Over Adobe Shockwave Player

V: Wat is de Adobe Shockwave Player?
A:
Shockwave Player is de standaard op het web voor het krachtig afspelen van multimedia. Met de Shockwave Player kunt u interactieve webinhoud weergeven, zoals games, bedrijfspresentaties, entertainment en advertenties vanuit uw webbrowser. De Shockwave Player geeft webinhoud weer die is gemaakt met Adobe Director.

V: Hoe kan ik de Shockwave Player verkrijgen?

A:
De Shockwave Player is gratis, eenvoudig te verkrijgen en beschikbaar voor iedereen op het web. Download de recentste versie van de Shockwave Player.

Q: Het verschil tussen de Adobe Shockwave Player en Flash Player?

A: Shockwave Player geeft webinhoud weer die gemaakt is met Adobe Director 11.5-software, zoals high-performance games voor meerdere spelers, interactieve 3D-productsimulaties, online entertainment en trainingstoepassingen. Door extensies te gebruiken kunnen ontwikkelaars de capaciteiten van Shockwave Player uitbreiden, zodat deze ook aangepaste softwaretoepassingen kan afspelen.

Flash Player geeft inhoud weer die gemaakt is met Flash Professional CS5. Deze inhoud omvat webtoepassingen, gebruikersinterfaces van websites, interactieve online reclame en Rich Internet Applications (RIA's) die zijn gemaakt met Flex.

V: Wat zijn de systeemvereisten voor de Shockwave Player?

A:
 De Shockwave Player wordt ondersteund door vele besturingssystemen en browsers. Zie de Systeemvereisten voor meer informatie over specifieke besturingssystemen.

Problemen oplossen

V: Hoe los ik problemen bij een installatie op Mac OS X op?

A: Meld u aan met beheerdersrechten om Shockwave Player te installeren. Er kan een fout optreden als u probeert de Shockwave Player te installeren zonder beheerdersrechten. Als bij een vorige installatie de bevoegdheden foutievelijk zijn teruggezet naar de hoofdmap, kan dit problemen met machtigingen veroorzaken. Gedetailleerde informatie over het oplossen van dit probleem vindt u in De Shockwave Player kan niet worden geïnstalleerd op Mac OS X.

V: Hoe los ik problemen bij een installatie op Windows XP op?

A: Zie Problemen met Shockwave Player-installatie op Windows oplossen.

V: Wat moet ik doen met de foutmelding dat opnieuw opstarten vereist is?

A: Volg de stappen in Foutmelding dat computer opnieuw moet worden opgestart na installatie van Shockwave om dit probleem op te lossen.

V: Hoe los ik bijna alle problemen met Shockwave op?

A: Een versie van Shockwave Player wordt vooraf geïnstalleerd in bepaalde internetbrowsers. Soms is de geïnstalleerde Shockwave Player beschadigd en kan dit u beletten om een upgrade naar de nieuwste versie van Shockwave Player uit te voeren. U kunt bijna alle problemen met de Adobe Shockwave Players oplossen door het volgende te doen:

1. Zorg ervoor dat u de recentste versie van uw internetbrowser hebt. Download de nieuwste versies van Microsoft Internet Explorer of Mozilla Firefox van de toepasselijke websites. Als er een recentere versie is, download dan het installatieprogramma hiervan naar uw bureaublad. Voer dit installatieprogramma nog niet uit.
  2. Gebruik de functie Programma's toevoegen/verwijderen in het Configuratiescherm om Shockwave te verwijderen.
  3. Als u het installatieprogramma voor een recentere versie van uw browser hebt gedownload, start u dit installatieprogramma en volgt u de installatie-instructies.
  4. Installeer de Shockwave Player opnieuw.

V: Hoe kan ik de prestaties van Shockwave Player verbeteren?

A: In de meeste gevallen speelt een snellere computer Shockwave-inhoud sneller af. Shockwave-inhoud kan sneller worden gedownload met een snelle modem, ISDN- of T1-verbinding. Gebruik uitsluitend uw webbrowser als Shockwave-inhoud wordt weergegeven. Vergroot de hoeveelheid geheugen die aan uw browser is toegewezen tot 10 MB.

V: Hoe controleer ik of Shockwave Player goed werkt?

A: Test uw Shockwave Player hier. In de twee filmpjes ziet u hoe u kunt vaststellen of Flash en Shockwave Players geïnstalleerd zijn. De versienummers van beide spelers worden weergegeven in het testfilmpje. Ga naar de Shockwave-downloadpagina om te controleren wat de huidige versie van de Shockwave Player is.

V: Waar vind ik een Shockwave Player-versie die geschikt is voor mijn webbrowser?

Browsers die officieel worden ondersteund door Adobe vindt u in Systeemvereisten van Shockwave. Hoewel ondersteuning voor functionaliteit afhangt van de browser, kunt u Adobe Shockwave Player rechtstreeks downloaden via het Shockwave Player-downloadcentrum van Adobe. Voor details of hulp wordt verwezen naar de website van de browserfabrikant.

V: Hoe maak ik Shockwave-inhoud?

A:
Shockwave-inhoud wordt gemaakt met Adobe Director. Raadpleeg de productpagina van Director voor informatie over het gebruik van Director om rijke multimediatoepassingen en webinhoud te maken.

V: Ik heb hulp nodig met Director. Waar kan ik het krijgen?

A: Raadpleeg de volgende sites voor ondersteuningsopties:

Director Support Center: http://www.adobe.com/nl/support/director

Adobe-ondersteuningsprogramma's: https://helpx.adobe.com/nl/enterprise.html

Online Adobe-forums: http://www.adobe.com/nl/support/forums/

Beveiliging

Q: Hoe veilig is Adobe Shockwave?

A:
Beveiliging heeft een zeer hoge prioriteit bij Adobe. Raadpleeg de Beveiligingszone van Adobe voor beveiligingsbulletins en informatie betreffende veiligheid en Adobe-producten, waaronder Shockwave Player.

V: Beschermt Adobe Shockwave Player mijn privacy?

A:
 Raadpleeg Veelgestelde vragen over Shockwave Player en privacy van Adobe.

Licenties

Prestaties

V: Mijn computer is traag, hoe kan ik dit probleem oplossen?
A: Voor zover bekend veroorzaakt Adobe Shockwave dit soort problemen niet. Als uw computer traag is, kunt u het programmaSystem Mechanic proberen.