Wanneer u Photoshop start, loopt het programma vast op het welkomstscherm met de melding 'Halide-knelpunten laden...' of loopt het vast/crasht het tijdens het opstarten.

Dit probleem wordt veroorzaakt door beschadigde kleurprofielen of zeer grote vooraf ingestelde bestanden.

Oplossing

Om dit probleem op te lossen, werkt u Photoshop bij naar de nieuwste versie. Zie Photoshop up-to-date houden.

Als het bijwerken van Photoshop naar de nieuwste versie het probleem niet oplost, probeer dan de aangepaste vooraf ingestelde bestanden te verwijderen:

1. Sluit Photoshop.

2. Navigeer naar de map Bibliotheek van de gebruiker: ~/Library/Preferences/Adobe/Photoshop CC <versiejaar>/Settings/

Opmerking:

Op macOS is de gebruikersmap standaard verborgen. Zie Kan geen gebruikersbibliotheekbestanden in Mac OS X 10.7 en later zien voor instructies voor het openen van de map.

3. Zoek in de instellingenmap naar de vooraf ingestelde bestanden met een grote bestandsgrootte. Verplaats zulke vooraf ingestelde bestanden van de instellingenmap naar een tijdelijke locatie (bijvoorbeeld, een nieuwe map op uw bureaublad).

4. Start Photoshop op en kijk of het probleem blijft bestaan.

5. Voer een van de volgende handelingen uit:

• Als het probleem weer optreedt, herhaalt u stap 1 tot en met 4.
    • Als het probleem niet meer optreedt, dan werd het probleem veroorzaakt door uw laatst verwijderde voorinstelling.

Schakel alle niet-problematische voorinstellingen die u hebt verwijderd of uitgeschakeld opnieuw in.

6. U kunt het problematische vooraf ingestelde bestand handmatig laden nadat u Photoshop hebt gestart via Beheer voorinstellingen. Probeer eventuele voorinstellingen uit het vooraf ingestelde bestand te verwijderen om het vooringestelde bestand kleiner te maken en het opnieuw op te slaan met een andere naam. Als na het opslaan van een kleinere versie van devoorinstellinghet probleem blijft aanhouden, verwijdert u het vooraf ingestelde bestand volledig.