Informatie over voorkeuren

Er worden talloze programma-instellingen opgeslagen in het voorkeurenbestand van Adobe Photoshop, waaronder de algemene weergaveopties, opties voor het opslaan van bestanden, opties voor de prestaties, cursoropties, opties voor transparantie, opties voor tekst en opties voor invoegtoepassingen en werkschijven. Van deze opties worden de meeste ingesteld in het dialoogvenster Voorkeuren. Voorkeuren worden elke keer opgeslagen als u de toepassing afsluit.

Onverwachte gebeurtenissen kunnen duiden op een beschadigd voorkeurenbestand. Als u vermoedt dat het voorkeurenbestand is beschadigd, herstel dan de standaardinstellingen van de voorkeuren.

U kunt de voorkeurenbestanden voor Photoshop opnieuw maken door de toepassing te starten terwijl u Ctrl+Alt+Shift (Windows) of Command+Option+Shift (Mac OS) ingedrukt houdt. Vervolgens klikt u op Ja wanneer het bericht ‘Delete the Adobe Photoshop Settings file?’ wordt weergegeven.

Opmerking: als dit proces niet werkt wanneer u een draadloos toetsenbord (Bluetooth) gebruikt, sluit u een toetsenbord met draad aan en probeert u het opnieuw.

Belangrijk: Als u de voorkeuren opnieuw maakt door het Settings-bestand van Adobe Photoshop CS6 te verwijderen, zorg er dan voor dat u alleen dat bestand verwijdert. Als u de volledige map met instellingen verwijdert, worden ook alle nietopgeslagen acties of voorinstellingen verwijderd.

Door Photoshop opnieuw te installeren, verwijdert u het voorkeurenbestand niet. Maak uw voorkeuren opnieuw voordat u Photoshop opnieuw installeert.

Video: De zelfhulpvideo Het voorkeurenbestand van Photoshop CS6 resetten (door Julieanne Kost) laat u twee manieren zien om uw Photoshop-voorkeuren opnieuw in te stellen. De video begint met handmatige verwijdering van het voorkeurenbestand. De sneltoetsmethode begint bij 5:05 en eindigt bij 8:18.

Mac OS

Belangrijk: Apple heeft de gebruikersbibliotheekmap standaard verborgen gemaakt met de release van Mac OS X 10.7. Als u toegang tot bestanden in de verborgen bibliotheekmap nodig hebt om Adobe-problemen op te lossen, raadpleegt u Bestanden in de verborgen gebruikersbibliotheek oproepen.

Photoshop-voorkeur Bestandsnaam Pad
Algemene instellingen Adobe Photoshop CS6 Prefs.psp Users/[gebruikersnaam]/Library/Preferences/
Adobe Photoshop CS6 Settings
Handelingen Actions palette.psp Users/[gebruikersnaam]/Library/Preferences/
Adobe Photoshop CS6 Settings
Camera Raw Voorkeuren Adobe Camera Raw 7.x Prefs Users/[gebruikersnaam]/Library/Preferences
Kleurinstellingen (Kleurbeheer) Color Settings.csf Users/[gebruikersnaam]/Library/Preferences/
Adobe Photoshop CS6 Settings
Aangepaste kleurinstellingen (Kleurbeheer) Userdefined.csf Users/[gebruikersnaam]/Library/Application Support/Adobe/Color/Settings
Aangepaste proefdrukinstellingen (Kleurbeheer) Userdefined.psf Users/[gebruikersnaam]/Library/Application Support/Adobe/Color/Proofing
Gereedschappen voor bewerken en verven Brushes.psp, Contours.psp, Custom Shapes.psp, Gradients.psp, Patterns.psp, RepoussePresets.psp, Styles.psp, Swatches.psp, ToolPresets.psp Users/[gebruikersnaam]/Library/Preferences/
Adobe Photoshop CS6 Settings/
Paden Adobe Photoshop CS6 Paths Users/[gebruikersnaam]/Library/Preferences
Opslaan voor web Adobe Save For Web CS6 Prefs

Adobe Save for Web 13 Prefs
Users/[gebruikersnaam]/Library/Preferences/
Adobe/Plugins/Adobe Save for Web CS6/
Photoshop

Users/[gebruikersnaam]/Library/Preferences
Filters en effecten Adobe Adaptive Wide Angle CS6, Adobe Dicom CS6, Adobe Filter Gallery CS6 Prefs, Adobe Lens Blur CS6 Prefs, Adobe Lens Correction CS6 Prefs, Adobe Liquify CS6 Prefs, Adobe VanishingPoint CS6, Adobe Oil Paint CS6
Users/[gebruikersnaam]/Library/Preferences/
Adobe/Plugins/[naam van effect of filter]/
Photoshop
Lensprofielen (gemaakt met de lensprofielsoftware) Userdefined.lcs Users/[gebruikersnaam]/Library/Preferences/
Adobe/LensCorrection/1.0/Settings
Werkruimten

