Følgende emner dekkes
Løse problemer som oppstår når du laster ned, installerer, oppdaterer eller åpner Creative Cloud-apper.
På denne siden

Feilsøke Creative Cloud-skrivebordsprogrammet

Administrer nedlasting og installering av Creative Cloud-produkter gjennom *Creative Cloud-skrivebordsprogrammet. Du finner generell informasjon om hvordan du bruker Creative Cloud-skrivebordsprogrammet under Bruke Creative Cloud-skrivebordsprogrammet til å administrere apper og tjenester

Merk:

Får du en bestemt feilkode? Se Feil ved nedlasting eller oppdatering av Creative Cloud-apper.

Merk:

Bruker du Creative Suite-apper eller andre apper som ikke er Creative Cloud? Se Feilsøke nedlastingsproblemer

Du kan ikke logge på Creative Cloud selv om du kan logge på Adobe ID-kontoen.

Logg på Adobe ID-kontoen. Hvis du ser et skjermbilde med Adobes programvareavtale og vilkår for bruk, godtar du vilkårene for bruk.

Hvis du har et Team- eller Enterprise-medlemskap, må du bekrefte at du har godtatt en e-postinvitasjon fra teamadministratoren for å bli med i Creative Cloud.

Du finner flere løsninger under Feilsøke Creative Cloud-aktivering og -pålogging

Adobe Application Manager (AAM) oppdateres ikke automatisk til Creative Cloud-skrivebordsprogrammet når du forsøker å laste ned en Creative Cloud-app.

Feilsøke nettverk og tilkobling

Når du forsøker å laste ned eller oppdatere en Creative Cloud-app, får du en feilmelding som angir at du har problemer med nettverkstilkobling eller -stabilitet.

Prøv disse løsningene i rekkefølgen de er angitt.

1. Kontroller Internett-tilkoblingen.

Creative Cloud-skrivebordsprogrammet krever Internett-tilkobling for å laste ned og oppdatere apper. Kontroller at du kan koble til Internett, og klikk på Prøv på nytt.

2. Konfigurer programvarebrannmuren.

Programvarebrannmurer begrenser tilgangen til datamaskinen. Enkelte programvarebrannmurer varsler deg når et program forsøker å koble til Internett. Brukere har rapportert forekomster der innstillinger for programvare-/maskinvarebrannmur har ført til at det har oppstått nedlastingsfeil. Den vanligste feilen knyttet til dette problemet, er feil 205. Andre feil kan skyldes brannmurens konfigurasjon.

• Gi Adobe Creative Cloud-skrivebordsprogrammet tilgangstillatelse til Internett hvis du blir bedt om det.
    • Hvis du ikke blir varslet, kan du deaktivere programvarebrannmurer midlertidig for å kontrollere om de hindrer tilgang til Internett. Dokumentasjonen for brannmurprogramvaren inneholder hjelp.
    Tips:

Hvis du ikke finner dokumentasjon for å deaktivere programvarebrannmuren midlertidig, kan du deaktivere oppstartselementer og -tjenester. De fleste programvarebrannmurer kan deaktiveres på denne måten. Hvis du vil ha instruksjoner for å deaktivere oppstartselementer og -tjenester, velger du operativsystemet ditt fra listen nedenfor.

Windows XP

Windows 8/7/Vista

Mac OS X

3. Kontroller ruteroppsettet.

Rutere kan ha innebygd maskinvarebrannmur eller proxy-servere. Slik kan du finne ut om en ruter hindrer at Adobe Creative Cloud-skrivebordsprogrammet kan koble til Internett:

1. Fjern ruteren fra nettverket midlertidig.

2. Koble datamaskinen direkte til en DSL eller et kabelmodem.

Hvis nedlastingen fortsetter, er det ruteren som hindrer tilgang.

3. Ruterdokumentasjonen inneholder instruksjoner om hvordan du setter opp portvideresending fra datamaskinen slik at du kan sette opp en ruter til å gi tilgang til fremtidige nedlastinger. Kontakt eventuelt Internett-leverandøren eller IT-avdelingen.

