Veelgestelde vragen over Adobe Scan

Scan alles naar een hoogwaardig PDF-bestand met je mobiele apparaat. De mobiele app Adobe Scan tovert je mobiele apparaat om tot een krachtige en intelligente scantool met tekstherkenning, waarmee je afbeeldingen snel kunt vastleggen en papieren documenten en whiteboards kunt omzetten in hoogwaardige, doorzoekbare Adobe-PDF's waaraan je notities kunt toevoegen en die je kunt doorzoeken, invullen, ondertekenen, bewerken en meer.

Met de gratis mobiele app Adobe Scan kun je eenvoudig papieren documenten en whiteboards in hoge kwaliteit vastleggen met je mobiele apparaat, met automatische tekstherkenning en kunstmatige intelligentie, mogelijk gemaakt door Adobe Sensei. Verander documenten, formulieren, whiteboards, bonnetjes en visitekaartjes in hoogwaardige Adobe-PDF's waaraan je notities kunt toevoegen en die je kunt doorzoeken, invullen, ondertekenen, bewerken en meer.

Ja. Download de gratis Android- of iOS-versie van de mobiele app via Google Play of de iTunes App Store.

Ja. Wanneer je in Adobe Scan op PDF opslaan tikt, wordt je bestand automatisch omgezet naar PDF en opgeslagen in je Adobe Document Cloud-account.

De mobiele app Adobe Scan werkt samen met Adobe Document Cloud, zodat je verbonden en productief blijft en kunt samenwerken vanaf elk apparaat, waar je ook bent.

Meld je aan voor een gratis Adobe Document Cloud-account om:

• Bestanden te bewaren en te openen in Adobe Document Cloud met 2 GB gratis opslagruimte.
  • Je bestanden te synchroniseren met Adobe Document Cloud, zodat je er direct toegang toe hebt vanaf je desktop, mobiele apparaten en het web.
  • Je bestand eenvoudig met anderen te delen, zonder vervelende e-mailthreads en -bijlagen.

Elke PDF die je in Adobe Scan maakt, kan worden ingevuld en ondertekend in Adobe Acrobat. Als je Adobe Acrobat voor je smartphone of tablet wilt installeren, zodat je een formulier, contract of overeenkomst kunt invullen, tik je eenvoudig op Invullen en ondertekenen op het tabblad Recent.

Adobe Acrobat Reader gebruikt herkenning van formuliervelden, mogelijk gemaakt door Adobe Sensei, om op intelligente wijze velden te detecteren en voor te stellen, zoals naam, adres, handtekening of selectievakjes, zodat je formulieren nog sneller kunt invullen en ondertekenen.

Met Adobe Scan kun je visitekaartjes scannen en automatisch importeren in de contactpersonen op je apparaat, zonder dat je ze moet overtypen. Je kunt zelfs meerdere visitekaartjes scannen als één scan van meerdere pagina's en de visitekaartjes selecteren die je wilt importeren.

1. Open de app Contacten.
  2. Selecteer de contactpersoon die je wilt toevoegen aan Outlook.
  3. Kies Deel contact (iOS) of Delen als vCard (Android) en kies vervolgens Outlook.
  4. Open de bijlage in je Outlook desktop-app en selecteer Opslaan en sluiten.

Ja, je kunt contactpersonen die je hebt geüpload met Adobe Scan, een e-mail sturen vanuit je e-mailapp door hun naam te typen en hun gegevens te selecteren in de vervolgkeuzelijst.

Nee. Adobe Scan is een gratis, opzichzelfstaande app.

Met een lidmaatschap van Acrobat Pro DC kun je je scans samen met andere documenten en formulieren combineren en ordenen in één PDF-bestand en scans exporteren naar volledig bewerkbare Microsoft Office-bestanden vanaf je desktop, mobiele apparaat of internet. Afbeeldingen en tekst uit je gescande PDF's kunnen dan ook volledig worden bewerkt op een desktop.

Adobe Acrobat Reader is de vertrouwde, toonaangevende app om PDF's te bekijken en ermee te werken. Met de gratis app kun je PDF's die met Adobe Scan zijn gemaakt, invullen, ondertekenen, markeren, doorzoeken en notities toevoegen.

Wanneer je een lidmaatschap neemt van Adobe Acrobat Export PDF, Adobe Acrobat PDF Pack of Adobe Acrobat Pro DC, krijg je toegang tot premiumfuncties, zodat je nog meer kunt doen met je PDF's.

Met één tik open je Acrobat Reader vanuit Adobe Scan en kun je je scans openen in Adobe Acrobat Reader, waar je eenvoudig tekst in je scans kunt zoeken en markeren of notities kunt toevoegen.

Wanneer je een lidmaatschap neemt van Acrobat Pro DC, kun je afbeeldingen en tekst in je scans volledig bewerken op een desktop. En je bestanden zijn overal toegankelijk waar je Adobe Document Cloud gebruikt: op de desktop, mobiel en het web.

Ja, je kunt foto's op papier en whiteboards importeren in Adobe Scan. Selecteer het pictogram Afbeeldingen op het tabblad Recent of Alle Scans, waarna Adobe Scan automatisch foto's van documenten en formulieren in je bibliotheek herkent en ophaalt.

Je kunt ook afbeeldingen uit je fotobibliotheek delen. Selecteer eenvoudig het pictogram Delen wanneer je je foto's bekijkt en kies Adobe Scan.

Je kunt je originele afbeelding opslaan als een .jpg-bestand door te gaan naar Instellingen > Voorkeuren en de functie Originelen opslaan naar foto's in te schakelen.

OCR staat voor Optical Character Recognition (optische tekstherkenning). Dit is een technologie waarmee je verschillende soorten documenten, zoals gescande papieren documenten, PDF-bestanden of foto's die zijn gemaakt met een digitale camera, kunt omzetten in bewerkbare en doorzoekbare gegevens. Adobe Scan past automatisch OCR op je document toe en zet het om in een volledig bewerkbaar exemplaar van je PDF.

Ja. De Adobe Scan-app biedt gratis OCR.

Tik op Instellingen > Voorkeuren > Tekstherkenning uitvoeren om automatische tekstherkenning (OCR) uit te schakelen.

Ja. Als je de taal wilt wijzigen, tik je op Instellingen > Voorkeuren > Taal voor tekstherkenning en selecteer je de gewenste taal.

De online Help-documenten zijn beschikbaar op je apparaat en in elke browser. De Help is beschikbaar in 19 talen.

Ja. Je kunt meer hulp krijgen door een vraag te stellen op de forums. Deze forumkoppelingen zijn ook beschikbaar vanuit de app: