Meer informatie over plug-ins en extensies—voeg software toe die de functionaliteit van Adobe Photoshop verbeteren.

Opmerking:

Om problemen op te lossen met uw Photoshop-plug-ins, gaat u naar Problemen met Photoshop-plug-ins oplossen.

Photoshop plug-ins en extensies zoeken

De website Adobe Add-ons bevat honderden invoegtoepassingen en extensies van Adobe en derde ontwikkelaars voor Adobe-producten. De site bevat Photoshop-invoegtoepassingen (zowel gratis en betaalde) die u kunnen helpen speciale afbeeldingseffecten te maken, een efficiëntere workflow te maken, en bevat vele andere handige hulpprogramma's.

1. Aan de linkerkant van de website Adobe Add-ons selecteert u van die lijst applicaties Photoshop om alleen de invoegtoepassinge voor Photoshop te tonen.

De pagina Adobe add-ons

Opmerking:

Om van de website Creative Cloud Add-ons invoegtoepassingen te downloaden en te installeren, hebt u de Adobe Creative Cloud-desktopapp nodig.

2. Klik op een invoegtoepassing om specifieke productinfo, voorbeelden, beoordelingen en revisies te krijgen, evenals aanvullende informatie over download en installatie.

Productinfo voor invoegtoepassingen

Opmerking:

Raadpleeg de zelfhulpvideo Adobe-invoegtoepassingen gebruiken om plug-ins en extensies te vinden voor een uitgebreid overzicht van hoe u de website met Adobe-invoegtoepassingen kunt gebruiken.

Photoshop plug-ins en extensies beheren

U kunt de Extension Manager gebruiken om uw Photoshop-invoegtoepassingen te installeren en te verwijderen. Zie de Referentie voor Extension Manager CC voor meer informatie over hoe al uw Adobe-extensies te beheren.

Opmerking:

De versie van Extension Manager moet overeenkomen met uw versie van Photoshop.

Extension Manager

Opmerking:

In Photoshop CC 2015 kunt u niet meer rechtstreeks invoegtoepassingen installeren met behulp van Extension Manager. In plaats daarvan moet u de Creative Cloud-desktopapp gebruiken.

Opmerking:

Als u Extension Manager CC niet al hebt geïnstalleerd, klikt u op Help > Extensies in Photoshop beheren om Extension Manager automatisch te downloaden en te installeren. U kunt het ook hier handmatig downloaden.

Controleer compatibiliteit van oudere Photoshop-plug-ins en extensies

Hebt u een favoriete plug-in van een oudere versie van Photoshop dat u in Photoshop CC wilt gebruiken? Controleer de pagina Adobe Add-ons (of websites van derde ontwikkelaars van plug-ins) om te kijken of een bijgewerkte versie bestaat.

Opmerking:

Zie voor meer informatie over oudere plug-ins Downloadbare inhoud (plug-ins).