Wanneer u Photoshop opent, wordt de volgende foutmelding weergegeven: Photoshop heeft een fout heeft aangetroffen in het weergavestuurprogramma en heeft verbeteringen die gebruikmaken van de grafische hardware tijdelijk uitgeschakeld, en functies die grafische hardware vereisen, zijn niet beschikbaar.

Photoshop-weergavestuurprogramma

Oplossing

Werk uw grafische stuurprogramma bij en los problemen met de hardware van uw videoadapter op.

Zie de volgende artikelen voor oplossingen:

Aanvullende informatie

Om crashes wegens problematische videoadapters of -stuurprogramma's te helpen voorkomen, maakt Photoshop gebruik van een klein programma met de naam GPU Sniffer.

Elke keer dat Photoshop wordt gestart, opent Photoshop de Sniffer. De Sniffer voert basistesten uit op de GPU en meldt de resultaten aan Photoshop.

Als de Sniffer vastloopt of een fout meldt, geeft Photoshop het bovenstaande bericht weer om aan te geven dat een probleem is gedetecteerd. Photoshop schakelt de optie GPU gebruiken in het deelvenster Prestaties van de Voorkeuren uit. Als Photoshop hierna wordt gestart, wordt het bericht niet langer weergegeven.

Als u het probleem corrigeert door de videokaart te vervangen of het stuurprogramma bij te werken, meldt de Sniffer dat het opstarten de volgende keer slaagt en wordt de optie GPU gebruiken ingeschakeld.