4. Konfigurer maskinvarebrannmurer eller proxyer.

Mange organisasjoner bruker en maskinvarebrannmur og proxy-server som kan hindre programvare i å få tilgang til eksterne servere. En maskinvareløsning gjelder for alle datamaskinene på bedriftsnettverket. De fleste hjemmenettverk bruker ikke maskinvarebrannmur eller proxy-teknologi.

• Ta kontakt med bedriftens IT-avdeling for å innhente informasjon om brannmur og proxy-server.
    • Konfigurer nettleseren med proxy- eller brannmurinformasjonen.
    • Konfigurer bedriftsbrannmuren til å omgå serverne. Følgende servere brukes:
      • ccmdl.adobe.com:80
      • swupmf.adobe.com:80
      • swupdl.adobe.com:80

Feilsøke installasjon

Installeringen av Creative Cloud-appen mislykkes og du får en melding med en kobling til Finn ut mer eller Få hjelp.

1. Klikk på Finn ut mer eller Få hjelp for å åpne en dialogboks med informasjon.

Installering mislyktes, få hjelp
    2. Følg instruksjonene på skjermen for å løse problemet.

Hvis du får en spesifikk feilkode når du installerer en app, kan du se Feil ved nedlasting eller oppdatering av Creative Cloud-apper.

Hvis dette ikke løser installeringsprogrammet, kan du søke i installeringsloggen som Creative Cloud-appene genererer. Du finner mer informasjon i Feilsøke med installeringslogger.

Start feilsøking

Adobe Application Manager (AAM) fryser eller har andre problemer.

Hvis du kjører Mac OS X 10.5, Windows Vista eller et eldre operativsystem, bruker Creative Cloud et hjelpeprogram som kalles Adobe Application Manager (AAM) til å laste ned, installere og administrere Creative Cloud-appene. I Feilsøke Adobe Application Manager kan du finne løsninger på problemer du kan få når du bruker AAM til å laste ned og installere Creative Cloud-apper.

Programmet avsluttes uventet ved oppstart

Illustrator CC eller InDesign CC krasjer under oppstart med Sync Settings aktivert

Illustrator CC krasjer under oppstart | Mac OS X 10.9

Creative Cloud-programmer krasjer øyeblikkelig ved oppstart

Programmet starter i utprøvingsmodus

Når du åpner et program som er en del av ditt Creative Cloud-medlemskap, ser du en melding som sier at du kjører en demo. Se Hvorfor starter programmet i prøveversjon-modus? for å løse dette problemet.

TIlbake til toppen

Vanlige spørsmål

Her er svar på noen vanlige spørsmål om problemer med nedlasting, installering og oppdatering.

Jeg har ingen Adobe ID og/eller jeg er ikke Creative Cloud-medlem ennå. Hvordan blir jeg medlem?

Du finner informasjon om hvordan du blir Creative Cloud-medlem under Laste ned og installere Creative Cloud-apper.

Jeg har glemt Adobe ID og/eller passord.

Du finner informasjon om hvordan du får tak i Adobe ID eller passord under Hjelp for Adobe ID, pålogging og konto.

Nedlastingen går svært sakte. Hvor lang tid skal det ta?

Mange faktorer påvirker nedlastingshastigheten, bl.a. type tilkobling og nettverkstrafikk. Se Feilsøke nedlastingsproblemer.

Må jeg laste ned alle produktene samtidig?

Nei. Med Creative Cloud kan du installere programmer individuelt når det passer deg best.

Appen jeg vil laste ned, er ikke oppført i Creative Cloud-skrivebordsprogrammet.

Kontroller at du ikke har angitt et filter i rullegardinmenyen Filtre og versjoner.

I enkelte tilfeller viser ikke Creative Cloud-programmet for skrivebordet alle de tilgjengelige Creative Cloud-programmene. Dette har vanligvis med operativsystemet og datamaskinen å gjøre. Du finner mer informasjon under Ikke alle programmer vises til nedlasting.

På hvor mange datamaskiner kan jeg installere en app?

Du kan installere en app på opptil to datamaskiner. Hvis du installerer på en tredje datamaskin, må du deaktivere Creative Cloud-lisensen på en av de andre to datamaskinene. Deretter kan du aktivere en av de forrige to datamaskinene på nytt. Du finner mer informasjon under Aktivere og deaktivere produkter.