Løse problemer som oppstår når du laster ned, installerer, oppdaterer eller åpner Creative Cloud-apper.

Problemer med Creative Clouds skrivebordsprogram

Med skrivebordsprogrammet Adobe Creative Cloud kan du laste ned og installere Creative Cloud-produkter. Nedenfor er løsninger på problemer relatert til skrivebordsprogrammet Creative Cloud.

Merk:

Finn nyttige koblinger nederst på denne siden, inkludert generell informasjon om hvordan du bruker skrivebordsprogrammet til Creative Cloud, informasjon om spesielle feilkoder og hjelp med Creative Suite og andre ikke-Creative Cloud-programmer.

Feil Løsning
Feil 201, P201 Oppstår når nedlastingen er på pause og serveren er dårlig til å svare. Se Nettverks- og tilkoblingsproblemer, nedenfor.
Feil 204, P204
Hender når det blir problem med å få tilgang til en fil/katalog under nedlasting
Feil 205, P205
Oppstår når det er problemer med den nedlastede filen eller filene. Se Nettverks- og tilkoblingsproblemer, nedenfor.
Feil 206, P 206 Skjer når nettverkstilkoblingen er utilgjengelig eller serveren ikke kan nås. Se Nettverks- og tilkoblingsproblemer, nedenfor.
Feil 207, P207
Oppstår når serveren ikke svarer. Prøv igjen om en stund. Se Nettverks- og tilkoblingsproblemer dersom problemet vedvarer.
Feil 403 Se Nedlastingsfeil 403 ved oppstart av Adobe Creative Cloud.
Feil 1001 Se Feil: «Installering mislyktes» av Creative Cloud-programmet.
Feil 1002 Se Feil 1002: Oppdateringen av Creative Cloud-programmet mislyktes
Feil 1, P 1 Se Feil: «Kunne ikke installere.»
Feil 2, P 2 Se Feilkode 2 eller 50: Oppdateringen av Creative Cloud-programmet mislyktes.
Feil 50, P50 Se Feilkode 2 eller 50: Oppdateringen av Creative Cloud-programmet mislyktes.
Feil A12E1 Se A12E1-feil ved installasjon av Creative Cloud-produkter.
Du kan ikke logge på Creative Cloud selv om du kan logge på Adobe ID-kontoen. Se Feilsøke tilkoblingsproblemer.
Creative Cloud-skrivebordsprogrammet åpnes ikke eller henger under installering
Se Apper åpnes ikke | fremdriftshjulet snurrer kontinuerlig.
Installering av Creative Cloud mislykkes eller henger på 42 % Se Feil: «Kunne ikke installere.»

Nettverks- og tilkoblingsproblemer

Problem

Når du forsøker å laste ned eller oppdatere en Creative Cloud-app, får du en feilmelding som angir at du har problemer med nettverkstilkobling eller -stabilitet.

Løsninger

Prøv disse løsningene i rekkefølgen de er angitt.

1. Kontroller Internett-tilkoblingen.

Creative Cloud-skrivebordsprogrammet krever Internett-tilkobling for å laste ned og oppdatere apper. Kontroller at du kan koble til Internett, og klikk på Prøv på nytt.

2. Konfigurer programvarebrannmuren.

Programvarebrannmurer begrenser tilgangen til datamaskinen. Enkelte programvarebrannmurer varsler deg når et program forsøker å koble til Internett. Brukere har rapportert forekomster der innstillinger for programvare-/maskinvarebrannmur har ført til at det har oppstått nedlastingsfeil. Den vanligste feilen knyttet til dette problemet, er feil 205. Andre feil kan skyldes brannmurens konfigurasjon.

• Gi Creative Cloud-skrivebordsprogrammet tilgangstillatelse til Internett hvis du blir bedt om det.
  • Hvis du ikke blir varslet, kan du deaktivere programvarebrannmurer midlertidig for å kontrollere om de hindrer tilgang til Internett. Dokumentasjonen for brannmurprogramvaren inneholder hjelp.

Merk:

Hvis du ikke finner dokumentasjon for å deaktivere programvarebrannmuren midlertidig, kan du deaktivere oppstartselementer og -tjenester. Dette deaktiverer de fleste programvarebrannmurer. Hvis du trenger spesifikke instruksjoner for hvordan du deaktiverer oppstartselementer og -tjenester, velger du operativsystemet ditt fra listen nedenfor.

Windows XP

Windows 8/7/Vista

Mac OS X

3: Midlertidig deaktivere antivirusprogramvare

Deaktiver antivirusprogramvaren midlertidig. Se dokumentasjonen for antivirusprogrammet for informasjon om hvordan du deaktiverer virussjekk midlertidig.

4: Start systemet i sikkermodus med nettverk

Start systemet i sikkermodus med nettverk, og prøv deretter å laste ned Creative Cloud-appen.

5. Kontroller ruteroppsettet.

Rutere kan ha innebygd maskinvarebrannmur eller proxy-servere. Slik kan du finne ut om en ruter hindrer at Adobe Creative Cloud-skrivebordsprogrammet kan koble til Internett:

1. Fjern ruteren fra nettverket midlertidig.

2. Koble datamaskinen direkte til en DSL eller et kabelmodem.

Hvis nedlastingen fortsetter, er det ruteren som hindrer tilgang.