[Door gebruiker gedefinieerd]

Werkruimten die zijn gewijzigd

Users/[gebruikersnaam]/Library/Preferences/
Adobe Photoshop CS6 Settings/WorkSpaces

Users/[gebruikersnaam]/Library/Preferences/
Adobe Photoshop CS6 Settings/WorkSpaces (gewijzigd)

Instellingen voor plug-ins van derden (bijvoorbeeld de locatie van de map met plug-ins) (variabel) Users/[gebruikersnaam]/Library/Preferences folder
Opgeslagen voorinstellingen [Door gebruiker gedefinieerd] Gebruikers/[gebruikersnaam]/Bibliotheek/Application Support/Adobe/Adobe Photoshop CS6/Presets/[functienaam]

Windows 7 en Vista

Photoshop-voorkeur Bestandsnaam Pad
Algemene instellingen

Adobe Photoshop CS6 Prefs.psp (32 bitsversie)

Adobe Photoshop (X64) CS6 Prefs.psp (64 bitsversie)

Users/[gebruikersnaam]/AppData/Roaming/Adobe/Adobe Photoshop CS6/Adobe Photoshop CS6 Settings
Handelingen Actions palette.psp Users/[gebruikersnaam]/AppData/Roaming/Adobe/Adobe Photoshop CS6/Adobe Photoshop CS6 Settings
Camera Raw

Windows-registersleutel

XMP-bestanden die zijn opgeslagen via het Camera Raw-dialoogvenster

HKEY_CURRENT_USER/Software/Adobe/Camera Raw/7.0

Users/[gebruikersnaam]/AppData/Roaming/CameraRaw/Settings

Kleurinstellingen (Kleurbeheer) Color Settings.csf Users/[gebruikersnaam]/AppData/Roaming/Adobe/Adobe Photoshop CS6/Adobe Photoshop CS6 Settings
Aangepaste kleurinstellingen (Kleurbeheer) Userdefined.csf Users/[gebruikersnaam]/AppData/Roaming/Adobe/
Color/Settings
Aangepaste proefdrukinstellingen (Kleurbeheer) Userdefined.psf Users/[gebruikersnaam]/AppData/Roaming/Adobe/
Color/Proofing
Gereedschappen voor bewerken en verven Brushes.psp, Contours.psp, Custom Shapes.psp, Gradients.psp, Patterns.psp, Styles.psp, Swatches.psp, ToolPresets.psp Users/[gebruikersnaam]/AppData/Roaming/Adobe/Adobe Photoshop CS6/Adobe Photoshop CS6 Settings/Presets
Paden Voorkeuren worden opgeslagen als waardegegevens in de SettingsFilePath-waardenaam in het Windows-register.

(Windows-registersleutel) HKEY_CURRENT_USER/Software/Adobe/Photoshop/60.0

Settings FilePath-waarde:

Users/[gebruikersnaam]/AppData/Roaming/Adobe/Adobe Photoshop CS6/Adobe Photoshop CS6 Settings

Opslaan voor web

Adobe Save for Web 13.0 Prefs

Bestand Opslaan voor web

Users/[gebruikersnaam]/AppData/Roaming/Adobe/Plugins/
Adobe Save For Web CS6/Photoshop

Users/[gebruikersnaam]/AppData/Roaming/Adobe/Adobe Photoshop CS6/Optimized Settings/filename.irs

Filters en effecten Adobe Effect CS6 Prefs, Adobe Filter Gallery CS6 Prefs, Adobe Lens Blur CS6 Prefs, Adobe Lens Correction CS6 Prefs, Adobe Liquify CS6 Prefs, Adobe Mondo Filter CS6, Adobe Oil Paint CS6
Users/[gebruikersnaam]/AppData/Roaming/Adobe/Plugins/
[naam van filter of effect]/Photoshop
Lensprofielen (gemaakt met de lensprofielsoftware)

Userdefined.lcs

Adaptieve lensprofielbestanden: .wac

Users/[gebruikersnaam]/AppData/Roaming/Adobe/
LensCorrection/1.0/Settings

Users/[gebruikersnaam]/AppData/Roaming/Adobe/Adobe Photoshop CS6/Optimize Settings

Werkruimten

[Door gebruiker gedefinieerd]

