Dit knowledgebase-artikel en alle informatie is beschikbaar op deze Photoshop Elements-blogpost: http://blogs.adobe.com/pselements/photoshop-elements-basic-troubleshooting-to-fix-most-issues/#Preferences.

Probleem: Photoshop Elements vertraagt of loopt vast als er gereedschappen worden gebruikt

Als u merkt dat Photoshop Elements vertraagt of vastloopt terwijl u verschillende gereedschappen gebruikt, probeer dan de volgende tips uit om het probleem op te lossen.

Oplossingen

Oplossing 1: sluit Photoshop Elements Editor

• Sluit Editor en wacht ongeveer een uur. Als Photoshop Elements Editor blijft vastlopen terwijl u gereedschappen gebruikt, sluit u het programma en controleert u na een uur of het probleem is opgelost.

Oplossing 2: netwerkprinters

• Verwijder netwerkprinters in het configuratiescherm. Als er netwerkprinters zijn verbonden met uw computer, stel dan een lokale printer in als standaardprinter. De basisstappen om een printer toe te voegen of te verwijderen, vindt u hier.

Oplossing 3: de Synergy-service stoppen

De Synergy-service verstoort mogelijk de muisbewegingen in Photoshop Elements Editor. Voer een van de volgende handelingen uit:

• Mac OS
    1. Ga naar Toepassingen > Hulpprogramma's en dubbelklik op Activiteitenweergave.
    2. Stop het proces Synergy-service in de Activiteitenweergave.
  •  Windows
    1. Open het menu Start en kies Uitvoeren.
    2. Typ services.msc in vak dat wordt weergegeven en klik op OK.
    3. Klik met de rechtermuisknop op Synergy-service en kies Stoppen.

Oplossing 4: de Rapport-service uitschakelen

Als u Trusteer Endpoint Protection hebt geïnstalleerd op uw computer en het programma vastloopt, probeer dan de Rapport-service uit te schakelen.

1. Ga naar het startmenu van Windows.

Opmerking: de Rapport-service met Taakbeheer sluiten lost dit probleem niet op, want deze service wordt automatisch opnieuw gestart in de achtergrond.

2. Kies Trusteer Rapport > Rapport Console en kies vervolgens Stop.