3. Ruterdokumentasjonen inneholder instruksjoner om hvordan du setter opp portvideresending fra datamaskinen slik at du kan sette opp en ruter til å gi tilgang til fremtidige nedlastinger. Kontakt eventuelt Internett-leverandøren eller IT-avdelingen.

6. Konfigurer maskinvarebrannmurer eller proxyer.

Mange organisasjoner bruker en maskinvarebrannmur og proxy-server som kan hindre programvare i å få tilgang til eksterne servere. En maskinvareløsning gjelder for alle datamaskinene på bedriftsnettverket. De fleste hjemmenettverk bruker ikke maskinvarebrannmur eller proxy-teknologi.

• Ta kontakt med bedriftens IT-avdeling for å innhente informasjon om brannmur og proxy-server.
  • Konfigurer nettleseren med proxy- eller brannmurinformasjonen.
  • Konfigurer bedriftsbrannmuren til å omgå serverne. Følgende servere brukes:
    • ccmdl.adobe.com:80
    • swupmf.adobe.com:80
    • swupdl.adobe.com:80

7. Avanserte tilkoblingsproblemer

Sjekk om datamaskinen har problemer med å koble til Adobes aktiveringsservere. Du finner mer informasjon om feilsøking av problemer med serveraktivering i Avansert feilsøking av tilkobling.

8. Prøv en annen nedlastingslenke.

Hvis ingen av løsningene ovenfor løser problemet, kan du prøve å laste ned programmet direkte. Du må skrive inn Adobe-ID og passord for å få tilgang til siden.

Installasjonsproblemer

Problem

Installeringen av Creative Cloud-appen mislykkes, og du får en melding med en kobling til Finn ut mer eller Få hjelp.

Løsning

1. Klikk på Finn ut mer eller Få hjelp for å åpne en dialogboks med informasjon.

2. Følg instruksjonene på skjermen for å løse problemet.

Hvis du får en spesifikk feilkode når du installerer en app, kan du se Feil ved nedlasting eller oppdatering av Creative Cloud-apper.

Hvis dette ikke løser installeringsprogrammet, kan du søke i installeringsloggen som Creative Cloud-appene genererer. Du finner mer informasjon i Feilsøke installasjonsproblemer med loggfiler

Startproblemer

Problem

Adobe Application Manager (AAM) fryser eller har andre problemer.

Løsning

Hvis du kjører Mac OS X 10.5, Windows Vista eller et eldre operativsystem, bruker Creative Cloud et hjelpeprogram som kalles Adobe Application Manager (AAM) til å laste ned, installere og administrere Creative Cloud-appene. I Feilsøke Adobe Application Manager-nedlasting og installeringsproblemer kan du finne løsninger på problemer som kan oppstå når du bruker AAM til å laste ned og installere Creative Cloud-programmer.

Problem

Programmet avsluttes uventet ved oppstart.

Løsning

Hvis appen som avsluttes er Illustrator CC eller InDesign CC, kan du se Illustrator CC eller InDesign CC krasjer ved oppstart med synkroniseringsinnstillinger aktivert or Illustrator CC krasjer ved oppstart | Mac OS X 10.9.

Du finner mer informasjon om alle andre apper som avsluttes ved oppstart i CC-programmer som lukkes umiddelbart etter oppstart.

Problem

Apper som er del av Creative Cloud-medlemskapet, starter i prøvemodus.

Løsning

Mer som dette

Vanlige spørsmål

Her er svar på noen vanlige spørsmål om problemer med nedlasting, installering og oppdatering.

Jeg har ingen Adobe ID eller er ikke Creative Cloud-medlem ennå. Hvordan blir jeg medlem?

Du finner informasjon om hvordan du blir Creative Cloud-medlem under Laste ned og installere Creative Cloud-apper.

Jeg har glemt Adobe ID eller passord.

Du finner informasjon om hvordan du får tak i Adobe ID eller passord under Feilsøking for Adobe ID-konto og pålogging.

Nedlastingen går svært sakte. Hvor lang tid skal det ta?

Mange faktorer påvirker nedlastingshastigheten, bl.a. type tilkobling og nettverkstrafikk. Se Feilsøke nedlastingsproblemer.

Må jeg laste ned alle produktene samtidig?

Nei. Med Creative Cloud kan du installere programmer individuelt når det passer deg best.

Appen jeg vil laste ned, er ikke oppført i Creative Cloud-skrivebordsprogrammet.

Kontroller at du ikke har angitt et filter i rullegardinmenyen Filtre og versjoner .

Noen ganger viser ikke Creative Cloud-skrivebordsprogrammet alle de tilgjengelige Creative Cloud-programmene. Dette har vanligvis med operativsystemet og datamaskinen å gjøre. Du finner mer informasjon under Ikke alle programmer vises til nedlasting.

På hvor mange datamaskiner kan jeg installere en app?

Du kan laste ned og installere Creative Cloud-skrivebordsprogrammer på flere datamaskiner, uavhengig av operativsystemet. Men aktivering er begrenset til to maskiner per person knyttet til medlemskapet, og du kan muligens ikke bruke programvaren på disse enhetene samtidig.

Hvis du vil vite mer, se På hvor mange datamaskiner kan jeg bruke mitt Creative Cloud-abonnement?