Werkruimten die zijn gewijzigd

Users/[gebruikersnaam]/AppData/Roaming/Adobe/Adobe Photoshop CS6/Adobe Photoshop CS6 Settings/Workspaces
Users/[gebruikersnaam]/AppData/Roaming/Adobe/Adobe Photoshop CS6/Adobe Photoshop CS6 Settings/Workspaces (gewijzigd)
Instellingen voor plug-ins van derden (bijvoorbeeld de locatie van de map met plug-ins) Instellingen worden opgeslagen als waardegegevens in de SettingsFilePath-waardenaam in het Windows-register. HKEY_CURRENT_USER/Software/Adobe/Photoshop/60.0
Opgeslagen voorinstellingen [Door gebruiker gedefinieerd] Users/[gebruikersnaam]/AppData/Roaming/Adobe/Adobe Photoshop CS6/Presets/[functienaam]

Windows XP

Photoshop-voorkeur Bestandsnaam Pad
Algemene instellingen Adobe Photoshop CS6 Prefs.psp Documents and Settings/[gebruikersnaam]/Application Data/Adobe/Adobe Photoshop CS6/Adobe Photoshop CS6 Settings
Handelingen Actions palette.psp Documents and Settings/[gebruikersnaam]/Application Data/Adobe/Adobe Photoshop CS6/Adobe Photoshop CS6 Settings
Camera Raw

Windows-registersleutel

XMP-bestanden die zijn opgeslagen via het Camera Raw-dialoogvenster

HKEY_CURRENT_USER/Software/Adobe/Camera Raw/7.0

Documents and Settings/[gebruikersnaam]/Application Data/Adobe/CameraRaw/Settings

Kleurinstellingen (Kleurbeheer) Color Settings.csf Documents and Settings/[gebruikersnaam]/Application Data/Adobe/Adobe Photoshop CS6/Adobe Photoshop CS6 Settings
Aangepaste kleurinstellingen (Kleurbeheer) Userdefined.csf Documents and Settings/[gebruikersnaam]/Application Data/Adobe/Color/Settings
Aangepaste proefdrukinstellingen (Kleurbeheer) Userdefined.psf Documents and Settings/[gebruikersnaam]/Application Data/Adobe/Color/Proofing
Gereedschappen voor bewerken en verven Brushes.psp, Contours.psp, Custom Shapes.psp, Gradients.psp, Patterns.psp, Styles.psp, Swatches.psp, ToolPresets.psp Documents and Settings/[gebruikersnaam]/Application Data/Adobe/Adobe Photoshop CS6/Presets
Paden Voorkeuren worden opgeslagen als waardegegevens in de SettingsFilePath-waardenaam in het Windows-register. KEY_CURRENT_USER/Software/Adobe/Photoshop/60.0
SettingsFilePath:
Documents and Settings/[gebruikersnaam]/Application Data/Adobe/Adobe Photoshop CS6/Adobe Photoshop CS6 Settings
Opslaan voor web Adobe Save for Web CS6 Prefs Documents and Settings/[gebruikersnaam]/Adobe/Plugins/Adobe Save For Web CS6/Photoshop
Filters en effecten Adobe Effect CS6 Prefs, Adobe Filter Gallery CS6 Prefs,
Adobe Lens Correction CS6 Prefs,
Adobe Liquify CS6 Prefs,
Adobe Adaptive Wide Angle
Documents and Settings/[gebruikersnaam]/Application Data/Adobe/Plugins/[naam van filter of effect]/Photoshop
Documents and Settings/[gebruikersnaam]/Application Data/Adobe/Plugins/Adobe Lens Correction CS6/Photoshop
Documents and Settings/[gebruikersnaam]/Application Data/Adobe/Plugins/Adobe Liquify CS6/Photoshop
Documents and Settings/[gebruikersnaam]/Application Data/Adobe/Plugins/Adobe Adaptive Wide Angle CS6
Lensprofielen (gemaakt met de lensprofielsoftware) Userdefined.lcs Documents and Settings/[gebruikersnaam]Application Data/Adobe/Plugins/Adobe Lens Correction CS6/Photoshop
Werkruimten

[Door gebruiker gedefinieerd]

Werkruimten die zijn gewijzigd

Documents and Settings/[gebruikersnaam]/Application Data/Adobe/Adobe Photoshop CS6/Adobe Photoshop CS6 Settings/Workspaces
Documents and Settings/[gebruikersnaam]/Application Data/Adobe/Adobe Photoshop CS6/Adobe Photoshop CS6 Settings/Workspaces (gewijzigd)
Instellingen voor plug-ins van derden (bijvoorbeeld de locatie van de map met plug-ins) Instellingen worden opgeslagen als waardegegevens in de SettingsFilePath-waardenaam in het Windows-register. HKEY_CURRENT_USER/Software/Adobe/Photoshop/60.0
Opgeslagen voorinstellingen Opgeslagen voorinstellingen Documents and Settings/[gebruikersnaam]/Application Data/Adobe/Adobe Photoshop CS6/Presets/[naam van functie]