Voer deze stappen uit om Adobe Shockwave Player te downloaden en installeren. Schakel Shockwave Player vervolgens in uw browser in.

Opmerking:

Met ingang van 9 april 2019 wordt Adobe Shockwave beëindigd en is de Shockwave Player voor Windows niet meer beschikbaar om te downloaden. Bedrijven met bestaande Enterprise-licenties voor Adobe Shockwave ontvangen ondersteuning tot hun huidige contracten aflopen. Adobe zal via Creative Cloud een uitgebreide set tools voor het maken van content blijven aanbieden, waaronder Adobe Animate CC voor het ontwerpen van interactieve content voor meerdere platforms, zoals HTML5 Canvas, WebGL en Flash/Adobe AIR.

Zie voor meer informatie de Veelgestelde vragen.

Shockwave Player in 5 eenvoudige stappen installeren

1. Controleer of Shockwave Player op uw computer is geïnstalleerd

2. Download de nieuwste versie van Shockwave Player

Als u niet over de nieuwste versie beschikt, dan kunt u deze hier downloaden: Adobe Shockwave Player-download

3. Installeer Shockwave Player

Nadat u Shockwave Player heeft gedownload, volgt u de installatie-instructies op de downloadpagina.

Opmerking:

(alleen Windows 8) Zorg ervoor dat de browser in desktopmodus wordt uitgevoerd om Shockwave Player te installeren en in te schakelen.

Raadpleeg de Release-opmerkingen | Shockwave Player 12 voor meer informatie over de nieuwste update van Adobe Shockwave Player.

4. Schakel Shockwave Player in uw browser in

Zie Shockwave Player inschakelen | Internet Explorer voor Internet Explorer.

Zie Shockwave Player inschakelen | Firefox voor FireFox op alle besturingssystemen.

5. Controleer of Shockwave Player op uw computer is geïnstalleerd

Als u in de onderstaande animatie wolken ziet bewegen, is Shockwave Player geïnstalleerd!

Ziet u de animatie niet nadat u alle stappen heeft voltooid, klik dan op het onderstaande pictogram om de pagina te vernieuwen. Op Windows 8 moet u deze pagina in desktopmodus bekijken om de animatie te zien.