. Met Preview kunt u ervoor zorgen dat uw ontwerpen op iOS-doelapparaten worden weergegeven precies zoals u dat wilt.

Ja. Preview is een companion-app voor de Adobe Photoshop 2015-versie.

U hebt een gratis of betaald Creative Cloud-lidmaatschap nodig om Preview te gebruiken. Als u nog geen lid bent, kunt u zich aanmelden voor een gratis Creative Cloud-lidmaatschap.

Preview is niet meer beschikbaar als download in de App Store.

Als u Preview eerder hebt gedownload en niet hebt bijgewerkt naar de Photoshop-versie van oktober 2017, kunt u deze functie blijven gebruiken met eerdere versies van Photoshop.

Adobe Preview gebruiken

Preview werkt met elk apparaat dat iOS 8 of hoger ondersteunt.

• iPad Pro
  • iPhone 4s
  • iPhone 5
  • iPhone 5c
  • iPhone 5s
  • iPhone 6
  • iPhone 6 Plus
  • iPhone 6s
  • iPhone 6s Plus
  • iPod Touch (5e generatie)
  • iPad 2
  • iPad (3e generatie)
  • iPad (4e generatie)
  • iPad Air
  • iPad Air 2
  • iPad Mini
  • iPad Mini 2
  • iPad Mini 3

Preview is niet beschikbaar voor Android.

Preview werkt met Photoshop 2015, dat beschikbaar is als gratis update voor Creative Cloud-leden.

U kunt Preview met Photoshop verbinden via een USB-verbinding of via wifi.

Als u voor de eerste keer verbinding maakt met Photoshop, moet het deelvenster Voorvertoning van apparaat in Photoshop zijn geopend. Voor volgende verbindingen hoeft dit deelvenster niet meer open te staan.

U moet zich aanmelden bij uw Creative Cloud-account met uw Adobe ID om Preview via wifi te kunnen gebruiken.

Er is geen specifieke limiet voor het aantal apparaten dat u kunt verbinden. Houd er wel rekening mee dat hoe meer apparaten u tegelijk verbindt, hoe meer bandbreedte vereist is om afbeeldingen te verzenden waardoor de snelheid van het voorvertoningproces kan dalen.

U moet allereerst iTunes op uw computer downloaden en installeren. Voordat u Preview via een USB-poort met Photoshop verbindt, moet u ervoor zorgen dat:

• Preview op uw apparaat wordt uitgevoerd.
  • De USB-kabel is aangesloten op de computer waarop Photoshop wordt uitgevoerd.
  • Het deelvenster Voorvertoning van apparaat geopend is in Photoshop.

Verbind Preview als volgt via wifi met Photoshop:

• Meld u aan bij Adobe Preview met uw Creative Cloud-account.
  • Zorg dat Adobe Photoshop en uw apparaat op hetzelfde wifi-netwerk zitten.
  • Zorg dat in Photoshop het deelvenster Voorvertoning van apparaat is geopend.

U kunt een voorvertoning van een ontwerp op twee apparaten tegelijk weergeven, op een iPad en een iPhone bijvoorbeeld, door beide apparaten via wifi of USB te verbinden met Photoshop. Preview kan de tekengebieden dan automatisch detecteren en op de juiste grootte voor elk apparaat weergeven.

Ja, u kunt vegen om door verschillende tekengebieden te navigeren en voorvertoningen te bekijken. Met Preview kunt u door tekengebieden vegen op basis van de breedte. Als u bijvoorbeeld een PSD hebt met tekengebieden voor verschillende iOS-groottes en u verbindt een iPhone 5, dan geeft Preview automatisch het eerste tekengebied van de iPhone 5 weer. U kunt ook een specifiek tekengebied selecteren via het navigatiemenu van de app en door de tekengebieden navigeren die dezelfde breedte hebben als het geselecteerde tekengebied.

Preview toont de momenteel actieve laagsamenstelling in Photoshop. Gebruik het deelvenster Laagsamenstelling in Photoshop om te selecteren van welke laagsamenstelling u een voorvertoning wilt bekijken.

Dat hangt af van de grootte van uw Photoshop-bestand en het aantal lagen. Het kan enkele seconden duren voordat de wijzigingen die u in Photoshop hebt gemaakt, in Preview verschijnen.

Vegen om tussen verschillende tekengebieden te navigeren en deze tekengebieden als voorvertoning weer te geven op daadwerkelijke apparaten.

Knijpen en spreiden om respectievelijk in en uit te zoomen.

Dubbeltikken om tussen de weergaven 100% en Schermvullend te schakelen.

Slepen om door de afbeelding te schuiven.

Ja. Preview plaatst alle tekengebieden die u hebt bekeken voordat u de verbinding verbrak, in een cache.

Ja, Preview ondersteunt staande en liggende ontwerpen. Preview detecteert automatisch de tekengebieden met het juiste formaat voor deze afdrukstanden.