Installer Adobe Acrobat Reader | Mac OS

Windows-brukere: Hvis du bruker en Windows-datamaskin, kan du se Installere Adobe Acrobat Reader | Windows.

Installasjon av Adobe Acrobat Reader er en to-trinns prosess: Last ned installasjonspakken og installer Acrobat Reader fra pakkefilen. Du behøver ikke fjerne den gamle versjonen av Reader før du installerer Acrobat Reader.

Systemkrav

Før du installerer Acrobat Reader på datamaskinen, må du sørge for at datamaskinen oppfyller minimum systemkravene. Hvis du bruker macOS Big Sur, kan du lese Big Sur-kompatibilitetsdokument for å forstå de kjente problemene.

Du trenger macOS-versjonen 10.13 eller nyere for å kjøre Acrobat Reader. For eldre versjoner av macOS kan du installere en tidligere versjon av Reader. For trinnvise instruksjoner, se Installer en eldre versjon av Acrobat Reader på macOS.

Merk:

Er du ikke sikker på hvilken versjon av macOS du har? Velg Apple-ikonet oppe i venstre hjørne av skjermen, og velg Om denne Mac-en.

Firefox: last ned og installer Acrobat Reader

1. Gå til nedlastingssiden for Adobe Acrobat Reader og velg Last ned Acrobat Reader.

2. Når du blir spurt om du vil lagre .dmg-filen, velg Lagre Fil.

Merk:

Hvis denne dialogboksen ikke vises, kan det hende at et annet vindu blokkerer den. Prøv å flytte eventuelle andre vinduer til siden.

3. Dobbeltklikk på .dmg-filen. (Hvis du ikke ser nedlastingsvinduet, kan du også velge Verktøy > Nedlastinger.)

4. Dobbeltklikk på Installer Adobe Acrobat Reader for å starte installasjonen.

Dobbeltklikk for å installere

5. Når du blir spurt om du er sikker på at du vil åpne filen, velger du Åpne.

6. Skriv inn macOS-navnet og passordet når du blir bedt om det.
    Hvis du ikke husker passordet, kan du se i Apple-dokumentet: https://support.apple.com/nb-no/HT202860

7. Velg Fullfør når du ser bekreftelsen om at installasjonen er fullført.

Safari: Last ned og installer Acrobat Reader

1. Gå til nedlastingssiden for Adobe Acrobat Reader og velg Last ned Acrobat Reader.

2. Dobbeltklikk på .dmg-filen. (Hvis du ikke ser nedlastingsvinduet i Safari, velger du Finner > (Brukernavn) > Nedlastinger.)

3. Dobbeltklikk på Installer Adobe Acrobat Reader for å starte installasjonen.

4. Når du blir spurt om du er sikker på at du vil åpne filen, velger du Åpne.

5. Skriv inn macOS-navnet og passordet når du blir bedt om det.
    Hvis du ikke husker passordet, kan du se i Apple-dokumentet: https://support.apple.com/nb-no/HT202860

6. Velg Fullfør når du ser bekreftelsen om at installasjonen er fullført.

Chrome: last ned og installer Acrobat Reader

1. Gå til nedlastingssiden for Adobe Acrobat Reader og velg Last ned Acrobat Reader.

2. Velg filen når den vises nederst i nettleservinduet. (Hvis du ikke ser filen, velger du Nedlastinger i Chrome-menyen.)

3. Dobbeltklikk på Installer Adobe Acrobat Reader for å starte installasjonen.

4. Når du blir spurt om du er sikker på at du vil åpne filen, velger du Åpne.

5. Skriv inn macOS-navnet og passordet når du blir bedt om det.
    Hvis du ikke husker passordet, kan du se i Apple-dokumentet: https://support.apple.com/nb-no/HT202860.

6. Velg Fullfør når du ser bekreftelsen om at installasjonen er fullført.